عماد افروغ در بخشهایی از گفت وگوی خود با شرق حرفهای تند وتیزی زده است.
به گزارش سینما سینما، افروغ گفته :عدهای نه فیلمها را دیدهاند و نه از سازوکار انتخاب مطلع هستند ولی انواع و اقسام تهمتها را نثار هیئت انتخاب کردند. به اعضای هیئت انتخاب ترسو، محافظهکار، ضعیف، غافل، بیتوجه به مسائل ملی و… میگویند. ما نمیتوانیم از خودمان دفاع کنیم چون اقتضای تصمیم جمعی در قبل و حین جشنواره چنین است که نباید جواب دهیم. اما بعد از برپایی جشنواره دستمان باز میشود. اقتضائات اخلاقی تصمیم جمعی محدودیتها و محذوریتهایی برای ما دارد.
او درادامه گفته است: مطمئن باشید اگر تلقی ما بیش از آنکه خدمت به سینما و تعاملش با جامعه با حفظ موازین ارزشی و فرهنگی و هویتی و تاریخی باشد، سانسور و مانعتراشی سیاسی و جناحی و خارج از عرف معمول و بدون تعاطی با اصحاب سینما باشد، همین فردا عطای حضور در این جمع را به لقایش خواهم بخشید و با حفظ آبروی شخصیام تنها متمرکز بر تدریس و پژوهش خواهم شد. در ضمن پذیرفتن انجام مصاحبه با شما نیز بر پایه همین نگاه و تبعات و نتایج و ملزومات نگاه ناثنویتگرایانه بوده است.
وقتی دبیر جشنواره، با من تماس گرفت در ابتدا نپذیرفتم
افروغ افزوده است: بهعلاوه، درباره هیئت انتخاب، وقتی آقای حیدری، دبیر جشنواره، با من تماس گرفت در ابتدا نپذیرفتم. با بسیاری از تهیهکنندگان و کارگردانان معروف سینما مشورت کردم و کسانی که من را میشناختند، گفتند حتما بپذیر. باز هم برخلاف میل باطنی میگویم از اعضای هیئت انتخاب در بحث جشنواره سؤال کنید که موضع بنده نسبت به فیلمها چه بوده است. تصور نکنید اخلاقا از این نوع پاسخ راحتم، چه کنم مجبورم میکنید. سعی میکنم درباره فیلمهایی که میبینم از همه ظرفیتهای علمیام بهره بگیرم و با این نگاه برخورد کنم که بههرحال هر فیلمی خواسته و ناخواسته واقعیتی از جامعه را بازتاب میدهد که مغتنم است. همه تلاشم این است که ممیزیها حداقلی باشد. البته به امید آن روز که نیازی هم به ممیزی نباشد، نه اینکه با یک رهاشدگی محض و خارج از ضابطه روبهرو شویم، بلکه با سعهصدر، ضوابط نهادینه شود. اجازه دهید در فرصتی دیگر به این مقوله بپردازیم.