به گزارش سینماسینما، مقالات علمی پژوهشی، پایاننامهها و طرحهای پژوهشی که در فاصله زمانی اول دی ۱۳۹۶ تا پایان شهریور ۱۳۹۷ به نگارش درآمده باشند، امکان شرکت در دومین دوره جایزه پژوهش سینمایی سال را دارند و طرح های پژوهشی باید حداقل مشتمل بر ۱۲۰ صفحه ۵۰۰ کلمهای تایپ شده باشند.
مقالات علمی پژوهشی(اعم از چاپ شده در نشریات علمی پژوهشی یا دیگر نشریات علمی تخصصی مورد تایید، همچنین مقالات چاپ نشده آماده انتشار) باید حداقل در ۱۵ و حداکثر ۳۵ صفحه ۵۰۰ کلمهای تایپ شده باشند.
مراکز تحقیقاتی و پژوهشی نیز باید رزومه، مشخصات، اسناد و مدارک کلیه فعالیتهای کمی و کیفی خود را در حوزه پژوهشهای مربوط به سینمای ایران در مدت زمان اعلام شده به دبیرخانه جایزه پژوهش اعلام کنند.
دبیرخانه جایزه پژوهش سینمایی سال حق استفاده از چکیده پژوهشها در سامانه، کتاب، مجلات، بروشورها و تولید خبر مربوط به این رویداد را دارد.
جهت دهی پژوهشها و مطالعات سینمایی به سوی شناسایی موضوعات کلیدی و زیربنایی سینمای ایران برای تقویت رابطه با مخاطبان، تشویق و تقدیر از تلاشهای علمی و پژوهشی استادان، دانشجویان، اندیشمندان و خبرگان دانشگاهی و مراکز پژوهشی که سهمی از مطالعات علمی و پژوهشهای خود را به سینمای ایران اختصاص داده اند و تقویت ارتباط متقابل پژوهشگران دانشگاهی و دیگر مراکز علمی پژوهشی، با سینماگران و دست اندرکاران سینمای ایران از جمله اهداف مهمی است که این دوره دنبال می کند.
دومین جایزه پژوهش سینمایی سال به دبیری احمد ضابطی جهرمی آذر همزمان با هفته پژوهش برگزار می شود.