مراسم افتتاحیه هفته فیلم برزیل با حضور جمعی از هنرمندان و سفرای کشورهای برزیل، ویتنام، بلغارستان، ارمنستان، فنلاند، نیکاراگوئه، یونان و رایزن فرهنگی هند و بلغارستان در خانه هنرمندان برگزار شد. مسئولین سینمایی و فرهنگی کشورهای مختلف در افتتاحیه این هفته فیلم که با همکاری سفارت برزیل و گروه سینمایی هنروتجربه برگزار می شود، حاضر بودند.
به گزارش سینماسینما، در ابتدای مراسم سرود ملی کشورهای برزیل و ایران و سپس تیزر کوتاهی مربوط به فیلم های کشور برزیل که در این هفته فیلم به نمایش در میآید، پخش شد. سپس سفیر برزیل که از بانیان برگزاری این مراسم بود، به روی صحنه آمد و در سخنرانی کوتاهی گفت:« از رضا میرکریمی دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر و جعفر صانعی مقدم یکی از اعضای گروه سینمایی هنروتجربه و سفیران کشورهای مختلف که در این افتتاحیه حاضر هستند، قدردانی می کنم. در ادامه از روبرتو برلینر کارگردان باسابقه سینمای برزیل که او نیز در جمع ماست و این شانس را داریم که فیلم «نیس» از این کارگردان بزرگ را امروز در کنار هم ببینیم خیلی تشکر می کنم. همچنین از حضور فیلمسازان ایرانی شهرام مکری، بهتاش صناعی ها و محسن امیریوسفی سپاسگزارم. سفارت برزیل با همکاری گروه خوب هنروتجربه تلاش زیای برای برگزاری این هفته فیلم کردهاند. با وجود فاصله زیادی که بین دو کشور برزیل و ایران وجود دارد ولی این دو کشور به لحاظ توجه به فرهنگ، شباهت زیادی به هم دارند. برزیل نیز مثل ایران سابقه زیادی در تاریخ سینما دارد. از دهه ۱۹۳۰ وقتی صنعت سینمای برزیل به وجود آمد فیلمسازانی چون مازاروپی و مرندا کمک کردند که سینمای برزیل گسترش پیدا کند و به عنوان یک صنعت به راهش ادامه دهد. در ۱۹۶۰ سینمای برزیل از نئورئالیسم ایتالیا و موج نوی فرانسه تاثیر زیادی گرفت و باعث شد فیلمسازانی با این سبک و سیاق پرورش پیدا کنند. به تدریج سینماگرانی نیز که دارای هویت مستقل برای خود بودند در این سینما پا به عرصه حضور گذاشتند که از جمله آنها می توان به روبرتو برلینر اشاره کرد. این فیلمساز نیز برای کشور ما همانند عباس کیارستمی است که برای حضور سینمای ایران در عرصه جهانی و شناساندن این سینما به سایر نقاط جهان ، راهگشا شد.»
سفیر برزیل در ادامه عنوان کرد: «سطح دانشی ایران و برزیل در زمینه فرهنگی نسبت به هم اندک است. سینمای برزیل هم ویژگیهای خودش را دارد و میتواند مطرح باشد. امیدوارم در طول ورک شاپهایی که در این یک هفته در تهران، شیراز و اصفهان برگزار میشود گفتوگوی خوبی میان سینماگران و علاقمندان به سینمای ایران و برزیل شکل بگیرد. مطمئنم این هفته فیلم شروع خوبی برای ایجاد روابط فرهنگی قویتر و غنیتر است.»
در ادامه رضا میرکریمی برای ایراد سخنانی پشت تریبون حاضر شد، او نیز ضمن خیر مقدم به حاضرین عنوان کرد: «سفیر محترم برزیل تاریخچه کوتاه و خوبی از این سینما ارائه داد و کار من را ساده کرد، از ایشان تشکر میکنم. ارتباطات فرهنگی در جهان امروز و به مشارکت گذاشتن فرهنگها از طریق رسانهها به راحتی امکان پذیر نیست، در شرایطی که سینمای صنعتی همه ظرفیتهای نمایشی را به خود اختصاص داده است سینمای مستقل و آلترناتیو که با رویکرد روشنفکرانه تولید میشوند بیشترین حقایق را از وضعیت کشور و جامعه میتوانند ارائه دهند. سینمای برزیل با نوع نگاهی که به واقعیت دارد دریچهای تازه باز کرده است، با اینکه این سینما هم مثل سینمای ایران از نئورئالیسم ایتالیا، موج نوی فرانسه و سینمای آزاد بریتانیا سرچشمه گرفته است ولی طعم و بویی متفاوت از آنها دارد.»
او در ادامه گفت: «متاسفانه با وجود مشترکات فرهنگی میان این دو کشور تبادل فرهنگی کمی صورت گرفته است. دوازده سال پیش ما تفاهم نامه همکاری های فرهنگی میان ایران و برزیل را امضا کردیم که به ساختن فیلمهایی نیز کمک کرد. برگزاری این هفته فیلم را به فال نیک میگیرم و امیدوارم این همکاری به شکل گستردهتری ادامه پیدا کند. افتخار میکنم که امروز فیلمساز برزیلی خوبی – روبرتو برلینر – در میان ما حاضر است. آقای برلینر تجربه بسیار خوبی در زمینه سینمای مستند و کارهای تلویزیونی دارد. او با فیلم «نیس» که امروز در همین سالن به نمایش گذاشته میشود، در بسیاری از جشنوارههای جهانی دلربایی کرده است.»
سپس حاضرین برلینر فیلمساز برزیلی را تشویق کردند و میرکریمی اینگونه به سخنان خود ادامه داد: «ما در ایران، برزیل را به خاطر فوتبالش میشناسیم، در کشور ما فوتبال و سینما مورد علاقه مردم است، امیدوارم فرصتی پیش بیاید که مردم ما سینمای برزیل را مثل فوتبالش بشناسند. به عنوان دبیر جشنواره جهانی فجر مشتاقم شرایطی فراهم شود که در جشنواره فیلم فجر نیز بتوانیم مروری بر سینمای امروز برزیل داشته باشیم.»
جعفر صانعی مقدم عضو شورای سیاستگذاری و مشاور امور بین الملل گروه سینمایی هنروتجربه سخنران بعدی این مراسم بود. او به نمایندگی از شورای سیاست گذاری گروه هنروتجربه روی صحنه حاضر شد و به حاضرین خیر مقدم گفت و در ادامه بیان کرد: «هفته فیلم برزیل به مدت یک هفته در تهران، شیراز و اصفهان برگزار میشود، همچنین سه کارگاه آموزشی درباره تولید مشترک و فیلمسازی در برزیل در این هفته فیلم برگزار خواهد شد. شهرام مکری، محسن امیریوسفی، بهتاش صناعیها و روبرتو برلینر برگزار کننده این کارگاهها هستند.»
صانعی مقدم در ادامه از برگزاری برنامههای آینده گروه سینمایی هنروتجربه خبر داد و گفت: «پس از برگزاری شب سینمای کشورهای مختلف و بزرگداشت عباس کیارستمی در خانه سینما و بعد از آن برگزاری هفته فیلم ارمنستان، این دومین هفته فیلمی است که هنروتجربه برگزار می کند. هدف از برگزاری این هفته فیلمها کشف و شناسایی آثاری است که به خاطر سیطره سینمای هالیوودی امکان نمایش عمومی پیدا نکردهاند. برنامه بعدی گروه هنروتجربه برگزاری شب فیلم گرجستان و هفته فیلم آلمان است. امیدوارم در آینده نزدیک فیلمهای هنری و تجربی همه کشورها را در سینماهای خودمان اکران کنیم.»
در پایان صانعی مقدم از الهه گودرزی مدیر بین الملل گروه هنروتجربه و از سفیر و اعضای سفارت برزیل و همچنین از مدیرعامل خانه هنرمندان و همکاران او در این مجموعه برای برگزاری این مراسم تشکر کرد.
علیرضا شجاع نوری، رضا میرکریمی، سیف الله صمدیان، هوشنگ گلمکانی،امیرحسین علم الهدی، امیر اسفندیاری، عباس یاری، شهرام مکری، سروش محمدزاده، حسین کندری، بهتاش صناعیها و خاطره حاتمی و… از هنرمندان حاضر در این مراسم بودند.
پس از پایان مراسم افتتاحیه فیلم «نیسه،دیوانگی محض» به کارگردانی روبرتو برلینر برای حاضرین به نمایش گذاشته شد.
منبع: هنر تجربه

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- بررسی وضعیت نشریات تخصصی مکتوب با حضور هوشنگ گلمکانی و غلامرضا موسوی
- شهرام مکری: کارگردانان فیلم کوتاه چارهای جز جشنوارهزدگی ندارند
- خبرهایی از جشنواره لوکارنو/ شهرام مکری داور بخش عملکرد اول شد
- بازدید مجیدی و میرکریمی از پشتصحنه «در آغوش درخت»
- اعلام نامزدهای بخش بهترین کارگردانی در جشن کارگردانان
- مرور آثار اصغر فرهادی و شهرام مکری در آمریکا
- نوزدهمین جشن تصویرسال و جشنواره فیلم تصویر پایان یافت/ از وصیت رخشان بنیاعتماد تا جایزه جهانی کیارستمی
- گزارشی از واکنشها به ویدئوی اعتراضی مهرجویی/ اندوه عمومی سینماگران ایرانی
- جشنواره فیلم تصویر از سال آینده بینالمللی خواهد بود
- جزئیات برگزاری نوزدهمین جشن تصویر سال و جشنواره فیلم تصویر
- نمایش فیلمهای شهرام مکری در آکادمی فیلم و هنر بروکلین
- «نگهبان شب» یک اتفاق جدی در کارنامه فیلمسازی میرکریمی
- در گذشته سینما رفتن چون دور از دسترس بود، عزیزتر بود/گفت و گوبا هوشنگ گلمکانی و عباس یاری
- ساختن سخت است، ویران کردن آسان/ چهلمین جشنواره فیلم فجر و چند نکته مهم
- نگهبانی که زود گول خورد/ نگاهی به فیلم «نگهبان شب»
نظر شما
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- مراسم اختتامیه هفتادوششمین جشنواره کن برگزار شد/ نخل طلا به «آناتومی یک سقوط» رسید
- معرفی برندگان بخشهای جنبی جشنواره کن
- «خیال»؛ گنج هفتادوششمین جشنواره فیلم کن
- گفتگوی اختصاصی سینماسینما با بابک کریمی/ همانهایی که امروز سنتی هستند در جوانی سنتشکن بودند
- پلمب مجموعه سینمایی گلشن مشهد به دلیل بیحجابی
- هشدار سهرابی به سینماگران؛ به سمت عواملی که بر مدار قانون رسمی حرکت نمیکنند، نروید
- برندگان بخش نوعی نگاه جشنواره کن معرفی شدند/ «چگونه رابطه داشته باشیم»، برنده جایزه اصلی
- «بلوط پیر» کن لوچ پرونده بخش رقابتی کن ۲۰۲۳ را بست
- مهرداد فرید : مسئولان آستان قدس می گفتند که چرا ازخواهر گلشیفته استفاده کرده اید؟
- صدور پروانه ساخت سینمایی برای دو فیلمنامه
- «برادران سوپر ماریو»، سومین انیمیشن پرفروش تاریخ شد
- معرفی برندگان ۲ بخش جشنواره کن
- «نگاه سکوت» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
- اختصاصی سینماسینما/ بخش دولتی سینمای ایران چطور کن را دور زد؟/ چتر عجیب و غریب سینمای ایران
- «آیههای زمینی» برای جایزه چقدر شانس دارد؟/ جدول ستاره منتقدان فرانسوی
- تیم کشتی آلیش بانوان ایران با حمایت همراه اول قهرمان آسیا شد
- طریقهی ابلق شدن/ نگاهی به فیلم «ابلق»
- کدام فیلمها به جشنواره ونیز میروند؟
- وزیر ارشاد: ممنوعیت فعالیت خوانندگان «خبرسازی» است
- همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر؛ تندیس شهید «دریاقلی سورانی» به موزه سینمای ایران اهدا شد
- نخستین نمایش عمومی «رویای بنفشهها» در مستندات یکشنبه خانه هنرمندان ایران
- نسخه ویژه نابینایان «آدم برفی» با صدای پدرام شریفی منتشر میشود
- هدایای ویژه همراه اول برای خوزستانیها بهمناسبت روزهای خرمشهر و دزفول
- محسن امیریوسفی، مجددا رئیس کانون کارگردانان سینمای ایران شد
- دو نمایش تازه به نوفللوشاتو میآید/ اجرای «رومئو و ژولیت» تا ۱۲ خرداد
- «درب» در سینماهای فرانسه اکران میشود
- نمایش دو فیلم کوتاه ایرانی در نیومکزیکو
- در سینماتک خانه هنرمندان ایران مطرح شد: «عمل کشتن»؛ روایتی از کشتار کمونیستها توسط گنگسترهای اندونزی
- حسن فتحی: هنوز سریال جدیدم را انتخاب نکردهام
- «واشکافی یک سقوط» در صدر جدول منتقدان فرانسوی