دومین هفته از اکران نوروزی سینمای ایران در حالی سپری شد که «رحمان ۱۴۰۰» به صدرنشینیاش در گیشه ادامه داد و «زندانیها» نیز شکست مسعود دهنمکی را رقم زد.
به گزارش سینماسینما، دومین هفته از اکران نوروزی سینماهای سراسر کشور در حالی به پایان رسید که آمار فروش فیلمهای روی پرده افزایش محسوسی داشت و قابل مقایسه با فروش هفته اول هفت فیلم در حال اکران نبود.
فیلم سینمایی «رحمان ۱۴۰۰» به کارگردانی منوچهر هادی توانست صدرنشینی خود را در گیشه هفتگی حفظ کند و فیلم سینمایی «غلامرضا تختی» به کارگردانی بهرام توکلی نتوانست جایگاه بهتری از قعر جدول برای خود دست و پا کند و کمترین میزان فروش را به نام خود ثبت کرد.
مسئله مهمی که به نظر میرسد بر افزایش چشمگیر فروش فیلمها در این هفته تاثیر زیادی داشته است، قیمت بلیتهای سینماست که در اقدامی عجیب توسط بیشتر سینماداران ۲۰ هزار تومان تثبیت شد و مسئولان این حوزه نیز در واکنش به این تصمیم تاکید کردند که قیمت بلیت سینما در ایام تعطیلات نوروزی یکسان خواهد بود.
افزایش قیمت بلیتها در شرایط نه چندان مناسب معیشتی مردم، باعث گلایه بسیاری از مخاطبان سینما شده است. البته نباید افزایش هزینه تولید فیلمهای سینمایی را نادیده گرفت و انتظار داشت که بلیت سینماها در این شرایط هم چنان به قیمت سابق باشد. اما اگر این افزایش با منطق درستی همراه نباشد میتواند در روزهای آینده سینمای ایران را با کاهش مخاطب روبهرو کند.
با این حال در میان هفت فیلم روی پرده رقابتی جذاب در صدر و قعر جدول شکل گرفته است و در این میان فروش ناامیدکننده فیلم جدید مسعود دهنمکی جالب توجه است.
هفته دوم اکران نوروز به کام سینماگران
دومین هفته از نمایش هفت فیلم اکران نوروز در حالی به پایان رسید که فروش بسیار خوبی عاید سینمای ایران شد، همچنین شاهد افزایش تعداد تماشاگران سینما بودیم.
در این هفته سینماهای سراسر کشور ۱۴ میلیارد و ۲۴۹ میلیون تومان فروش داشتند که ۹ میلیارد و ۶۵ میلیون تومان آن مختص تهران بود، این میزان در مقایسه با هفته نخست اکران نوروز که سه میلیارد و ۸۱۵ میلیون تومان فروش برای سینمای ایران ثبت شد، حدود ۱۰ میلیارد تومان افزایش داشته است.
همچنین در این هفته تعداد تماشاگران سینمای ایران از مرز یک میلیون نفر گذشت و در تهران نیز بیش از ۴۹۹ هزار نفر به تماشای فیلمهای روی پرده نشستند.
گلزار و مدیری با «رحمان ۱۴۰۰» دست نیافتنی شدند؟
نام «رحمان ۱۴۰۰» این روزها دیگر برای همه علاقهمندان به سینما جدای از مضمون و بازیگران فیلم، یادآور پرفروشترین فیلم اکران نوروزی است. فیلم جدید منوچهر هادی در دومین هفته اکران نیز توانست به فروش بسیار خوبی دست پیدا کرده و بیشترین سهم را از گیشه به دست آورد.
این فیلم در این هفته رکورد شش میلیارد و ۱۱۸ تومان فروش را به نام خود ثبت کرد تا فاصله خود را با تعقیب کننده سرسختش «متری شیش و نیم» افزایش دهد. نکته جالب توجه این است که این فیلم در نخستین هفته اکران تنها یک میلیارد و ۵۷۵ میلیون تومان فروش داشت.
«رحمان ۱۴۰۰» که از پنجم فروردین با افت نسبی در فروش همراه شده بود، از روز ششم تا هشتم افزایش فروش داشت و تا به امروز ۵۳۲ هزار و هشت نفر به تماشای آن نشستند.
مسلما مضمون کمدی این فیلم که درونمایه سیاسی و اجتماعی دارد و حضور محمدرضا گلزار، مهران مدیری و سعید آقاخانی بر افزایش فروش آن تاثیر زیادی گذاشته است و ادامه این روند میتواند «رحمان ۱۴۰۰» را به یکی از پرفروشترین فیلمهای سال بدل کند.
«متری شیش و نیم» برای صدر میجنگد
دومین فیلم پرفروش این روزهای سینمای ایران، «متری شیش و نیم» به کارگردانی سعید روستایی است. فیلمی که همچون فیلم اول او مضمونی اجتماعی دارد و به معضل اعتیاد در جامعه از زاویهای جدید میپردازد.
این فیلم هم در این هفته فروش خوبی را تجربه کرد و چهار میلیارد و ۴۴۷ میلیون تومان از گیشه سهم برد. این در حالیست که فیلم روستایی در هفته اول اکران تنها یک میلیارد و ۲۵۹ میلیون تومان فروش داشته است.
«متری شیش و نیم» این روزها در حال رقابت با «رحمان ۱۴۰۰» برای صدرنشینی گیشه است اما هنوز به این توفیق دست پیدا نکرده و به عنوان دومین فیلم پرفروش بسنده کرده است. البته این فیلم در حضور چهار فیلم کمدی که همواره در جذب مخاطب مسیر آسانتری را پیش رو دارند توانسته به این جایگاه دست پیدا کند.
فیلم روستایی اگر این روند مثبتی که در پیش دارد را حفظ کند به نظر میرسد میتواند در هفتههای آینده عنوان پرفروشترین فیلم غیرکمدی سینمای ایران را از آن خود کند. این فیلم تا به امروز ۳۷۹ هزار و ۸۵۴ نفر را به سینماها کشانده است.
«چهار انگشت» با سالن کم، زیاد میفروشد
سومین فیلم جدول فروش که حال و هوای کمدی هم دارد، «چهار انگشت» به کارگردانی حامد محمدی است، فیلمی که با وجود سانسورهای حوزه هنری و همچنین تعداد کمتر سالنهایی که در اختیار دارد، توانست مورد پسند مخاطبان سینما قرار بگیرد و گیشه خوبی را به دست آورد.
این فیلم در این هفته فروش یک میلیارد و ۶۵۳ میلیون تومانی را به نام خود ثبت کرد که در مقایسه با هفته اول اکرانش نزدیک به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان افزایش داشته است.
«چهار انگشت» تنها ۹۰ سالن در اختیار دارد که در مقایسه با دو فیلم صدرنشین گیشه و همچنین دو فیلمی که در جدول فروش پس از آن قرار دارند، بسیار کمتر است اما با این وجود توانسته در جلب نظر مخاطبان سینما موفق عمل کند و به فروش قابل قبولی دست یابد و تا به امروز ۱۳۷ هزار و ۸۷۴ نفر به تماشای این فیلم که از چهرههایی چون امیر جعفری و جواد عزتی بهره برده است، نشستند.
فیلم محمدی همچنین از سانسورهای حوزه هنری جان سالم به در نبرده است و این در حالیست که تنها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حق ممیزی فیلمها را دارد و این اقدام خودسرانه حوزه هنری در سینماهایش میتواند به ضرر «چهار انگشت» نیز تمام شود چرا که نسخهای که از وزارت ارشاد مجوز گرفته است تنها اجازه نمایش در سینماها را دارد.
«زندانیها» شکست بزرگ اکران نوروز
عنوان چهارمین فیلم پرفروش هفته به «زندانیها» به کارگردانی مسعود دهنمکی اختصاص دارد، البته این کارگردان عادت به چنین جایگاهی از نظر فروش ندارد و همواره فیلمهایش در اکران نوروزی با فروش قابل ملاحظهای همراه شدهاند اما به نظر میرسد «زندانیها» برای او نویدبخش این اتفاق نیست.
شاید اگر عنوان شکست بزرگ اکران نوروز را برای «زندانیها» به کار ببریم، بیراه نگفته باشیم، فروش این فیلم در مقایسه با سایر فیلمهای کارنامه دهنمکی یک شکست به شمار میآید.
این فیلم در این هفته ۸۴۹ میلیون و ۴۵۳ هزار تومان فروش داشته که در مقایسه با فروش صدرنشینان بسیار ناچیز است، در قیاس با فروش هفته نخست «زندانیها» که ۲۴۸ میلیون تومان بوده است، این هفته «زندانیها» تنها ۶۰۰ میلیون تومان بیشتر فروخته است که قابل توجه نیست.
آنچه مسلم است استفاده از چهرههای غیرسینمایی در این فیلم در کنار مضمون و محتوای آن به مذاق مخاطبان خیلی خوش نیامده است و این مسایل حکایت از آن دارد که سینمای دهنمکی با این سر و شکل دیگر طالبی در بین علاقهمندان به سینما ندارد. تعداد تماشاگران این فیلم که تنها ۸۵ هزار و ۱۹۸ نفر هستند نیز گواهی بر همین موضوع است.
وقتی سیر فیلمهای این کارگردان را دنبال میکنیم، پس از سه گانه «اخراجیها» که گیشه پرباری را برایش به ارمغان آورد، فیلمهای «رسوایی» و «معراجیها» که اتفاقا در نوروز هم روی پرده رفتند فروش موفقی نداشتند و مورد استقبال قرار نگرفتند، آنچه مشخص است «زندانیها» سیر ناموفق بودن دهنمکی را تکمیل کرده است و این کارگردان برای آنکه بتواند در این سینما دوام بیاورد باید به سراغ تغییر سبک و سیاق فیلمهایش برود.
از «پیشونی سفید ۳» تا «غلامرضا تختی»، ناکامان گیشه
سه فیلم «پیشونی سفید ۳» به کارگردانی سیدجواد هاشمی، «ژن خوک» ساخته سعید سهیلی و «غلامرضا تختی» به کارگردانی بهرام توکلی در این هفته نیز نتوانستند جایگاه خود را از نظر فروش بهبود ببخشند و در انتهای جدول فروش هفتگی قرار گرفتند.
البته فیلم هاشمی که در ژانر کودک است تا به امروز عملکرد بدی در گیشه نداشته و توانسته بالاتر از دو فیلم پربحث این روزهای سینمای ایران قرار بگیرد، «پیشونی سفید ۳» در دومین هفته اکران ۴۹۵ میلیون و ۹۲۳ هزار تومان فروش داشته است که برای این فیلم قابل قبول است و نسبت به هفته نخست اکران نزدیک به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش داشته است.
پس از این فیلم، رقابتی بین «ژن خوک» و «غلامرضا تختی» برای فرار از قعرنشینی در جدول فروش ایجاد شده است که البته فیلم سهیلی کمی شرایطش بهبود پیدا کرده و از نظر فروش با «غلامرضا تختی» فاصله گرفته است. این فیلم در این هفته توانست ۴۰۴ میلیون و ۴۳۸ هزار تومان بفروشد، این میزان برای سهیلی که فیلمهای قبلیاش همچون «گشت ارشاد» و «گشت ۲» که جزو پرفروشترین فیلمهای سینمای ایران بودند وصله ناجوری به شمار میآید اما به نظر میرسد این کارگردان این بار نتوانسته رگ خواب مخاطبان سینما را به دست آورد و فیلمش مورد توجه قرار نگرفته است.
«غلامرضا تختی» نیز تنها ۲۸۰ میلیون و ۷۲۶ هزار تومان از گیشه این هفته سهم داشته است که برای فیلمی با این حجم گسترده از تبلیغات و پروداکشن بسیار کم و غیرقابل قبول است. این فیلم در روزهای نخست که روی پرده رفته بود، سیر خوبی داشت اما به یک باره از رقابت با سایر فیلمها بازماند و به قعر جدول سقوط کرد. البته تعداد کمتر سالن های این دو فیلم نسبت به سایر فیلمهای روی پرده نیز میتواند بر فروششان در گیشه تاثیرگذار باشد. «ژن خوک» در میان فیلمهای روی پرده با ۶۷ سالن، کمترین میزان را در اختیار دارد و «غلامرضا تختی» هم ۹۲ سالن سینما را برای نمایش دارد.
در ادامه جدول فروش فیلمهای روی پرده را به تفکیک فروش هفتگی و کل مشاهده میکنید. (آمار فروش هفتگی از روز دوم فروردین تا پیش از روز جمعه ۹ فروردین است و آمار از سامانه فروش سینمای ایران استخراج شده است.)
نام فیلم |
نام کارگردان |
میزان فروش هفتگی |
فروش کل |
رحمان ۱۴۰۰ |
منوچهر هادی |
شش میلیارد و ۱۱۸ میلیون تومان |
هفت میلیارد و ۱۱۱ میلیون تومان |
متری شیشونیم |
سعید روستایی |
چهار میلیارد و ۴۴۷ میلیون تومان |
پنج میلیارد و ۲۹۸ میلیون تومان |
چهار انگشت |
حامد محمدی |
یک میلیارد و ۶۵۳ میلیون تومان |
یک میلیارد و ۹۸۲ میلیون تومان |
زندانیها |
مسعود دهنمکی |
۸۴۹ میلیون و ۴۵۳ هزار تومان |
یک میلیارد و ۱۷ میلیون تومان |
پیشونی سفید ۳ |
سیدجواد هاشمی |
۴۹۵ میلیون و ۹۲۳ هزار تومان |
۵۵۵ میلیون و ۷۳۴ هزار تومان |
ژن خوک |
سعید سهیلی |
۴۰۴ میلیون و ۴۳۸ هزار تومان |
۴۴۷ میلیون تومان |
غلامرضا تختی |
بهرام توکلی |
۲۸۰ میلیون و ۷۲۶ هزار تومان |
۳۸۵ میلیون و ۲۲۷ هزار تومان |
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- انتقاد مسعود ده نمکی از وضعیت رضا رویگری : هیچ جای دنیا با چهره هایش این کار را نمی کند
- واکنش دهنمکی به درخواست برای تغییر نام خیابان نوفل لوشاتو: انقلابیگری را با عقلانیت و تدبیر پیش ببرید
- «کشتارگاه»، «تیغ و ترمه» و «بهت» به زودی وارد شبکه نمایش خانگی میشوند/ آمار فروش اکران آنلاین
- بازنشستگی را باید پذیرفت!
- برگزاری کارگاههای آموزشی اصغر فرهای در تورنتو
- سحر قریشی در جذب مخاطبان ناکام ماند/ گزارش فروش هفتگی سینمای ایران
- از رکوردزنی «متری شیش و نیم» تا فروش ۱۲۱ میلیاردی/ نگاهی به اتفاقات ۱۰۰ روز نخست سینمای ایران
- «زهرمار» اوج گرفت، «شبی که ماه کامل شد» صدرنشین ماند/ گزارش فروش هفتگی سینما
- ناراحتی محمدحسین مهدویان از شنیده نشدن صدای رنج مردم سردشت پس از ۳۲ سال
- «شبی که ماه کامل شد» از «ما همه با هم هستیم» سبقت گرفت/ گزارش فروش هفتگی سینمای ایران
- «کار کثیف» پس از «دختر شیطان» روی پرده میرود
- شکست «دختر شیطان» در گیشه، «ما همه باهم هستیم» در اوج/ گزارش فروش هفتگی سینما
- زمان اکران «زهرمار» جواد رضویان مشخص شد
- انتقاد نوید محمدزاده از وضعیت اکران فیلم «سرخپوست»
- واکنش داروغهزاده به تبلیغات فریبنده و تخریبی برای فیلمهای روی پرده
نظر شما
پربازدیدترین ها
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- گفتوگو با محمد مقدم درباره سینمای مستند/ فیلم مستند، جهانی است ساختگی؟
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
آخرین ها
- حضورهای بین المللی فیلم کوتاه تامینا
- گلدن گلوب اعلام کرد؛ وایولا دیویس جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ را میگیرد
- درباره «قهوه پدری»؛ قهوه بیمزه پدری
- «کارون – اهواز» در راه مصر
- اختتامیه جشنواره «دیدار» ۱۷ دی برگزار خواهد شد
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «مجمع کاردینالها»؛ موفقیت غیرمنتظره در گیشه و جذب مخاطبان مسنتر
- مدیر شبکه نسیم توضیح داد؛ مهران مدیری، جنابخان، فرزاد حسنی و چند برنامه دیگر
- تاکید بر سمزدایی از سینما و جشنواره فجر/ علیرضا شجاع نوری: ادغام جشنوارهی ملی و جهانی فجر سیاسیکاری بود
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ جادوی «شرور»؛ داستانی از دوستی، تفاوتها و مبارزه با تبعیض
- برای پخش در سال ۲۰۲۵؛ پسر شاهرخ خان برای نتفلیکس سریال میسازد
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «گلادیاتور ۲»؛ بازگشتی باشکوه به کُلُسیوم و سنت حماسههای سینمایی
- اعلام نامزدهای چهلمین دوره جوایز انجمن بینالمللی مستند/ محصول مشترک ایران و انگلیس در شاخه بهترین مستند کوتاه
- اصغر افضلی و انیمیشن «رابینهود» در تازهترین قسمت «صداهای ابریشمی»
- جایزه جشنواره آمریکایی به پگاه آهنگرانی رسید
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ از فرصت ثبت نام فیلمها تا داوری عوامل بخش نگاه نو
- نمایش بچه / گزارش تصویری
- اهمیت «باغ کیانوش» در سینمای کمدی زدهی این روزها
- برای بازی در فیلم «ماریا»؛ نخل صحرای پالم اسپرینگز به آنجلینا جولی اهدا میشود
- اکران فیلم علی زرنگار از اواخر آذر؛ «علت مرگ: نامعلوم» رفع توقیف شد
- مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران؛ تمرینی برای پایداری ارتباطات
- بررسی هزینه و درآمد تولیدات ۳ سال اخیر؛ حساب کتاب فارابی جور است؟
- در اولین روزهای اکران بینالمللی؛ «گلادیاتور۲»، ۸۷ میلیون دلار فروخت
- اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر معرفی شدند
- نامزدی ۲ جایزه آمریکایی برای «دوربین فرانسوی»
- «شهر خاموش» بهترین فیلم جشنواره نوستالژیا شد
- فروغ قجابگلی بهترین بازیگر جشنواره ریچموند شد
- «تگزاس ۳»؛ کمدی از نفس افتاده یا موفقیت تکراری؟
- روایتی از سه نمایشنامه از محمد مساوات روی صحنه میرود
- «کارون – اهواز» در مراکش