بخش رسمی جشنواره کن شروع به کار کرد

سینماسینما، پاریس
اگر چه به طور غیررسمی برخی از افراد در جشنواره کن، شروع به دیدن فیلم‌هایی کرده اند، اما از حالا به بعد به طور رسمی همه فیلمسازان، تهیه کنندگان، و پخش کنندگان جهانی می توانند فیلم‌های خود را برای بخش رسمی، ثبت نام کنند. این بخش شامل مسابقه آثار بلند، و مسابقه فیلم کوتاه، نوعی نگاه، بخش فیلم‌های دانشجویان سینما (که کوتاه یا نیمه بلند باشد و مسابقه ای هم هست و با اسم کوتاه شده cinef نامگذاری شده)، و همچنین بخش کن کلاسیک (که رقابتی نیست) است. برای «دوربین طلایی» بخش جداگانه ای وجود ندارد و هر فیلم اول بلند کارگردانی که در بخش اصلی و موازی مثل هفته منتقدین، و ۱۵ روز کارگردان پذیرفته شده باشد به طور اتوماتیک کاندیدای این جایزه خواهد شد. سایت های این دو بخش موازی با هییت انتخاب جداگانه دارند. آنها کاملا مجزا از بخش رسمی عمل می کنند، این دو بخش چند هفته زودتر سایت ثبت نام خود را راه اندازی کرده بودند. سه سینماگر ایرانی جعفر پناهی، بهمن قبادی و حسن یکتا پناه تاکنون موفق شده اند دوربین طلایی بدست آورند، و برای نخل طلا تنها عباس کیارستمی از ایران آن را بدست آورده است.
در مورد تاریخ ثبت نام ها، آخرین فرصت برای فیلم‌های دانشجویی cinef بیست و پنجم فوریه است و باید حتما فیلم از سوی یک مدرسه یا دانشگاه سینمایی معتبر ارایه شده باشد. برای بخش فیلم‌های کوتاه مسابقه تا ۱۳ مارس و برای فیلم‌های بلند تا ۱۴ مارس فرصت ثبت نام تعیین شده است.
کلیه فیلمها ی شرکت کننده بایستی طی ۱۲ ماه گذشته ساخته شده باشد، در هیچ جایی نباید به نمایش در آمده باشد (مگر استثنا در کشور مبدا)، در هیچ فستیوالی نباید قبل از کن به نمایش در آمده باشد. و همچنین نباید روی اینترنت به‌نمایش گذاشته شده باشد.
مدت زمان فیلم کوتاه نباید، با احتساب تیتراژ، بیش از ۱۵ دقیقه باشد، در صورتی که فیلم کوتاه پذیرفته شود قبل از کنفرانس مطبوعاتی کن به دارنده فیلم خبر داده خواهد شد. فیلم های بلند می بایستی از ۶۰ دقیقه بیشتر باشد. همه فیلم‌های‌ پذیرفته شده باید لوگو جشنواره کن را بعدا به فیلم خود اضافه کنند. بخش رسمی شامل فیلم افتتاحیه و اختتامیه، مسابقه، نوعی نگاه، کن پرمیر (غیررقابتی)، سانس های ویژه (غیررقابتی) و کن کلاسیک هستند. برای همه فیلم های انتخاب شده در کن، باید نسخه اورجینال و با زیرنویس فرانسه باشد (ولی برای معرفی اولیه به کمیته انتخاب، فیلم‌ها می توانند زیرنویس انگلیسی یا فرانسه داشته باشند) در بخش مسابقه هییت داوران موظف هستند حتما این جوایز را اهدا کنند:
نخل طلا، جایزه بزرگ، جایزه کارگردانی، جایزه داوران، جایزه سناریو، جایزه بازیگر زن، جایزه بازیگر مرد، (گاه پیش می اید که به فیلم جایزه ویژه داوران هم داده شود). در آیین نامه آمده است که یک فیلم می‌تواند حداکثر دو جایزه (مشترک با فیلم دیگری) دریافت کند، البته برای نخل طلا جایزه مشترک وجود نخواهد داشت.
از سال ۱۹۹۷ بعد از برنده شدن نخل طلا به طور مشترک بین «طعم گیلاس» عباس کیارستمی و «مار ماهی» ساخته ایمامورا، جشنواره کن قانونی وضع کرد که از این به بعد «فقط یک فیلم » حق دریافت نخل طلا دارد، و در این صورت هم این فیلم نمی تواند جایزه دیگری بدست آورد. این قانون را ژیل ژاکوب دبیر کل جشنواره به اجرا درآورد.
سال گذشته از آمریکا فیلم «انورا» برنده نخل طلا شد، چه کسی و از کدام کشور ، برنده نخل طلای کن ۲۰۲۵ خواهد شد؟ راه طولانی، و صف مشتاقان بسیار است.
هفتاد و هشتمین جشنواره کن از ۱۳ ماه مه ۲۰۲۵ شروع خواهد شد.

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی سینما سینما کد خبر 202495 و در روز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت 10:49:42
2024 copyright.