وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارشنبه هجدهم مهرماه در مجلس شورای اسلامی حاضر شد. او در این حضور به واسطه پاسخ هایی که به پرسش های نمایندگان مجلس داد، دو کارت زرد دریافت کرد.
به گزارش سینماسینما، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک روز به دلیل پاسخ هایی که به پرسش های نمایندگان در مورد دو موضوع سینمایی داد، از نمایندگان کارت زرد دریافت کرد.
یکی از موضوعات مطرح شده مربوط به بازی های یارانه ای بود و موضوع دوم نبود نظارت کافی بر سامانه ویدئو هنگام درخواست یا VOD.
صالحی در پاسخ به سؤال احمد پژمانفر نماینده مشهد درباره نبود نظارت کافی در بازیهای رایانهای گفت: ما بر بازیهای رایانهای نظارت داریم و این نظارت در مراحل مختلف صورت میگیرد. ما از میان ناشران متقاضی به ۱۵ ناشر برای انتشار بازیهای رایانهای خارجی مجوز دادیم و این بازیها قبل از انتشار نیازمند صدور پروانه و ردهبندی سنی است. همچنین بازیهای رایانهای موبایلی تا هفت روز پس از عرضه زیر نظر قرار میگیرند و بعد مجوز آنها صادر میشود.
براساس گزارش ایلنا، صالحی با اشاره به نظارت جدی بر رایانهای ایرانی گفت: از حدود ۱۰ هزار بازی موبایلی بررسی شده؛ حدود ۲۴۵ بازی عرضه آنها ممنوع شده است و بازیهای رایانهای کنسولی و موبایلی ایرانی قبل از انتشار ردبندی سنی میشود که در حوزه بازیهای کنسولی ۳۴۰۰ بازی و در حوزه بازیهای موبایلی تاکنون ۱۸ هزار بازی موبایلی مجوز گرفتهاند.
وزیر ارشاد با اشاره به نظارت بر فروشگاهها و گیمنتها گفت: ۳۵ هزار فروشگاه و ۴۵۰۰ گیمنت در سال گذشته بررسی شدند که ۴۴۰ واحد متخلف شناسایی و به مراجع ذیربط معرفی شدند. همچنین از بین سایتها و لینکهایی که بازیها را در اختیار قرار میدهند، حدود هفت هزار لینک به کمیته مصادیق ارجاع داده شد.
وی با اشاره به اینکه در فضای مجازی امکان راهاندازی آدرس جدید وجود دارد، گفت: باید برای جلوگیری از تخلف حوزه حمایتی را تقویت کنیم تا بازیسازان ایرانی بازیهایی را بسازند که به فرهنگ ما کاملاً توجه کنند و خوشبختانه در این مسیر روند رو به جلویی داشتیم و تعداد بازیهای ایرانی در سال ۹۰ از ۹۴ بازی به ۱۹۰ بازی در سال ۹۶ افزایش پیدا کرده است.
صالحی با اشاره به گردش مالی بازیهای رایانهای گفت: در سال ۹۴ گردش مالی ۴۶۰ میلیارد تومان بود و در سال ۹۶ این میزان گردش ۹۲۰ میلیارد تومان شده است که رشد خوبی است و ۱۴ درصد این گردش مالی متعلق به بازیهای ایرانی است و باید حمایتهای خود را در این مسیر افزایش بدهیم.
نصرالله پژمانفر نماینده مشهد همچنین در سخنان خود درباره VOD با انتقاد از وضعیت نظارت بر سامانه VOD تاکید کرد محدودیت ها در اروپا برای عرضه فیلم های هالیوودی بیش از ایران است. براساس متن منتشر شده در ایلنا این نماینده گفت: سینما امری نیست که بشود به راحتی از کنار آن گذشت زیرا اثرگذاری زیادی دارد و حتی از منبر ما طلبهها نیز تاثیرگذارتر است و جریان استکباری نیز از سینما کاملاً استفاده میکند و آمریکا امروز بیشترین فعالیت را در حوزه سینما دارد و فیلم یک تریبون عمیق و پرمخاطب است.
پژمانفر ادامه داد: امروزدر کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا قوانینی وضع شده که اجازه نمیدهد تعداد فیلمهای قابل عرضه و نمایش از بیش از ۳۰ درصد بیشتر افزایش پیدا کند زیرا معتقدند فیلمهای آمریکایی فرهنگ اروپایی را در خطر قرار میدهد.
وی با انتقاد از عملکرد وزارت ارشاد در نمایش گسترده فیلمهای خارجی به خصوص آمریکایی گفت: وقتی قوانین خودمان را با قوانین اتحادیه اروپا در این بخش مقایسه میکنیم، بعضاً حس میکنیم که اروپاییها از ما حزباللهیتر هستند.
پژمانفر ادامه داد: امروز صنعت سینمایی داخلی به شدت تحت تأثیر سیاستهای غلط سینمایی و همچنین نمایش فیلمهای آمریکایی قرار گرفته است. امروز بعضاً فیلمهایی در سامانههای وی او دی نمایش داده میشود که تبلیغ صریح و وسیع مسیحیت است. آثاری که حتی در اندونزی و امارات نیز نمایش آنها ممنوع است.
پژمانفر ادامه داد: ما در سامانههای وی او دی به وفور فیلمهایی میبینیم که به موضوعاتی همچون همجنسگرایی، تجاوز، روابط مختلط، قتل و غارت میپردازند. فیلمهایی که بعضاً در کشورهایی همچون آمریکا نیز مجوز نمایش ندارند.
وی ادامه داد: امروز باید مجلس به این موضوع کاملاً توجه کند زیرا این موضوع نه سیاسی است و نه جناحی بلکه یک موضوع فرهنگی و اعتقادی است که کاملاً به اعتقادامات ما ارتباط ربط دارد.
نمایندگان مجلس از پاسخهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره علت عدم نظارت بر سامانههای ویدئوی درخواستی (VOD) از سوی این وزارتخانه قانع نشدند.
قبل از رای گیری، رئیس مجلس تاکید کرد که با توجه به تغییر آییننامه مجلس پاسخهای وزیر را به رای میگذارد. نمایندگان باید به پاسخهای وزیر رای دهند.
براساس اعلام ایسنا، لاریجانی با اشاره به رای مجلس به اولین سوال پژمان فر از وزیر فرهنگ و ارشاد که نتیجه آن قانع نشدن نمایندگان از پاسخهای وزیر بود، گفت: در رای گیری قبلی تعداد زیادی از نمایندگان رای نداده بودند لذا نمایندگان در رای گیری مشارکت کنند. در نهایت نمایندگان با ۹۴ رای موافق و ۷۴ رای مخالف و چهار رای ممتنع از مجموع ۱۹۵ نماینده حاضر در مجلس اعلام کردند از پاسخهای وزیر قانع نشدند و دومین کارت زرد را در یک روز به صالحی دادند.