سالهای اخیر سرمایهگذارانی غیرفرهنگی در حیطه سینما و شبکه خانگی ورود پیدا کردند که حضور آنها در عرصه تهیه و تولید باعث پاره ای بریز و بپاشها و مثلا افزایش دستمزد بازیگران شد. در این بین برخی تهیه کنندگان و از جمله غلامرضا موسوی نسبت به حضور برخی از این سرمایه گذاران در سینما و شبکه نمایش خانگی هشدارهایی داد بخصوص بعد از دستگیری تهیه کننده «شهرزاد».
به گزارش سینماسینما وبه نقل از برنا، در جریان این حضور فیلدی تازه هم در سینما و شبکه خانگی ایجاد شده که از آن با نام «واسطه جذب اسپانسر» یاد میشود؛ فعالان این فیلد می کوشند با رفتن به سراغ بیزنسمن های دانه درشت شرایط حضور آنها در سینما را فراهم کنند . پوریا ناصربخت مدیرامور تبلیغاتی فیلم سینمایی «سلام بمبئی» از جمله این واسطه هاست که نقش بسزایی در حضور امیدرضا کشتی آرای فرزند رییس اتحادیه صنف طلاو جواهر به عنوان سرمایه گذار «سلام بمبئی» داشته است.
پوریا ناصربخت مدیر امور تبلیغاتی فیلم سینمایی “سلام بمبئی” در ارتباط با نحوه حضور سرمایه گذاران در سینما به خبرنگار سرویس سینما برنا گفت:دربحث جذب سرمایه در سینما باید ۲ مبحث را از یکدیگر جدا کنیم، بحث سرمایه گذاری و اسپانسرینگ در سینما با یکدیگر تفاوت دارد.
وی افزود: بعضی از سرمایه داران علاقه ای خاصی به سینما ندارد و خیلی صادقانه این نکته را اعلام میکنم، زمانی که با آنها در مورد سرمایه گذاری در سینمای ایران صحبت می کنیم، می گویند راغب به حضور در این عرصه نیستند و معتقد هستند سرمایه ای که قرار است در سینما به سودآوری ختم شود در حرفه خودشان در بازه زمانی کوتاه تر سود چند برابری را برای آنها به ارمغان خواهد آورد.
وی در همین ارتباط اضافه کرد: بعضی از سرمایه گذاران به سینما علاقه قلبی دارند و حواشی به همراه اتفاقات جانبی آن را دوست دارند به همین خاطر به حوزه سینما ورود پیدا می کنند و در گونه های مختلف سینما سرمایه گذاری می کنند.
وی در ارتباط با حضور امیدرضا کشتی آرای سرمایه گذار به فیلم سینمایی “سلام بمبئی”، گفت: ایشان به سینما علاقه داشتند و تنها بنا به علاقه شخصی خودشان به سینما ورود پیدا کردند. البته این نکته را به جرات می گوییم اگر به ایشان جدا از حوزه شغلی خودشان پیشنهاد سرمایه گذاری شود،آن را رد می کند.
ناصربخت خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری کشتی آرای در “سلام بمبئی” کاملا شفاف و درست بود و بازگشت سرمایه و عواید درآمدی ایشان از “سلام بمبئی” به مرور زمان برآورده خواهد شد.
وی افزود: حدود یک سال و نیم قبل بنده به عنوان مدیر تبلیغاتی و جذب سرمایه گذار در فیلم “سلام بمبئی” مشغول همکاری با این پروژه سینمایی شدم با افراد و برندهای مختلف شروع به مذاکره کردیم که حداقل هشتاد درصد این مسئله از جانب خودم صورت گرفت و بیست درصد مابقی هم از طرف دوستان جوادنوروزبیگی تهیه کننده این اثر اتفاق افتاد که بنا به هر دلیلی موفق به همکاری با آنها نشدیم و چون پرونده ساخت این فیلم کشدار شده بود، این مسئله سبب بی اعتمادی میان سرمایه گذاران و صاحب برندها شده بود، چون اعتقاد داشتند این فیلم در نهایت ساخته نخواهد شد.
پوریا ناصر بخت در ادامه گفت: پس از تمام این ماجرا از طریق یکی از دوستان با امید رضا کشتی آرای برای بحث سرمایه گذاری وی در “سلام بمبئی” جلسه گذاشتیم و ماهیت این مسئله را برای ایشان توضیح دادیم و از اتفاقاتی که پس از ساخت این فیلم در سینمای ایران و هند رخ خواهد داد، صحبت کردیم و پیش بینی های ما از ساخت این پروژه را گوش دادند و پذیرفتند در این حوزه در بحث بیزنس سرمایه خوبی جذب خواهند کرد و سپس با وکیل خودشان با جواد نوروز بیگی قرارداد بستند و استارت ساخت “سلام بمبئی” زده شد.
وی با اعلام اینکه برای اولین بار در سینمای ایران شاهد این بودم که ورود سرمایه گذاری چون امید رضا کشتی آرای حاشیه ساز نشد، گفت: کمتر از هفت میلیارد هزینه ساخت “سلام بمبئی”شده است و هرکسی براساس قراردادی که دارد، سهم خود را از درآمد حاصل شده از این فیلم کسب خواهد کرد.
ناصر بخت در پاسخ به اینکه آیا سرمایه گذاری امید کشتی آرای در سینما استمرار پیدا خواهد کرد یا خیر، گفت: بله، پس از “سلام بمبئی” پیشنهادات مختلفی به ایشان شده است و تاکنون بیست فیلمنامه جهت همکاری برای ایشان ارسال شده است که فعلا در حال حاضر تصمیم خاصی نگرفتند.
وی تصریح کرد: کشتی آرای معتقد به نگاه بیزنسی است و در همین حیطه هم فیلم خواهد ساخت و در کنار آن هم امیدوار است که فیلم خوبی هم از آب دربیایید ولی وی فعلا در حال و هوای حوزه فیلمسازی خاص نیستند.
وی در پاسخ به این سوال که بعضی از سینماگران از نقش کم رنگ جواد نوروز بیگی در ساخت”سلام بمبئی” صحبت می کنند آیا این مسئله صحت دارد یا خیر، گفت: اصلا اینگونه نیست، جواد نوروزبیگی یکی از شفاف ترین تهیه کنندگان سینمای ایران است و در این پروژه فقط از کارت تهیه کنندگی ایشان استفاده نشده است و جوادنوروزبیگی برگ برنده “سلام بمبئی” بودند چون اگر وی نقشی در این پروژه نداشت اکران “سلام بمبئی” در خیلی از مسائل به مشکل بر می خورد و ایشان با درایت و اعتبار خودشان مسائل را رفع و رجوع کردند.
وی در خاتمه صحبت های خود در پاسخ به اینکه مشکلات زیادی برای چند سرمایه گذار پس از ورود به سینما و شبکه نمایش خانگی رخ داد، آیا نباید فیلترینگ خاصی برای حضور آنها در تهیه و تولید آثار نمایشی باشیم،گفت: این موضوع را سیاسی نکنید، زیرا سرمایه گذاران آثاری چون” ربوده شده”، “ماحی”، سرمایه گذاری شفافی کردند و هیچ مشکلی برای آنها رخ نداده است و تا دلتان بخواهد در سینمای ایران فیلم است که با سرمایه گذاران مختلف ساخته شده است که برای هیچکدام آنها مشکل خاصی رخ نداده است، پس این مسئله را سیاسی نکنیم.