تاریخ انتشار:۱۳۹۷/۱۱/۰۱ - ۱۳:۴۲ تعداد نظرات: ۰ نظر کد خبر : 104225

ارشا اقدسی با گلایه از نادیده گرفته شدن این صنف در جشنواره فیلم فجر از برگزاری جشنواره بدلکاران در اردیبهشت سال آینده خبر داد.

 

به گزارش سینماسینما، ارشا اقدسی از بدلکاران موفق سینمای ایران است که امسال با چهار فیلم “سونامی”،”مسخره باز”،”معکوس” و “شبی که ماه کامل شد” در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد.

او که به تازگی به آمریکا رفته است تا در یک فیلم سینمایی همکاری داشته باشد، مدتی قبل نسبت به این که چرا در سینمای ایران بدلکاران جایگاهی ندارند واکنش نشان داد و طی مراسمی ضمن بیان این انتقادات، از سه تن از همکاران خود در این مراسم تقدیر به عمل آورد.

اقدسی  درباره چرایی برگزاری این مراسم گفت: این مراسم در واقع اولین همایش بدلکاری در سینمای ایران بود و به دلیل جای خالی بدلکاری در ایران ما حتی نتوانستیم اسمی برای آن انتخاب کنیم. متاسفانه بدلکاران درایران در هیچ جشنواره یا سیستمی جایزه نمی‌گیرند. ما سعی کردیم این مراسم به شکل و شیوه قانونی و رسمی برگزار شود اما این اتفاق به دلیل عدم همراهی دوستان میسر نشد.

وی ادامه داد: به محض برگزاری این مراسم با این که اطلاع رسانی چندانی نداشتیم، اما چند کشوری که مطلع شده بودند درخواست حضور در این مراسم را داشتند و این نشان می‌دهد به راحتی می‌توان این جشنواره را به شکل بین‌المللی برگزار کرد تا هم تجربه کشورهای دیگر وارد ایران و صنعت فیلمسازی ایران شود و هم گردش مالی در این زمینه داشته باشیم. این اتفاق می‌تواند نوعی برندینگ در حوزه فرهنگی و مادی باشد.

این بدلکار همچنین افزود: سینماگرانی هستند که علاقمند این عرصه‌اند و بسیار از برگزاری این جشنواره و شکل گیری آن استقبال کردند و حتی برای مراسم ما ویدئوهای مختلفی ارسال کردند و برایشان جالب بوده و هست و این قول را داده‌‍اند که به ما در برگزاری این جشنواره کمک کنند چرا که تجربه و امکانات خوبی در این زمینه دارند.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که زمان برگزاری جشنواره بدلکاری چه زمانی خواهد بود، گفت: در نظر داریم روز ۱۷ اردیبهشت هر سال همزمان با سالروز فوت پیمان ابدی این جشنواره را با مدیریت و مسئولیت خودم برگزار کنیم وجوایزی را در بخش‌های مختلف به بدلکاران ایرانی و خارجی اختصاص دهیم.

اقدسی اظهار کرد: از ۲۰ فروردین شرایط حضور در این جشنواره را به شکل رسمی اعلام خواهیم کرد و دوستان فعال در این حوزه می‌توانند فیلم‌های خود را برای ما ارسال کنند. این جشنواره از چند بخش تشکیل می‌شود، چرا که در بدلکاری پتانسیل جذب نیروهای جدید وجود دارد و تنها نیازمند هدایت هستند تا به بی‌راهه نروند. قطعا کسی که به او توجه می‌شود فعالیت بهتری خواهد داشت. یکی از بخش‌هایی که بطور مثال در این زمینه می‌تواند بسیار اثر گذار باشد نگارش فیلمنامه‌های اکشن است که کار هر کسی نیست و می‌توان از این طریق به تهیه‌کنندگانی که علاقمند فعالیت در حوزه سینمای اکشن هستند این دوستان را معرفی کرد. در واقع این جشنواره می‌تواند یک بسته برای سینمای اکشن باشد. حتی ما در نظر داریم برای سال‌های آینده بخش فیلمبرداری را نیز به بخش‌های رقابتی خود اضافه کنیم به این دلیل که فیلمبرداری در سینمای اکشن یک کار کاملا تخصصی است و در آن نوآوری و خلاقیت حرف اول را می‌زند و می‌تواند در صنعت سینما اتفاقات ماندگار و جدیدی را رقم بزند.

وی همچنین درباره برگزاری این جشنواره در سایر کشورها و تفاوت آن نیز بیان کرد: جایزه این جشنواره نیز قطعا خاص است. در کل دنیا آمریکا و روسیه دو کشوری هستند که به شکل تخصصی به این رشته هنری جایزه می‌دهند و باقی مثل هنگ کنگ بیشتر در حوزه ورزش‌های رزمی این جایزه را در نظر گرفته‌اند. در واقع ایران می‌تواند در کنار این کشورها به فعالیت خود در این زمینه ادامه دهد و به صورت کاملا تخصصی در حوزه بدلکاری این جشنواره را برگزار کند. تلاش داریم این بستر فراهم شود، قطعا در سال‌های اول کاستی‌هایی داریم اما مهم شروع کردن است که از همه کارها سخت‌تر است و کسانی که ما را حمایت کردند کسانی بودند که از آنها توقعی نداشتیم اما به زودی این جشنواره قوی می‌شود و به کار خود ادامه می‌دهد.

بدلکار فیلم “اسکای فال” با گلایه از سینمای ایران عنوان کرد: متاسفانه بدلکاری در سینمای ایران نه به این معنا که دیده نشده، بلکه انکار شده است و در جشنواره فیلم فجر بدلکاران جایگاهی ندارند. در حالی که همه ما را می‌شناسند و وقتی نادیده گرفته می‌شویم یعنی انکار شده‌ایم. حالا ما با این حرکت نه تنها نگاهمان صرفا صنفی نیست بلکه می‌خواهیم کاری کنیم که برای کشور نیز خوب باشد. مثالی می‌زنم برج خلیفه در دبی یکی از گران‌قیمت ترین برج‌های دنیاست و در حوزه برندینگ اقدام به هر کاری کردند برای این که این برج را مطرح کنند؛ اما تنها با ساخت فیلم “غیرممکن” با بازی تام کروز این برج در دنیا تبدیل به یک چهره جهانی و مطرح شد. منظور من این است که بدلکاری می‌تواند فرهنگ کشور و خود کشور و هر چیزی که به آن عرق ملی داریم مطرح کند، چرا که جهانی است و همه آن را می‌بینند. قصد ما این است که اعلام کنیم بدلکاری ما جهانی است و وقتی در سطح بین‌المللی از سینمای دنیا ما را برای حضور در آثارشان دعوت می‌کنند یعنی کشور ما این قابلیت و این پتانسیل و انرژی را دارد. این اتفاق می‌تواند هم گردش مالی داشته باشد و هم صادرات، چرا که دانشی است که تمام شدنی نیست و نسل به نسل انتقال داده می‌شود.

 

منبع: هنرآنلاین

لینک کوتاه

مطالب مرتبط

نظر شما


آخرین ها