در سیو پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر تعداد قابل توجهی فیلم ایرانی حضور دارند که برخی از این آثار تاکنون اکران نشده و در هیچ جشنواره داخلی به نمایش در نیامدهاند. بعضی از این آثار متعلق به کارگردانهای مطرحی هستند که از آن جمله میتوان به فیلمهای «دلم میخواد» بهمن فرمانآرا، «خانه کاغذی» مهدی صباغزاده، «ملی و راههای نرفتهاش» ساخته تهمینه میلانی، «برگ جان» ابراهیم مختاری و پایان رویاها ساخته محمدعلی طالبی اشاره کرد.
به گزارش سینماسینما، سیوپنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر که از ۱ تا ۸ اردیبهشت ماه برگزار میشود علاوه بر تعداد قابل توجهی از آثار سینمای جهان، میزبان تعدادی از آثار بلند، کوتاه و مستند ایرانی است.
برخی از این آثار در بخش ملی جشنواره فیلم فجر حضور داشتهاند و برخی به دلایل مختلف در این جشنواره حاضر نبودهاند.
«سینمای سعادت» (مسابقه بینالملل)
فیلمهای نگار، پایان رویاها و خانه (ائو) در کنار ۱۲ فیلم بلند خارجی در بخش «سینمای سعادت» (مسابقه بینالملل) حضور دارند.
نگار (Negar)
فیلم سینمایی نگار چهارمین ساخته رامبد جوان در بخش سودای سیمرغ سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت. نگار فیلمی پلیسی، معمامی و جنایی است. رامبد جوان از فیلم نگار به عنوان یکی از لذتبخشترین کارهای کارنامهاش یاد کرده است. نگار جواهریان همسر رامبد جوان در این فیلم نقش اصلی را بازی میکند. رامبد جوان پیش از این فیلمهای ورود آقایان ممنوع، پسر آدم، دختر حوا و اسپاگتی در هشت دقیقه را کارگردانی کرده است.
نگار جواهریان، محمدرضا فروتن، آتیلا پسیانی، افسانه بایگان، مانی حقیقی، علیرضا شجاع نوری، فریبا کامران، اشکان خطیبی و علیرضا آقاخانی بازیگران این فیلم هستند و در خلاصه داستان آن آمده است: «دختر خانوادهای نیمه مرفه و اصیل است. پدر او در یک معامله اقتصادی شکست خورده و به خاطر فشارهای زیاد مرده است. این تحلیلی است که پلیس نسبت به مرگ او اعلام می کند. اما نگار این تحلیل را باور ندارد و … ما به این ته سیگار رژ لبی مشکوکیم. اما این به ما کمکی نمیکنه!»
پایان رویاها (The End of Dreams)
فیلم سینمایی پایان رویاها پانزدهمین فیلم سینمایی محمدعلی طالبی است که تاکنون در هیچ جشنواره داخلی حضور نداشته و این نخستین نمایش این فیلم است.
فیلمبرداری پایان رویاها به طور کامل در شمال کشور انجام شده و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهیهکنندگی آن را برعهده داشته است.
نسرین بابایی، مجید پتکی، امیرحسام رضایی، شیوا فرهادی و آوا درویشی بازیگران پایان رویاها هستند.
داستان این فیلم درباره زندگی یک خانواده جنگلنشین است. فرزند کوچک خانواده به خاطر یک بی احتیاطی ناخواسته دچار مشکل بزرگی میشود و پدر و مادر او نیز برای نجات کودک همه تلاششان را به کار میبندند.
خانه (ائو)(The Home)
فیلم سینمایی خانه (ائو) نخستین فیلم اصغر یوسفینژاد است. این فیلم که به زبان آذری ساخته شده در سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر نظر بسیاری از منتقدان را به خود جلب کرد.
رامین ریاضی، محدثه حیرت، غلامرضا باقری و صدیقه دریانی بازیگران این فیلم هستند.
ماجرای «خانه»(ائو) حول یک وصیتنامه میچرخد. مردی از دنیا رفته و همه دور جسد او جمع شدهاند اما این جسد از چشم تماشاگر دور نگه داشته میشود. متوفی وصیت کرده که بعد از مرگ، جسد او را در اختیار دانشکده پزشکی برای استفاده علمی قرار دهند اما دخترش شدیدا مخالف است.
«جلوهگاه شرق» (پانورامای سینمای کشورهای آسیایی و اسلامی)
فیلمهای سینمایی برگ جان، آپاندیس و خانه کاغذی در کنار ۱۲ فیلم بلند خارجی، ۱۲ فیلم کوتاه خارجی و ۳ فیلم کوتاه ایرانی در بخش «جلوهگاه شرق» (پانورامای سینمای کشورهای آسیایی و اسلامی) حضور دارند.
برگ جان (Leaf Of Life)
فیلم سینمایی برگ جان دومین فیلم سینمایی ابراهیم مختاری پس از فیلم زینت است که موفقیتهای جهانی بسیاری داشت.
تدوین این فیلم سینمایی توسط میثم مولایی صورت گرفته و بهزاد عبدی موسیقی آن را ساخته و صداگذاری آن توسط امیرحسین قاسمی انجام شده است.
این فیلم برای حضور در سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر پذیرفته نشد.
سعید پورصمیمی، مهدی احمدی، مریم مقدم، سجاد تابش، سحر سلحشور بازیگران برگ جان هستند.
آپاندیس (Appendix)
آپاندیس نخستین ساخته بلند سینمایی حسین نمازی است که در سیو پنجمین جشنواره فیلم فجر پذیرفته نشد. مقصود جباری تهیهکنندگی این فیلم را بر عهده داشته است.
فیلم آپاندیس اثری اجتماعی است و وقایع روز اجتماع در آن روایت میشود. فیلم در بیمارستان میگذرد و از این لوکیشن خاص که پر از اضطراب و نگرانی است به مسائل جامعه اشاره دارد.
آنا نعمتی، امیرعلی دانایی، رضا اکبرپور، سیمون سیمونیان، پردیس منوچهری، مرجان مومنی، محمدعلی کیانی، جمشید بهادری، مرتضی علی عباس میرزایی بازیگران فیلم آپاندیس هستند.
تدوین فیلم توسط عماد خدابخش و صداگذاری فیلم را آرش قاسمی انجام دادهاند. پیام آزادی موسیقی فیلم را در دورتموند آلمان ساخته است و اصلاح رنگ آن در استودیو نور با مدیریت اوژن سید اشرفی انجام شده است.
خانه کاغذی (Paper House)
فیلم سینمایی خانه کاغذی فیلمی از مهدی صباغزاده است که موفق نشد به سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر راه یابد و برای نخستینبار در جشنواره جهانی فیلم فجر اکران میشود. مهدی صباغزاده فیلمنامه خانه کاغذی را همراه با خسرو نقیبی و علی مسعودینیا نوشته است.
پرویز پرستویی، تینا پاکروان، ثریا قاسمی، ستاره اسکندری، مهدی پاکدل، علیرضا کمالی، حسین پاکدل، محسن قاضی مرادی، ارد زند، شقایق فراهانی بازیگران خانه کاغذی هستند.
خانه کاغذی فضایی همچون فیلم ماندگار خانه خلوت دارد با این تفاوت که قصه آن امروزیتر و منسجمتر است.
داستان این فیلم درباره پدر و دختر روزنامهنگاری است که همپای هم کار میکنند و هیچ کدام به خاطر دیگری ازدواج نکردهاند. دختر در یک نشریه کار میکند و پدر هم بعد از مدتی دوباره دست به قلم میشود.
«نمایشهای ویژه» (مرور بر آثار و بزرگداشتها)
فیلمهای سینمایی دلم میخواد و فراری در کنار ۱۲ فیلم بلند خارجی در بخش «نمایشهای ویژه» (مرور بر آثار و بزرگداشتها) حضور دارند.
دلم میخواد (I Want to Dance)
فیلم سینمایی دلم میخواد هشتمین فیلم بلند سینمایی بهمن فرمانآرا به نویسندگی امید سهرابی و تهیهکنندگی علی تقیپور و محصول سال ۱۳۹۲ است و بهرغم پشت سر گذاشتن تمامی مراحل فنی از حضور در سیوسومین جشنواره فیلم فجر بازماند و گروه سازنده این فیلم سینمایی چشم به اکران آن به نوروز ۹۴ دوختند که این اتفاق نیز باتوجه به ترافیک اکران فیلمهای جشنواره فیلم فجر رخ نداد و فیلم فرمانآرا، همچنان در کمد باقی ماند و در سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر هم حضور نداشت.
بهمن فرمانآرا بعد از گذشت نزدیک به ۹ سال از فیلم قبلیاش فیلم سینمایی دلم میخواد را ساخت که این فیلم اولین سهگانه زندگی است که فرمانآرا، پس از سه گانه مرگ، آن را مقابل دوربین برد.
این فیلم در ابتدای روزهای تولید خود با عنوان دلم میخواد برقصم فیلمبرداری شد و پس از پایان فیلمبرداری عوامل سازنده آن تصمیم گرفتند تا عنوان فیلم را به دلم میخواد تغییر دهند.
دلم میخواد داستان مردی است که در شهری زندگی میکند که اغلب مردمش افسرده و ناراحت هستند. او بر اثر اتفاقی دچار مشکلی میشود. مشکل این گونه است که گاهی موسیقی خاصی به ذهنش متبادر میشود و او را مجبور به حرکات موزون میکند و این اتفاق ناخودآگاه، مشکلات خاصی برایش به وجود میآورد.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: بهرام فرزانه نویسندهای است که مدتهاست نمیتواند داستان بنویسد. ناگهان بر اثر یک تصادف اتومبیل، آهنگی در ذهنش تکرار میشود که او را به رقص میآورد. همین اتفاق شوق نوشتن را در او بر میانگیزد.
رضا کیانیان، مهناز افشار، محمدرضا گلزار، رضا بهبودی، ندا مقصودی، پیام دهکردی، صابر ابر، رویا نونهالی، علی سرابی، بهناز جعفری، فرزین صابونی، سحر دولتشاهی، احمد ساعتچیان، مریم شیرازی، سیاوش چراغیپور و مرتضی زارع بازیگران این فیلم هستند.
فِراری (Ferrari)
فیلم سینمایی فِراری بیستمین ساخته علیرضا داوودنژاد است که در بخش سودای سیمرغ سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (محسن تنابنده)، سیمرغ بلورین ویژه هیئت داوران، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه (کامبوزیا پرتوی) و سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری (پرویز آبنار) را از آن خود کرد.
این فیلم تولید سال ۱۳۹۴ است که کامبوزیا پرتوی نویسندگی، جهانگیر کوثری تهیهکنندگی و هدایت فیلم پخش آن بر عهده دارند.
فِراری یک فیلم اجتماعی است که به گفته سازندگان آن با رویکرد آسیبشناسی جامعه و قشرهای مختلف و عوامل خودشیفتگی کاذب و عدم تناسب زندگی بین طیفهای متفاوت با قهرمان خود گلنار به دل شهر میزند.
محسن تنابنده، ترلان پروانه، سیامک صفری، سیما تیرانداز، رضا داوودنژاد، محمدرضا داوودنژاد، رضا کیانیان، اقدس سعادت رضایی، علی داوودنژاد، کامیار نیازناک، سجاد سپهری شکیب، احمد یاوری شاد، میترا تبریزی، علی رستگاری، حسن کریم خان زند دیگر بازیگران این فیلم هستند.
در خلاصه داستان فیلم فِراری آمده است: گلنار (ترلان پروانه) در پی یافتن یک ماشین فراری قرمز به تهران می آید تا شاید به آرزوهای خود برسد. نادر (محسن تنابنده) با آگاهی از موقعیت گلنار تلاش می کند او را به واقعیت های زندگی برگرداند اما…
«فیلمهای کلاسیک مرمت شده»
خانه خدا ساخته جلال مقدم، یک اتفاق ساده ساخته سهراب شهیدثالث و ناخدا خورشید ساخته ناصر تقوایی سه فیلم ایرانی هستند که توسط فیلمخانه ملی ایران ترمیم شدهاند و در کنار ۷ فیلم خارجی ترمیم شده در این بخش به نمایش درمیآیند.
خانه خدا
خانه خدا فیلمی مستند به کارگردانی و نویسندگی جلال مقدم ساخته سال ۱۳۴۵ است.
این فیلم درباره مراسم حج و مراحل گوناگون آن است. زائرانی با سنین متفاوت و از نژادها و کشورهای مختلف، از راه هوا و خشکی و دریا، به عربستان سعودی میآیند و مناسک حج را به جا میآورند و پس از پایان آن، به کشورهایشان باز میگردند.
یک اتفاق ساده
یک اتفاق ساده فیلمی به کارگردانی سهراب شهیدثالث و نویسندگی مشترک شهیدثالث امید روحانی، سهراب شهیدثالث ساخته سال ۱۳۵۲ است.
این فیلم برنده جایزه منتقدان بینالمللی جشنواره جهانی فیلم تهران شده است.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: دانشآموزی به نام محمد زمانی به درس و تذکرهای معلم توجهی ندارد و همیشه با عبور از ریل قطار به مدرسه میرود.
محمد زمانی، آنه محمد تاریخی، حبیب اله سفریان، هدایت اله نوید و مجید بقایی بازیگران فیلم یک اتفاق ساده هستند.
ناخدا خورشید
فیلم سینمایی ناخدا خورشید فیلمی جنایی محصول سال ۱۳۶۵ ایران به نویسندگی و کارگردانی ناصر تقوایی است و بازیگرانی همچون داریوش ارجمند، علی نصیریان، سعید پورصمیمی و پروانه معصومی در آن به ایفای نقش پرداختهاند.
این فیلم یکی از بهترین آثار سینمای ایران و برداشت آزادی از داستان داشتن و نداشتن ارنست همینگوی استکه در آبهای خلیج فارس روی میدهد و به تمام معنا داستانگو است.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: خواجه ماجد، ناخدا خورشید را لو میدهد و بار قاچاق لنج ناخدا به آتش کشیده میشود. دلالی به نام فرحان که میخواهد چند فراری سیاسی را از مرز آبی عبور دهد وارد بندر میشود. او با ناخدا خورشید تماس میگیرد. ناخدا که احتمال میدهد لنجش را مصادره کنند با فرحان همکاری میکند و چند مرد را که ظاهراً در ترور حسنعلی منصور دست داشتهاند به آن سوی آب میرساند. پس از آن چند تبعیدی نیز از فرحان میخواهند که اسباب فرار آنان را فراهم کند. ناخدا این بار نیز با اکراه به این ماجرا کشیده میشود. تبعیدیها پیش از فرار خواجه ماجد و مباشرش را میکشند و مرواریدهای او را میربایند. فرحان و ملول دستیار ناخدا نیز کشته میشوند و در نزاع خونینی که میان تبعیدیها و ناخدا درمیگیرد، همگی از پای در میآیند.
ناخدا خورشید در پنجمین جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد (داریوش ارجمند) و لوح زرین بهترین بازیگر نقش دوم مرد (سعید پورصمیمی)، نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم مرد (فتحعلی اویسی)، سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی (ناصر تقوایی)، سیمرغ بلورین بهترین فیلم (محمدعلی سلطانزاده، هارون یشایائی)، سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری (مهرداد فخیمی) و سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن (فریدون ناصری) بوده است. همچنین ناصر تقوایی در سال ۱۹۸۸ برای ساخت فیلم ناخدا خورشید برنده یوزپلنگ برنزی چهلویکمین جشنواره بینالمللی فیلم لوکارنو شده است.
«سایههای ترس» (سینمای وحشت)
فیلم سینمایی زار تنها فیلم ترسناک ایرانی است که در کنار ۶ فیلم خارجی دیگر در بخش «سایههای ترس» (سینمای وحشت) حضور دارد.
زار (Zar)
فیلم سینمایی زار نخستین ساخته نیما فراهی است که تهیهکنندگی آن را امیر پورکیان بر عهده داشته است.
این فیلم تابستان سال گذشته در ژانر وحشت و بر اساس یک تجربهی واقعی ساخته شده و داستان زوج جوانی است که در دوران ماه عسل میزبان دوستانشان در شمال کشور میشوند، ویلای محل سکونتشان، گذشته خوفناکی دارد و آنها، ناخودآگاه درگیر ماجراهای هولناکی میشوند.
محمدرضا غفاری، حدیث میرامینی، میثاق زارع، ساناز صفایی، سینا سهیلی و آنا همتی، عسل هاشمی، امیرحسین عشق آبادی وسمانه کاوندی بازیگران این فیلم هستند.
نیما فراهی پیش از این فیلم کوتاه خلسه را کارگردانی کرده است و زار اولین تجربهی فیلم بلند اوست.
بازار
۳۱ فیلم بلند داستانی یوآ (آناهید آباد)، ویلاییها (منیر قیدی)، نگار (رامبد جوان)، ملی و راههای نرفتهاش (تهمینه میلانی)، مادری (رقیه توکلی گرد فرامرزی)، ماجرای نیمروز(محمدحسین مهدویان)، ماجان (رحمان سیفیآزاد)، لینا (رامین رسولی)، کوپال (کاظم ملایی)، فراری (علیرضا داوودنژاد)، شنل (حسین کندری)، سارا و آیدا (مازیار میری)، زار (نیما فراهی)، دلم میخواد (بهمن فرمانآرا)، خفهگی (فریدون جیرانی)، خاطرات پاییزی (علی فخر موسوی)، حریم شخصی (احمد معظمی)، تابستان داغ (ابراهیم ایرجزاد)، پایان رویاها (محمدعلی طالبی)، بیوگرافی (فاطمه ثقفی)، بیست و یک روز بعد (سید محمدرضا خردمندان)،بیسایه (ابوالفضل صفاری)، برگجان (ابراهیم مختاری)، آگوست (ماریا ماوتی، محمد اسفندیاری، احمد زایری)، آپاندیس (حسین نمازی)، آباجان (هاتف علیمردانی)، ائو (اصغر یوسفینژاد)، ایستگاه اتمسفر (مهدی جعفری)، ایتالیا-ایتالیا (کاوه صباغزاده)، انزوا (مرتضیعلی عباسمیرزایی) و خانه کاغذی(مهدی صباغزاده) در بخش نمایشهای بازار سیو پنجمین جشنواره فیلم فجر حضور دارند.
از میان این آثار ۷ فیلم یوآ، ملی و راههای نرفتهاش، لینا، خاطرات پاییزی، حریم شخصی، بیسایه و آگوست آثاری هستند که در بخش ملی جشنواره سیوپنجم حضور نداشته و در سایر بخشهای جشنواره جهانی فیلم فجر نیز نیستند.
یه وا
فیلم سینمایی یه وا با نام قبلی کارواجار اولین ساخته آناهید آباد دستیار و برنامه ریز با سابقه سینمای ایران است که به تهیهکنندگی تقی علیقلیزاده با مشارکت بنیاد سینمائی فارابی و مرکزسینمای ملی ارمنستان تولید شده است و با تصمیم هیات انتخاب در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر حضور نداشت که موجب اعتراض آناهید آباد و حواشی در این رابطه شد، زیرا آباد میگفت از دفتر جشنواره با او تماس گرفته و گفتهاند فیلمش پذیرفته شده اما پس از اعلام اسامی فیلمها به او گفتهاند فیلمت برای حضور در جشنواره جهانی مناسبتر است.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: یه وا زنی ۳۴ ساله ، که به اتهام قتل شوهرش تحت پیگرد قانونی است. او برای حفاظت از دخترش فرار را پیشه کرده به محل دور دستی پناه میبرد و به ناچار در محل جدید مجبور به مقابله با مسائل و دشواریها شده رودروی آئینه ای بنام زندگی میشود…
در این فیلم هنرپیشگان شاخص ارمنستان همچون نارینه گریگوریان، شانت هوانیسیان، سرگی توماسیان، ورژ کاسونی، مارجان آودیسیان، روزا آویدیسوا و … حضور دارند.
این فیلم با تصمیم هیات انتخاب در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر حاضر نخواهد بود.
ملی و راههای نرفتهاش
فیلم سینمایی ملی و راههای نرفتهاش هجدهمین فیلم تهمینه میلانی است و محمدنیکبین تهیهکنندگی آن را بر عهده دارد.
میلاد کی مرام، ماهور الوند، السا فیروزآذر، جمشید هاشم پور، افسر اسدی، جمشید جهانزاده کشکولی، فرزانه نشاط خواه، ستاره اسکندری، سارا خوئینی ها، فلور نظری، مسعود فروتن بازیگران این فیلم هستند.
در خلاصه داستان فیلم ملی و راههای نرفتهاش آمده است: ملی و هزار راه نرفته داستان دختری جوان و کم تجربه به نام «ملیحه» است که با ازدواجی نادرست و بدون رضایت خانواده با جوانی به نام سیامک (با بازی میلاد کی مرام) دچار مشکلاتی میشود.
لینا
فیلم سینمایی لینا ساخته رامین رسولی به تهیهکنندگی مسعود نیکنام پیرزاده و سیاوش حقیقی است.
لینا به عنوان یک پروژه بینالمللی مشترک فیلمسازی بین ایران، افغانستان و هلند، نخستین تجربه کارگردانی فیلم بلند رامین رسولی است که نویسندگی آن را خود برعهده داشته است.
حسیبا ابراهیمی، مژگان قرهخوانلو، سودابه غبیشاوی، شهاب شادابی و قاسم میرزا کریمی از بازیگران این فیلم هستند.
لینا داستانی را با رویکرد اصلی دوستی میان ملت ایران و افغانستان روایت میکند. قرار است ۹۰ درصد این فیلم سینمایی در تهران و بخش کوتاهی از آن در هلند فیلمبرداری شود.
خاطرات پاییزی
فیلم سینمایی خاطرات پاییزی به کارگردانى على فخرموسوى و تهیهکنندگى سیدامیر سیدزاده با بازى نازنین احمدى شاهپورآبادى بهعنوان نقش اول زن همراه با بازیگرانى از اروپاى شرقى، پنجمین حضور جهانى خود را در جشنواره جهانى فجر ایران تجربه مىکند.
فیلم سینمایی خاطرات پاییزی پیش از این فیلم افتتاحیه جشنواره بینالمللی Dream City ۲۰۱۶ بوده و در جشنواره بینالمللی کرونا کارپات ۲۰۱۶ حضور داشته و موفق به کسب جایزه ارکیده طلایی و فیلم منتخب مردمی از جشنواره ترنُپیل ۲۰۱۶ اکراین شده است.
خاطرات پاییزی محصول مشترک ایران، چک و اوکراین است که توسط ویلهلم کرتیو سنتر (جمهوری چک) و افرند فیلم آریا (ایران) با همکاری اُپتیما فیلم (اوکراین) ساخته شده است. فیلمنامه خاطرات پاییزی را کاترین تورچانیکووا، علی فخرموسوی و ویکتور ویلهلم بر اساس داستانی از علی فخر موسوی نوشتهاند.
این فیلم عاشقانهای ضد جنگ است و قصه دختری را به تصویر میکشد که خانه و خانوادهاش مورد حمله و تجاوز گروههای تروریستی قرار گرفته است؛ او که آوارهگی، نابینایی و حتی از دست دادن قدرت تکلم را تجربه میکند در نهایت میتواند آرامش و عشق را در گوشهای دیگر از دنیا در کنار مردمی که خود آسیب دیده از جنگ هستند، بیابد.
نازنین احمدی شاهپورآبادی، الکساندر ایگناتوشا، دِمیترُ لِنارتوویچ، تاتیانا یوریکووا، گالینا یابلونسکا و نَظَر رِگوش بازیگران این فیلم هستند.
بیسایه
فیلم سینمایی بیسایه سومین فیلم ابوالفضل صفاری است که فیلمنامه آن را به صورت مشترک با سجاد افشاریان نوشته است.
بیسایه یک فیلم جادهای است و اکثر لوکیشینهای این فیلم در تمامی لوکیشنهای این فیلم در شهر یزد و خارج از شهر فیلمبرداری شده است.
روشنک گرامی به عنوان بازیگر نقش اصلی زن در این فیلم حضور دارد و پژمان بازغی و نادر فلاح بازیگران اصلی این فیلم هستند.
بی سایه تولید مشترک ایران و آلمان است و داستان موسسهای توریستی را روایت میکند که قرار است گروهی از جهانگردان را به تماشای زیباترین غروب آفتاب ایران ببرند.
آگوست
فیلم سینمایی آگوست ساخته سه کارگردان جوان به نامهای احمد زائری، محمد اسفندیاری، ماریا مواتی است و اولین اکران جهانی را در جشنواره جهانی فجر دارد.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: ویلیام سرباز آمریکایی از موقعیتی سخت در زندان ابوغریب به کمپ موقت نظامیان آمریکایی در بیابان های عراق منتقل شده وسعی در فراموشی گذشته دارد. او دیدبان کریس، اسنایپراست و این موقعیت را آسان تر از شرایط گذشته می داند. چرا که اسنایپر احتیاج به بازجویی ندارد. اما از نظر کریسکار اسنایپر سخت تر از کار بازجوست چرا که بدون بازجویی باید قضاوت کند.
این فیلم در بخش زیتونهای زخمی جشنواره که به مسائل و مشکلات جنگ و بحرانهای سوریه میپردازد نیز حضور دارد.
منبع: فیلم نت نیوز