تورج منصوری در گفت‌و‌گو با سینماسینما/ قرار نیست «فروشنده» چون اسکار گرفته، همه جوایز جشن خانه سینما را درو کند

سینماسینما، علی پاکزاد – تورج منصوری دبیر شورای سیاست‌گذاری جشن خانه سینما با اشاره به اینکه داوری‌ها در این جشن به صورت آکادمی است یادآور شد فقط فیلم‌هایی که در تاریخی مشخص اکران شده‌اند در این جشن داوری شده‌اند.

به گزارش سینماسینما، نوزدهمین جشن خانه سینما در روز بیست و یکم شهریور برگزار خواهد شد. امروز اسامی نامزدهای بخش‌های گوناگون اعلام این جشن شد. فیلم‌های «فروشنده» به کارگردانی اصغر فرهادی و «نفس» ساخته نرگس آبیار رکوردداران نامزدی این دوره از جشن هستند.

تورج منصوری دبیر شورای سیاست‌گذاری جشن خانه سینما درباره داوری فیلم‌ها  گفت: «به شخصه با جشن خانه سینما و بحث داوری به صورت مستقیم در ارتباط نیستم. شیوه داوری ما به صورت آکادمی است. مفهوم آن این است که شاخه‌های پانزده‌گانه سینما در این انتخاب‌ها درگیر هستند: اعم از بازیگری و کارگردانی و حوزه‌های دیگر که هر کدام یک شاخه سینما محسوب می‌شوند.»

او ادامه داد: «اکنون ما در حال گذر از یک ماموریت سه ساله هستیم. امید ما این است که بعد از سه سال آکادمی سازو کار حرفه ای خود را پیدا کند. اساسنامه باید ثبت شود بعد از این مرحله و ثبت آن آکادمی به صورت رسمی از هیات موسس به هیات انتخابی منتقل می شود؛ در حال حاضر و به دلیل اینکه این کشتی را در میانه راه است باید ترمیم شود. نمی توانیم پهلو بگیریم و ناچاریم که در حین سفر موتور کشتی را تعمیر بکنیم.»‌

منصوری درباره اتفاقاتی که قرار است در نوزدهمین جشن خانه سینما رخ دهد گفت: «ما در این جشن تنها یک قدم فاصله تا بحث آکادمی شدن داوری‌ها داریم. منتها تمام و کمال قرار نیست که شیوه مورد نظر را پیاده کنیم زیرا در میانه راه هستیم. شیوه داوری به این صورت است که داوران تخصصی از شاخه‌های مختلف با سازو کار مشخصی فعالیت می‌کنند که من به این موضوعات ورود نمی‌کنم.»

این فیلمبردار مطرح سینما درباره معیار انتخاب فیلم ها گفت: «معیار فیلم‌هایی که در جشن خانه سینما شرکت دارند این است که حتما در اکران عمومی به نمایش در آمده باشند و این موضوع که در چه جشنواره ای نمایش داده شدند به هیچ وجه مطرح نیست. معیار ما صرفا پروانه نمایش یا نمایش آن در جشنواره فجر نیست. تمامی فیلم هایی که از تاریخ خاصی تا یک تاریخ معین که این را خانه سینما مطرح می کند به نمایش درامده باشند می توانند در جشن خانه سینما شرکت داشته باشند. معنای نمایش عمومی یعنی سینما و فروش بلیط است. اگر فیلمی به نمایش در نیامده باشد و داوری شود این امکان را به وجود می آورد که به فروش آن ضربه بزند. یا ممکن است فیلمی که لیاقت داوری را نداشته باشد به فروش ناحق و بیشتر برسد. هدف ما این نیست که در یک داوری تجاری گام برداریم. هدف این است که استاندارد فیلم سازی را در ایران را به یک سطح بین‌المللی برسانیم. ما به هیچ فیلمی کمک مالی نمی کنیم. بلکه آینده سینمای ایران و درخشش آن مهم است. قصد نداریم هیچ فیلمی را به مردم معرفی کنیم. به همین دلیل باید فیلم‌ها اکران شده باشند.»

منصوری درباره فیلم هایی که مجوز ندارند و یا مشکل خاصی را برای نمایش دارا هستند گفت: «طبیعتا فیلمی که نمایش عمومی نداشته است داوری نمی‌شود، این شرایط و قانون جشن خانه سینما است. هستند جشن‌هایی که به گونه دیگری عمل می‌کنند، اما ما روش خودمان را داریم.»

او در مورد توجه هیات داوران به فیلم «نفس» گفت: «نمی‌توانم بگویم توجه به فیلم «نفس» از ویژگی‌های داوری‌های امسال بوده است. «نفس» جزو فیلم‌هایی بود که در تاریخی که مد نظر خانه سینما بوده است جای گرفته است و با توجه به قابلیت‌های فیلم مورد توجه داوران قرار گرفت.»

منصوری درباره داوری فیلم فروشنده اضافه کرد: «فیلم «فروشنده » براساس زمانی که اکران شد در داوری‌های این دور از جشن جای گرفت و همین از نکات ویژه جشن ما خواهد بود. اگر کاندیداها را نگاه کنید می‌بینید به هیچ وجه به این موضوع نگاه نشده است که چه فیلمی در سطح بین‌المللی موفقیتی کسب کرده است یا نه. این گونه هم نیست که چون این فیلم اسکار گرفته است باید تمام جوایز را ببرد. به جشنواره «کن» یا مراسم «اسکار» کاری نداریم، تنها نکته مورد توجه دید داوران نسبت به فیلم‌هاست. هیچ جایی درباره فیلم‌ها یا افراد توصیه‌ای نشده است. صرفا یک معیار حرفه‌ای شاخه‌ای را در نظر گرفتند و رای دادند. رای‌ها هم نتیجه‌اش چیزی است که شما می‌بینید.»

منصوری درباره اسامی و کسانی که کاندیدا شده‌اند گفت: «همین اسامی که شما می‌بینید نشان می‌دهد داوری‌ها در جشن خانه سینما بی‌غرض است. اسامی وجود دارند که هیچ کسی فکر حضور آنها را به عنوان کاندیدا نمی‌کرد. هیچ جهت‌گیری وجود ندارد و اسامی اعلام شده صحبت‌های من را تایید می‌کند. ما نام‌هایی داریم که در هیچ جشن و جشنواره‌ای به آنها توجه نشده است. بنده با یک گروه شانزده نفری که مدیر خانه سینما و افراد دیگری هستند سعی می‌کنیم این جریان را ساماندهی کنیم. حق رای نداریم و سعی می‌کنیم به این جشن نظم دهیم. البته کار ما امسال پر از عیب و نقص است که سعی داریم آن را برطرف کنیم.»

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی سینما سینما کد خبر 64813 و در روز یکشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۶ ساعت 15:21:27
2024 copyright.