سایت اصولگرای مشرق نوشت :«کمال تبریزی»، کارگردان سینمای کشورمان که این روزها فیلم سینمایی «مارموز» با محتوای طنز سیاسی را در حال اکران دارد؛ در بخشی از یک مصاحبه با شماره شنبه گذشته روزنامه سازندگی (ارگان حزب کارگزاران) گفته است:
«ناکارآمدی الآن واقعیتی است که در ذهن مردم ما در حال شکلگیری است. فرض کنید همین الآن زمان انتخابات مجلس یا ریاستجمهوری باشد. فکر میکنید اگر همین الآن شروع کنید به اینکه مردم را برای دو، سه ماه دیگر برای آمدن به پای صندوقهای رأی ترغیب کنید، چند درصد پای صندوقهای رأی خواهند آمد؟»
در این لحظه روزنامه سازندگی پاسخ میدهد «خیلی پایین»! و تبریزی ادامه میدهد:
بله، درصد خیلی کمی از افراد حضور پیدا میکنند. مگر اینکه اتفاقی بیافتد. موضوع بعدی هم این است که مرتباً مردم احساس کردهاند که دولتمردان سر آنها کلاه گذاشتهاند و بیشتر مقاوم شدهاند و فکر میکنند که این بار اشتباه نخواهند کرد.
*ما دلیل و مدرک آقای تبریزی مبنی بر وجود ناکارآمدی گسترده در ایران را نمیدانیم اما ایشان حکماً خوب میداند که مقولاتی که در ذهن افکار عمومی شکل میگیرد؛ ساخته و پرداخته مراجع اجتماعی، محافل سیاسی، سلبریتیها و اصحاب رسانه است.
روی دیگر این معنی آن است که ناکارآمدی مورد اشاره تبریزی در حالی است که فقط در حوزه کاری ایشان یعنی سینمای ایران، در سال جاری شاهد رکوردشکنی فروش بلیط فیلمهای سینمایی بودهایم .[۱]
اکنون آیا روا بود که آقای تبریزی به جای این حقیقت مسرّت بخش و امیدوار کننده؛ به یک معنای ذهنی که به نظر میرسد بیشتر در ذهن خودشان و همفکرانشان در روزنامه سازندگی وجود دارد اشاره کند؟ و هیچ دلیل و سند متقنی هم بر آن اقامه نکند؟
درباره تحلیل این روزهای جریان سیاسی خاص مبنی بر مشارکت پایین و یا عدم حضور مردم در انتخابات آتی -که آقای تبریزی هم علیرغم اینکه بیان میکند اصلاحطلب نیست اما حرف آنها را تکرار کرده! – بایستی اشاره کرد که اولاً به نظر میرسد مردم با مشاهده دروغگویی جریان چپ در معرفی کاندیداهایی که هیچ دستاورد خاصی جز گرانی و شکست و توهین به منتقدان نداشتند؛ طبیعتاً عزمی قویتر برای یک انتخاب بهتر خواهند داشت.
از طرفی ملاک یک انتخابات نیز قانون است و مشارکت پایین نیز بخشی از زیر و زبر، حیات یک نظام سیاسی و مقولهای ممکنالوقوع است.
در واقع اصولاً بعید نیست که نظام جمهوری اسلامی ایران در میان اینهمه انتخاباتهای پرشور و بزرگ خود که بعضاً با حضور حتی ۸۰ درصدی رأی دهندگان نیز مواجه بوده؛ مثل خیلی از کشورهای دیگر دنیا شاهد انتخاباتی هم باشد که کمتر از ۵۰ درصد واجدین شرایط رأی در آن شرکت کنند.
گفتنیست، فیلم مارموز، تا این لحظه “۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان” فروش داشته است.
حامد بهداد، نقش اصلی این فیلم سینمایی نیز چند سال قبل در اظهاراتی گفته بود ما _اهالی سینما یا سلبریتیها و غیره- حالمان خوب نیست!
دانستن این نکته نیز خالی از لطف نیست که آقای کمال تبریزی جزو دانشجویان تسخیر کننده سفارت آمریکا نیز بوده است.
ما قضاوت درباره این اطلاعات و جمعبندی آنها را بر عهده مخاطبان محترم وامیگذاریم.