یک استاد دانشگاه گفت: ردهبندی سنی فیلمهای سینمایی کار بسیار ارزندهای است و فواید زیادی دارد که منجر به اتفاقات خوب میشود و در کشورهای دیگر سالهاست اجرا شده است.
به گزارش سینماسینما، احمد ضابطی جهرمی ،پژوهشگر و استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه امر رتبه بندی سنی فیلمهای سینمایی باید سالها پیش از این انجام میشد گفت: رده بندی سنی فیلمهای سینمایی امری معمول در سینمای جهان است و رتبه بندی بر حسب سن مخاطب، از ملاکهای اصلی فرهنگ سینما در دنیا است و از دورههای بسیار قبل و حتی از دوره سینمای صامت در سینما معمول بوده است.
وی افزود: خواست ما برای رتبهبندی فیلمها بر حسب مخاطب هدف و موضوع فیلم برای سنین خاص بسیار خوب است اما چگونگی انجام کار نیز مهم است؛ در سینمای دنیا در گذشته سازمانها و بنگاههای اخلاق و حتی کلیسا و شهرداریها و حتی بعدها مدارس و آموزش و پرورش در این امر صاحب نظر بودند.
وی ابراز امیدواری کرد شورای فعلی با توجه به ترکیب خود بتواند اثر گذاری مناسبی در این موضوع داشته باشد.
ضابطی جهرمی بررسی فیلمها بر حسب عیوب و مزایا برای مخاطب و بررسی تاثیر های رفتاری،تربیتی و روانشناختی نمایش فیلم بر مخاطب را از اولویتهای مهم این شورا دانست و در ادامه افزود: تصمیمات شورا در لحاظ کردن بیشترین حد فایده و کمترین میزان آسیب بر مخاطب هدف، باعث تاثیر گذاری مثبت آموزشی در آینده خواهد شد.
وی ضمن تایید و قدردانی از اراده سازمان سینمایی در شروع به کار شورای رتبه بندی سنی فیلمهای سینمایی،افزود: فیلم و سینما باید در خدمت هدایت جامعه به سوی سلامت فکری و تعالی فرهنگی باشد و تاکید کرد که هنر سینما مزیت هدایت گری دارد.
منبع: ایسنا