رئیس انجمن فیلم کوتاه ایران دربارهی رقابت آزاد همهی فیلمسازان فیلم کوتاه در جشن سالانهی انجمن فیلم کوتاه گفت: ثبتنام در جشن فیلم کوتاه آزاد است و هرکسی که فیلم کوتاه ساخته میتواند در جشن ما شرکت کند و اگر فیلمش توسط داوران برگزیده شود حتماً جایزه به او تعلق می گیرد؛ در اصل معیار ما فیلم خوب است.
به گزارش سینماسینما، مجید برزگر در آستانهی برگزاری هفتمین جشن فیلم کوتاه ایران دربارهی این جشن گفت: بر خلاف صنوف دیگر که فقط آثار اعضای خانه سینما را در جشن میپذیرند، اما در انجمن و جشن فیلم کوتاه ثبت نام آزاد است و هرکسی که فیلم کوتاه ساخته میتواند در جشن ما شرکت کند و اگر فیلمش توسط هیئت انتخاب به رقابت راه پیدا کند و توسط داوران برگزیده شود حتماً جایزه به او تعلق میگیرد. چه عضو خانهی سینما باشد چه نباشد. در اصل معیار ما فیلم خوب است.
این فیلمساز و تهیهکننده سینما ادامه داد: این سیاستی است که در شورای مرکزی انجمن فیلم کوتاه ایران اتخاذ شده چون انجمن وظیفهی خود میداند که فیلم کوتاه را در ابعاد وسیعتری رصد، شناسایی و معرفی کند. اشتیاق فیلمسازان فیلم کوتاه برای شرکت در این رقابت نیز نشان میدهد این جشن جای خود را پیدا کرده و اهمیت خود را ثابت کرده است.
او با بیان اینکه آثار راه یافته به جشن، ششم و هفتم شهریورماه توسط داوران ارزیابی شدند، دربارهی شیوهی داوری در این جشن نیز توضیح داد: داوری جشن انجمن فیلم کوتاه ایران به شکل آکادمی برگزار میشود و حدود ۹۰ داور آثار را داوری و برندگان را اعلام میکنند. این شیوه را در سالهای گذشته هم داشتیم و خیلی هم روی آن تأکید میکنیم چون معتقدیم در خانهی سینما باید فیلمها به شیوهی آکادمی و نه داوری عادی برگزیده شوند. هردو شیوه درست است ولی ما به این شیوه برگزار میکنیم و هرسال هم جواب داده است.
برزگر دربارهی اعضای آکادمی که از رشتههای مختلف هنری انتخاب میشوند نیز توضیح داد: از حدود ۹۰ عضو آکادمی، هر سال حدود ۱۵ نفر از چهرههای مهم فرهنگی از رشتههای مختلف مانند شاعران و نقاشان، گرافیست و فیلمساز و… هستند که از آنها دعوت میکنیم فیلم کوتاه ببینند. این کار برای ما چند امتیاز دارد؛ یکی اینکه نگاه از بیرون باعث میشود ببینیم دیگران دربارهی فیلم کوتاه چه میگویند و امتیاز دیگر معرفی فیلم کوتاه به دیگران و برقراری ارتباط با هنرهای دیگر است.
رئیس انجمن فیلم کوتاه درخصوص جوایز این جشن نیز گفت: ما شش جایزه در این جشن داریم که شامل بهترین فیلم به مفهوم مطلق، بهترین کارگردانی فیلم داستانی، بهترین کارگردانی فیلم تجربی، بهترین فیلمنامه، بهترین تصویربرداری، بهترین مهندسی صدا و بهترین تدوین است این جوایز در تمام این هفت دوره نیز اهدا شده است.
برزگر که کارگردانی فیلم «پرویز» و تهیهکنندگی «پریدن از ارتفاع کم» را در کارنامه دارد، در توضیح ماهیت فیلم تجربی اظهار کرد: فیلمهای تجربی، گونهای از فیلم هستند که تعریف مشخصی ندارند اما تلاش میکنند عرصههای جدیدی را در فیلمسازی تجربه کنند و بر این اساس برای این بخش انتخاب میشوند. البته یکی از ملاک های ما معرفی خود فیلمساز است که فیلم خود را تجربی اعلام کند. ممکن است یک فیلمساز کار خود را تجربی اعلام کند اما در هیئت انتخاب تجربی بودن آن تأیید نشود.
او درباره ی «مستقل» بودن جشن فیلم کوتاه نیز توضیح داد: بدون شک امسال هم بر برگزاری مستقل جشن تأکید داریم. تأکید بر کلمهی مستقل در «جشن مستقل فیلم کوتاه» به معنای مستقل در سینمای حرفهای نیست و صرفاً به برگزاری مستقل این جشن اشاره دارد، همانطور که جشن مستند یا جشن انیمیشن هم مستقل برگزار میشوند.
رئیس انجمن فیلم کوتاه درباره ی تأثیر برگزاری این جشن بر اوضاع سینما کوتاه و سازندگان فیلمهای کوتاه اظهار کرد: این جشن توجهها را جلب کرده و توانستیم کارهایی بکنیم. وجود فیلمها و جوایز و اخبار و اتفاقاتی که برای جشن ما پیش میآید، توجهها را به سمت فیلم کوتاه جلب کرده است و برای مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و انجمن سینمای جوانان مهم شده که فیلمشان در این جشن حضور داشته باشد. حتی برای من هم به عنوان یک تهیهکننده فیلم کوتاه، مهم است که فیلمم در این جشن حاضر باشد و از این نظر تأثیر گذاشته است.
نیما عباسپور نیز که در این دوره مسئولیت هماهنگی جشم فیلم کوتاه را برعهده دارد درباره ی جزئیات جشن امسال گفت: معمولاً هر سال ۳۰۰ تا ۵۰۰ فیلم به جشن میرسید که امسال ۵۱۶ فیلم به دبیرخانه رسیده و از سالهای قبل بیشتر بوده است و از میان آنها ۴۲ فیلم برای رقابت انتخاب شده است.
او دربارهی تعداد فیلمهای بخش داستانی و تجربی نیز گفت: ۱۳ نفر هیئت انتخاب طی ۱۲ روز این آثار را انتخاب کردند و در نهایت ۳۴ فیلم در بخش داستانی و ۸ فیلم در بخش تجربی راه یافتهاند.
عباسپور ادامه داد: سال گذشته در هیئت انتخاب بر سر کیفیت آثار بخش تجربی و اینکه آن آثار اصلاً تجربی هستند یا نه، بحث وجود داشت و تصمیم گرفتند جایزهای در بخش تجربی اهدا نشود اما امسال با توجه به تعداد بیشتر آثار، بعید است داوران به نتیجه نرسند چون فیلمهای نسبتاً خوبی هستند و انتخاب سه فیلم از میان آنها کار چندان سختی نیست.
او با بیان اینکه مراسم ۱۶ شهریور در تالار «ایوان شمس» برگزار میشود، دربارهی حضور و توجه مسئولان سینمایی از جمله رئیس سازمان سینمایی به این جشن اظهار کرد: ما هرسال از مسئولان و آقای ایوبی دعوت میکنیم و اگر هم خودشان نیایند معمولاً معاون خود را برای حضور در جشن میفرستند. به نظر میرسد اوضاع از پارسال تا امسال بهتر شده است چون در همایشی که انجمن سینمای جوانان برگزار کرد، آقای ایوبی قولهایی دادند. البته اگر بودجه افزایشی داشته باشد انجمن سینمای جوانان دریافت میکند و آنها بهتر میدانند، اما حداقل تولید فیلم در سینمای جوانان رونق گرفته و به نظر میرسد این اتفاق به دلیل همان قولها و توجهاتی است که آقای ایوبی داشتهاند.
منبع: ایسنا

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- اکران دو فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان شارجه
- رد صلاحیتها و انصرافهای اجباری در انتخابات خانه سینما
- پروانه نمایش برای دو فیلم صادر شد
- مجید برزگر: جشنواره فیلم کوتاه تهران باید در حذف جریان سانسور کوشا باشد تا بتوانیم جشنوارهای واقعاً جهانی داشته باشیم
- گفتگو با مجید برزگر/ فیلمسازی بهمثابه کنش سیاسی
- گفتوگو با رویا افشار/ هنوز درگیر تارکوفسکی و سینمای معناگرا هستم/ حوصله مردم سر رفته و آینده برایشان مبهم است
- فیلم «ابلق» برنده تندیس دومین جشنوارۀ «نشان فی» شد
- پروژه های «نیویورک ۲۰۲۰» و «پاریس به وقت کرونا» در جشن تصویر سال/ تشریح جزئیات جشن تصویر سال
- ابوالحسن داودی رییس انجمن تهیهکننده _کارگردانان سینما شد
- ششمین روز جشنواره فیلم فجر / گزارش تصویری
- صدور مجوز نمایش برای ٢ فیلم/ پروانه نمایش «آتابای» صادر شد
- «بچه گرگ های دره سیب» در ۲ بخش جشنواره کودک به نمایش در میآید
- اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره بینالمللی فیلم «موج» کیش معرفی شدند
- بهترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران از نگاه اعضای تحریریه سینماسینما (۲)
- مجوز نمایش سه فیلم صادر شد
نظر شما
پربازدیدترین ها
- اکران «درب» در سینماهای فرانسه/ آمار تماشاگران
- صدور پروانه ساخت سینمایی برای دو فیلمنامه
- گفتگوی اختصاصی سینماسینما با بابک کریمی/ همانهایی که امروز سنتی هستند در جوانی سنتشکن بودند
- مراسم اختتامیه هفتادوششمین جشنواره کن برگزار شد/ نخل طلا به «آناتومی یک سقوط» رسید
- مروری بر ۹ فیلم بخشهای جنبی هفتادوششمین جشنواره کن
آخرین ها
- راهنمای علمی تخیلی دیدن فیلم ترسناک
- خانه هنرمندان ایران برگزار میکند؛ آکادمی هنر و خلاقیت کودک و نوجوان
- «همه چیز همه جا به یکباره»؛ فیلمی در الفبای پستمدرن
- با حکم رئیس سازمان سینمایی؛ شورای سیاستگذاری جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان معرفی شد
- روزنههای امید/ نگاهی به فیلم «اقیانوس پشت پنجره»
- آکادمی فیلم اسپانیا از اصغر فرهادی تجلیل میکند
- بهرام رادان سخنگو شد
- ادریس البا در سریال «هواپیماربایی» بازی کرد
- دلتورو مخاطبان را شگفتزده کرد؛ نقشآفرینی کارگردان اسکاری در سریال محبوبش/ پرونده «بری» بسته شد
- پرتره لئوناردو دیکاپریو یک میلیون دلار فروش رفت
- صاحب فرزند شدن آل پاچینو در ۸۳ سالگی/ تفاوت سنی فرزندان رابرت دنیرو ۵۱ سال شد
- «ناکجا» آماده حضور در جشنوارههای ملی و بینالمللی میشود
- «قطع فوری» پرفروشترین و پرمخاطبترین فیلم هنروتجربه شد
- همزمان با ولادت امام رضا (ع) منتشر شد؛ خاطرات صدرعاملی از عزت الله انتظامی و خسرو شکیبایی
- در پانصد و سیوهشتمین برنامه سینماتِک خانه هنرمندان ایران مطرح شد؛ نسلی که ائتلاف سکوت را میشکند
- چهار فینالیست ایرانی در جشنواره قابهای اثیری
- نشست خبری مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره خانه سینما / گزارش تصویری
- سامانه هوشمند حملونقل همراه اول به پست رسید
- «دِرب» به جشنواره شانگهای میرود
- اولین حضور بینالمللی «تَله یخ» در جشنوارهای با محوریت حقوق و معضلات اجتماعی زنان
- دو جایزه جشنواره مسکو برای کارگردان ایرانی
- تحلیل علیرضا رضاداد از مصائب ساخت فیلمهای دینی/ از رستاخیز تا طلا و مس
- کیانو ریوز به عرصه موسیقی بازگشت
- آمار فروش انیمیشن «پری دریایی کوچک»/ حملات نژادپرستانه به یک ماجراجویی موزیکال
- اسکورسیزی با پاپ دیدار کرد/ یک فیلم دیگر درباره مسیح در راه است
- انتقاد برومند و عسگرپور از مواضع خزاعی/ ماهیت «خانه سینما» چیست؟
- مروری بر ۹ فیلم بخشهای جنبی هفتادوششمین جشنواره کن
- نمایش پنج فیلم ایرانی در جشنواره شانگهای
- منتقدان هالیوود ریپورتر انتخاب کردند؛ ۲۰ فیلم برتر جشنواره کن/ «آیههای زمینی» در لیست
- «گربه نره و روباه مکار» در تئاترشهر