هفتادمین قسمت کافه آپارات با حضور محمد مهدی عسگر پور کارگردان سینما و تلویزیون برگزار شد.
به گزارش سینماسینما به نقل از روابط عمومی آپارات، در این قسمت از برنامه کافه آپارات فریدون جیرانی میزبان محمد مهدی عسگر پور دبیر انجمن صنفی VOD بود که در رابطه با آینده این صنعت با او به گفت و گو نشست.
عسگر پور در مورد انجمن صنفی شبکه نمایش خانگی گفت: این انجمن دو سالی هست که تاسیس شده است اما فعالیت چندانی نداشتند. البته خود پلتفرمها به صورت جدا فعالیت داشتهاند اما این فعالیتها در قالب انجمن صنفی نبوده است.
این کارگردان سینما و تلویزیون ادامه داد: با توجه به مسائل به وجود آمده در یکی، دو سال اخیر و رابطه این پلتفرمها با ارشاد و ساترا، این موسسهها احساس کردند که باید انجمن جدی گرفته شود.
دبیر انجمن صنفی VOD افزود: بعد از جلسات مختلف، دبیری این صنف به من پیشنهاد شد و آن را پذیرفتم. بر اساس پیشنهادها قرار شد که انجمن به صورت رسمی و جدی روی مسائل صنفی متمرکز و در قالب انجمن آنها را پیگیری کند.
وی خاطر نشان کرد: من با توجه به سابقهای که در خانه سینما به آن رسیدهام و در انجمن صنفی هم به شدت به دنبال آن هستم پیگیری اشتراکات و اختلافهای این موسسات با حاکمیت، مخاطبان و خود پلتفرمها هستم.
الان مسائل مختلفی وجود دارد به ویژه با نهادهای حاکمیتی مثل صداوسیما، مجلس که باید حل شود. اینکه پلتفرمها از کجا مجوز بگیرند یا اینکه صوت و تصویر فراگیر هستند و باید زیر نظر تلویزیون باشند یا نه باید روشن شود.
عسگرپور گفت: نهادهای حاکمیتی فکر میکنند مسئله مجوز حل شده است اما واقعا معلوم نیست برای ساختن سریال و یا فیلم از کجا باید مجوز گرفت. ساترا؟ ارشاد؟
پلتفرمها نمیتوانند به صورت جداگانه به این مسائل رسیدگی کنند و مسائلی که در بالا مطرح شد را باید ما به عنوان انجمن رسیدگی کند.
این کارگردان سینما گفت: کار سختی در پیش داریم. مسئلهای که نه تنها در پلتفرمها بلکه در تمام مسائل فرهنگی ما قابل توجه است، ورود به عصر جدید است. عصری که نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا در برابر آن مقاومت وجود دارد.
وی خطاب به جیرانی گفت: اگر یادتان باشد که در زمان تبدیل سینما از نگاتیو به دیجیتال مقاومت وجود داشت و خیلیها گفتند باید فاتحه سینما را بخوانیم و هنر در حال از بین رفتن است ولی اتفاق افتاد و الان بدون هیچ مشکلی آن را پذیرفتهایم.
عسگرپور افزود: قبل از کرونا در اروپا به این نتیجه رسیده بودند که سینماها با وجود تکنولوژیهای جدید در حال نابودی هستند. ما این مسئله را در کشور مطرح کردیم اما گفتند نه سینمای ما خوب میفروشد و هیچ وقعی به این ماجرا نگذاشتند. کرونا آمد و حالا سینماها با بحران جدی روبرو هستند.
ما باید ارتباط خودمان را با این عصر جدید معلوم کنیم. البته تا به مسئولان میگویید سری یک نهاد تشکیل میدهند، قیچی به دستش میسپارند و میگویند سانسور کن. نمیدانند که عصر سانسور به پایان رسیده است.
دبیر انجمن صنفی VOD خاطر نشان کرد: تصور کنید کرونا به پایان خود رسیده است. با سینما چه خواهیم کرد؟ همین الان مدلی از نمایش در حال شکل گیری است که برخی میگویند ما میخواهیم در خارج از سالن سینما در کنار خانواده و دوستان لذت فیلم دیدن را در خانه تجربه کنیم.
من نمیگویم که سینما در حال نابودی است.نه، سینما پاره تن ماست اما باید آمادگی روبرو شدن با مسائل جدید را داشته باشیم و دست از مقاومت بچهگانه برداریم. متاسفانه همین نگاه باعث شده است که برخی با شکبه نمایش خانگی دچار دشمنی شوند.
وی ادامه داد: نه بسیاری از ما سینماگرها و نه حاکمیت، آمادگی تغییر را نداریم. معمولا ما بعد از بستن، فیلتر کردن و سانسور تغییر را با تاخیر میپذیریم. در حالی که میشد در همان ابتدا راه گفتمان را باز کرد و آن مسئله را در جامعه نهادینه کرد.
این کارگردان تلویزیون گفت: با توجه به این مسائل و تغییرها نهادهای صنفی قوام یافته باید به صحنه بیایند و به اصناف مختلف کمک کنند. اگر آنها نباشند هرکس مجبور است از شغل خود مراقبت کند.
وی ادامه داد: وقتی کرونا شروع شد و سینماها تعطیل شدند، در همین صنعت نمایش خانگی چهار هزار نفر از اهالی سینما مشغول به کار شدند. اگر این پلتفرمها که نمایهای از عصر جدید هستند، نبودند چه بلایی سر این افراد میآمد. سینما که تعطیل بود. تلویزیون هم که خودی و غیر خودی دارد و دایره بزرگی از همکاران ما باید بیکار میماندند.
عسگر پور خاطر نشان کرد: اگر حاکمیت نقش بازدارنده نداشته باشد و دست از سانسور بردارد، میشود به گفتوگو فکر کرد. سانسور که کاری ندارد ما هم بالقوه سانسورچی هستیم. الان ساترا به خوبی سانسور را بلد است و قیچی برندهتر از آنچه در تلویزیون دارد وارد شبکه نمایش خانگی کرده است.
دولت و مجلس میتواند این ظرفیت را ایجاد کند که گفتوگو در مورد مسائل جدید در کشور انجام شود. بخواهیم یا نخواهیم به زودی نمیتوانیم جلوی ارتباطات و اطلاعات را بگیریم. دیگر مردم با ویپیان سرکار نخواهند داشت و به راحتی به هرچه میخواهند دست پیدا میکنند.
قائم مقام سابق مدیر شبکه ۲ سیما افزود: الان برخی از حرفها را میشنویم که نشان میدهد به جای رفتن به جلو در حال برگشت به عقب هستیم. این روزها برخی خود را انقلابی معرفی میکنند. وقتی از آنها میپرسی منظور شما از انقلابی چیست؟ میگویند زیاد کار کند، زود بلند شود و… خوب این نشان مدیر ژاپنی است نه انقلابی. هروقت اینها دم از مدیر انقلابی زدند، ما چند سال بعد دیدیم که آن مدیر با تصویر شطرنجی در دادگاه حاضر شد یا به کانادا رفت.
کارگردان فیلم مهمان داریم افزود: در حال بازگشت به عصر شعار هستیم و در این وضعیت آیا میشود در مورد عصر جدید حرف زد؟ هر مدیری میآید میگوید میخواهیم ریل گذاری جدید کنیم. انقلاب دست نااهلان افتاده است. بعد همان افراد هم ریل قدیم را خراب میکنند و هم ریل جدید نمیسازند و این رفتار بخشی از زیست جامعه ما شده است.
دبیر انجمن صنفی VOD خاطر نشان کرد: با توجه به شرایطی که عرض شد اگر میخواهیم با این مسائل روبرو شویم باید گفتمان جمعی داشته باشیم و از تک گویی دست برداریم. یکی از دلایل موفقیت ما هم در خانه سینما همین بود که توانستیم یک گفتمان جمعی ایجاد کنیم. ما باید دست از اعتراض و غر زدن برداریم و راهکار و پیشنهاد ارائه دهیم. تا پیشنهاد نباشد، حرفهایمان به جایی نخواهد رسید.
عسگرپور به تجربه موفق جهانی در مورد فیلم سازی اشاره کرد و گفت: مسئولیت فیلم ساختن باید از دست نهادهای حاکمیتی گرفته شود و به فیلمساز واگذار شود. مسئولیت سریالهای ساخته شده باید به پلتفرمها داده شود که آنها در برابر دادگاه پاسخگو باشند نه نهادی که مسئول نظارت است.
الان نهاد نظارتی چون باید جواب دادگاه را بدهد، قیچی را به دست میگیرد و تا جایی که میتواند سانسور میکند چون معتقد است او باید جواب دادگاه را بدهد.
وی در مورد فعالیتهای انجمن در ماههای اخیر گفت: جلسه گذاشتن با ساترا وظیفه ما نیست. ما در جال تنظیم روابط با حاکمیت هستیم. به خاطر همین جلساتی را هم در مرکز پژوهشهای مجلس انجام دادهایم که قرار است با اعضای کمیسیون فرهنگی هم دیدار کنیم. میخواهیم به پیش نویسی برسیم که بتوانیم در آن روابط بین پلتفرمها و حاکمیت را ترسیم کنیم تا وظایف هر سازمانی مشخص شود.

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- واکنش اتحادیه تهیهکنندگان سینما به اظهارات تهیهکننده خالتور
- اعتراض به درخواست فیلترکردن یک پلتفرم/ نامه سرگشاده انجمن صنفی ویاودیها به رئیس صداوسیما
- حساسیتها و دشواریهای تولید و عرضه محتوا در ویاودیها بررسی شد
- قبل از تصویب منتشر کنید!/ درباره آییننامههای شوراهای پروانه ساخت و پروانه نمایش
- نامه اعتراضی خانه سینما به شورای عالی انقلاب فرهنگی
- آخرین خبرها از کمیته پیگیری هنرمندان بازداشتی به روایت محمدمهدی عسگرپور
- جشن مستقل سینمای مستند افتتاح شد؛ سینمای مستند از جامعه عقب نیست/ مراقب باشید جشن، جشنواره نشود
- درباره شانزدهمین انتخابات هیات مدیره خانه سینما/ بازگردد عاقبت این در…
- امید به احیا/ درباره انتخاب محمد مهدی عسگرپور به عنوان رئیس جدید هیات مدیره خانه سینما
- همزمان با آخرین پاتوق فیلم کوتاه در تابستان ۱۴۰۱؛ پوستر سیونهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران رونمایی میشود
- محمدمهدی عسگرپور رییس هیات مدیره خانه سینما شد
- محمدمهدی عسگرپور: کارشناسی در نهادهای فرهنگی دولتی رو به اضمحلال است/ دو قطبی شدهایم
- اظهارات وکیل خانه سینما درباره یک انتخابات پرحاشیه
- کنایههای تند عسگرپور به خانه سینما/ آیا نهاد صنفی باید مجری اوامر وزارت ارشاد باشد؟!
- ترکیب جدید هیئت مدیره انجمن صنفی ویدئوی برخط انتخاب شد
نظر شما
پربازدیدترین ها
- چهار کارگردان خارجی خواستار عدم نمایش فیلمشان در جشنواره فجر شدند
- صدور پروانه ساخت سینمایی برای دو فیلمنامه
- «اسب قاتلین» بهترین نمایش به مفهوم مطلق شد/ چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر برگزیدگان خود را شناخت
- آیا دبیر احتمال بیرونقی جشنواره را میدهد؟/ فرش قرمز نداریم/ احتمال حذف سیمرغ مردمی
- چرا جعفر پناهی اعتصاب غذا کرد/ یادداشت مهدی کوهیان، حقوقدان
آخرین ها
- رونمایی از پوستر «هوک» همزمان با رونمایی در سینمای رسانه/ ادای دینی به مردم سیستان و بلوچستان
- دوربین کوچک ذهن/ نگاهی به فیلم «افترسان»
- «مرز بیپایان» از جشنواره رتردام جایزه گرفت
- سینماتک خانه هنرمندان ایران برگزار میکند؛ اکران و تحلیل مستند «من تنها نیستم» و فیلم سینمایی «آرژانتین ۱۹۸۵»
- اولین تصاویر بازیگران «هوک» منتشر شد
- جعفر پناهی به قید وثیقه از زندان آزاد شد
- واکنش دبیر جشنواره فجر به انصراف برخی فیلمهای جشنواره و غیبت بازیگران مطرح
- پوستر «جنگل پرتقال» رونمایی شد
- پوستر رسمی «کت چرمی» رونمایی شد
- چرا جعفر پناهی اعتصاب غذا کرد/ یادداشت مهدی کوهیان، حقوقدان
- فیلمنت صاحب «رادیو نت» شد/ اولین شماره با «پوست شیر»
- معرفی نامزدهای «ادی»/ بهترین تدوین در کدام فیلمها دیده شد؟
- چهار کارگردان خارجی خواستار عدم نمایش فیلمشان در جشنواره فجر شدند
- نشست رسانهای «جنگل پرتقال» برگزار شد/ رسول صدرعاملی: وقتی درباره زن زندگی آزادی مینویسیم، حواسمان به خودمان باشد
- رونمایی از گریم متفاوت صابر ابر در «یادگار جنوب»
- هیات انتخاب، داوری و فیلمهای راه یافته به بخش کوتاه جشنواره فیلم فجر معرفی شدند
- به نویسندگی حوریه مقدم؛ کتاب آشنایی با تاریخ نمایش منتشر شد
- بستههای اینترنت و مکالمه همراه اول ویژه روز پدر
- چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر؛ حضور یازده فیلم در بخش جشنواره جشنوارهها
- داوران جشنواره برلین معرفی شدند/ گلشیفته فراهانی در لیست
- جشنواره فیلم فجر آغاز شد/ سیمرغ مردمی در بلاتکلیفی/ فیلمهای بخش کوتاه و بینالملل هنوز معرفی نشده
- رئیس سازمان سینمایی: هنر تحریمپذیر نیست
- آکادمی اسکار درباره نامزدی مشکوک تصمیم گرفت
- وزیر ارشاد: به شدت حامی تقویت شبکه نمایش خانگی هستم
- رونمایی همراه اول از بستههای اینترنت ویژه دهه فجر
- میتو به جشنواره فیلم فجر هم رسید/ رونمایی از تیزر «استاد» همزمان با نخستین نمایش فیلم
- کارگردان فیلم مطرح کرد: اهدای بخشی از عواید بلیت فروشی فیلم «ایمو» به زلزلهزدگان شهر خوی
- «اسب قاتلین» بهترین نمایش به مفهوم مطلق شد/ چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر برگزیدگان خود را شناخت
- «چمدان قرمز» نامزد اسکارِ بهترین فیلم کوتاه شد
- اعلام نامزدها و برخی برگزیدگان جشنواره تئاتر فجر دقایقی پیش از اختتامیه