دوبلور «جومونگ»، شخصیت بهیادماندنی سریال کرهای، دربارهی اینکه تا چه میزان از دورهی تاریخی آثاری که دوبله میکند، شناخت دارد، به دوبله این سریال اشاره کرد و یادآور شد: ما تقریباً شناختی از کارهای تاریخی نداریم و تنها کاری که دوبله کردم و بابت آن تحقیق کردم سریال «جومونگ» بود که چرا و چگونگی و صحت و سقم قصه آن را پرسوجو کردم.
به گزارش سینماسینما، علیرضا باشکندی، مدیر دوبلاژ و دوبلور سریالهایی چون رؤیای فرمانروای بزرگ (در نقش بیونگ)، سرنوشت (دوک هونگ)، افسانه جومونگ (جومونگ)، امپراتور بادها (موهیول)، افسانه بروس لی (بروسلی)، افسانه شجاعان (لینخو چونگ)، قصههای جزیره (چاسپر دیل-تیتراژ)، رودخانه برفی (لوک مک گرگور)، بشارت منجی (حضرت مسیح)، گیوم تل (رِلَند)، ۲۴ (یوسین گودل) و انتقامجویان (کریس ایوانز) بوده است.
او دوبله را از سال ۱۳۶۹ (سن ۲۳ سالگی) آغاز کرد و مدیریت دوبلاژ سریالهایی همچون «افسانه جومونگ» و «امپراطور بادها» را بر عهده داشته و گویندگی شخصیتهایی با بازی بروس لی را نیز انجام داده است.
باشکندی مدیر دوبلاژ سریال کرهای «جونگ میونگ» هم هست؛ سریالی که این روزها در ایام رمضان از شبکه پنج سیما روی آنتن میرود.
او درباره دوبله این سریال و اینکه به پیشنهاد چه کسی سریال جونگ میونگ دوبله شد، اظهار کرد: انتخاب فیلم برای دوبله در حوزه اختیارات ما نیست. کار را به ما سفارش میدهند که ما آن را میتوانیم انجام بدهیم و یا ندهیم. اینکه چگونه انتخاب میکنند و چرا در ایام رمضان پخش میکنند، هیچ ارتباطی به ما دوبلورها ندارد و ما تصمیمگیرنده برای پخش آن نیستیم. کار را به ما سپردند و ما هم موظف بودیم انجام دهیم.
وی که خود کاراکتر امپراطور این سریال را گویندگی میکند، درباره قصه سریال «جونگ میونگ» و کیفیت آن اظهار کرد: طبق معمول این سریال هم یک کار تاریخی و قدیمی کرهای است و من هیچ اطلاعی از صحت و سقم آن ندارم که واقعیت دارد یا ندارد، آیا مستند است یا نه؟
وی در توصیف کاراکتری که آن را دوبله میکند به طنز گفت: فقط می دانم امپراطوری که خودم میگویم خیلی بدبخت و ذلیل است.
این مدیر دوبلاژ در پاسخ به اینکه آیا به کارهای کرهای و دوبلهی آن علاقمند است؟ اظهار کرد: معمولاً کار خوب باشد، دوست دارم. اما مشکلی که وجود دارد این است که یک مقدار گویش آنها با ما فرق دارد. سکتههایی که بین کلماتشان دارند، آدم را واقعاً سکته میدهد. در واقع کارهای کرهای خیلی روان و دوست داشتنی نیستند. ولی در نهایت اگر کار خوب باشد و کَستها درست چیده شوند، خوب پیش خواهد رفت و اگر کار خوب نباشد باز هم ما تمام کمال کارمان را انجام میدهیم. اما اگر خوب باشد ما با رغبت بیشتری آن را انجام میدهیم.
وی دربارهی سریالهای کرهای اظهار کرد: سریالهای کرهای، هم ضعیف و هم قوی دارند؛ «جونگ میونگ» هم فکر میکنم به دلیل اینکه در سالهای اخیر پخش میشود، پس کار قویای است. من در دوبله کارهایی مثل جومونگ همکاری داشتم که برای مخاطبان شناخته شده است. کارهایی هم دوبله کردهام که خودم دوست نداشتم.
باشکندی در ادامه از جمله آثاری که دوبله کرده است، به دوبله «خانه کوچک من» و «میخک» اشاره کرد که برایش جذاب بوده است.
این مدیر دوبلاژ در پاسخ به اینکه تجربه سالها دوبله سریالهای کرهای، چقدر به دوبله کارهای جدید کمک میکند؟ توضیح داد: تجربه ما مثل قبل در دوبله کارهای کرهای تکرار میشود و ما با همان دشواریهایی که گفتم در هر کار کرهای روبهرو هستیم.
باشکندی در پاسخ به این پرسش که چقدر از دورهی تاریخی آثاری که دوبله میکند، به ویژه کارهای کرهای، شناخت دارد؟ اظهار کرد: ما تقریباً هیچ شناختی از کارهای تاریخی نداریم و تنها کاری که دوبله کردم و بابت آن تحقیق کردم جومونگ بود که چرا و چگونگی و صحت و سقم آن را پرس و جو کردم. در تحقیقی که من داشتم گفتند او واقعاً وجود داشته و داستان صحت داشته است.
وی با بیان اینکه دوبله سریال کرهای «جونگ میونگ» سال گذشته انجام شد، یادآور شد: این سریال قرار بود سال گذشته روی آنتن برود، اما یک سال بعد بروی آنتن رفت، ابتدا اعلام کردند کار عجلهای است و قرار است بزودی به پخش برسد اما در نهایت امسال به روی آنتن رفت.
این مدیر دوبلاژ با بیان اینکه حدود ۵۰ گوینده در سریال کرهای «جونگ میونگ» حضور داشتند، به برخی دوبلورهای این سریال و نقشهای اصلی اشاره کرد و گفت: رزیتا یاراحمدی از جمله گویندگانی است که نقش اصلی سریال را دوبله کرد. نقش کودکی این شخصیت را نیز سمیه موسوی دوبله کرد. امپراطور اول را آقای نصرالله مدقالچی گفتند. امپراطور بعدی را من گفتم، آقای ژرژ پطروسیان، بهروز علیمحمدی، آقای امیر حکیمی، خانمها مهین برزویی و مریم رادپور، از جمله گویندگانی بودند که در دوبله سریال کرهای «جونگ میونگ» حضور داشتند.
باشکندی سپس دربارهی وضعیت دوبله و آثاری که خریداری میشود، اظهار کرد: یک سری کار به من سپرده میشود که آثار خوبی هستند و من رضایت دارم. بقیه را اطلاعی ندارم. ورود دوبلورهای جدید هم خوب بوده، افرادی هستند که از راه درست تست دادند و تأیید شدند و به اعتقاد من آتیه خوبی هم دارند.
این مدیر دوبلاژ بها دادن به حرفه دوبله و اختصاص جشنواره به این حوزه را اقدام خوبی دانست و در همین زمینه به جشنواره فیلم فجر در دو سال اخیر اشاره کرد که از بزرگان دوبله تجلیل شد. همچنین به جشنواره دوبله در تلویزیون اشاره کرد که اتفاقی خوب بوده است.
باشکندی در پایان از دوبله چهار فیلم جدید برای تلویزیون خبر داد و درباره آنها توضیح داد: کارهایی چون «تنها در برلین»، «شجاعت»، «شهر درون» از آثاری هستند که در حال دوبله آنها هست.
به گزارش ایسنا، سریال تاریخی «جونگ میونگ» محصول ۲۰۱۵ کره جنوبی به کارگردانی سنگ هو کیم است که در ۵۰ قسمت به مدیر دوبلاژی علیرضا باشکندی برای شبکه پنج سیما دوبله شده است.
در خلاصه داستان سریال کره ای «جونگ میونگ» آمده است: «جونگ میونگ» دختری شش هفت ساله فرزند ملکه و امپراطور بزرگ در کشور کوچک جوسان زندگی میکند. او طی چند دهه شاهد تغییرات سیاسی و نظامی کشور خود است و در تمام این سالها با وجود خطرات بسیار، تلاش میکند تا کشورش را در شرایط دشوار جنگ با کشورهای دیگر و از اختلافات داخلی نجات دهد. او در این راه برادر کوچک و پدر خود را از دست میدهد و خودش نیز به سرزمین دیگری فرار میکند و مجبور میشود به عنوان کارگر معدن به سختی کار کند. اما بعد از سالها به کشورش بازمی گردد. او همواره با برادرهای ناتنی خود که یکی بعد از دیگری بر تخت امپراطوری تکیه میزنند، همکاری و گاهی اوقات مخالفت میکند تا بتواند وطن کوچک خود را به کشوری قدرتمند تبدیل کند. جونگ میونگ به مسئول اداره اسلحه سازی به نام هونگ جو وون علاقمند شده اما…
سریال «جونگ میونگ» از شنبه تا پنج شنبه هر هفته ساعت ۲۳ پخش و تکرار آن روز بعد ساعت ۱۵ از تلویزیون پخش میشود.
منبع: ایسنا
لینک کوتاه
نظر شما
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- پس از چندبار وقفه؛ مل گیبسون «رستاخیز مسیح» را ۲۰۲۶ میسازد
- معرفی نامزدهای جوایز انجمن بازیگران آمریکا؛ نامزدی بازیگر فیلم علی عباسی/ پیشتازی «شرور» و «شوگان»
- معرفی نامزدهای جوایز ۲۰۲۵ انجمن کارگردانان آمریکا
- معرفی بخشی از فیلمهای جشنواره برلین
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ معرفی آثار راهیافته به بخش مسابقه سینمای ایران
- چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر؛ پوستر جشنواره رونمایی شد/ نشان جشنواره عنواندار میشود
- پایان ناامیدکننده سریال مهیار عیار
- یادداشتی به مناسبت زادروز فریدریش دورنمات
- پوستر دوم رویداد فرهنگی-هنری «خوشه پروین» رونمایی شد
- اجتماعی، جنگی، ملودرام/فهرست لورفته از هیأت انتخاب، چه چشماندازی از جشنواره فیلم فجر امسال ترسیم میکند
- برای کامران قدکچیان و روزهای اوجش
- کمدیهای مشنگ سینمای ایران را به کدام سو میبرد؟
- نگاهی به فیلم «هفتاد سی» اولین ساخته بهرام افشاری /تراژدی بیپایان فقر در سینمای کمدی
- «خانه عروسک»؛ خودشناسی، خودباوری و رهایی
- تام فورد از حرفه مد بازنشسته میشود
- برگزاری کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری با حمایت همراه اول
- واکنش حسن فتحی به جنجال تبلیغاتی «ازازیل»
- ثبات فروش گیشه سینماهای ایتالیا در سال ۲۰۲۴
- پروژه آمبولانس متصل در هفدهمین کنگره طب اورژانس ایران رونمایی میشود
- کیمیایی از تجلیل تا تحلیل
- تبری بهرام بیضایی از شبکه من و تو
- تاکید بر اهمیت کپی رایت فیلمهای خارجی؛ طغیان تهیهکنندگان علیه پخش آگهی در پلتفرمهای نمایش خانگی
- راجر پرَت درگذشت
- فوت بازیگر کهنه کار سینما و تئاتر مکزیک/ امیلیو اچواریا درگذشت
- «پسر انسان» نقد و بررسی شد؛ شخصیتهایی که از آگاهشدن دیگران از گذشتهشان، هراس دارند
- تفاهمنامهای برای پیشگیری از تخلفات در سینما
- «بایکوت» ایرانی در راه بلغارستان
- کدام فیلمها برای جشنواره کن ۲۰۲۵ شانس دارند؟
- مراسم رونمایی فیلم سینمایی برکه خاموش / گزارش تصویری
- جزئیاتی از ارقام قراردادهای یک سریال منتشر شد؛ پولپاشی VODها/ با این روند سینما ورشکسته میشود