تاریخ انتشار:۱۳۹۶/۰۸/۱۰ - ۱۰:۱۸ تعداد نظرات: ۰ نظر کد خبر : 71026

تهیه‌کننده فیلم سینمایی «خاله قورباغه» با اشاره به حضور و مشورت‌های مسعود کرامتی در ساخت این فیلم گفت: این اثر در عمل توسط افشین هاشمی کارگردانی شده و فکر می‌کنم با این اتفاق چهره جدید به سینمای عروسکی ایران معرفی شده است.

به گزارش سینماسینما،‌فرشته طائرپور با توجه به پایان مرحله دوبله و آغاز صداگذاری فیلم سینمایی «خاله قورباغه»، درباره اینکه چرا افشین هاشمی به جای مسعود کرامتی کارگردانیِ «خاله قورباغه» را بر عهده گرفت، بیان کرد:‌ افشین هاشمی از همان مراحل پیش تولید و تکمیل فیلمنامه به پروژه پیوسته بود. در ابتدا به پیشنهاد من و تایید مسعود کرامتی در بازنویسی نهایی فیلمنامه به‌عنوان مشاور از او دعوت به کار کردم.

وی اظهار کرد: فیلمنامه به نظر خودم کمی بیش از حد زنانه و دخترانه شده بود و با توجه به گوناگونی شخصیت‌های پسربچه فیلم، احساس می‌کردم که به همکاری نویسنده‌ای آشنا با عوالم پسربچه ها نیاز دارم. نویسنده‌ای که هم در نگارش متون مسجع و ریتمیک تجربه‌های خوبی داشته باشد و بافت اصلی سناریو را به دوگانگی مبتلا نکند، هم با طنز و ساده‌نویسی و موسیقی و کارهای موزیکال بیگانه نباشد.

نویسنده این فیلم افزود: بین همه کسانی که نام‌شان به ذهنم رسید، افشین هاشمی امتیازهای بیشتری داشت. مطلب را با مسعود کرامتی مطرح کردم و تایید صد درصدی کرامتی، مرا با اطمینان بیشتری به دعوت از افشین هاشمی ترغیب کرد. افشین هاشمی به تیم تالیفی پروژه پیوست و با توجه به طولانی شدن ایام پیش تولید، به مرور در طراحی کلیپ ها و کارگردانی کار هم مشارکت پیدا کرد.

وی ادامه داد: افشین هاشمی حُسن بزرگی که دارد، دانش و ذوقش در دکوپاژ خلاقانه فیلم‌هایی است که ذاتا استعداد کم‌تحرکی و کندی دارند و با محدودیت‌هایی در فضا یا عملکرد بازیگر ساخته می‌شوند. از آنجایی که «خاله قورباغه» هم تماما در دکورهایی متکی به پرده کروماکی برای جلوه‌های بصری و محدودیت‌های حرکتی در عروسک ها فیلمبرداری می‌شد، خیلی مهم بود که فیلم از یک دکوپاژ ساختارشکن در کارهای عروسکی برخوردار شود و میزانسن‌های یک فیلم سینمایی رئال را در پلان‌های کوتاه و متنوع داشته باشد و در نهایت تبدیل به یک کار تلویزیونی نشود که در آن عروسک‌ها فقط از زاویه‌های محدودی دیده می‌شوند و درجا تکان می‌خورند.

«طائرپور» با اشاره به اینکه دوره فیلمبرداری چهارماهه «خاله قورباغه» با مشورت و مشارکت مسعود کرامتی و خلاقیت‌های روزافزون افشین هاشمی طی شد، گفت: مرحله تدوین نیز همزمان با همین ترکیب توسط سپیده عبدالوهاب و دستیارش ندا محسنی جلو رفت. مسعود کرامتی در همین فواصل بخاطر بازی در چند فیلم و سریال و تئاتر، با اطمینان خاطر، امور کارگردانی را به افشین هاشمی واگذار کرد و سپس طی نامه‌ای جهت رعایت حقوق هنری افشین هاشمی به‌عنوان کارگردان، که به مرور بار اصلی کار را بر دوش گرفته بود، پیشنهاد کرد که پروانه ساخت تمدیدی فیلم بنام افشین هاشمی صادر شود.

این تهیه‌کننده سینما خاطرنشان کرد: «خاله قورباغه» هرگز از حضور و مشورت‌های مسعود کرامتی محروم نشد، با آنکه در عمل توسط افشین هاشمی کارگردانی شد؛ اتفاقی که فکر می‌کنم با آن چهره‌ای جدید، مسلط و موفق به سینمای عروسکی ایران معرفی شده است.

طائرپور درباره روند آماده‌سازی فیلم سینمایی «خاله قورباغه» هم توضیح داد: سعید شهرام آهنگساز فیلم که از سال ۹۳ در سفر من به آمریکا در جریان کار قرار گرفت و یکی از اولین همکارانی بود که به پروژه پیوست، اکنون برای بار ششم به ایران آمده تا سازهای اکوستیک کار (تار، کمانچه، تنبور، دف، سه تار و تنبک) برای ترکیب با ملودی‌هایی که قبلا به صورت الکترونیک آماده کرده بود تا در حین فیلمبرداری مورد استفاده قرار بگیرد را ضبط کند.

او افزود: همچنین ترانه‌هایی که قبلا با صداهای ماکت ضبط شده بودند تا بر اساس آنها کلیپ‌های فیلم ساخته شوند را با صدای دوبلورهای هر شخصیت ضبط کرده و به صداگذار فیلم (بهمن اردلان) تحویل دهد. به موازات امور دوبله و صداگذاری، مراحل جلوه‌های بصری فیلم نیز توسط دکتر امیررضا معتمدی و تیمش در سه بخش در حال انجام است؛ حذف میله‌هایی که برای حرکت دست و پای عروسک‌ها در کلیه نماهای فیلم دیده می‌شوند، ساختن مناظری که بجای پرده کروماکی در فیلم قرار می گیرند و انجام برخی ایده های مربوط به ایجاد میمیک در صورت عروسک‌ها.

وی در پاسخ به اینکه آیا این فیلم را در جشنواره فجر شرکت خواهد داد، گفت: خیر، چون اولا تجربه نشان داده که فیلم‌های کودک در جشنواره فیلم فجر آنطور که باید دیده و داوری نمی‌شوند و همیشه با این استدلال که چون جشنواره‌ای ویژه خودشان دارند، بهتر است جای فیلم‌های دیگر را در فجر تنگ نکنند، مواجه می‌شوند. استدلالی که خیلی هم قابل اعتراض نیست. اگر جشنواره فیلم‌های کودک و نوجوان از استقرار، استقلال و اهمیت کافی برخوردار باشد و شرایط شرکت در آن برای فیلم‌هایی که امکان اکران دارند خسارت‌بار نباشد، حق همین است که فیلم‌های کودک نمایش خود را از آن جشنواره آغاز کنند. اما تا وقتی که تغییر مدیریت‌ها در شهرداری‌ها، استانداری‌ها و شوراهای شهر در شهرهای برگزارکننده و سازمان جشنواره در تهران، اسقرار و استقلال لازم را از این جشنواره سلب می‌کند و هرسال انگار که سال اول برگزاری آن است، فیلمسازان با مسائل و مباحث تکراری مواجه می‌شوند، انگیزه صاحبان فیلم هم برای ترجیح این جشنواره به اکران عمومی کمتر می‌شود.

او اضافه کرد: دوما برخلاف تمام شایعاتی که تاکنون دشمنان دانا و دوستان نادان درباره بودجه‌های حمایتی تولید «خاله قورباغه» انتشار داده‌اند، این پروژه سینمایی که حدود سه سال زمان و بیش از سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان صرف تولید آن شده و بی‌آنکه بانکی یا اسپانسری به حمایتش آمده باشند، تاکنون صرفا از یک وام حدودا ۱۵ درصدی سینمایی در بنیاد فارابی استفاده کرده، خیلی بنیه صبوری تا  تابستان سال بعد را ندارد و طبیعی است که به محض آماده شدن برای اکران عمومی آن، در چارچوب ضوابط شورای صنفی نمایش اقدام کنم.

طائرپور اظهار کرد: تنها سرمایه حمایتی من در این پروژه تا این لحظه، همدلی و مدارای حدود ۴۰ نفر از بهترین هنرمندان سینمای این کشور بوده که غالبا پذیرفته‌اند در ازای کار سخت و فشرده و عاشقانه‌ای که طی سه سال انجام داده‌اند، تمام یا بخش بزرگی از دستمزدشان را در مرحله اکران فیلم دریافت کنند. در واقع با بزرگ‌منشی این همکاران که اعتمادشان بزرگترین تفاخر اعتباری من  در سابقه کاری‌ام به حساب می‌آید، فیلم «خاله قورباغه» برای بچه‌های این سرزمین و بزرگترهایشان ساخته شده و برای همین است که می‌توانم ادعا کنم «خاله قورباغه» به معنای واقعی کلمه یک کار گروهی است. چند وقت پیش به شوخی به یکی از مسئولان سینمایی گفتم خوشحالم که در تیتراژ این فیلم ناچار به تشکر از هیچ مقام یا سازمانی دولتی یا خصوصی به‌عنوان حامی مالی یا اسپانسر نخواهم بود.

عکس از: مریم تخت کشیان

منبع: ایسنا

لینک کوتاه

مطالب مرتبط

نظر شما


آخرین ها