استقبال جالب کیهان از ادعاهای افخمی و فراستی درباره داوران دوتابعیتی

کیهان

روزنامه کیهان در مطلبی از صحبت های مجری و منتقد برنامه هفت استقبال کرد. به گزارش سینماسینما، کیهان نوشت: مراسم اختتامیه سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر درحالی امروز برگزار خواهد شد که این دوره از جشنواره فجر، نسبت به دوره‌های گذشته با حواشی بیشتری همراه شد. این حاشیه‌ها پس از اعلام اسامی نامزدهای دریافت سیمرغ اوج گرفت. به طوری که تقریبا همه هنرمندانی که در این دوره از جشنواره فجر حضور دارند و حتی برخی افرادی که نامزد شده‌اند نیز نسبت به عملکرد هیئت داوران جشنواره امسال اعتراض دارند.
شنیده شده است که اغلب اعضای هیئت داوری سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، دوتابعیتی هستند. با توجه به اینکه این افراد به خارج از کشور رفت و آمد دارند و برخی از آنها در کشورهای غربی زندگی می‌کنند، این مسئله روی عملکرد آنها در کار داوری اثر گذاشته است. یعنی برای اینکه مشکلی در سفر به اروپا و آمریکا پیش نیاید، مجبور هستند که فیلم‌هایی با مضامین انقلابی را کمتر در نظر بگیرند.
بهروز افخمی، مجری برنامه «هفت» سه‌شنبه شب در این برنامه گفت: «می‌ترسم از این داورانی که در خارج زندگی می‌کنند. ۵ نفر از داوران تابعیت دوگانه دارند! خب این چطور می‌تواند به فیلمی علیه منافقین رأی دهد؟ احتمالا چون خارج زندگی یا رفت و آمد دارند از ترس مزاحمت‌های سازمان منافقین جرات نمی‌کنند به این فیلم رأی دهند. در این صورت خطر نادیده گرفتن فیلم «ماجرای نیمروز» جداً احساس می‌شود! از آن جا که مجاهدین خلق در خارج کشور فعال هستند و چند داور از خارج از کشور تابعیت دارند، این مسئله جدی است.»
مسعود فراستی هم در این برنامه تصریح کرد: «یکی از افرادی که داور است و در خارج هم زندگی می‌کند از من پرسید کدام فیلم خوب است و من گفتم «ماجرای نیمروز»  و «ویلایی‌ها». او به من گفت که نمی‌توانند به ماجرای نیمروز جایزه بدهند.»
البته عملکرد هیئت داوری این جشنواره تنها به بی‌عدالتی محدود نشده است، بلکه گاف‌های قابل تأملی هم رخ داده است. این گاف در اعلامیه انجمن طراحان، مدیران و دستیاران جلوه‌های ویژه میدانی سینمای ایران فاش شد. این انجمن با انتشار نامه‌ای جنجالی نشان داد که انتخاب ارشا اقدسی که در سینما بدلکار شناخته می‌شود هیچ ارتباطی با کاندیداتوری‌اش در بخش جلوه‌های ویژه میدانی ندارد.
اعتراض به داوری جشنواره فجر، به نشست‌های خبری فیلم‌های جشنواره هم کشید. به طوری که عوامل فیلم «فصل نرگس» در اعتراض به نحوه انتخاب نامزدهای دریافت سیمرغ، روز سه‌شنبه در نشست خبری این فیلم حاضر نشدند.
حتی برای اولین بار در طول تاریخ برگزاری جشنواره فیلم فجر، برخی نامزدهای دریافت جایزه نیز در اعتراض به عملکرد هیئت داوری این جشنواره، از نامزدی و دریافت جایزه انصراف دادند.
منیر قیدی کارگردان فیلم سینمایی«ویلایی‌ها» ازجمله این افراد بود که از نامزدی بخش بهترین کارگردانی انصراف داد. پیش از این مسعود سلامى و محسن نصراللهى نیز از نامزدی در بخش بهترین فیلم‌برداری انصراف داده بودند.
اما از دیگر حاشیه‌های داوری این دوره از جشنواره فجر، شایعه لو رفتن برخی برگزیده‌ها، قبل از برگزاری مراسم اختتامیه بود. صبح روز گذشته بود که در فضای مجازی، اسامی برندگان سیمرغ‌های بخش بازیگری فاش شد.
اما دیده نشدن کامل فیلم‌ها توسط داوران هم دیگر شایعه مطرح شده در محافل و رسانه‌هاست. یعنی گفته می‌شود که داوران یا برخی از آن‌ها، فیلم‌های بخش مسابقه جشنواره را به طور کامل ندیده‌اند.
انتقاد از حضور دوتابعیتی‌ها در جشنواره فیلم فجر
حضور افراد دوتابعیتی در مدیریت و داوری جشنواره فیلم فجر، با انتقاد نمایندگان مجلس مواجه شد. نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به حضور ۵ داور دوتابعیتی در جشنواره امسال فیلم فجر عنوان کرد: وقتی کسی به هر دلیلی تابعیت مضاعف می‌گیرد نشان‌دهنده آن است که او به عِرق ملی خودش به صورت ۱۰۰ درصدی پایبند نیست وگرنه تابعیت کشور دیگری را نمی‌پذیرفت؛ این نشان می‌دهد که عمد و غرض‌هایی در کار است.
وی در گفت‌وگو با میزان تصریح کرد: کمیسیون فرهنگی مجلس برای رسیدگی به موضوع حضور داوران دوتابعیتی در جشنواره فجر مسئولیت ذاتی دارد و امیدواریم به این موضوع ورود کند.
عباس لاجوردی، کارگردان فیلم «جشن تولد» هم در گفت وگو با میزان اظهار داشت: من سال پیش هم به این مسئله اشاره کردم که برخی از این داوران به فیلم‌های ارزشی رأی نمی‌دهند چون می‌دانند که با رأی دادن به آنها‌ گرین‌کارتشان به خطر می‌افتد و حتی همین سال گذشته نسبت به «بادیگارد» موضع گرفتند و برای همین به بادیگارد بهای لازم را ندادند.
وی افزود: تازه از سال گذشته و بعد از حرف‌های من که گفتم داوران این جشنواره نگران ‌گرین‌کارت‌هایشان هستند و حرفم تیتر یک تمام خبرگزاری‌ها شد امسال این موضوع به مرحله اثبات رسید.
وی در همین راستا تصریح کرد: قطعاً کسی که ‌گرین‌کارت آمریکا دارد آنقدر عاشق و مست آمریکا هست و برای گرفتن این تکه کاغذ بی‌ارزش زحمت کشیده که نمی‌خواهد آن را با رعایت کردن حق و رسیدن حق به حق‌دار از دست بدهد.
لاجوردی خاطرنشان کرد: خطاب به آنهایی که اینگونه دست و پا می‌زنند و برای حفظ‌ گرین‌کارت‌شان وطن‌فروشی کرده و حق را ناحق می‌کنند باید بگویم دیگر امیدوار نباشید، چرا که ترامپ آمده و تمام رویاهایتان را از بین برده. اگر نمی‌دانستید بدانید که خود آمریکا هم تا چند سال دیگر دوام نمی‌آورد و تجزیه می‌شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در واکنش به اعتراض‌ها به داوری در جشنواره فیلم فجر از تشکیل کمیته‌ای برای رسیدگی به اعتراض‌های صورت گرفته درباره داوری‌های جشنواره فیلم فجر خبر داد.
سرپرستی این کمیته بر عهده مشاور عالی وزیر ارشاد است و «حجت‌الله ایوبی»  رئیس سازمان سینمایی هم این کمیته را همراهی می‌کند.

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی سینما سینما کد خبر 44786 و در روز پنجشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۱:۳۹:۵۴
2024 copyright.