منوچهر محمدی تاکید کرد: با توجه به وضعیت سینماها باید هر چه سریعتر یک کمیته بحران تشکیل شود، چون با این روند چارهای جز بسته شدن سالنهای سینما نمیماند.
به گزارش سینماسینما این تهیه کننده سینما که مدیر دو مجموعه سینمایی «پردیس زندگی» و «مگامال» نیز است، درباره تاثیر اکران فیلمهای خارجی بر جذب مخاطب در این دو پردیس گفت: اساسا از آنجایی که از سینما استقبال نمیشود به طور طبیعی فیلمهای خارجی هم همین وضعیت را دارند و فروش آنها بسیار اندک است و این فیلم ها هم نتوانستند به جذب مخاطب کمک کنند. در این شرایط باید سریعاً کمیته بحران تشکیل شود چون باز بودن سینما به تنهایی کافی نیست، بلکه باید فیلم خوب و قوی هم وجود داشته باشد که مخاطب علاقهمند شود به سینما بیاید تا سالنها به شکل کج دار و مریز این مرحله را سپری کنند. در غیراینصورت اگر وضعیت بخواهد به همین ترتیب ادامه پیدا کند، سالندارها ناگزیر به سمت تعطیلی خواهند رفت.
او درباره نگرانیهایی که برخی مدیران سینماها نسبت به افزایش قیمت تجیهزات فنی نمایش در سالنها دارند نیز گفت: قیمت وسایل نمایش و صداها که چند سالی است دیجیتال شده و البته تولید داخلی هم نیستند، با توجه به قیمت ارز چهار تا پنج برابر اضافه شده است، ضمن اینکه مسئله تحریم هم برای آن مصداق پیدا میکند و طبیعتاً از مجاری رسمی قابل وارد کردن نیست و دولت ارز نیمایی به آنها تخصیص نمیدهد؛ در نتیجه هر کدام از سالنهای ما وقتی به دلیل مشکل ابزارهای نمایشی از مدار خارج شوند، میتوان گفت که دیگر قابل برگشت نیستند چرا که به دلیل فنی دیگر امکان نمایش وجود ندارد. این موضوع تا حد زیادی به لامپهای نمایش هم در سینماها تسری پیدا میکند و ارقام این لامپ ها که عمر مفید هزار ساعت دارند و با هر نمایشی بخشی از این عمر مفید از دست میرود، طبعا در حال افزایش و رفتن به سمت نرخهای عجیب و غریب است.
محمدی ادامه داد: اگر وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند، یا سینماها باید زودتر از موعد بسته شوند یا اینکه دولت باید به صورت جدی در این زمینه ورود کند و غیر از روشهای متعارفی که تا الان داشته به دنبال راه حل باشد. این مسئله از این جهت اهمیت دارد که تا یکی دو هفته آینده وارد ماههای محرم و صفر میشویم که اقتصاد سینما در این دو ماه در زمان غیرکرونایی هم بسیار ضعیف بوده و صاحبان فیلمها حتی تمایلی به اکران آثارشان در این مدت نداشتند. پس روزهای خوبی پیش رو نداریم و هر لحظه امکان بسته شدن سالنها وجود دارد.
این تهیهکننده سینما درباره نحوه تصمیمگیری در کمیته بحران هم گفت: ما هنوز سینما را با روشهای سال ۹۸ و سالهای قبلتر که ترکیبی از تصمیم های دولت و صنف بود اداره میکنیم، در صورتی که الان باید ساز و کارهای دیگری از طرف دولت وضع شود و دولت اگر می خواهد از سرِ خط سینما یعنی تولید تا انتهای خط که سالنها هستند، تعطیل نشود باید اقدامات عاجلی انجام دهد. البته وقتی میگویم کمیته بحران، منظورم این نیست که فقط یک اسم باشد بلکه باید کمیتهای دارای اختیار و منابع مالی باشد و همچنین بتواند با دستگاههای ذیربط دیگر هماهنگی لازم را به عمل آورد.
او تاکید کرد: سینمادارها قطعا راضی به بستن سالنها نیستند، اما وقتی استقبال نشود و فیلمی هم نداشته باشیم چاره ای جز تعطیلی نیست.
محمدی درباره وضعیت فیلم «چپ، راست» که تهیهکنندگی آن را برعهده داشته است و اینکه آیا آن را اکران میکند یا منتظر برگزاری جشنواره فیلم فجر میشود؟ گفت: این فیلم روزهای پایانی مراحل فنی خود را میگذراند و تا چند هفته آینده آماده ارائه برای دریافت پروانه نمایش خواهد بود، اما درباره جشنواره سوال اول این است که آیا مگر قرار است جشنواره فجر برگزار شود؟ چون تا الان خبر جدیدی که مشخص کند جشنواره به روال سابق یا به صورت محدود برگزار خواهد شد را نشنیدهام، اما طبیعتاً همه چیز بستگی به شرایط دارد چون اگر هشدارهایی که وزارت بهداشت درباره پاییز و زمستان سخت امسال مطرح می کند را درنظر بگیریم، طبیعتاً جشنواره هم منتفی خواهد شد که البته امیدوارم این اتفاق نیفتد. با این حال درباره فیلم خودم قاعدتاً با توجه به شرایط و آنچه پیش آید، ناچار به تصمیم گیری هستم.
منبع: ایسنا