مراسم «عصرانه با انیمیشن» با همکاری آسیفا ایران و انجمن صنفی انیمیشن به بهانه روز جهانی انیمیشن عصر روز پنجشنبه، ۱۸ آبان ماه در خانه سینما برگزار شد.
به گزارش سینماسینما، این مراسم با نمایش انیمیشنهای کوتاه «La Noria» اثر کارلوس بائنا محصول کشور اسپانیا، «Totems» اثر پل جادول محصول مشترک فرانسه و بلژیک، «در سایه سرو» اثر شیرین سوهانی و حسین ملایمی، «عکس یادگاری دو نفره» اثر سمانه لشگری و «آسمان دوست داشتنی» اثر امیر مهران آغاز شد.
بزرگداشت سعید توکلیان، از پیشکسوتان انیمیشن ایران بخش بعدی این مراسم بود که با سخنرانی فاطمه حسینی شکیب، استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه انیمیشن آغاز شد.
شکیب درباره توکلیان گفت: سال ۱۳۷۵ که من در مقطع کارشناسی ارشد رشته انیمیشن قبول شدم، آقای توکلیان از استادان مدعو دانشگاه بودند و استاد راهنمای پایاننامه من شدند. ایشان بودند که مرا به سمت رشته مطالعات انیمیشن هدایت کردند و راهی را به من نشان دادند که اصلاً نمیدانستم وجود دارد.
او ادامه داد: آقای توکلیان استادی است که مسیر را برای من باز کردند و باعث شدند که برای گذارندن دوره دکتری بتوانم به انگلستان بروم. کلاسهای ایشان همیشه برای ما پربار بود و در کلاسهای ایشان ما فیلمهایی از تاریخ انیمیشن با توضیحات مفصلی دریافت میکردیم که دسترسی به آنها در جای دیگری امکان پذیر نبود.
مهدی مسعودشاهی، مؤسس و مدیر اسبق مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و مؤسس و مدیر عامل سابق شرکت فرهنگی و هنری صبا از مهمانان این مراسم درباره توکلیان گفت: من آقای توکلیان را از سالهای دور، سال ۱۳۶۱ میشناسم، آن زمان تازه فعالیتهای مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی آغاز شده بود و بیشتر مأموریت این مرکز در زمینه مستند بود.
او ادامه داد: با انرژی که من از هنرمندانی مانند سعید توکلیان گرفتم، توانستم مرکز صبا را راهاندازی کنم. مرکزی که توانست انیمیشن ایرانی را برای مخاطبی به جریان بیاندازد که همیشه محصولات خارجی در دسترسش قرار داشت. سریال انیمیشنی «خداوند لکلکها را دوست دارد»، اولین کار مرکز صبا در آن دوران بود که خوشبختانه مخاطبان هم با آن ارتباط برقرار کردند.
مسعودشاهی تاکید کرد: افرادی همچون آقای توکلیان، خانم جواهریان و… بودند که وقت گذاشتند و جوانان علاقهمند به حوزه انیمیشن را وارد این مسیر کردند و تولید انیمیشن در ایران را تسریع بخشیدند.
اسماعیلی شرعی، تهیهکننده و کارگردان انیمیشن و استاد دانشگاه هم در مراسم بزرگداشت سعید توکلیان گفت: یکی از شانسهای زندگی من این بود که در دورانی دانشجو شدم که استاد توکلیان در دانشگاه حضور داشتند. ایشان تمام کتابهای اصلی که از آمریکا تهیه میکردند یا فیلمهای روزی که از کانادا سفارش میدادند را در اختیار همه ما میگذاشتند.
او ادامه داد: در واقع هر جایی که در کارمان کم میآوردیم، این استاد توکلیان بود که به او مراجعه میکردیم و از او یاد میگرفتیم.
مهین جواهریان، کارگردان انیمیشن هم درباره سعید توکلیان گفت: آقای توکلیان دو خصوصیت بارز دارند، یکی اینکه در هر اتفاقی که برای انیمیشن ایران تاکنون افتاده است، جزو بانیان آن اتفاق بودهاند و از طرف دیگر، ایشان بسیار دست و دلباز هستند. به واقع هر آنچه دارند را در اختیار شاگردانشان میگذارند.
پس از آن بود که با حضور امیرسحرخیز، رئیس انجمن صنفی انیمیشن، امیر مهران از اعضای هیات مدیره آسیفا ایران، مهین جواهریان و فاطمه حسینی شکیب از سعید توکلیان تقدیر شد و لوح و تندیس آسیفا به او تقدیم شد.
سعید توکلیان در مراسم بزرگداشت به انجمن صنفی انیمیشن و آسیفا ایران سه کتاب در زمینه انیمیشن هدیه داد و گفت: ما بسیار برای همدیگر هزینه کردهایم تا امروز به این نقطه در انیمیشن ایران رسیدهایم. از مسیر خاکی شروع کردیم، بعد از آن توانستیم مسیر را آسفالت کنیم و پرواز ما با تأسیس انجمن صنفی انیمیشن آغاز شد.
او ادامه داد: در تمام سالهایی که در انگلستان تحصیل کردم و دوستان بسیار خوبی از سراسر جهان داشتم، تلاش کردم انیمیشن ایران را به آنها معرفی کنم. باید بگویم بسیاری از آنان هم بعد از اینکه به واسطه جشنواره پویانمایی به ایران میآمدند، به من تبریک میگفتند. آنها میگفتند برای ما قابل تصور نیست که در ایران این میزان علاقهمند و فعال حوزه انیمیشن وجود دارد.
توکلیان تاکید کرد: هر کدام از ایالات متحده آمریکا نمایندگی آسیفا را دارند ولی اعضایشان روی هم به اندازه آسیفای ایران نیستند. تقریباً تا همین چند سال پیش هم کشورهای کمی مانند ایران چنین گستردگی داشتند و در کل فقط ۷ کشور دارای نمایندگی آسیفا بودند که ایران جزو قدیمیترین اعضای این انجمن بینالمللی است که درآمد مالی هم ندارد.
در بخشی از این مراسم مصطفی ریپور، مدیرعامل «دیجیتون» با معرفی این پلتفرم گفت: دیجیتون از سال ۱۳۹۴ کار خودش را با تمرکز بر محتوای کودکان آغاز کرد و در حال حاضر ما به دنبال این هستیم که از تولیدات داخلی استفاده کنیم و مسیری برای انتشار آثار بازار داخلی فراهم کنیم.
او ادامه داد: به نظر ما در بازار انیمیشن داخلی پتانسیلهای زیادی وجود دارد. هر چند که انیمیشنهای خارجی با قیمت اندکی در دسترس هستند، ولی علاقهمند هستیم تا در بازار داخلی که بحث تولید و عرضه انیمیشن محدود است، فعالیت داشته باشیم.
سعید توکلیان، مهین جواهریان، فاطمه حسینی شکیب، امیر سحرخیز، امیر مهران، حمید محمدی، حسین ملایمی، شیرین سوهانی، هدا مسعودی، مهدی مسعودشاهی و اسماعیل شرعی از مهمانان این مراسم بودند.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- ۵ انیمیشن ایرانی در اسپانیا نمایش داده میشود
- جشنواره پویانمایی تهران در ایستگاه پایانی
- دوبله آثار کودک حساس، مهم و پر از ظرافت است
- راهیابی انیمیشن ایرانی به جشنواره مراکش
- راهیابی دو انیمیشن به جشنواره فیلم ژیرونای اسپانیا
- رونمایی از تیزر مجموعه انیمیشن «رویاهای رنگی»
- اولین کارگاه انتقال تجربه بسته انیمیشن «رویاهای رنگی» برگزار شد؛ امیدواریم اکران انیمیشن کوتاه ادامه پیدا کند
- تحقق آرزوی چندساله فعالان انیمیشن در هنرو تجربه
- جایزه جشنواره انسی برای انیمیشن ایرانی
- «ژولیت و شاه» به پایان مرحله صداپیشگی رسید
- «ممنونم دکتر فارسی»، جریان سیال ذهن و داستان مینو
- حضور همراه اول در نمایشگاه بینالمللی جیتکس ۲۰۲۲
- با معرفی هیات انتخاب و داوری بخش پویانمایی؛ اسامی آثار راهیافته به مسابقه پویانمایی جشنواره فیلم کوتاه تهران اعلام شد
- اعضای جدید شورای انیمیشن احکام خود را دریافت کردند/ حمیدی مقدم: ورود به بازارهای جهانی یکی از اولویتهای ماست
- آثار مرکز گسترش در هیروشیما متمایز بودند/ مرکز گسترش جایی برای کشف استعدادهاست
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- چرا هیچ فیلم، سریال و انیمیشنی درباره حافظ، شاعر پرآوازه ایرانی، تولید نمیشود؟
- رونمایی از «بی سر و صدا» در جشنواره بینالمللی سائوپائولو
- «سرانجام»، وصیتنامه کلود للوش است؟
- سی و ششمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان؛ پروانه زرین روی شانه برگزیدگان
- بزرگداشت داریوش مهرجویی در جشنواره کوروش
- کانون کارگردانان سینما برگزار میکند؛ مراسم اولین سالگرد قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر
- نمایشهای راه یافته به «مسابقه تئاتر نوجوان» جشنواره تئاتر کودک و نوجوان اعلام شد
- معرفی نامزدهای بخشهای مختلف سی و ششمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان
- علی نصیریان در سالگرد تماشاخانه سنگلج مطرح کرد: تئاتر را نمیتوان دیکته کرد
- حضور همراه اول در جیتکس ۲۰۲۴ با محوریت هوش مصنوعی
- فرزاد حسنی مجری اختتامیه سومین جشن مهر سینمای ایران شد
- در بخش ۱۰ فیلم برتر؛ «کلوزآپ» عباس کیارستمی در جشنواره ایدفا اکران میشود
- «درباره اشمیت»؛ فیلمی انتقادی با رویکرد امیدبخش
- نسخه ویژه نابینایان «بوتیک» با صدای شقایق فراهانی منتشر میشود
- تجلیل از کوستا گاوراس در مراسم سزار
- هشدار خانه تئاتر نسبت به وضعیت رضا آشفته
- «هزار و یک شب»؛ اولین سریال بینالمللی نمایش خانگی
- معرفی آثار راه یافته به بخش دیگری از جشنواره تئاتر کودک و نوجوان
- مدیر شبکه نسیم مطرح کرد؛ آخرین وضعیت پخش «جنابخان»، «مهمانی» و چند برنامه دیگر
- دو نمایش جدید در سنگلج روی صحنه میروند
- این حجم از خونسردی وزیرارشاد واقعا شاهکار است !
- داستان کوتاه/ خوابگاه شماره ۲
- بازگشت محمد حقیقت با مستندی با حضور فرخ غفاری و هنری لانگلوآ!
- فیلمهای بخش بین الملل جشنواره فیلم کوتاه تهران اعلام شد
- بیست و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم بوسان؛ جایزه فیلمساز سال آسیا به کوروساوا اعطا شد
- نمایش «تابو» در جشنواره فیلم OC آمریکا
- اکران «در آغوش درخت» برای ناشنوایان و کمشنوایان
- راهیابی «علت مرگ؛ نامعلوم» به دو جشنواره جهانی
- اختتامیه سومین جشن مهر سینمای ایران شنبه برگزار میشود
- گردهمایی هنرمندان برای آتیلا پسیانی؛ صابر ابر: جای آتیلا اصلا خالی نیست!