رئیس سازمان سینمایی گفت: همه فیلم ها به جشنواره فیلم فجر راه پیدا نمی کنند طبیعی است که در چنین شرایطی اعتراض هایی به دنبال خواهد داشت و این اعتراض ها نشان از اهمیت جشنواره فیلم فجر است.
به گزارش روابط عمومی سازمان سینمایی، حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما دوشنبه ۱۲ بهمن حضور پیدا کرد.
حجت الله ایوبی با اشاره به استقبال سینماگران از جشنواره فیلم فجر امسال گفت: جشنواره فیلم فجر مسابقه سینمای ایران است که امسال ۱۹۵ فیلم به بخش های مختلف ارسال شد و از این تعداد فیلم تنها عده محدودی می توانند بر اساس آیین نامه در جشنواره به نمایش درآیند.
وی ادامه داد: امروز بعد از سی و چهار دوره، جشنواره فیلم فجر به شکل و قوام خوبی رسیده است و اینکه توقع داشته باشیم هر سال مقررات جشنواره متفاوت باشد درست نیست و ما امسال سعی کردیم که در حد مقدورات مقررات را کاملا رعایت کنیم.
ایوبی با تاکید بر اینکه کسانیکه فیلمشان راه پیدا نکرده حق دارند ناراحت باشند، گفت: جشنواره فرصت استثنایی برای همه اهالی سینما است تا آثارشان را به نمایش بگذارند به همین دلیل کسانیکه فیلمشان راه پیدا نکرده حق دارند ناراحت باشند.
وی ادامه داد: اینکه در ۳۴ سال گذشته انتظار داشته باشیم مقررات جشنواره تغییر نکند انتظار بی جایی است زیرا همانطور که می دانید امروز در طول سال ها سینما تغییر کرده و ما شاهد حضور فناوری دیجیتال در سینما هستیم که تحولاتی با خود به همراه داشته است به همین دلیل جشنواره نیز باید خودش را با تغییرات همراه کند.
رئیس سازمان سینمایی همچنین گفت: ما برای انتخاب اعضای هیات انتخاب محدودیت داریم به طور مثال، باید کسی را انتخاب کنیم که در جشنواره فیلم نداشته باشد.
وی ادامه داد: امسال از نوادر سال هایی است که هیات انتخاب کاملا از اهالی سینما انتخاب شده است. البته ما باید همه نتایج را بپذیریم هرچند اعتراض ها نیز وجود دارد و طبیعی است اما این اعتراض ها در همه جای دنیا حتی مراسم اسکار نیز وجود دارد.
ایوبی تاکید کرد: اگر اعتراضی وجود نداشته باشد و سینماگران بی تفاوت باشند یعنی ما جشنواره بی خاصیتی را برگزار می کنیم درحالیکه اینگونه نیست.
رئیس سازمان سینمایی گفت: سعی کردیم قوانین را رعایت کنیم و امسال را سال نظم می دانیم اما طبیعی است که بهرحال از میان فیلم های رسیده تعدادی فیلم بیرون ماندند .
ایوبی درباره نمایش انیمیشن ها در جشنواره فیلم فجر نیز گفت: در بحث انیمیشن در آغاز راه هستیم اما آینده را روشن می بینیم زیرا جوانان خوبی در این بخش فعالیت می کنند و ما به سال های آینده برای ساخت انیمیشن و تولید آن امیدوار هستیم و در آینده سینمای انیمیشن توسعه خوبی پیدا خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه جشنواره امسال ترکیبی از سه نسل سینماگران است، گفت: دست سینمای ایران امسال در گونه و ژانرهای مختلف پر است و سال آینده سال پرفروشی را در سینما شاهد خواهیم بود.
رئیس سازمان سینمایی درباره بلیط فروش نیز گفت: مردم استقبال خوبی از پیش فروش بلیط ها در سینما کردند و علاوه بر استقبال از پی فروش شاهد هستیم که در جلوی سالن های سینما نیز استقبال خوبی از فیلم ها شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته بیش از ۷ میلیارد نفر در جهان به سینما رفتند و در کشور ما نیز مانند دنیا استقبال خوبی از سینما شده و باید آنرا به عنوان دستاورد در سینما قبول کنیم.
- باید مهربانانه نگاه کنیم و طلبکار نباشیم
پرویز پرستویی بازیگر سینمای ایران با اشاره به اینکه از سال ۶۱ جشنواره فیلم فجر به یک مراسم مهم در کشور تبدیل شده گفت: ۱۰ روزی که جشنواره برگزار می شود عید سینمای ایران است و همانطور که در نوروز به دید و بازدید اقوام می رویم یک سال تلاش سینمای ایران نیز در ۱۰ روز جشنواره به نمایش درمی آید و ما یکدیگر را می بینیم و ارزیابی می کنیم.
وی با اشاره به اینکه اگر جشنواره فقط جشن باشد لطفی ندارد گفت: شاید در این ۱۰ روز نتوان همه تولیدات رانمایش داد اما وقتی در قالب جشنواره رقابتی صورت می گیرد باعث می شود حتی در نگرش مخاطبان سینما نیز تاثیر بگذارد.
پرستویی ادامه داد: هیات انتخاب جشنواره از اهالی سینما است و در طول این سال ها در دوره ای خود من نیز داور جشنواره بوده ام و می دانم که این ۷ نفر باید به شکلی تخصصی آثار را ارزیابی می کنند اما رای آنها نظر ۷ نفر است و قطعا نظر ۷۰ میلیون نفر نیست اما باید به نظر این ۷ نفر احترام بگذاریم.
وی ادامه داد: همیشه نگاه به جشنواره فیلم فجر دولتی نبوده است هرچند از سال ۶۲ تا به امسال شکل اجرایی جشنواره مشخص بوده و تنها مدیر جشنواره عوض شده است.
پرستویی با تاکید بر اینکه لطف رقابت به این است که ما با دقت قضاوت کنیم گفت: دبیران دوره های گذشته همیشه به دوره قبل از خود نگاه می کردند و با استفاده از تجربیات برنامه ریزی می کردند به همین دلیل امروز شاهدیم که به یک پختگی رسیده ایم و باید مهربانانه نگاه کنیم و طلبکار نباشیم و به هم احترام بگذاریم و اجازه دهیم جشنواره به خوبی برگزار شود.
- باید حضور مردم در جشنواره فیلم فجر پر رنگ تر شود
کیوان کثیریان منتقد سینما نیز گفت: امسال تنوع در فیلم ها وجود دارد البته باید این حرف را باید در آخر جشنواره و بعد از تماشای همه فیلم ها بیان کرد و مورد بررسی قرار داد.
وی با بیان اینکه هرچند در طول سال ها این جشنواره به یک قواعدی رسیده است ادامه داد: مشکل جشنواره فیلم فجر این است که تلفیقی از چند نگاه متفاوت است یعنی همزمان می خواهد هم جشن و هم جشنواره باشد.
کثیریان تاکید کرد: اگر می گوییم باید آیین نامه درستی تدوین شود معنی اش این نیست که نگاهمان را درباره جشنواره روشن کنیم و بگوییم که می خواهیم شکل جشن داشته باشد یا جشنواره.
این منتقد سینما با یادآوری این مطلب که جشنواره فیلم فجر در دوره ای تاسیس شد که به نوعی بزرگداشت و جشن های انقلاب بود گفت: باید حضور مردم در جشنواره فیلم فجر پر رنگ تر شود و این حضور از کاخ مردمی به جلوی سینماها کشیده شود تا مردم با هنرمندان دیدار کنند و به نوعی شاهد آشتی بیشتر مردم و سینما باشیم.

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- در نمایش و تحلیل «دوربین فرانسوی» مطرح شد؛ کثیریان: یک مستند «راشومون»وار/ ضرابینسب: فیلمی بازیگوش و سرخوشانه
- بزرگداشت یونس شکرخواه برگزار شد؛ کسی که دنبال نام و نان نبود/ نگذارید انسانهای خدوم خانهنشین شوند
- استحاله جامعه از هم گسیخته/ نگاهی به رویداد «کرگدن خوانی»
- رویداد «کرگدن خوانی» تمدید شد
- رویداد «کرگدن خوانی» / گزارش تصویری
- کرگدنها به خانه هنرمندان میآیند
- گفتوگوبا پرویز پرستویی درباره کارهای اجتماعی اخیرش و محدودشدن فعالیتهای هنریاش
- یاد عباس کیارستمی افتادم که میگفت خدا کند میرکریمی، همان سیدرضای کودک و سرباز بماند
- فیلمی که ایرانیها و ژاپنیها را دور هم جمع کرد
- بررسی تصویر زن در سینما در یک مناظره؛ زن ایرانی قربانی نگاه سیاستزده در سینما/ نگاه ملی فریب است؟
- بازنده این بازی متأسفانه اصغر فرهادی بود
- آیین نکوداشت آتیلا پسیانی / گزارش تصویری
- سینمای اشغال شده
- سینمای ایران؛ دگرگونی یا ویرانی؟/ جیرانی، عسگرپور، کثیریان و فرشباف از آینده فیلمسازی میگویند
- عرضه آنلاین «مطرب» و «مادر قلب اتمی»
نظر شما
پربازدیدترین ها
- سینماسینما/ گفتوگو با بابک جلالی به مناسبت اکران فیلم «فرمونت» در فرانسه/ آدمهای حاشیه جامعه برایم جالب هستند
- پخش سریال جدید مازیار میری از امروز آغاز شد
- اهمیت جزئیات کلیدی/ نگاهی به سریال «هفت»
- حقایقی درباره علی حاتمی به بهانه سالروز درگذشت این فیلمساز مطرح
- تلاش صداوسیما برای فرار از بحران مخاطب با بازگرداندن چهرهها/ راه چاره چیست؟
آخرین ها
- نمایش فیلم «دِرب» در سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران
- هم اندیشی نمایندگان شورای عالی تهیهکنندگان با هئیت رئیسه و مدیرعامل خانه سینما برگزار شد
- «کاپیتان من» در مستندات یکشنبه و «مکالمه» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
- آیا رضا عطاران رکوردهای فروش ۱۴۰۲ را میشکند؟
- علی فروتن: برای تئاتر کودک باید کلیه خود را بفروشیم
- رونمایی از ۲ کتاب در خانه هنرمندان ایران
- اهمیت لایههای زیرین قصه در فیلم کوتاه/ بازی گرفتن از نابازیگران سخت بود
- روزنامه همشهری : روزی خواهد رسید که دیگر این کمدی های تکراری برای مخاطب جذابیت نخواهد داشت
- اوائل انقلاب عده ای می خواستند سینما در کنار عرق خوری و فساد و فحشا زیر نظر منکرات باشد!
- هنری کسینجر و دانشمند فیلم دکتر استرنج لاو
- «مرز بیپایان» برگزیده جشنواره تفلیس شد
- برگزاری «دوره شاهنامهخوانی» در موزه سینما
- «کت چرمی» و «کاپیتان» مسافر هند شدند
- با نمایش فیلم «دِرب»؛ اکران آنلاین فیلمهای هنری در فیلمنت راهاندازی شد
- آل پاچینو در «کشتن کاسترو» بازی میکند/ فیلمی تاریخی درباره ناگفتهها
- تلاش صداوسیما برای فرار از بحران مخاطب با بازگرداندن چهرهها/ راه چاره چیست؟
- حقایقی درباره علی حاتمی به بهانه سالروز درگذشت این فیلمساز مطرح
- «بازگشت افتخار آمیز مردان جنگ» و «اعترافها و دروغها» روی صحنه نوفللوشاتو
- پایان جوایز فیلم کوتاه مستقل لهستان با یک جایزه برای ایران
- «حیوان» هندی پرفروشترین فیلم گیشههای جهان شد/ سبقت از «ناپلئون»
- بازگشت فرزاد حسنی به تلویزیون
- پرونده قتل داریوش مهرجویی به دادگاه مطبوعات رسید/ هیات منصفه «رکنا» را مجرم دانست
- رئیس سیمافیلم تشریح کرد: صداوسیما خبر ساخت فیلم «پایتخت» را نداده است
- سلیمان سیسه در «سینماحقیقت»
- پخش سریال جدید مازیار میری از امروز آغاز شد
- ویل اسمیت در عربستان از پروژه جدید سینمایی خود گفت
- دیوید ممت: سینما به دیالوگ نیازی ندارد/ مهم خسته نشدن است
- کایه دو سینما بهترین فیلمهای ۲۰۲۳ را معرفی کرد
- افتخار در قبرستان/ در مذمت برشماری مشایعتکنندگان مرحوم معصومی
- ۴ اثر ایرانی در جشنواره فیلم کودک المپیا