عماد افروغ به نحوه تغییر اعضای شورای پروانه نمایش انتقاد و تاکید کرد که رفتار فرهنگی این بود که تغییر اعضا را سازمان سینمایی به اطلاع آنها میرساند نه اینکه از رسانه ها مطلع شوند.
به گزارش سینماسینما، روز گذشته ۳۰ مهرماه خبری مبنی بر معرفی اعضای جدید شورای پروانه نمایش منتشر شد که در پی این موضوع عماد افروغ یکی از اعضای پیشین این شورا یادداشتی درباره این تغییرات ناگهانی نوشته است.
در متن این یادداشت آمده است:
«ظهر دیروز ۳۰ مهرماه با رجوع تصادفی به اینترنت متوجه شدم که اعضای جدید شورای پروانه نمایش معرفی شدهاند، خیلی خوشحال شدم که بالاخره این بار مسئولیت از روی شانه بنده برداشته شد. برای اعضای جدید آرزوی موفقیت در انجام وظایف محوله دارم، اما ذکر نکتهای را لازم می دانم.
پس از رفتن حجتالله ایوبی و آمدن محمدمهدی حیدریان از طریق مدیر وقت شورای پروانه نمایش، حبیب ایلبیگی، این پیغام را برای معاونت محترم سینمایی فرستادم که دست شما بدون هیچگونه تعارفی برای تغییر بنده باز باشد، این حق قانونی و عرفی شماست که با افراد مورد نظر و صلاحدید خود کار کنید، حتی برای اینکه دست ایشان بازتر باشد، برای کنارهگیری از عضویت در پروانه نمایش با برخی اعضا مشورت کردم که بنده را به دلایل غیر حرفهای و غیر منصفانه بودن و حتی پیامد احتمالی سو این کار، باز داشتند. پس از تغییر اعضای پروانه ساخت و در آخرین جلسه بار دیگر تلاش کردم تا از اعضای احتمالی شورای پروانه نمایش کسب اطلاع کنم که همگی اظهار بیاطلاعی کردند. در این جلسه یک درخواست طرح کردم، اینکه قطع نظر از تمایل یا عدم تمایل بنده برای عضویت مجدد، اگر قرار است تغییری صورت بگیرد، بنده ولو چند دقیقه قبل از رسانهای شدنش، در جریان قرار بگیرم، همان گونه که اعضای پروانه ساخت در جریان قرار گرفتند. بماند که یکی از اعضای محترم بر استعفای دسته جمعی اصرار میورزید.
به هر حال تصور نمیکنم درخواست بزرگی بوده باشد. توقع بنده این بود که همان گونه که وزیر محترم و اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی جنتی، شخصاً تماس گرفتند و از بنده دعوت به عمل آوردند و بنده نیز فقط به نیت خدمت و حسب همین تماس شخصی این مسئولیت را پذیرفتم، برای تغییر بنده نیز تماسی گرفته و یا حداقل پیامکی زده شود.
تغییر و جابجایی افراد حق مشروع و مقبول هر مدیری از جمله معاونت سینمایی و شخص وزیر محترم است، اما اگر اعضای تغییر یافته را مطابق اصرار خود از قبل در جریان این تغییر قرار میدادند فرهنگیتر نبود؟ به نظرم گذاشتن و برداشتن افراد (ترجیح میدهم از عبارت نسبتاً تند نصب و عزل استفاده نکنم) آدابی دارد. در این جا شاهد ادب و آداب متناظر نبودیم، آن هم در یک سازمان فرهنگی.
میتوان کریمانه از کنار این اقدام به اصطلاح انقلابی! و نحوه برداشتن عبور کرد و میتوان اشارتی انتقادی و احتمالاً عبرتآموز و دلالتآمیز به آن داشت، اشارتی که شاید مقدمهای برای مواضع محتمل بعدی باشد. تا چه اتفاق افتد و چه در واکنش رخ عیان کند و سخن آخر، شخصاً مایل به کشدار شدن این ماجرا نیستم. این هم تجربهای است بر تجارب گذشته ما و ظاهراً همیشه باید در جریان کسب تجربه جدید باشیم و از این تجربهها درس عبرتی نگیریم.
والسلام
عماد افروغ
۱ آبان ماه ۱۳۹۶»
منبع: خبرگزاری مهر