حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی شب گذشته و در حاشیه جشن تجلیل از نامزدهای جشنواره ۳۴ فیلم فجر در مورد شورای عالی سینما حرفهای تازهای زد. خودش میگوید که برای اولین بار از این نظرات رونمایی میکند. او گفت: بنای شکلگیری این شورا از ابتدا غلط بود.
بنای شکل گیری شورای عالی سینما در دولت قبل گذاشته شد. موضوع طرفدار جمع کنی که برای رئیس جمهور سابق جذاب بود و ۹ جلسه با حضور احمدی نژاد و ۷ سینماگر در فاصلهی زمانی دی ماه ۸۹ تا مردادماه ۹۲ برگزار شد.
فروردین ماه سال گذشته بود که مسعود جعفری جوزانی، خسرو سینایی، پرویز پرستویی، منوچهر محمدی، احمدرضا درویش، سیدرضا میرکریمی و فرهاد توحیدی با حکم وزیر ارشاد به عنوان اعضای جدید شورایعالی سینما منصوب شدند.
برخی سینماگران میگویند شورای عالی سینما برای مدیران جدید سینمایی موضوعیتی ندارد و در طول نزدیک دو سال تنها دو جلسه تشریفاتی بدون حضور رئیس جمهور برگزار شده است.
منوچهرمحمدی تهیه کننده سینما روز گذشته استعفایش از شورای عالی سینما را اعلام کرد. او در مورد این شورا گفت: فکر میکنم شورایی که نقشی در چیزی ندارد و حتی طرف مشورت هم قرار نمی گیرد و فقط زینتالمجالس است، بودن و ادامهاش به صلاح نیست.
پیش از این هم احمدرضا درویش کارگردان سینمای ایران، از شورای عالی سینما استعفا داد. کارگردان «رستاخیز» با اشاره به اینکه مأموریت اصلی این شورا صیانت از دستآوردها و تعمیق زیرساختهای سینمای ملی است، ادامه حضورش در آن را فاقد توجیه دانست.
ایوبی: بنای تاسیس شورای عالی سینما از ابتدا غلط بود
ایوبی رئیس سازمان سینمایی شب گذشته و در حاشیه جشن تجلیل از نامزدهای جشنواره ۳۴ فیلم فجر در مورد شورای عالی سینمای حرفهای تازهای زد. خودش میگوید که برای اولین بار از این نظرات رونمایی میکند.
به گزارش سینماسینما، رئیس سازمان سینمایی گفت: شورای عالی سینما از جمله ساختارهایی است که از ابتدا هم به غلط تاسیس شده بود. کاری بود که خیلی هم فایده ای نداشت. از همان روزهای اول هم با تردید این کار را ادامه دادیم و فکر میکردم فایدهی این شورا برای ما ناشناخته است. هیچ کدام از مصوبات شورای عالی سینما در دولت گذشته هم عملی نشده است.
ایوبی ادامه داد: شورای عالی سینما را محفلی میدانستیم که این امکان را برای اهالی سینما فراهم کند که هرازگاهی خدمت رئیس جمهور برسند و گزارش بدهند. در صورتیکه برای گزارشدهی خدمت رئیس جمهور، نیازی به شورای عالی سینما نیست. من از سه چهار ماه قبل با جناب وزیر در این مورد صحبت کردم که آیا این شورا را می خواهیم یا نه؟
رئیس سازمان سینمایی همچنین با اشاره به حضور اعضای این شورا گفت: از کسانی که پذیرفتند در این شورا حضور یابند متشکریم.ولی این عزیزان نیز، از ابتدا نسبت به کارکرد شورا تردید داشتند و برایشان مشخص نبود که این شورا بنا هست چه کار ویژه ای انجام دهد.
ایوبی خاطرنشان کرد: با آقای جنتی در حال بررسی این موضوع هستیم که اگر به این شورا نیازی نیست بتوانیم از آن عبور کنیم. سینما، نیازی به این شورا ندارد و بدون آن هم کار خودش را ادامه میدهد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا عدم حضور رئیس جمهور در شورا عالی سینما، باعث چنین تصمیمی شده است، گفت: ما در کشور نزدیک به ۲۰ شورای عالی داریم. بعضی از این شوراها خیلی هم مهم هستند و خیلی مهمتر از سینما هم هستند. آقای رئیس جمهور اگر بخواهد در این شوراها دائما شرکت کنند باید همه کارها را تعطیل کند و در این شوراها شرکت کنند.
ایوبی ادامه داد: نگاه آقای رئیس جمهور را نگاه تخصصی میبینم و ایشان هم نگاه و نظر فرهنگی را به آقای جنتی واگذار کردند. آقای جنتی نیز امور سینما را به من و تیم سازمان سینمایی واگذار کردند تا تحت نظرایشان کار کنیم. ضمن اینکه، به نظر من نظام شورایی در کشور ما زیاد جواب نمیدهد.
از ایوبی سوال شد که آیا بهتر نیست پیش از اینکه اعضای شوراعالی سینما، یک به یک استعفا دهند، این شورا منحل شود؟ رئیس سازمان سینمایی پاسخ داد: فعلا در حال تصمیمگیری نسبت به وضعیت شورا هستیم و اینکه کسانی استعفا میدهند، نظرشان محترم است.
منبع: تسنیم