تاریخ انتشار:۱۳۹۶/۱۱/۰۵ - ۱۸:۴۹ تعداد نظرات: ۰ نظر کد خبر : 78312

در دومین روز از برنامه «دو قدم تا سیمرغ»، پوستر مستند «زنانی با گوشواره‌های باروتی» رونمایی شد.

به گزارش سینماسینما، نخستین نشست معرفی فیلم‌ها در دومین روز ویژه برنامه «دو قدم تا سیمرغ» به مستند سینمایی «زنانی با گوشواره‌های باروتی» اختصاص داشت که با اجرای منصور ضابطیان و حضور رضا فرهمند، کارگردان، مرتضی شعبانی، تهیه کننده و فاطمه بنیادی، تدوینگر این اثر در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.

رضا فرهمند در ابتدای سخنانش بیان کرد: «این مستند درباره خانم روزنامه‌نگاری است که در روزهای جنگ با داعش وارد میدان می‌شود و ما همراه با این خانم با زنانی روبرو می‌شویم که یا قربانی جنسی هستند یا همسران داعشی. ولی جالب اینکه من قبل از آغاز این پروژه اصلا به همکاری با این خانم فکر نمی‌کردم و برای تحقیقات میدانی به بغداد رفته بودم تا با یک خبرنگار آقا ملاقات کنم.»

وی افزود: «در بدو ورود وارد محلی شدیم که محل سکونت خبرنگاران بود و آنجا برای اولین بار خانم نور احلی را ملاقات کردم و به این نتیجه رسیدم که حضور یک زن خبرنگار در چنین شرایطی تاکنون تجربه نشده و این همکاری می‌تواند تاثیرگذارتر باشد. ایشان فعال اجتماعی است که کار خبری هم انجام می‌دهد.»

مرتضی شعبانی نیز درباره ویژگی‌های این مستند اظهار کرد: «چهره جنگ خشن است و حضور یک خبرنگار زن که جنسی لطیف دارد تضادی ایجاد می‌کند که جذاب است. موضوعی که فرهمند انتخاب کرد با روایت یک زن خبرنگار واقعا دیدنی است.»

همچنین فاطمه بنیادی درباره همکاری خود با این پروژه و انتخاب عنوان مستند گفت: «در پس تولید و شکل‌گیری متن روایت، من تلاش کردم نگاه زنانه به فیلم داشته باشم و به همین خاطر دنبال المان‌هایی زنانه با زمینه جنگ بودیم. این عطر باروت و ترکیبش با گوشواره، ما را به این عنوان مطمئن کرد. زنانی که در جنگ هستند به قدری با فضای خشن آن عجین می‌شوند که تمام زنانگی‌شان را فراموش می‌کنند و پارادوکسی عجیب را به وجود می‌آورند.»

رضا فرهمند نیز اضافه کرد: «زنان برده جنسی داعش در اردوگاهی هستند که همسران داعشی‌ها آنجا زندگی می‌کردند. وقتی در منطقه جنگ می‌شود برخی از داعشی‌ها در جنگ یا کشته می‌شوند یا فرار می‌کنند و بعد از آن با خانواده‌هایی روبه رو می‌شدیم که همسر داعشی‌شان کنارشان نبود. مهم‌ترین نکته این فیلم که همین خصلت باعث جهانی شدنش می‌شود اینکه با زنانی که نالان و پشیمان باشند، مواجه نیستید. اتفاقا در بخش زیادی از فیلم آنها اعتقاد دارند که داعش خوب است و ما داشتیم زندگی‌مان را می‌کردیم و از رفتن‌شان خیلی راضی نیستیم. این فیلم نفع سیاسی کشور یا ایدئولوژی خاصی ندارد و حرف‌ها را با کمترین سانسور منتقل می‌کند.»

او افزود: «فیلمبرداری این مستند به مدت ۲ ماه در ۴۸ جلسه طول کشید و در جلسه آخر به دلیل اصابت خمپاره برخی دوستان ما مجروح شدند و متاسفانه یکی از همکاران عکاس‌مان را از دست دادیم و همان باعث شد در حالی‌که تنها بخشی جزئی از کار مانده بود اما فیلم را ببندیم. صدابردار ما هنوز درگیر عواقب حادثه است اما همه جسورانه پای کار ایستادند. کل صحنه انفجار فیلمبرداری شد و صدابردارمان با اینکه همان لحظه موج انفجار گرفته بود اما کار را ادامه داد و تا یک‌ساعت بعد از ماجرا گروه همچنان کار کرد و این پایان غیرقابل پیش بینی ما بود.»

در پایان این نشست، پوستر مستند «زنانی با گوشواره‌های باروتی» توسط عوامل آن رونمایی شد.

عکس ها: فرناز عزیزی  منبع: خبرآنلاین

لینک کوتاه

مطالب مرتبط

نظر شما


آخرین ها