
طبعا با تغییر دبیر جشنواره، برخی قواعد نیز با نظر دبیر قابل تغییر است. چنانچه امسال قواعدی که ممکن بود سال گذشته از طرف فیلمسازان در نظر گرفته میشد بهگونهای دیگر اجرا میشود. اما امسال هم مثل سالهای گذشته تنور جشنواره بهواسطه حضور نامهای معتبری که درصدد رساندن فیلمهایشان به جشنواره فیلم فجر هستند داغ است. با اینکه برخی از این نامها همانند مسعود کیمیایی یا داریوش مهرجویی با آرامش بیشتری کارشان را انجام میدهند و ظاهرا صرف حضور در جشنواره برای آنها اولویت نیست اما قطعا حضورشان تنور جشنواره را داغ خواهد کرد. شاید در سالهای گذشته همین نامها هم میتوانست یکی از دلایل تغییر برخی قوانین باشد. با اغماض هیات انتخاب شرکت همین نامها در جشنواره، به فاصله چندروز از آخرین مهلت بازبینی فیلمها جایی برای دیدن این فیلمها و معرفی آنها باقی میگذاشت، اما طبعا این «ارفاق» برای تمامی فیلمسازان قابلاجرا نبود. چنانچه به گفته بسیاری از فیلمسازان جوانی که در این سالها از دور رقابت در جشنواره بهواسطه کاملنبودن فیلم بازماندند اجحافی در حق آنهاست. بااینحال هرسال قواعد سفتوسختتری از سمت دبیر جشنواره برای حضور فیلمسازان در این جشنواره اجرائیتر میشود. هر سال هم عدهای امیدوارند که این قوانین از سوی هیأت اجرائی و مدیران جشنواره برای تمامی فیلمسازان قابلاجرا باشد تا در نهایت جشنوارهای بدونحاشیه و منصفانه برگزار شود. تقریبا دوسال پیش بود که جنجالهای هیأت داوری جشنواره فیلم فجر توجه بسیاری را به خود جلب کرد و فرامرز قریبیان، یکی از اعضای هیأت داوری، از اعمال نظرهایی در تصمیمگیریهای این هیأت خبر داد. قریبیان در پایان جشنواره، در یک گفتوگو از جلسات هیأت داوران در روزهای منتهی به اختتامیه جشنواره صحبت و به تغییر نام برنده نقش اول مرد اشاره کرده و گفته بود: «در ابتدای مراسم اختتامیه، نامهای از طرف کارگردان فیلم «عصبانی نیستم!» خوانده شد که ایشان به طور داوطلبانه از بخش رقابتی جشنواره کنار کشیدند. این نامه باعث تعجب من شد و من به این نامه و اتفاقات پیشآمده در مراسم اختتامیه مشکوک هستم».
چه کسی فرم را پر کرد؟
همانطور که پیشبینی میشد، اصغر فرهادی با فیلم «فروشنده» فرم شرکت در جشنواره فجر را پر نکرده است. فیلمی که طبق برنامهریزی اولیه فیلمبرداریاش سهماهونیم به طول میانجامد و احتمالا اواسط اسفندماه تمام میشود. فرهادی پیش از این اعلام کرده بود «فروشنده» اردیبهشتماه آماده نمایش میشود. در چنین شرایطی به احتمال فراوان اولین نمایشهای فیلم فرهادی در فستیوال کن و جشنواره بینالمللی فجر خواهد بود. مانی حقیقی که دو فیلم برای جشنواره امسال تولید کرده بود، در نهایت تنها فرم حضور برای فیلم «اژدها وارد میشود» را پر کرد و برای فیلم دیگرش «۵٠ کیلو آلبالو» فرم حضور در جشنواره را پر نکرد. مصطفی شایسته، تهیهکننده فیلم، از ماه پیش اعلام کرده بود که هرگز فرم جشنواره را پر نخواهد کرد. همچنین فیلم پیمان قاسمخانی، «پلیسبازی»، هم فرم حضور در جشنواره را پر نکرد، البته این فیلم هنوز در پیشتولید بهسر میبرد و احتمالا عوامل فیلم بیشتر به فکر اکران این فیلم در نوروز ٩۵ هستند. فیلم «نگار» رامبد جوان هم که قرار بود بهزودی جلوی دوربین برود، طبق شنیدهها گویی هنوز این فیلم آغاز به کار نکرده است و در فهرست فیلمهای متقاضی در جشنواره امسال وجود ندارد.
رئیس خانه سینما که بهعنوان دبیر بخش بینالملل جشنواره فجر هم انتخاب شده، برای فیلم تازهاش «دختر»، فرم حضور در جشنواره فیلم فجر را پر کرده. جلیل شعبانی، مدیر تولید فیلم «دختر» گفت که فرم حضور در جشنواره فجر توسط میرکریمی پر نشده است. هنوز دلیل این تصمیم میرکریمی مشخص نیست. گفتنی است، در سالهای گذشته هم موارد مشابهی بودهاند که با رایزنی مدیران جشنواره، راضی به حضور در جشنواره شدهاند و تا آخر ماه، وضعیت حضور فیلم رضا میرکریمی در جشنواره فجر روشن خواهد شد. «بادیگارد» ابراهیم حاتمیکیا، «مالاریا» پرویز شهبازی، «لانتوری»رضا درمیشیان، «رگ خواب» حمید نعمتالله، «فراری» علیرضا داودنژاد، «صافکننده» مصطفی کیایی، «پل خواب» اکتای براهنی، «خانهای در خیابان چهلویکم» حمیدرضا قطبی، «دراکولا» رضا عطاران، «ابد و یک روز» سعید روستایی، «آخرینبار کی سحر را دیدی؟» فرزاد موتمن، «نیمهشب اتفاق افتاد» تینا پاکروان، «هلن» علیاکبر ثقفی، «آشغالهای دوستداشتنی» محسن امیریوسفی، «سیانور» بهروز شعیبی، «امکان مینا» کمال تبریزی، «هفتماهگی» هاتف علیمردانی، «ربودهشده» بیژن میرباقری، «آبنبات چوبی» محمدحسین فرحبخش، «آه ای عبدالحلیم» احسان عبدیپور، «اژدها وارد میشود» مانی حقیقی، «آشوب» کاظم راستگفتار، «نفس» نرگس آبیار، «قشنگ و فرنگ» وحید موساییان، «وارونگی» بهنام بهزادی، «خشم و هیاهو» هومن سیدی، «بهدنیاآمدن» محسن عبدالوهاب، «تمرینی برای اجرا» محمدعلی سجادی، «عادت نمیکنیم» ابراهیم ابراهیمیان، «خشکسالی و دروغ» پدرام علیزاده، «خانواده فرشچی» نادر تکمیلهمایون، «سایههای موازی» اصغر نعیمی، «پارادایس» علی عطشانی، «یک شهروند معمولی» مجید برزگر، «سینما نیمکت» محمد رحمانیان، «نیمرخها» ایرج کریمی و «کفشهایم کو؟» کیومرث پوراحمد از جمله فیلمهایی هستند که فرم حضور در جشنواره فیلم را پر کردهاند.
«هیأت» جنجالی
تصمیمهای هیأت انتخاب و داوری جشنواره فیلم فجر همواره یکی از بحثبرانگیزترین بخشهای جشنواره بوده. اتفاقی که طبعا جشنواره سیوچهارم نیز از آن مستثنا نیست. با این حال باید دید در روزهای آینده دبیرخانه جشنواره فیلم فجر صحبتی از اجرائیشدن قانون برابری همه فیلمها با یکدیگر میکند و درنهایت از کدام فیلمها بهعنوان فیلمهای حاضر در جشنواره فیلم فجر خواهد گفت؟
منبع: شرق

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- ثبت نام ۱۷ فیلم فارابی برای رقابت در جشنواره فجر
- چند فیلم جشنواره فجر پشت خط اکران هستند؟
- اعلام برنامه ورکشاپهای جشنواره فجر؛ نام مدرسان محرمانه است؟
- دوران شکوه باغ از خاطرمان رفته؛ جشنواره جهانی/بینالملل فجر چه بود و چه شد
- سهم نمایش فیلمهای کوتاه در جشنواره فجر چقدر است؟
- واکنش رئیس سازمان سینمایی به انصرافها از جشنواره فیلم فجر
- جشنواره فیلم فجر آغاز شد/ سیمرغ مردمی در بلاتکلیفی/ فیلمهای بخش کوتاه و بینالملل هنوز معرفی نشده
- رئیس سازمان سینمایی: هنر تحریمپذیر نیست
- سرنوشت نامعلوم چند فیلم ادوار جشنواره/ جشنواره فیلم فجر و دردسری به نام توقیف
- جشنوارهای در تسخیر فارابی، اوج و حوزه هنری/ فیلمهای بخش سودای سیمرغ فجر چهل و یکم معرفی شدند
- بهروز افخمی مجری «هفت» شد
- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: جشنواره فیلم فجر مردمیترین جشنواره جهان است
- روحالله سهرابی مطرح کرد؛ آخرین وضعیت «کاناپه»، «برادران لیلا» و برگزاری جشنواره فیلم فجر
- حرف و حدیثهای اکران یک فیلم پرحاشیه در روزهای خاص سینما
- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: خواهش میکنم هنرمندان فعالیتهایشان را آغاز کنند/ نگران جشنواره فجر نیستم
نظر شما
پربازدیدترین ها
- سینماسینما/ گفتوگو با بابک جلالی به مناسبت اکران فیلم «فرمونت» در فرانسه/ آدمهای حاشیه جامعه برایم جالب هستند
- مجمع منتقدین نیویورک بهترینها را برگزیدند/ «آناتومی یک سقوط» بهترین فیلم بینالمللی
- پخش سریال جدید مازیار میری از امروز آغاز شد
- «پایان دنیا» در شیراز به صحنه رفت
- اهمیت جزئیات کلیدی/ نگاهی به سریال «هفت»
آخرین ها
- «بازگشت افتخار آمیز مردان جنگ» و «اعترافها و دروغها» روی صحنه نوفللوشاتو
- پایان جوایز فیلم کوتاه مستقل لهستان با یک جایزه برای ایران
- «حیوان» هندی پرفروشترین فیلم گیشههای جهان شد/ سبقت از «ناپلئون»
- بازگشت فرزاد حسنی به تلویزیون
- پرونده قتل داریوش مهرجویی به دادگاه مطبوعات رسید/ هیات منصفه «رکنا» را مجرم دانست
- رئیس سیمافیلم تشریح کرد: صداوسیما خبر ساخت فیلم «پایتخت» را نداده است
- سلیمان سیسه در «سینماحقیقت»
- پخش سریال جدید مازیار میری از امروز آغاز شد
- ویل اسمیت در عربستان از پروژه جدید سینمایی خود گفت
- دیوید ممت: سینما به دیالوگ نیازی ندارد/ مهم خسته نشدن است
- کایه دو سینما بهترین فیلمهای ۲۰۲۳ را معرفی کرد
- افتخار در قبرستان/ در مذمت برشماری مشایعتکنندگان مرحوم معصومی
- ۴ اثر ایرانی در جشنواره فیلم کودک المپیا
- در جلسه با روسای صنوف خانه سینما مطرح شد؛ در ارشاد معتقدند سینما را احیا کردهاند/ انگار باید با برخی ژانرها خداحافظی کنیم
- پوستر «کنج» رونمایی شد/ متقاضی «سینماحقیقت»
- سه فیلم کوتاه در «یک سهشنبه کوتاه» نمایش داده میشود
- سینماسینما/ گفتوگو با بابک جلالی به مناسبت اکران فیلم «فرمونت» در فرانسه/ آدمهای حاشیه جامعه برایم جالب هستند
- دومین جشنواره ملی چندرسانهای میراث فرهنگی به ایستگاه پایانی رسید
- یک نوع سینمای غیرمتعارف/ نگاهی به ۳ فیلم یک کارگردان
- اهمیت جزئیات کلیدی/ نگاهی به سریال «هفت»
- جدیدترین آمار فروش فیلمها با ۱۸ میلیون تماشاگر
- «کشتی روسی» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
- مجمع منتقدین نیویورک بهترینها را برگزیدند/ «آناتومی یک سقوط» بهترین فیلم بینالمللی
- «پایان دنیا» در شیراز به صحنه رفت
- راهیابی مستند «تنها» به جشنواره گوانجو
- حسین مهری با «شیرجه» به جشنوارههای داخلی و خارجی میرود
- کامران شیردل؛ فیلمسازی به دنبال حقیقت
- بازخوانی یادداشت خواندنی کریم امامی در سال ۷۶ ، پس از دریافت جایزه نخل طلای کن توسط کیارستمی
- نشست تخصصی همراه اول با شرکتهای دانشبنیان برای حل مسائل فناورانه بخش رادیویی ۵G
- چگونه ورود فرزندتان به صنعت بازیسازی را آسان کنید