برگزیدگان جشن بازیگر مشخص شدند/ گلچهره سجادیه و فرزین محدث در میان برترین‌ها

مراسم پانزدهمین جشن بازیگر با حضور چهره‌های پیشکسوت و معرفی برگزیدگان بازیگری تئاتر در تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش سینماسینما، پانزدهمین جشن بازیگر خانه تئاتر، عصر امروز (شنبه ۱۵ اردیبهشت) با حضور چهره‌های شاخص و هنرمندان پیشکسوت عرصه نمایش در تالار وحدت برگزار شد.

در این جشن که به دبیری بهزاد فراهانی برپا شد، علاوه بر اختصاص بخش‌هایی برای بزرگداشت بازیگران مطرح و باسابقه تئاتر، برترین بازیگران از میان هنرمندانی که در سال ۱۳۹۶ اثری روی صحنه داشتند، معرفی شدند.

آرزوی بازیگر با سابقه برای گرفتار شدن مقابل دوربین فیلمبرداری

در ابتدای این مراسم پس از اجرای قطعات موسیقی و یادی از درگذشتگان حوزه تئاتر، عباس عظیمی رییس موسسه هنرمندان پیشکسوت برای تقدیر از پنج هنرمند با سابقه تئاتر روی صحنه حاضر شد.

نخستین هنرمند محمدعلی کشاورز بود که در مراسم حضور نداشت، سپس نوبت به نصرت‌الله وحدت رسید که پس از دریافت لوح تقدیر در سخنانی گفت: «به همه شما دوستداران هنر تعظیم می‌‌‌کنم که تشریف آوردید تا تنی چند از هنرمندانی که هنوز باقی هستند را ببینید. مرام‌ها چه رفت که زاینده‌رود پیر خود را هنوز طعمه گرداب می‌کند. یک آرزوی من این است که دوباره گرفتار دوربین فیلمبرداری شوم و آرزوی دیگرم این است که دوباره خاک صحنه تئاتر را بخورم. من قادر به تکلم زیاد نیستم. از همه شما تشکر می‌کنم.»

نصرت‌الله وحدت، بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر در این مراسم تقدیر شد

بهزاد فراهانی سومین هنرمندی بود که برای دریافت لوح تقدیر روی صحنه حضور پیدا کرد و گفت: «قطره دریاست اگر با دریاست. این نهادی که دوستان با عرق جبین به همراه آقای عظیمی پی‌ریزی کردند یاری‌گر صنوف هنری است که امیدواریم بالنده باشد.»

شهلا ریاحی هنرمند با سابقه تئاتر و سینما و پری امیرحمزه، دیگر هنرمندانی بودند که در مراسم حضور نداشتند و مورد تقدیر قرار گرفتند.

تجلیل از چهار هنرمند پیشکسوت تئاتر ایران

در بخش دیگر این مراسم نوبت به تجلیل از هنرمندان پیشکسوت از سوی انجمن بازیگران خانه تئاتر رسید.

کبری ملکی بازیگر پیشکسوت استان کردستان برای یک عمر فعالیت هنری مورد تقدیر قرار گرفت. ملکی با حضور روی صحنه، ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این مراسم گفت: «چنین عملکردی فرصتی برای حذف انحصارطلبی‌ها، منیت‌ها، رقابت‌های ناسالم و مجال ندادن به نیروهای فعال است و جنگ درونی را به انقلابی برای صلح و همراهی و ما شدن به تصویر می‌کشد. باشد که همواره سبز سبز باشیم.»

سپس از سیدمحمد رییس‌زاده ضیابری چهره برجسته تئاتر گیلان تقدیر شد، او در سخنانی کوتاه بیان کرد: «من از سال ۱۳۲۳ وارد تئاتر شدم و تئاتر گیلان را به شهرهای دیگر بردم و شناساندم.»

فهمیه رحیم‌نیا دیگر بازیگری بود که روی صحنه آمد و مدالیوم خود را از دست پرویز پورحسینی دریافت کرد.

محمد مطیع آخرین هنرمندی بود که در این بخش مورد تقدیر قرار گرفت. مطیع که ساکن ایران نیست، در تماسی تلفنی گفت: «درود می‌فرستم برای پیشکسوتان هنر به‌خصوص تئاتر، یاد آنها که درگذشتند و چراغ راه ما بودند را گرامی می‌دارم.»

معرفی برگزیدگان جشن بازیگر تئاتر

در ادامه این مراسم پس از تقدیر از هیات انتخاب اولیه جشن، برگزیدگان پانزدهمین جشن بازیگر تئاتر به شرح زیر معرفی شدند:

جایزه ویژه بازیگر خردسال (استعداد آینده):

محمد شاکری بازیگر نمایش «الیورتوئیست»

جایزه بازیگری زن (اولویت ندارد):

الهام شعبانی برای نمایش «قندخون»

آوا شریفی برای نمایش «در انتظار آدولف»

گلچهره سجادیه برای نمایش «سونات پاییزی»

جایزه بازیگری مرد (اولویت ندارد):

فرزین محدث برای نمایش «شب دشنه‌های بلند»

بهنام شرفی برای نمایش «آبی مایل به صورتی»

رضا بهبودی برای نمایش ماجرای «مترانپاژ»

جایزه ویژه هیات داوران هم به هوتن شکیبا برای نمایش «الیورتوئیست» رسید.

چند نکته درباره مراسم

– با وجود بودجه بسیار اندکی که برای برپایی این جشن در اختیار انجمن بازیگران بود، جشنی قابل قبول و صمیمانه در تالار وحدت برگزار شد. جشن بازیگر از آنجا که از سوی صنف بازیگران برگزار می‌شود همواره دارای فضایی صمیمانه است که کمتر در جشن‌های مشابه پر زرق و برق و دارای بودجه‌های کلان مشاهده می‌شود.

– به این دلیل که قرار بود مراسم دیگری ساعت ۲۰ در تالار وحدت برگزار شود، ساعت شروع مراسم جشن بازیگر ۱۷ اعلام شد و از مدعوین درخواست شده بود ساعت ۱۶ در تالار وحدت حضور داشته باشند، اما با این وجود مراسم حدود ساعت ۱۷٫۳۰ در حالی کار خود را آغاز کرد که هنوز تعدادی از مهمانان از راه نرسیده بودند و با شروع مراسم مهمان‌ها در صندلی‌های خود مستقر می‌شدند.

– در اجرای برنامه تلاش شده بود ریتم تندی انتخاب شود، اما این ریتم تند بیش از هر زمانی وقتی نوبت به اهدای جوایز بازیگران رسید خودنمایی کرد، و به این ترتیب در جشنی که برای قدردانی از جایگاه بازیگران بود، خود بازیگران کمترین فرصت را در اختیار داشتند.

– جوایز جشن بازیگر هر سال حواشی زیادی به همراه دارد و امسال این حواشی پیش از شروع مراسم و با معرفی کاندیداها شروع شده بود، تا آنجا که فراهانی در مقام دبیر جشن روی صحنه اعلام کرد، صاحبان اثری که نسبت به داوری اعتراض دارند، می‌توانند فرصت آن را داشته باشند که سال بعد اثرشان را برای داوری ارائه کنند.

– نکته‌ای که بعد از معرفی برگزیدگان جشن بازیگر جلب توجه می‌کرد، تکرار اسامی برخی بازیگران در میان منتخبان بود. در حالی که از یک جشن صنفی توقع می‌رود با کشف استعداد و یا نگاه صنفی و حمایتی تفاوتی چشمگیر در نتیجه داوری‌های خود با جشن‌ها و جشنواره‌های معمول داشته باشد، اما نتایج تکراری در جشن بازیگر نشان داد، چندان انرژی صرف جاری کردن نگاه‌های تخصصی و حرفه‌ای در داوری‌ها، نشده است. تکرار اعطای جایزه به برخی اسامی در جشن بازیگر در سال‌های پیاپی موجب شده حتی بعضی از بازیگران برگزیده رغبتی برای حضور در این مراسم نداشته باشند و بر همین اساس تعدادی از جوایز بدون صاحبان خود در تالار وحدت باقی ماندند.

– یکی از نکاتی که به وضوح روی صحنه جشن بازیگر جلب توجه می‌کرد، تعدد لوح‌ها و مدالیوم‌هایی بود که به دست برگزیدگان و یا تقدیرشدگان سپرده می‌شد. به نظر می‌رسد با مدیریت کردن این قضیه و کاهش تعداد مدالیوم‌ها و لوح‌ها فرآیند اعطای جوایز حداقل به لحاظ تصویری، شکلی قابل قبول‌تر به خود خواهد گرفت.

– در بخشی از مراسم بهزاد فراهانی تاکید کرد شهرام کرمی در مقام مدیر دولتی تئاتر به یاری جشن بازیگر آمده و در اعطای جوایز نقدی با انجمن بازیگران همراهی کرده است.

– در روزهای برگزاری نمایشگاه کتاب، اعطای بن‌های خرید کتاب به جای کتاب‌های حجیم روی سن جشن، می‌توانست راهکار مناسب‌تری برای هدیه دادن به هنرمندان باشد.

منبع: خبرآنلاین

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی سینما سینما کد خبر 86002 و در روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ ساعت 06:47:14
2024 copyright.