پرداختن به آیین و فرهنگ‌های قشقایی در سریال تاریخی «سووشون»

سینماسینما: جواد اسکندری ایگدر در جمع سینمادوستان، سینما را «آیینه فرهنگ‌ها و زبان رسای اقوام» دانست. او تأکید کرد که سینما می‌تواند همانند خیمه‌ای بزرگ، همه رنگ‌ها و صداهای این سرزمین را در کنار هم جای دهد و تصویری یکپارچه و استوار از ایران به جهان نشان دهد.

جواد اسکندری ایگدر، سرپرست آیین‌ها و فرهنگ‌های قشقایی در سریال تاریخی «سووشون»، در ادامه همکاری خود با تیم حرفه‌ای نرگس آبیار و محمدحسین قاسمی را تجربه‌ای ارزشمند و افتخارآفرین دانست و در سخنانی بر اهمیت پاسداری از وحدت اقوام ایرانی تأکید کرد.

او گفت: «از آنجا که سال‌ها در حوزه فرهنگ، آیین و میراث اقوام ایران‌زمین کار کرده‌ام، این بار نیز برای پاسداری از آیین‌ها و جلوه‌های غنی قشقایی برگزیده شدم. تجربه ساخت چنین اثری بزرگ، گرچه همراه با دشواری‌ها و سوء‌تفاهم‌هایی بود، اما این دشواری‌ها در برابر صلابت فرهنگ ایرانی ناچیز است. در این میان، برخی سودجویان و بدخواهان کوشیدند با دامن زدن به شایعات و تفرقه‌افکنی، فضای کار را آلوده کنند. اما خوشبختانه، مردم فهیم، اصیل و ریشه‌دار این سرزمین، هوشیارانه نقشه آنان را بر باد دادند و نشان دادند که هیچ دست شومی نمی‌تواند رشته‌های پیوند اقوام ایرانی را از هم بگسلد.»

او افزود: ایران ما، همچون قالی باشکوهی است که تار و پود آن را اقوام رنگارنگ و فرهنگ‌های پرشکوه بافته‌اند. هر نخ از این قالی، جلوه‌ای از حیات و هویت ایرانی است. قشقایی، بختیاری، ترک، کرد، لر، عرب، بلوچ، فارس و همه مردمان این دیار، دانه‌های یک تسبیح‌اند و در کنار هم، تصویر یگانه ایران را کامل می‌کنند. این سرزمین رنگین‌کمان اقوام است؛ متحد، استوار و جان‌برکف برای سربلندی میهن.»

اسکندری ایگدر در پایان، همگان را به پاسداری از وحدت فراخواند و گفت: «عشایر جنوب ایران قرن‌هاست که در کنار یکدیگر زیسته‌اند؛ در فراز و فرود تاریخ، نان و نمک هم را خورده‌اند، در کوچ‌های پررنج و در نبردهای پرشکوه، دوشادوش هم ایستاده‌اند. همزیستی مسالمت‌آمیز و جوانمردی، سنتی است کهن که از دل ایل و قبیله تا قلب شهرها رسیده است. امروز نیز اگر بخواهیم ایران سرافراز بماند، باید همان رسم نیاکان را پاس بداریم. وحدت، ستون خیمه ایران است؛ و ایران بی‌وحدت، چون خیمه‌ای بی‌ستون، بر زمین خواهد افتاد. بیایید دست در دست هم، همچون کوه و همچون ایل، یکپارچه بمانیم تا پرچم این سرزمین همیشه در اهتزاز باشد.»

این هنرمند قشقایی در پایان افزود: «ایران، قالی هزار رنگ اقوام است؛ و تنها با وحدت است که این قالی بر تارک تاریخ خواهد درخشید.»

ثبت شده در سایت پایگاه خبری تحلیلی سینما سینما کد خبر 211630 و در روز یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۴ ساعت 14:40:41
2025 copyright.