عماد افروغ در بخشهایی از مصاحبه خود با شرق واکنش جالبی به اعتراض عوامل فیلم امپراطوری جهنم داده است.
به گزارش سینماسینما، بخشهایی از این مصاحبه به شرح زیز است:
نظرتان درباره فیلم «امپراتوری جهنم» چیست که سازندگان فیلم از خجالت کامل اعضای هیئت انتخاب درآمدند و با واژگانی همچون ترسو و… شما را نواختند. البته آقای خزاعی خودشان زمانی دبیر جشنواره فیلم فجر بودند و قطعا میدانند این جشنواره، زینتبخش روزهای شادیآور فجر است، بنابراین کمی بعید به نظر میرسید اینگونه عمل کند. ولی درنهایت با آن نامه یک پنالتی به سمت خودشان شوت کردند؟
بهتر است از اصحاب فن و کسانی که شک و شبههای درباره آشناییشان با سینما نیست، سؤال کنید. سالهاست درباره اسلام تکفیری مقاله مینویسم. آخرین مقالهام با عنوان «اسلام تکفیری بزرگترین چالش بشر کنونی» در مجله «جستاری در معارف اسلامی» چاپ شده است. کتاب «توحیدگرایی و صلح» بنده را هم نشر علم چاپ کرده است. حساسیت زیادی روی اسلام تکفیری دارم. این جریان را میشناسم و بهویژه نگاه متحجرانه ابنتیمیه را سالها به نقد کشیدهام. حتی درسی با عنوان «فلسفه علوم اجتماعی» با دانشجویان خارجی و اهلسنت داشتم و یکی از کنفرانسها مربوط به نقد آرای ابنتیمیه بود و بیشترین نقد را خود دانشجویان اهل سنت به آرای ابنتیمیه وارد میکردند. من این کار را بدون هرگونه هایوهوی انجام میدهم. با عنایت به اینکه دستم بسته است، فقط این سؤال مضمونی را مطرح میکنم که آیا داعش یک پدیده واکنشی و تصادفی است یا ایجابی و ارادی؟ دراینبین نقش آمریکا کجاست؟ داعش ارادی شکل گرفته و حمایت سازمانیافته منطقهای و برونمنطقهای داشته است.
البته ظاهرا فیلم بهطور کامل آماده نشده بود!
برخی از فیلمها را گفتیم چون عجلهای است ببینیم. اما اگر این فیلم اینقدر ناقص است چرا فرستادند؟ با توجه به اینکه آقایان ما را متصف به خیلی چیزها کردند! اجازه دهید در همین حدی که دیدهایم بگویم این کار مصداق حمله بد است. دفاع و حمله دو روی یک سکه است. آن کس که بد دفاع میکند، بد هم حمله میکند و برعکس. حمله خوب، یعنی توجه ریشهای و مبنایی به ابعاد مختلف واقعیات و قضایا. این سروصداها آنهم در جشنواره فجر و از سوی کسانی که ادعای انقلابیبودن دارند، کمی عجیب به نظر میرسد. ابتدای صحبتهایم گفتم خوشحالم میبینم این استقبال در دهه فجر انقلاب اسلامی صورت میگیرد. اما اینکه فیلممان را پس بگیریم چه معنایی دارد؟ اگر جماعت هیئت انتخاب ترسو بودند باید از عوامل و سروصداها و هجمههای آنها میترسیدند و فیلم را به بخش مسابقه جشنواره راه میدادند! و اگر مسئولان جشنواره اهل مصلحت نبودند این فیلم به بخش غیررقابتی هم راه نمییافت، حداقل به خاطر نقصهایش. پس ما را متصف به ترسوبودن نکنید. گفتند اینها تحتتأثیر دیپلماسی سیاسی و رسانههای عربی هستند. زمانی که این فیلم دیده میشد بیخبر از این مقولات بودیم، هنوز هم روحمان بیخبر است. عوامل اصلی فیلم به ما بگویند از کجا میتوانیم به این اطلاعات دست بیابیم.