مراسم تقدیر از برگزیدگان مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی بعد از ظهر دوشنبه ۲۳ خردادماه با حضور مدیرعامل، معاون مستند و هنرمندان برگزیده برگزار شد.
به گزارش سینماسینما به نقل از ارتباطات و اطلاع رسانی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، مراسم تقدیر، ساعت ۱۶ دوشنبه ۲۳ خردادماه در سالن سینمای مرکز با حضور محمد حمیدی مقدم مدیر عامل، امیرمحمد دهستانی معاون انیمیشن، هنرمندان برگزیده مرکز در دوازدهمین جشنواره پویانمایی برگزار شد.
امیر محمد دهستانی معاون انیمیشن، نخستین سخنران این مراسم بود. او گفت: «از موفقیت انیماتورهای مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی در دوازدهمین جشنواره پویانمایی تهران بسیار خوشحالم. این دستاورد شما بهعنوان فیلمساز و سیستم مرکز بهعنوان پشتیبانی است، البته اصل کار برعهده فیلمساز بوده و معتقدم شان و جایگاه خالق اثر از تمام شئونات فیلمسازی مثل منتقد، استاد و… که وجود دارد، بالاتر است چراکه در ابتدا باید اثری خلق شود تا بتوان درباره آن صحبت کرد. پس اولویت با خلقکننده آن است. البته نمیتوان نقش پشتیبانی و حمایتی که در تولید فیلم اتفاق میافتد و ساز و کاری را که در آن وجود دارد، نادیده گرفت، مخصوصا وقتی اثر به سمت خلق اثری حرفهای رود.»
وی گفت: « زمانی تصمیم گرفته بودم، یک سال در مرکز فعالیت کنم، اما جذابیت مرکز مرا دامنگیر کرد. وقتی آقای حمیدیمقدم به مرکز آمد، به عنوان معاون انیمیشن مشغول به فعالیت بودم، اگر ایشان در مرکز تغییر و تحول اعمال میکرد، قطعا اتفاقات به سمت و سوی دیگری میرفت، بدون حمایت و همراهی ایشان این دستاوردها به دست نمیآمد.»
معاون انیمیشن ادامه داد: «شورای انیمیشن مرکز گسترش متشکل از استادان ارجمند مریم کشکولینیا، امیر سحرخیز، محمدعلی صفورا، اسماعیل شرعی، سیاوش زرینآبادی، مرتضی رزاق کریمی، مهدی خرمیان، مهدی آقاجانی، شهنام صفاجو، امید خوشنظر و بهرام عظیمی، دوستان بزرگواری که ممکن است نامشان را در این لحظه فراموش کرده باشم، و مسئول همیشه همراه و دلسوز بخش انیمیشن مرکز آقای رسول نبی ابهری، این اساتید افراد موثری هستند که در کنار ما بودهاند تا بتوانیم در حوزه انیمیشن کارهایی تازه انجام دهیم.»
دهستانی ادامه داد: «اتفاقات خوبی در مرکز گسترش رخ داد، در مقاطعی کمبودهایی هم وجود دارد، ممکن است بودجه کافی نداشته باشیم، اما سعی ما بر این بوده که با توجه به سیستمی که در مرکز گسترش وجود دارد در حیطههای مختلف مثل پژوهش، انتشارات، تدوین و … کار کنیم. ما سعیمان را کردهایم اما هنوز راه نرفته بسیاری در انیمیشن ایران وجود دارد که امیدوارم به زودی همه مسائل مرتفع شود.»
پس از آن بخش تقدیر از برگزیدگان آغاز شد و از اهورا شهبازی برنده دو جایزه تندیس طلایی فیلم اول در بخش کوتاه و تندیس طلایی بهترین انیماتور برای فیلم کلاغ، محبوبه کلایی برنده جایزه ویژه هیئت داوران برای فیلم دیوار چهارم، امین کفاشزاده برنده تندیس طلایی بهترین فیلمنامه برای فیلم جسم خاکستری، سمانه شجاعی کارگردان فیلم جسم خاکستری، فائزه دادگر آزاد برنده تندیس طلایی بهترین کارگردانی در بخش دانشجویی برای فیلم ۰۱۶ مجیدرضا عیوضی برنده تندیس طلایی بهترین فیلمنامه در بخش دانشجویی برای فیلم بهشت، الیکا مهران پور برنده تندیس طلایی بهترین فضا سازی برای فیلم بزرگترین ماجرای گلی، آرش قاسمی برنده تندیس طلایی بهترین صداگذاری برای فیلم نهنگ سفید، محمد قاسمی برنده تندیس طلایی بهترین صداگذاری برای فیلم نهنگ سفید، امیر مهران کارگردان فیلم نهنگ سفید، حمید محمدی حجت آبادی برنده تندیس نقره ای بهترین دستاورد فنی برای فیلم گذشته، فاطمه غروی منجیلی دریافت دیپلم افتخار در بخش کودک و نوجوان برای فیلم دست و تخم مرغ تقدیر شد. مدیر عامل مرکز با اهدای لوح از تلاشهای امیر محمد دهستانی معاون انیمیشن تقدیر کرد.
سخنران بعدی این مراسم که فضایی صمیمانه داشت، محمد حمیدی مقدم بود. او در آغاز گفت: «اختتامیه دوازدهمین جشنواره پویانمایی تهران برای من بسیار لذت بخش و باشکوه بود. مرکز گسترش یکی از ارکان اصلی تولید انیمیشن است، ممکن است به نظر برسد توجه و تمرکز ما بر تولید مستند است، اما همه حوزهها برایمان به یک اندازه، مهم و پررنگ است.مرکز باید محل تلاقی اندیشهها، ارتباط و گفتگو باشد، سازندگان آثار را ببینیم و با آنها در فضایی صمیمانه گفتگو کنیم. تا به حال هم آنچه اتفاق افتاده همین بوده. به عنوان مدیر عامل امیدوارم در حوزه پویانمایی این دیدارها و گپ و گفتها بیشتر شود.»
حمیدی مقدم افزود: «جایزههای فیلمسازان مرکز گسترش در جشنواره پویانمایی تهران، تکنیکال و مهم است. این یعنی ما به قابلیتهای برتری دست پیدا کردهایم. ۱۰ اثر که به موفقیت رسیدند، از بین ۳۰ عنوان فیلم مرکز گسترش در جشنواره انتخاب شدند. ما تنها مرکزی هستیم که این تعداد از انیمیشن را در ۲ سال اخیر حمایت و تولید کردیم. این اتفاق خوب با دقت، درایت و مدیریت امیرمحمد دهستانی صورت گرفت. آنچه او انجام داده، در تاریخ ثبت خواهد شد.»
مدیر عامل ادامه داد: « مقطع زمانی ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱، مقطعی درخشان در حوزه انیمیشن هنری و کوتاه ایران است. خوشبختم که با چنین تیمی در مرکز گسترش همراه بودم، امیدوارم ما، دیگران و کسانی که خواهند آمد، خروجی موجود را پاس بدارند خانواده انیمیشن در مرکز همدل، نوآور و خلاق است.»
حمیدی مقدم گفت: «اتفاقی که در حوزه انیمیشن کوتاه افتاده با دوران درخشش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که از آن بهعنوان دوران تولد و درخشش انیمیشن ایران یاد میشود، قابل رقابت است. ما مهمترین مرکز و کمپانی حمایت از این نوع آثار هستیم، جریان سینمای انیمیشن به کمک شما نیاز دارد که وارد حوزهها و عرصههای دیگری شود. باید سینمای انیمیشن را جدی بگیریم و به بخش مخاطبسازی و بازرگانی آن اهمیت دهیم. انیمیشن کوتاه تنها برای مجامع هنری و آرشیو ساخته نمیشود و باید به دست مخاطب برسد، این کار در مرکز گسترش آغاز شده است.»
وی گفت: «جوانانی که با مرکز همکاری میکنند، سرمایههای ما هستند. ما از این سرمایهها نگهداری میکنیم و برایمان مهم است که در وطن، با مضامین بومی و محتواهایی کار کنند که متناسب با فرهنگ و هویت ماست. بهترین تکنیسینهای این حوزه در بهترین کمپانیهای خارجی به کارگزار تبدیل میشوند، ما این را نمیخواهیم. برای ما استعدادهایمان مهم است و از آنها حمایت مادی و معنوی خواهیم کرد.»
مدیر عامل مرکز ادامه داد: «ساخت و حمایت از انیمیشن میانمدت در مرکز آغاز شده است، یکی از وظیفههای مهم مرکز گسترش حمایت از فیلمهای سینمایی انیمیشن است. فعالیت جمعی برای کار درازمدت از بحثهاییست که باید روی آن کار کنیم. امیدوارم استعدادهای کوتاه ما که کشف میشوند، وارد عرصه سینمای حرفهای بلند و تعامل با جهان بیرون از ایران شوند. مرکز گسترش با حمایتی که وزیر محترم ارشاد آقای دکتر اسماعیلی و رییس محترم سازمان سینمایی آقای دکتر خزاعی از آن دارند، میتواند به اهداف خود برسد.»
حمیدی مقدم گفت: «سال ۱۴۰۱ نسبت به سالهای گذشته در حوزه تولید منابع مالی افزایش یافته است. این افزایش بودجه روی تولید فیلم، بخشهای متعدد و حمایت از سینماگران موثر است. به دلیل شیوع ویروس کرونا، دوران گرفتاری مالی که در انتهای سال ۱۳۹۸ داشتیم، کمتر شده است. مرکز گسترش بهعنوان یک شتابدهنده، میخواهد از کشف استعداد تا ورود به حرفهایسازی گام بردارد. روشنترین و زیباترین دریچه سینمای ما انیمیشن است و باید آن را جدی بگیریم، منتظر طرحها و ایدههای بعدی هستیم.»
حمیدی مقدم در انتها از مدیران و همکارانش در مرکز تشکر و با اهدای لوح تقدیر از آنها تقدیر کرد.

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- ۶۱۵ مستند ایرانی متقاضی حضور در هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت»
- محمد حمیدی مقدم: سینمای ایران همواره وامدار مستندسازان بوده است
- نمایش مستندهایی از احمد میراحسان تا لیلی عاج/ ادامه اکران حقیقت
- «میان صخرهها» به سئول میرود
- «میان صخرهها» از ۱۸ مردادماه روی پرده میرود
- فراخوان هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت» منتشر شد
- اکران مستندهای پانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت»/ نمایش سه مستند در روز یکشنبه
- رونمایی از نامواره مستند «غبار جنگ»
- اکران مستندهای شانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» ادامه دارد/ نمایش ۶ مستند در روزهای یکشنبه و دوشنبه
- از کارگری تا تجارت/ «تاجر عاشق»، پرترهای از مهدی ابراهیمی دریانی است
- پایان رویداد مروری بر سینمای مستند/ جوانها را فراموش نکنیم
- رویداد «مروری بر سینمای مستند ایران» در استان زنجان برگزار میشود/ نمایش فیلم و برگزاری کارگاه
- محمد حمیدی مقدم دبیر هفدهمین جشنواره سینماحقیقت شد
- کارگردان «برای پس از مرگم»، درباره جنگ جهانی فیلم میسازد
- «برای پس از مرگم» پربینندهترین مستند هاشور شد
نظر شما
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- همزمان با هفته دفاع مقدس؛ اکران رایگان ۴ فیلم سینمایی در بوستان آب و آتش
- کسب نخستین مدال طلای کاروان کشورمان در هانگژو با حمایت همراه اول
- تکسواران کُرد/ نگاهی به مستند «سرپتیها»
- حفاظت امنیتی برای ورود به زادگاه؛ واکنش سیاسی به فیلمی درباره مهاجران/ لهستان «مرز سبز» را به اسکار نفرستاد
- اسکورسیزی: سینما به پایان راه رسیده است
- اعلام اسامی فیلمهای سه بخش جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان
- صدور پروانه ساخت سینمایی برای پنج فیلمنامه
- بررسی «جانوران» در سینماتک خانه هنرمندان ایران/ روایتی از مقاومت جهان کهنه در برابر جهان نو
- جایزه یک عمر فعالیت هنری به بهزاد فراهانی اهدا میشود
- رونمایی از پوستر «ایلستان» همزمان با اتمام تولید فصل اول
- در آستانه اکران در سینماها؛ پوستر «هتل» رونمایی شد
- نگاهی تحلیلی به سینمای رسول ملاقلیپور در موزه سینما
- ۶۱۵ مستند ایرانی متقاضی حضور در هفدهمین جشنواره «سینماحقیقت»
- هفت پروانه ساخت غیرسینمایی صادر شد
- برنامههای آخر هفته سینماتک خانه هنرمندان ایران؛ «بلفاست» و «زنده باد زاپاتا» نمایش داده میشوند
- نامزدی جنگ جهانی سوم در سه رشته در دومین دوره جوایز سپتیمیوس آمستردام
- «بی سر و صدا» ساخته شد/ رونمایی از نخستین تصویر پیمان معادی با گریم متفاوت
- چگونه مبارزات چپ به محاکمه کشیده میشود/ نگاهی به فیلم «محاکمه گلدمن»
- رهایی در اوهام/ نگاهی به فیلم «تفریق»
- حمله دولت لهستان به فیلم برنده جشنواره ونیز
- اعتصاب هالیوود یک جشنواره دیگر را لغو کرد
- در مراسم رونمایی رمان «شاهزاده» مطرح شد /من با این قصه زندگی کردم
- چهار فیلم کوتاه در «یک سهشنبه کوتاه» نمایش داده میشود
- حسن شرفالدین درگذشت
- از سجاده آتش تا کارو با احمد مرادپور در موزه سینما
- فراخوان نمایشنامهخوانی در عمارت نوفل لوشاتو برای فصل پاییز
- رونمایی از «تهران عاشق» در کاخ ملت؛ تهران ارزش عاشق شدن را دارد
- راهنمایی همراه اول در خصوص مشکل احتمالی در ساعت برخی گوشیهای تلفن همراه
- جایزه بهترین فیلمبرداری جشنواره فیلم گلدن پاندا چین به «یدو» رسید
- نماینده فرانسه در اسکار معرفی شد/ تریه از رقابت برای اسکار بینالمللی باز ماند