درنشست مطبوعاتی پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما رسول صدرعاملی و شادمهر راستین درباره برنامههای طراحی شده برای این رویداد و حمایت از هنرمندان صحبت کردند.
به گزارش سینماسینما، رسول صدرعاملی گفت: «آخرین باری که ما جشن خانه سینما را برگزار کردیم به سال ۱۳۹۸ برمیگردد و پس از آن به دلیل کرونا و حوادث سال ۱۴۰۱، چند سال هیچ مراسمی نداشتیم، اگر قرار بود مانند گذشته جشن بگیریم باید آثار را داوری میکردیم و جوایزی اهدا میکردیم اما متوجه شدیم که این شرایط عادلانه نیست.»
او ادامه داد: «حدود ۳۰ تن از همکاران ما به دلایل شرایط سیاسی و اجتماعی و امنیتی پرونده باز قضایی دارند و امکان بازی و فیلمسازی ندارند و همچنان گرفتار هستند. پس تصمیم گرفتیم تا زمانی که شرایط همکارانمان اینگونه است این ماراتن را برگزار نکنیم؛ اما همواره هم در این فکر بودیم که سینما از دل جامعه جدا نشود. پس مراسم پاسداشت فرهنگی روزملی سینما را به این شکل، در سطح شهر تهران و به کمک نهادهای مردمی برگزار میکنیم.»
شادمهر راستین با اشاره به شیوه جدید برگزاری مراسم روز ملی سینما گفت: «در بین ایدههای مطرح شده، پاسداشت فرهنگی را انتخاب کردیم، این ایده امکان پذیر نبود مگر با حمایت اهالی رسانه، پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما به رسانهها نیاز دارد.»
او ادامه داد: «وقتی این ایده مطرح شد مجموعهای از کارها وجود داشت که ما درخواست کردیم در این روز بهمناسبت پاسداشت فرهنگی روز ملی سینما برگزار شود، مانند رونمایی از کتاب، مثلا نشر ثالث کتاب فیلمنامههای عیاری و فیلمنامه گمشده «همسایه» نوشته داریوش مهرجویی و احمد محمود را برای انتشار آماده کرده است. اسناد و نوشتههایی از موسیقی فیلمها نیز وجود دارد که قرار است از در موزه بتهون (چمن آرا) به نمایش دربیاید.»
راستین بیان کرد: «همچنین با حمایت فیلمخانه از بیش از ۱۰۰ فیلم بازسازی شده سکانسهایی از آثار دهه ۷۰.۸۰ انتخاب شده و دربستههای سی دقیقهای آماده نمایش در خانه سینماتک است. جلسات نقد و بررسی کتاب هم هست که در مجموعه فرهنگی راوی و فرهنگان فرشته با حضور کیوان کثیریان، مجید برزگر و رضا کیانیان برگزار خواهد شد. کار خوب دیگر که با حمایت فیلمخانه انجام شده این است که مجموعهای از آنونسهای دهه ۶۰ را به ما دادند که خاطرهانگیز است. همین باز نمایشها هم به تداوم سینمای ایران کمک میکند.»