میرکریمی گفت: نام ایران برای برخی معنایی چندگانه دارد و برخی از به کار بردن این نام تعابیر دیگری می کنند. نام ایران بسیار مظلوم است و سینمای ایران نیز مظلومانه برای اعتلای نام ایران تلاش می کند.رضا میرکریمی، با اشاره به حاشیه های ایجاد شده از سوی برخی برای این فیلم افزود: شهادت می دهم فیلم اصغر فرهادی فیلمی اخلاقگرا، شریف و روانکاوانه است. نسبت دادن برچسب های ناروا نظیر سیاه نما به این فیلم از روی بخل و حسادت و کینه است.پس از این سخنان اصغر فرهادی با تاخیر وارد مراسم نکوداشتش شد.سپس دکتر ایوبی رییس سازمان سینمایی پشت تریبون رفت و ضمن تشکر و تقدیر فراوان از فرهادی گفت: به طور متوسط سینماگران ایرانی یک جایزه در روز گرفنند و صدها مطلب در ستایش سینمای ایران نوشته شد. چقدر باید هزینه می کردیم برای این حد مقابله با ایران هراسی؟دکتر ایوبی اضافه کرد: آسمان سینمای ایران ستاره می خواهد. مردم ایران در فرهنگ و هنر ستاره هایی همچون اصغر فرهادی می خواهند. وجود این ستاره ها به نفع همبستگی ملی است.
مسعود کیمیایی در سخنانی ضمن برشمردن سوابق اصغر فرهادی به برشمردن ویژگی های او پرداخت: فرهادی با شناخت زندگی در سینما حرکت می کند. نگاه او نگاه تازه ای به زندگی و جامعه است. او خیلی زیبا می تواند شاعر زندگی باشد. خیلی ها می خواهند از او تقلید کنند ولی نمی توانند.
عقیقی سپس به ذکر نکات و خاطراتی درباره سینمای اصغر فرهادی پرداخت و آنگاه لوح سپاس و جایزه کانون فیلمنامه نویسان سینمای ایران توسط اعضای شورای مرکزی این کانون و اصغر شاهوردی به اصغر فرهادی اهدا شد. متن لوح سپاس را سعید عقیقی قرائت کرد.
اصغر فرهادی پس از دریافت جایزه اش طی سخنانی گفت: پیش از این برنامه به عیادت آقای کیارستمی رفتم و مدت طولانی کنارشان بودم . بخش هایی از فیلم تازه اش را با هم دیدیم. شگفت زده شدم که این آدم در این لحظات فقط از فیلم و عکس و سینما حرف می زند و این قدر عاشق سینماست.
اصغر فرهادی با اشاره به اتهام های اخیر که نسبت به فیلم او و برخی فیلم های دیگر وارد می شود گفت: عده قلیلی با نگاه سیاست زده، تیشه برداشته اند و به ریشه این سینما می زنند. انگار همه باید مثل هم فیلم بسازند. زیبایی این سینما به همین تنوعش است. زدن برچسب سیاه نمایی به فیلم های ایرانی ناشی از خودباختگی و خودشیفتگی همزمان است. از سر جهل و نبود اعتماد به نفس است. بعضی ها ارتزاقشان از جهالت است.
فرهادی اضافه کرد: اگر حرف هایی که اوایل انفلاب درباره همین فیلم گاو زده شد زده نمی شد، حالا همین اقلیت، بیشترین برچسب های سیاه نمایی را به این فیلم می زدند.
او از مسایلی که برای کمال تبریزی پپیش آمد(توهین فراستی به تبریزی) به شدت انتقاد کرد و از واکنش نشان ندادن خانه سینما و سایر کارشناسان به این مساله گلایه کرد. او گفت این واکنش نشان ندادن باعث جری شدن آن اقلیت می شود.
در این مراسم روسای صنوف سینمایی و چهره هایی چون مسعود کیمیایی، علی نصیریان، رخشان بنی اعتماد، رضا کیانیان، فاطمه معتمدآریا، ترانه علیدوستی، حمید فرخ نژاد، رضا عطاران، پوران درخشنده، آتیلا پسیانی، مجید مظفری، مهتاب کرامتی، محمود کلاری، هارون یشایایی، سیروس الوند، همایون اسعدیان، محمدرضا هنرمند، آنا نعمتی، غلیرضا شجاع نوری، محمدعلی سجادی، رویا تیموریان، پانته آبهرام، محمود کلاری، حبیب رضایی، داریوش فرهنگ، امین تارخ، تهمینه میلانی، محمدحسین لطیفی، بابک کریمی، هایده صفی یاری، دکتر محمدسریر، جمال ساداتیان، فریبا کوثری، عبدالله اسکندری، محمد بزرگ نیا، امیر اثبانی، محمدرضا موئینی، ابراهیم مختاری، رضا میرکریمی، فرشته طائرپور، محمد متوسلانی، ناصر عنصری، علی دهکردی، جواد طوسی، سعید عقیقی، حسن برزیده، محمد حسین حقیقی، مجتبی میرطهماسب، محسن شاه ابراهیمی، محمدرضا دلپاک، فرید مصطفوی، محمدمهدی عسگرپور، شادمهر راستین،حسن حسندوست ارد زند، کیوان کثیریان، یونس صباحی، روانبخش صادقی، مسعود نجفی، مهرداد لشگری، پروین صفری، زینت رضا، رضا مقصودی، امیر عابدی، بهمن اردلان، بهنوش بختیاری، سعید رحمانی، حسین ایری، حسن مهدوی فر، مرتضی رزاق کریمی، پریسا گرگین، حمید دهقان پور، مصطفی احمدی، آناهید آباد، اصغر شاهوردی و … حضور داشتند.