برگزیدگان جشنواره فیلم رشد معرفی شدند/ پیشنهادهایی برای قدیمی‌ترین جشنواره ایران

چهل و هشتمین جشنواره فیلم رشد عصر روز جمعه دوم آذرماه با معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف به کار خود پایان داد.

 

به گزارش سینماسینما، در مراسم اختتامیه چهل و هشتمین جشنواره فیلم رشد برگزیدگان چهار بخش اصلی داستانی بلند، مستند علمی و آموزشی، داستانی کوتاه، پویانمایی و همچنین فرهنگیان فیلمساز، بخش دانش‌آموزی و بخش جنبی و حمایتی انجمن سینمای جوانان ایران که جوایز خود را به دانش‌آموزان فیلمساز داد، معرفی شدند و جوایز خود را دریافت کردند.

در این مراسم حیدر تورانی معاون وزیر آموزش و پرورش و سرپرست سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش، محمد ناصری رییس جشنواره و مدیرکل دفتر انتشارات و تکنولوژی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی وزارت آموزش و پرورش، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه، احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران، حجت الله صیدی مدیر بانک صادرات ایران، سید صادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم بعد از پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید، محمدرضا مقدسیان که اجرای این برنامه را برعهده داشت جشنواره فیلم رشد را قدیمی‌ترین جشنواره فعال و مستمر کشور دانست و گفت: کمتر جشنواره‌ای در کشور توانسته است مثل جشنواره فیلم رشد ماندگار باشد. جشنواره‌ای که یکی از تاثیرگذارترین جشنواره کشور است، چراکه تاثیرگذارترین اتفاق‌ها در دوران مدارس اتفاق می‌افتد.

وی این جشنواره را پیونددهنده آموزش و تصویر دانست و حاضران در مراسم را به دیدن کلیپی از آنچه در این چند روز اتفاق افتاده بود و هچنین کلیپی از حضور دانش آموزان در سینما فلسطین در ایام جشنواره، دعوت کرد.

وحید نیکخواه آزاد دبیر چهل و هشتمین جشنواره فیلم رشد نیز این جشنواره را نتیجه تلاش مسئولان وزارت آموزش و پرورش دانست و گفت: سعی کردیم در طول این جشنواره کارهای جدیدی انجام بدهیم که بخشی از آنها میسر شد و بخشی به سال آینده محول شد.

وی همچنین خبر داد فیلم های کوتاه برگزیده بعد از مراسم اختتامیه نمایش خواهند داشت.

برگزیدگان بخش مستند علمی و آموزشی

در ادامه مراسم اختتامیه که به اعطای جوایز اختصاص پیدا کرده بود، دو داور  بخش مستند، الیف ارگزن و اشتفان ملاشوویچ جوایز خود را به فیلم های این بخش اهدا کردند.

در بخش مستند علمی و آموزشی، تندیس زرین به فیلم «جاده‌های برفی» ساخته هایده مرادی، تندیس سیمین به «دوستان سیار» ساخته امین قدمی و دو دیپلم افتخار به فیلم‌های «جوجه‌ها برای کیمارو» ساخته «آنه ون کمپنهاوت و اریس خاجیرا» از کشور هلند و «ایراکو» ساخته هاشم کریمی داده شد.

هاشم کریمی کارگردان فیلم «ایراکو» بعد از دریافت جایزه از خیر مدرسه ساز زهرا گیتی‌نژاد برای ساخت مدرسه در استان کهگیلویه و بویر احمد تقدیر کرد و گفت: با ساختن این فیلم ۳۰ میلیارد تومان به مردم این منطقه کمک شده است.

در بخش مستند هم فیلم «لوتوس» ساخته محمدرضا وطن دوست، تندیس زرین جشنواره و مستند «فصل بادهای گرم» ساخته حسین ریگی تندیس سیمین را دریافت کردند.

جایزه ویژه هیات داوران جشنواره در این بخش به مستند «بدون ما هرگز» ساخته «زیگرید کالوسمن» از آلمان و دیپلم افتخار به «گوش کنید» ساخته آسترید بوسینک از کشور هلند داده شد.

کارگردانان فیلم «بدون ما هرگز» هم با فرستادن کلیپی به جشنواره ضمن تشکر از برگزارکنندگان جشنواره عنوان داشتند: ای کاش می‌توانستیم در کنار شما باشیم، ما ۴۵۰۰ کیلومتر با شما فاصله داریم اما به شما احساس نزدیکی می کنیم و امیدواریم سال آینده در کنار شما باشیم.

حسین ریگی کارگردان «فصل بادهای گرم» هم بعد از دریافت جایزه خود گفت: امیدوارم مسئولان، سیستان و بلوچستان را  بیشتر ببینند و روزی دیگر در کشور کودک بازمانده از تحصیل نداشته باشیم.

جوایز بخش جنبی و حمایتی انجمن سینمای جوانان ایران به آثار دانش آموزی

در ادامه مراسم اختتامیه جوایز بخش دانش‌آموزی را وحید نیکخواه آزاد دبیر چهل و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم رشد و صادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران به برگزیدگان اهدا کردند.

در بخش جوایز بخش جنبی و حمایتی انجمن سینمای جوانان ایران در آثار دانش‌آموزی هم چهار فیلم مستند «ایدز» به کارگردانی دانش‌آموز مریم رضازاده علی‌آبادی از استان کرمان، «مترسک» به کارگردانی دانش‌آموز فردیس نجیبی‌فر از استان خوزستان، «تاریخ انقضا» به کارگردانی دانش‌آموز ماندانا هوشمندیان از استان فارس، «بیماری پروانه‌ای» به کارگردانی دانش‌آموز دانیال غفاری از تهران و «پیچاخ» به کارگردانی دانش‌آموز ملیکا عبادی از استان زنجان، مورد تقدیر این انجمن قرار گرفته و جوایز خود را دریافت کردند.

دختران دانش‌آموز پیشتاز جوایز بخش اصلی دانش‌آموزی

جوایز بخش دانش‌آموزی توسط نیما عباسپور به برگزیدگان این بخش اهدا شد.

در بخش اصلی دانش‌آموزی فیلم مستند، «شهر من» به کارگردانی دانش‌آموز نیکا شاهین‌زاده از استان خراسان، تندیس زرین و فیلم مستند «لقمه حلال» به کارگردانی دانش آموز زهرا عبدی از استان زنجان، تندیس سیمین این بخش را از آن خود کردند.

دیپلم افتخار بخش دانش‌آموزی به فیلم مستند «نخل دستان» به کارگردانی دانش‌آموز نرجس لشکری از استان خوزستان داده شد و همچنین جایزه ویژه هیات داوران به فیلم مستند «بیماری پروانه‌ای» ساخته دانش‌آموز دانیال غفاری از تهران به دلیل پرداختن به سوژه‌ای کمتر شناخته شده، اهدا شد.

پیام‌های تصویری مسئولان وزارت آموزش و پرورش

در ادامه مراسم پیام‌های تصویری از مسئولان وزارت آموزش و پرورش روی پرده رفت.

حیدر تورانی معاون وزیر آموزش و پرورش و سرپرست سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش در این ویدیو با اشاره به اینکه در  برنامه‌ریزی مدارس دو ساعت درسی آزاد شده تا دانش‌آموزان به علایق خود بپردازند، گفت: فیلم‌های آموزشی می‌توانند زبان گویای کتاب باشند و به کمک معلم بیایند چرا که دنیای امروز دنیای تغییر است و باید در حال یادگیری به شیوه جدید باشیم.

محمد ناصری رییس جشنواره و مدیرکل دفتر انتشارات و تکنولوژی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی وزارت آموزش و پرورش، هم عنوان کرد: برخی از فیلم‌های جشنواره فیلم رشد به قدری برای خود ما تاثیرگذار بود که آرزو می‌کردیم نه تنها مسولان و مربیان و دانش آموزان که والدین هم این فیلم‌ها ببینند.

محمود امانی مدیرکل دفتر تالیف کتب درسی ابتدایی و متوسطه هم کتاب را تنها عامل لازم و کافی برای آموزش ندانست و به اهمیت فیلم‌های آموزشی اشاره کرد.

سعید بدیعی قائم مقام و معاون دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: فیلم می‌تواند ایجاد نشاط کند و معلمان کلاس‌های جذاب برای دانش آموزان ایجاد بکنند.

برگزیدگان بخش فرهنگیان فیلمساز

جوایز این بخش هم توسط محمود امانی، محمد ناصری، حسن آقاکریمی و علی زرافشان به برگزیدگان داده شد.

در  بخش فرهنگیان فیلمساز هم، تندیس زرین به فیلم مستند «نور، سایه، زندگی» به کارگردانی شهریار پورسیدیان از استان گیلان، تندیس سیمین به فیلم پویانمایی «هیچ کس» به کارگردانی الهام طرقی از استان خراسان رضوی و دو دیپلم افتخار به مستندهای «رویاهای من زنده‌اند» به کارگردانی علی حسن‌پور از استان خوزستان و فیلم داستانی «پناه» ساخته فاطمه جوکار و ابوالفضل حسینی پور از یزد تعلق گرفت.

جایزه ویژه هیات داوران این بخش هم به فیلم داستانی «هابیل یا قابیل» ساخته ایمان قنبری از کهگیلویه و بویراحمد داده شد.

ایمان قنبری با بیان اینکه من معلم مدرسه ای روستایی هستم گفت: من معلم روستایی هستم که نه برق دارد، نه آب و نه گاز اما از دل این مدرسه فیلم هابیل و قابیل و یک اختراع تخته پاک کن الکتریکی که در جشنواره جابرابن حیان رونمایی شد. کاگردان هابیل یا قابیل جایزه خود را به دانش آموزان خود در مدرسه اهدا کرد.

پس از سخنان وی و همزمان با برگزاری اختتامیه اعلام شد دو کامپیوتر به این مدرسه اهدا شد.

برگزیدگان بخش پویانمایی

در ادامه مراسم اختتامیه هیات داوران بخش پویانمایی، ماتیا میلیچ، مریم کشکولی و مهدی خرمیان برای اهدای جایزه روی سن آمدند.

مریم کشکولی قبل از اهدای جوایز با بیان اینکه با دقت همه فیلم‌ها مورد بررسی قرار داده شدند، عنوان کرد: نام هر برگزیده‌ای را می‌شنوید، دلایل ما را هم برای انتخاب این فیلم‌ها خواهد شنید.

اما برگزیدگان بخش پویانمایی عبارت بودند از فیلم  «روباه» ساخته صادق جوادی که تندیس زرین جشنواره و فیلم «پرنده و نهنگ» ساخته کارول فریمن از کشور ایرلند به دلیل تصاویر و فضای مسحورکننده و تکنیک و مفهوم خیال‌انگیزی که داشت، که جایزه تندیس سیمین جشنواره را از آن خود کردند.

همچنین جایزه ویژه هیات داوران این بخش به پویانمایی «یکی بود، یکی نبود» ساخته مهین جواهریان به دلیل نحوه برخورد و توجه به شعر ایرانی و پیام اخلاقی برای کودکان و دو دیپلم افتخار به دو فیلم «می‌خواهم در باغ وحش زندگی کنم» ساخته اوژنیا گولوبوا از کشور روسیه به دلیل زبان بدون تکلف در نشان دادن روابط خانواده و «گرگم و گله می برم» به کارگردانی علیرضا معین به خاطر تکنیک اهدا شد.

مهین جواهریان کارگردان برگزیده این بخش با دریافت این جایزه گفت: من با هر عنوانی در جشنواره رشد باشم چه داور و چه شرکت کننده، گویا در خانه خودم هستم چراکه در مدیران جشنواره بسیار خلوص می‌بینم.

او با بیان اینکه ساخت پویانمایی «یکی بود، یکی نبود» پنج سال طول کشید گفت: من جایزه‌ام را تقدیم به دوستانی می کنم که کمک کردند این فیلم شکل بگیرد.

جوایز بخش جانبی وزارت امور خارجه

جوایز بخش جنبی وزارت امور خارجه  توسط بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران وحید نیکخواه آزاد اهدا شد.

وحید نیکخواه آزاد پیش از اهدای این جوایز، بخش جنبی یکی از کارهای بی‌سابقه در جشنواره دانست که توسط ۹ گروه داوری تشکیل شد و فیلمسازان ایران نزدیک به ۱۰۰ میلیون تومان جایزه دریافت کردند. داوران هم بخش ایرانی دیدند و هم خارجی و فیلم هایی را که مربوط به وزارت امور خارجه است.

احمد مسجد جامعی عضو شواری اسلامی شهر تهران هم گفت: جشنواره فیلم رشد قدیمی ترین جشنواره ما است و باید از حالا برنامه ریزی کنیم تا جشنواره ای درخور برای پنجاه سالگی رشد داشته باشیم چراکه زمانی نزدیک نیم قرن از این رویداد می‌گذرد و این بسیار معنادار است.

مسجد جامعی پیشنهاد کرد در جشن پنجاه سالگی جشنواره فیلم رشد، از همه برگزیده این سال‌ها و دبیران دعوت شود تا جشنواره باشکوهی را برگزار شود.

منوچهر شاهسواری هم با بیان اینکه جشنواره فیلم رشد در حال رسیدن به ۵۰ سالگی است و تاثیراتش در امر هنری و آموزشی می‌تواند مورد بهره‌برداری قرار گیرد گفت: چهل و هشت سال پیش زمانی که امکانات سمعی و بصری نبود کسانی به فکر به راه‌اندازی این جشنواره افتادند و امروز نباید در جشنواره بشنویم که معلمی جایزه بگیرد و با آن زبان شیرین بگوید که دانش آموزان مدرسه‌اش امکانات ندارند.

وی اظهار امیدواری کرد جشنواره رشد، دوره پنجاهم خود را باشکوه و دل‌انگیز برگزار کند.

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه هم ضمن تقدیر از برگزیدگان این جشنواره گفت: دوره پنجاه سالگی دوران بلوغ می‌تواند باشد و باید دست در دست هم داد و این دوران و مقطع را به خوبی برگزار کرد چرا که بخشی از تاریخ معاصر ماست.

قاسمی خواستار تلاش بیشتر در بخش بین‌المللی شد و گفت: جهان امروز احتیاج به صلح و امنیت داریم و فیلم و سینما و آموزش می‌تواند این امر را محقق کند.

«بچه‌های رنگین کمان» و «تصویر الیکا»به طور مشترک جایزه این بخش را گرفتند.

«هلو سلام» ساخته کیم برند از هلند هم جایزه اول این بخش را از آن خود کرد.

بخش داستانی کوتاه

فانگ گانگ لیان و فادی ابی سمرا داوران این بخش بودند که جوایز را به برگزیدگان اهدا کردند.

در بخش فیلم داستانی کوتاه هم فیلم «بچه خور» ساخته محمد کارت تندیس زرین، «گرد ستاره» ساخته آلدو سوتلو لازارو از کشور مکزیک، تندیس سیمین جشنواره را گرفتند.

جایزه ویژه هیئت داروان این بخش به فیلم «هدیه آلیس» ساخته گابریله مارینو از ایتالیا داده شد.

نماینده‌ای از سفارت ایتالیا جایزه این فیلم را دریافت و عنوان داشت: خیلی متاسفم که صحبت قدردانی را به زبان ایتالیایی می‌گویم و امیدوارم دفعه بعد که یک ایتالیایی از این جشنواره جایزه می‌گیرد با زبان فارسی با شما صحبت کنم.

نماینده سفارت ایتالیا دو کشور ایران و ایتالیا را دارای پیشینه قوی در سینما دانست و اظهار داشت: امیدوارم فیلم های ایتالیایی بیشتری در جشنواره فیلم رشد و دیگر جشنواره ها نمایش داده شوند و فیلم های ایرانی هم در جشنواره های ایتالیا نمایش داده شوند.

دو دیپلم افتخار بخش داستانی کوتاه هم به دو فیلم «شش خونه» ساخته عباد ادیب پور و «کلمات کارامل» ساخته خوان آنتینو مورنو آمادور از اسپانیا اهدا شد.

برگزیدگان بخش داستانی بلند

فانگ گانگ لیان و فادی ابی سمرا داوران  بخش داستانی بودند که جوایز این بخش را به برگزیدگان اهدا کردند.

در بخش داستانی بلند، فیلم‌های «پابرهنه» ساخته یان اسوراک از کشور جمهوری چک تندیس زرین، فیلم «بیست و یک روز بعد» ساخته محمدرضا خردمندان تندیس سیمین گرفتند.

جایزه ویژه هیات داوران به فیلم «درساژ» ساخته پویا بادکوبه و دو دیپلم افتخار به فیلم‌های «لکنت» ساخته محمدرضا حاجی غلامی یزدی و «ابرقهرمان» ساخته اریک آنگ از کشور مالزی تعلق گرفت.

محمدرضا خردمندان دیگر برگزیده این بخش هم عنوان کرد: من در ده سال گذشته جایزه‌های بسیازی گرفته‌ام اما می‌توانم بگویم این جایزه و دبیر کاربلد جشنواره بسیار برای من مهم هستند و این جشنواره و جایزه گرفتن از آن برای من بسیار اهمیت دارد.

اهدای تندیس زرین

در پایان حیدر تورانی، بهرام قاسمی، طلایی، محمد ناصری، وحید نیک‌خواه برای اهدای جوایز نفرات اول همه بخش‌ها روی سن رفتند.

در بخش فیلم‌سازان دانش‌آموز نیکا شاهین‌زاده از خوزستان برای فیلم «شهر من» جایزه اول را گرفت.

در بخش فرهنگیان فیلم‌ساز شهریار پورسیدان از گیلان برای فیلم «نور، سایه و زندگی» برگزیده شد.

در بخش پویانمایی صادق جوادی برای انیمیشن «روباه» تندیس زرین، جایزه نقدی و لوح تقدیر را دریافت کرد.

در بخش مستند آموزشی جایزه ویژه، تندیس زرین و لوح افتخار به هایده مرادی برای فیلم «جاده‌ّ‌های برفی» رسید.

در بخش مستند جایزه ویژه، تندیس زرین و لوح افتخار به محمدرضا وطن‌دوست برای فیلم «لوتوس» اهدا شد.

در بخش فیلم داستانی کوتاه محمد کارت جایزه ویژه، تندیس زرین و لوح افتخار را برای فیلم «بچه‌خور» دریافت کرد.

در بخش فیلم داستانی بلند جایزه ویژه، تندیس زرین و لوح افتخار به یان اسوراک از چک‌اسلواکی برای فیلم «پابرهنه» اهدا شد.

نماینده‌ای از سفارت چک‌اسلواکی برای دریافت جایزه حاضر و پیام ویدئویی کارگردان پخش شد که به این شرح بود: «بهترین آرزوهایم را از شهر سرد پراگ برایتان می‌فرستم. از هیات داوران برای اهدای اجایزه به این فیلم تشکر می‌کنم که براساس خاطرات کودکی پدرم ساخته شده و درباره یک قهرمان حرف می‌زند. باعث افتخار من است که فیلم در قلب‌تان نفوذ کرده و آن‌را دوست داشته‌اید. برای همه تماشگران و داوران آروزی موفقیت می‌کنم.»

در پایان وحید نیک‌خواه آزاد-دبیر جشنواره- اعلام کرد از آن‌جا که هفت فیلم خوب از یک سازمان به جشنواره رسیده بود، تصمیم گرفتیم از «باشگاه فیلم سوره» که سازنده این فیلم‌ها بود تقدیر کنیم. حسین دارابی نماینده باشگاه فیلم سوره پس از دریافت جایزه ویژه از هیات داوران جشنواره  و حوزه هنری برای حمایت از این باشگاه تشکر کرد.

چهل‌و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم رشد از ۲۵ آبان تا ۲ آذر در محل سینما فلسطین برگزار شد.

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی سینما سینما کد خبر 100433 و در روز شنبه ۳ آذر ۱۳۹۷ ساعت 12:18:20
2024 copyright.