معاون بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی: فارابی ۳۳ هزار یورو برای شرکت در بازار جشنواره کن هزینه کرده است

معاون بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی درباره حاشیه‌های فیلم «عنکبوت مقدس» گفت که پیگیری‌هایی در این مورد از طریق مجاری رسمی همچون وزارت امور خارجه در حال انجام است و کارگروهی تشکیل شده تا ارتباط‌های جشنواره‌ای بررسی شود و نتیجه آن ابلاغ خواهد شد.

به گزارش سینماسینما، رائد فریدزاده -معاون بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی – پس از پایان جشنواره کن برای تشریح دستاوردهای چتر سینمای ایران در بازار کن ۲۰۲۲ نشستی خبری را ظهر سه‌شنبه دهم خردادماه در بنیاد سینمایی فارابی برگزار کرد و نکاتی را به صورت کلی مطرح کرد.

او در بخشی از صحبت‌های خود توضیح داد: چتر سینمای ایران سالیان سال است که در همسایگی اسپانیا و ایتالیا برپا می‌شود و بعضی‌ها در تلاش هستند که ایران همین جایگاه را از دست بدهد. از آن سو عربستان پس از یک وقفه، پاویون خوبی را در کن گرفت و هزینه‌های زیادی خرج کردند و با برنامه‌های زیاد، ادعا داشتند که در حال تبدیل به قطب سینمای منطقه هستند. شرایط به گونه‌ای است که با اندکی غفلت چتر سینمای ایران می‌تواند از میان برود و متاسفانه به دلیل شرایط مالی حضور ما هر سال نحیف‌تر می‌شود و امسال فقط دو نفر از فارابی حضور داشتیم. از این منظر این انتقاد به ما وارد است و اگر مدتی بعد ارقام مربوط منتشر شود، دیدن نصف شدن رقم برپایی چتر ایران نسبت به گذشته جای خوشحالی ندارد. یادآوری می‌شود که در کنار بخش خصوصی، حدود ۱۱ بخش زیر چتر سینمای ایران بودند.

او تاکید کرد که سمت و سوی جشنواره کن و بازارش به سمتی می‌رود که “متاورس” را به عنوان بخشی از جریان جدید تولید لحاظ کند.

فریدزاده در بخشی از این نشست در پاسخ به پرسشی درباره افرادی که از فارابی به کن رفته و هزینه‌هایشان گفت: از فارابی فقط دو نفر در بازار کن حضور داشتیم و آمار دقیق هزینه شده از سوی فارابی برای شرکت در بازار نیز حدود ۳۳ هزار یورو شامل غرفه، بلیت، ویزا، تجهیزات و … است.‌ البته زیر چتر سینمای ایران حدود ۱۱ شرکت دیگر هم حضور داشتند.

او در پاسخ به سوال ایسنا درباره اینکه آیا فیلم «عنکبوت مقدس» را که این روزها مدیران سینمایی با بیانه‌های متعدد در حال تبلیغ آن هستند در جشنواره کن دیده یا خیر و آیا اگر ضرورتی به موضع‌گیری بوده چرا در همان جشنواره کن این کار انجام نشد گفت: من فیلم را ندیدم ولی سایت جشنواره کن در همان روز اول هک شد و دریافت بلیت ناممکن بود، بجز تعداد محدود و اندکی از خبرنگاران که به شکلی می‌توانستند فیلم را ببینند. با این حال اگر می‌شد هم من فیلم را به دلایل شخصی نمی‌دیدم و فکر می‌کنم الان بعد از اینکه فیلم دیده شده، می‌شود اظهار نظر کرد.

او افزود: اگر کسی فکر کند با حقارت ذاتی که دارد می‌تواند به ساحت امام رئوف توهین کند خیال واهی است، اما کسی می‌تواند روحیه مومنین را خدشه‌دار کند و آقای عباسی هم در این‌باره صحبت کرده که پیرامون جامعه آن فرد -سعید حنایی کاراکتر اصلی عنکبوت مقدس- فیلم ساخته و براین اساس به ملتی که دلبسته امام بوده توهین کرده است. پس باید صبر می‌کردیم که اول فیدبک‌ها بیرون آید بعد موضع گیری صورت می‌گرفت. درباره شخص خودم بگویم که من زاده مشهدم و اگر در جا و مقامی بخواهم قرار بگیرم که به بخشی از آنچه برایم عزیز است و حریم من تعرضی می‌شود، در آنجا حضور پیدا نمی‌کنم ضمن اینکه حتی اگر اجبار به حضور بود بلیت پیدا نشد.

او در بخشی دیگر درباره تولیدات مشترک برنامه‌‌ریزی شده بیان کرد: برای عرضه بهتر آثار ایران در بخش بین‌الملل باید زیرساخت‌های تولید مشترک را هدف قرار داد و ما در این راستا سعی کردیم فعالیت کنیم. در این مدت ۱۰۰ دیدار در زیر چتر سینمای ایران بوده که ۲۵ دیدار با مدیران جشنواره‌ها و ۱۵ جلسه برای تولید مشترک از جمله جلسه‌های ما بود.‌

یک مدیر سینمایی در پاسخ به این سوال که با چه کشوری تولید مشترک قطعی شده و چرا خبری از تولید مشترک با چین که قبلا اعلام شده بود نیست گفت: چین قرار بود اتفاقی را عملی کند ولی شرکت چینی که قرار بود با یکی از فیلمسازان مطرح ایرانی کار کند با تغییر ساختارش پروژه را قبول نکرد. بجز این، پیشنهادهای اولیه‌ای از صربستان بوده و تفاهم نامه مشترک داشتیم. یک پروژه با پاکستان درباره اقبال لاهوری داریم، با ارمنستان هم دو پروژه پیشنهاد شده ولی بجز آنها با استرالیا و هند هم گفت‌وگوهایی شده است.

او در ادامه‌ در پاسخ به سوالی درباره جشنواره جهانی فیلم فجر و واکنش کسانی که طرف گفت‌وگو بودند گفت: فرصت خوبی بود که نمایندگان جشنواره فجر برای انتخاب فیلم حضور می‌داشتند ولی ما در آنجا صحبت کردیم و از وزاری فرهنگ کشورهایی که دیدار داشتیم برای شرکت در جشنواره فجر دعوت کردیم و گفتند که حضور خواهند داشت. در این دیدارها اعلام کردیم که تاریخ جشنواره تغییر کرده و آنها یادآوری می‌کردند که تاریخ در زمان دیگری بوده است اما واکنشی نشان ندادند.

فریدزاده در پایان تایید کرد: در هماهنگی با معاون نظارت و ارزشیابی مقرر شده، پخش‌کننده‌هایی که می‌خواهند فیلم‌های خود را به جشنواره های خارجی بدهند تسریعی در کار بازبینی فیلم ها صورت گیرد.

منبع: ایسنا

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی سینما سینما کد خبر 175827 و در روز سه شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۷:۰۱:۵۰
2024 copyright.