اتفاق عجیب و غریبی که در نظرخواهی مردمی جشنواره جامجم برای انتخاب پربینندهترین برنامه تلویزیون رخ داد و دستکاری در آرای مردم، آنقدر بزرگ و غمانگیز هست که لازم باشد جماعتی از مدیران تلویزیون و همه آنها که در به وجود آمدن این افتضاح سهیماند، علاوه بر عذرخواهی و برکناری، خود را برای پاسخگویی و مجازات قضایی مهیا کنند.
فکر نکنید دارم ماجرا را بزرگنمایی میکنم. خیر. بعضی چیزها همواره باید خط قرمز همه باشند و خط قرمز بمانند. امانتداری و صیانت از آرای مردم در هر تعداد و هر ماجرایی، خط قرمز است. دستکاری در حتی یک رای مردم باید با شدیدترین عقوبتها مواجه شود، چون آسیبهای این اتفاق بسیار عمیق و گسترده است. واقعا چگونه جماعتی که در تمام برنامههای تلویزیونی و … دارند با اقبال مردم به بازی ستاره مربع، پول پارو میکنند، به خود اجازه میدهند اعتماد عمومی را اینگونه لکه دار کنند و به بازی بگیرند؟ این وسط تلویزیون دارد چه کار میکند؟ این دستگاه عریض و طویل و پرمدعا چطور نمیتواند به یک ساز و کار امن اجرایی و نظارتی برسد تا از آرایی که همگی دارد به سبدهای مختلف همین رسانه سرازیر میشود پاسداری کند؟
آیا تقابل و مشکل یکی از مدیران خام تلویزیون با یک برنامه پربیننده ورزشی که پیشتاز نظرسنجی بود، در این میان سهمی دارد؟ آیا پول هنگفتی که دارد در یکی از برنامههای شبیهسازی شده جابجا میشود و درآمد نجومی را به جیب بعضیها سرازیر کرده نقشی در این تقلب و دستکاری در رای مردم بازی میکند؟ آیا همه آنها که در این افتضاح سهیماند، خود را ملزم به پاسخگویی میدانند؟ یا اصولا کسی یا مرجعی هست که آنها را وادار به پاسخگویی جدی کند؟
بزرگترین آسیب اینگونه حرکات کثیف، صدمه زدن به اعتماد عمومی است. هرگز و هرگز قبح تقلب در آرای مردم نباید بریزد. اگر هزینه دست زدن به این اقداماتِ عمیقاً چرک و قبیح، بالا برود میتوان امیدوار بود که همچنان کورسوی امیدی برای حفظ این سرمایه اجتماعی-اعتماد عمومی- باقی بماند. کاش دستگاه قضایی با سرعت و شدت با عاملان این فضاحت شرمآور، برخورد کند.
منبع: اعتماد