
حقوقهای صداوسیما ناگهان افزایش یافت
«لاریجانی» با بیان اینکه «کمککردن به بخشهای فرهنگی در مجلس، کم نبوده است»، گفت: «فرضا به رادیو تلویزیون کم کمک مالی نشد ولی اینکه درست مصرف شود، هم مهم است». او با اشاره به اینکه «حقوقها در رادیو تلویزیون ناگهان افزایش یافت»، افزود: «فکر میکنم مدیریت متناسب با جاهای دیگر صورت نگرفت. یکی از بحرانهای صداوسیما الان بحران مالی است. منبع برای تولید برنامه کم شد». او ادامه داد: «مدیریت رادیو و تلویزیون باید تلاش کند برای بخشهای مختلف پول درست کند ولی همه به حقوق و مزایا میرود». «ضرغامی» در پاسخ به این قسمت از سخنان لاریجانی نوشته: «اصلاح پایه حقوق کارمندان بر اساس ضوابط و مقررات قانونی و از محل اعتبار اضافهکار و رشد سالانه ضریب حقوق کارکنان دولت و عادلانهشدن دریافتی بدنه کارکنان بهویژه در استانها و بازنشستگان عزیز سازمان، اقدام بهتأخیرافتاده و لازمی بود که با مطالعه و مقایسه با سایر دستگاهها انجام گرفت». به گزارش «الف» او ادامه داد: «از شما انتظار میرفت با شناختی که از سازمان صداوسیما دارید؛ پشتیبان کارمندان سازمان باشید و از حقوق حقه آنان دفاع کنید. با توجه به اینکه بخش اعظم تولید سازمان، مستقیما توسط بدنه کارکنان انجام میگیرد؛ هنوز جای توجه بیشتری به این موضوع وجود دارد».
تعداد کارکنان سازمان ناگهان ٣۶ هزار نفر شد
لاریجانی با اشاره به اینکه «گسترش نیروی انسانی نیز موضوع مهمی است»، گفت: «اینکه میشد با ١٢،١٠ هزار نفر کار کرد ولی ناگهان تعداد کارکنان این سازمان به ٣۶ هزار نفر رسید، مهم است». رئیس مجلس ادامه داد: « عارضه مهمی در کشور داریم که بزرگشدن دولت است. اینکه منابع را خرج امور جاری کنیم، فضای تنفس برای کارهای دیگر نمیماند». «ضرغامی» در پاسخ به این سخن لاریجانی نوشته: «سازمان ایدهآلی که به اعتقاد شما باید ١٠، ١٢ هزار کارمند اداره شود، با ۲۸ هزار کارمند در سال ۸۳ تحویل شد (به اعتقاد برخی مدیران ۳۰ هزار نفر)؛ امروز تعداد کارمندان سازمان ٣٣هزارو ۶٠٠ نفر است». رئیس اسبق صداوسیما آورده: «اگر منظور شما تعداد کارمندان رسمی است؛ لازم است اشاره شود که این رقم در سال ۸۳ (اتمام مدیریت جنابعالی) ۱۴.۴۰۰نفر بود که در سال ۹۳ به ۱۳.۶۴۰نفر کاهش یافت».
باید نظارتها قوی شود
رئیس مجلس، در ادامه کنایهای هم به بودجههای فرهنگی زد و گفت: «کل بودجه کشور بیش از ٢٠٠ هزار میلیارد تومان بود ولی ١٠ درصد آن عمرانی بود. این عارضه در فرهنگ هم بود. با توجه به منابع موجود، سهم فرهنگ کم نیست. درستمصرفکردن مهم است. باید کشور را با هزینه زیاد اداره نکنیم. این موضوع در آموزشوپرورش و دانشگاهها هم هست. همه مسئله البته این نیست. نظارتها خیلی مهم است. یکی از مناقشات بین مجلس و بخشهای فرهنگی این است که چرا تولیدات فرهنگی قوی نیست؟ باید نظارتها را قویتر کرد تا کارهای تولیدی در قالب متناسب با فرهنگ به وجود بیاید».
صداوسیما به روایت بودجه؛ ٨٣ تا ٩۵
در این قسمت از پاسخ ضرغامی به لاریجانی، نکته قابلتأملی نوشته شده؛ «جبران مافات مجالس هشتم و نهم در مورد بودجه صداوسیما»؛ مجالسی که ریاست آنها بر عهده «علی لاریجانی» بوده است. بودجه سال – نخستین سال ریاست ضرغامی بر صداوسیما – از فیلتر مجلس ششم گذشته و سه سال بعدش یعنی ٨٣ تا ٨٧ توسط مجلس هفتم بررسی شده است. بودجه سالهای ٨٨ تا ٩٣ نیز در مجالس هشتم و نهم تصویب شد. طبق جداول قوانین بودجه که در کتابخانه سازمان برنامه و بودجه کشور موجود است، بودجه صداوسیما مانند سایر دستگاهها، از دو بخش «هزینهای» و «تملک داراییهای سرمایهای» تشکیل شده است. در سالهای ریاست «حدادعادل» بر صداوسیما، یعنی سالهای ٨۴، ٨۵، ٨۶ و ٨٧ بودجه اختصاصیافته برای بخش هزینهای این سازمان، از ٢٢۴ میلیارد و ١٢۵ میلیون تومان، به ۴٠۶میلیارد و ۴٨٨میلیونو ۴٠٠ هزار تومان افزایش یافته است. یعنی اعتبارات هزینهای این سازمان با افزایش ٣٣۶ میلیاردتومانی حدود دوبرابر شد. در بین سالهای ٨٨ تا ٩١ که بودجه باید به تأیید مجلس هشتم به ریاست «علی لاریجانی» میرسید، بودجه بخش هزینهای صداوسیما از ۴۵٠ میلیارد تومان، به ٨۴٠ میلیارد تومان افزایش یافت. در این سالها که تنش هستهای بین ایران و غرب در حال اوجگیری و بهدنبال آن، تحریمهای غرب علیه ایران در حال افزایش بود، با وجود این بودجه بخش هزینهای این سازمان هم ٣٩٠ میلیارد تومان افزایش داشت؛ یعنی در شرایطی که کشور از یک طرف به لحاظ میزان فروش نفت و ازطرفدیگر به لحاظ ورود پول فروش نفت محدود شده بود، بودجه هزینهای صداوسیما، نزدیک دوبرابر شد. شاید عملکرد مجلس نهم در اختصاص بودجه برای سال ١٣٩٢، محل انتقاد «ضرغامی» از «لاریجانی» باشد. درحالیکه بودجه هزینهای صداوسیما، در سال ١٣٩١، ٨۴٠ میلیارد تومان بوده؛ در دولت «احمدینژاد» و مجلس نهم، بودجه هزینهای این سازمان برای سال ٩٢ با کاهش ۴٨ میلیاردی، به بیش از ٧٩٢ میلیارد تومان رسید. این درحالی بود که معمولا برای سالهای انتخابات ریاستجمهوری،
نسبتا بودجه بیشتری برای سازمان در نظر گرفته میشد. برای مثال بودجه بخش هزینهای برای سال ٨۴، از ١٧٠ میلیارد تومان در سال ٨٣، به بیش از ٢٢۴ میلیارد تومان افزایش یافته بود؛ حدود ۴٠ درصد افزایش. یا برای انتخابات ١٣٨٨، بودجه هزینهای ۴۴ میلیارد افزایش و بودجه «تملک داراییهای سرمایهای» هم ۴۵ میلیارد تومان افزایش یافت؛ اما برای سال ١٣٩٢ بودجه کاهش یافت که البته میتوان آن را به بستهبودن دست دولت به سبب تحریمهای گسترده علیه ایران مرتبط دانست. اما با رویکارآمدن دولت «حسن روحانی» و توقف تحریمهای غرب و بینالمللی علیه ایران و همچنین مذاکرات مثبت بین ایران و شش قدرت جهانی، بودجه صداوسیما هم افزایش داشت. در قانون بودجه ١٣٩٣ که توسط دولت ارائه و در مجلس تصویب شد، بودجه «هزینهای» این سازمان افزایش یافت. برای سال ٩٣، بودجه هزینهای این سازمان با افزایش ٨٠میلیاردتومانی به بیش از ٨٧٢ میلیارد تومان رسید. اما بودجه هزینهای برای سال ١٣٩۴، با افزایش چشمگیری روبهرو شد؛ از ٨٧٢ میلیارد تومان به هزار و دو میلیارد تومان رسید؛ یعنی افزایشی حدود ١۴ درصد.در سال ١٣٩۴ با حصول برجام، تحریمها کمکم در حال رفعشدن است. اما سازمان صداوسیما که بیشترین انتقاد را از برجام داشت، درعینحال بیشترین نفع را از حصول برجام برد؛ یعنی با رفع تحریمها و ورود پول به کشور، بودجه هزینهای صداوسیما رسانه اصلی منتقدان برجام، از هزار و دومیلیارد در سال ٩۴ به بیش از هزار و ٢٣۵ میلیارد تومان رسید؛ افزایشی حدود ٢۵ درصد نسبت به ٩۴.
مخاطبان افزایش مییابد؟
«ضرغامی» در حالی نسبت به آنچه «جبران مافات» نامیده، سخن گفته که عملکرد او در دوران ریاستش محل انتقادات زیادی بوده؛ بهخصوص پس از انتخابات ریاستجمهوری ١٣٨٨. عملکردی که باعث رویآوردن مخاطبان به شبکههای ماهوارهای فارسیزبان شد تا سازمانی که لقب «رسانه ملی» را بر خود دارد، از اعتماد کمتر مخاطبان برخوردار باشد. طبق آنچه سال ١٣٨٩ «پایگاه اطلاعرسانی ادارهکل روابطعمومی صداوسیما» در سال ١٣٩١ منتشر کرد مخاطبان صداوسیما در تهران، در سال ١٣٨٩ نسبت به ١٣٨٨، ١٠ درصد ریزش داشته و به همان نسبت مخاطبان شبکههای ماهوارهای با افزایش مخاطب روبهرو بوده. طبق این گزارش «نظرسنجی صداوسیما در سال ۱۳۸۹ نشان میدهد که مخاطبان ماهواره در تهران، نسبت به یک سال گذشته افزایش معناداری پیدا کرده است. در سال ۸۹، ۴۵,۴ درصد از مردم تهران بیننده ماهواره بودند که نسبت به سال قبل از آن ۱۰ درصد رشد پیدا کرده است. از این مقدار ۴٠.٩ درصد بیننده شبکههای فارسیزبان بودهاند و ۱۴ درصد فقط شبکههای خارجی را تماشا میکنند. با وجود این ۵٠.۶ درصد از پرسششوندگان گفته بودند که ماهواره با فرهنگ ما سازگاری ندارد و ٣۴.٨ درصد مخالفت کردند و معتقد بودند که ماهواره منطبق با فرهنگ جامعه است».حالا چند ماهی است که دومین رئیس سازمان هم بعد از ضرغامی مشغول به کار شده؛ «علیعسگری» در جلسه معارفهاش از آمادگی برای تعامل با سه قوه صحبت کرد و مخاطبان همچنان منتظرند تا با گذشت زمان، عملکرد او را با دوران «سرافراز» و «ضرغامی» و البته «لاریجانی» مقایسه کنند؛ مقایسهای که اگر نتیجه آن مثبت باشد، میتواند جبران سالهای گذشته باشد و اعتماد مخاطبان به «جامجم» بازگردد.
منبع: روزنامه شرق

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- تسویه حساب نسلی که دیده و شنیده نشد
- روایت ضرغامی از حواشی عکس معروفی که امام از بالای پلکان هواپیما پایین میآید
- چرا ضرغامی زمانی که رئیس صداوسیما بود با افراد مختلف صبحانه نمیخورد؟
- ضرغامی: رهبری سریال جومونگ را دیدند و درباره ویژگیهای حماسی آن رهنمودهایی داشتند
- واکنش ضرغامی به جایزه جعفر پناهی در کن
- ضر غامی :بزرگترین حامی من در سینما آقای هاشمی بود
- واکنش جالب ضرغامی به ماجرای پخش نشدن برنامه ناصر ملک مطیعی در تلویزیون
- روایت عزت الله ضرغامی از تمجید مقام معظم رهبری از سریال کیانوش عیاری
- ضرغامی: تعداد کارت قرمزهایی که از نهادهای امنیتی گرفتهام از دستم در رفته است
- ضرغامی پس از ۳ سال از دوران ریاستش گفت/ رکورد ۱۰ سال و نیمه را حفظ کردم
- دفاع جالب ضرغامی از تایتانیک/این فیلم پاسخی به مدعیان برابری جنسی است!
- ضرغامی: حاضر بودم ۵۰ میلیون تومان به کیارستمی بپردازم، اما او قبول نکرد
- چرا پیمان قاسم خانی در تلویزیون ممنوع الکار است؟
- پیشنهاد ضرغامی برای استفاده از آباژور در مناظره های تلویزیونی/طنز
- واکنش ضرغامی به پرده های سبز و آبی پشت سر رییس جمهور/عکس
نظر شما
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- صداوسیما به از کرخه تا راین هم رحم نکرد!
- تهیهکننده سریال مطرح کرد؛ «سلمان فارسی» امسال به ایران میرسد؟/ پایان «بیزانس» در تابستان
- «شمعدانیها» به سنگلج میروند
- نمایش فیلم سینمایی «ایرو» در نیویورک
- کارنامهی درخشانِ یک پژوهشگرِ دلشیفتهی سینما/ نگاهی به کتاب «افسون پردهی نقرهیی»
- اعتراف آیامدیبی به «رایدهی غیرمعمول»/ «پری» سیاهپوست موفق بود؟
- «علت مرگ: نامعلوم» نامزد چهار جایزه جشنواره بینالمللی شانگهای شد
- آمار تماشاگران فیلم «درب» در سینماهای فرانسه
- آتش و باد کمکم میگسترد/ نگاهی به سریال «آتش و باد»
- بالاخره فیلمها تمام میشوند یا سینما؟!
- زمان و هزینه؛ چالشهای اصلی ساخت فیلم کوتاه
- راهنمای علمی تخیلی دیدن فیلم ترسناک
- خانه هنرمندان ایران برگزار میکند؛ آکادمی هنر و خلاقیت کودک و نوجوان
- «همه چیز همه جا به یکباره»؛ فیلمی در الفبای پستمدرن
- با حکم رئیس سازمان سینمایی؛ شورای سیاستگذاری جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان معرفی شد
- روزنههای امید/ نگاهی به فیلم «اقیانوس پشت پنجره»
- آکادمی فیلم اسپانیا از اصغر فرهادی تجلیل میکند
- بهرام رادان سخنگو شد
- ادریس البا در سریال «هواپیماربایی» بازی کرد
- دلتورو مخاطبان را شگفتزده کرد؛ نقشآفرینی کارگردان اسکاری در سریال محبوبش/ پرونده «بری» بسته شد
- پرتره لئوناردو دیکاپریو یک میلیون دلار فروش رفت
- صاحب فرزند شدن آل پاچینو در ۸۳ سالگی/ تفاوت سنی فرزندان رابرت دنیرو ۵۱ سال شد
- «ناکجا» آماده حضور در جشنوارههای ملی و بینالمللی میشود
- «قطع فوری» پرفروشترین و پرمخاطبترین فیلم هنروتجربه شد
- همزمان با ولادت امام رضا (ع) منتشر شد؛ خاطرات صدرعاملی از عزت الله انتظامی و خسرو شکیبایی
- در پانصد و سیوهشتمین برنامه سینماتِک خانه هنرمندان ایران مطرح شد؛ نسلی که ائتلاف سکوت را میشکند
- چهار فینالیست ایرانی در جشنواره قابهای اثیری
- نشست خبری مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره خانه سینما / گزارش تصویری
- سامانه هوشمند حملونقل همراه اول به پست رسید
- «دِرب» به جشنواره شانگهای میرود