«شبکه کتاب» با رونمایی از لوگو، هویت بصری جدید و معرفی برنامههای تازه، فصل تازهای را در مسیر فعالیتهای خود آغاز کرد.
به گزارش سینماسینما، نشست رونمایی از نشان و هویت بصری جدید «شبکه کتاب» یکشنبه ۱۲ اسفند، در سرای کتاب با حضور ابراهیم حیدری مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، مجید شمسالدین سرپرست شبکه کتاب، حامد زارع دبیر خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به همراه مهدی صالحپور مجری طرح و محیا ساعدی مدیر محتوای شبکه کتاب برگزار شد.
در ابتدای این نشست ابراهیم حیدری ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: ما ضمن سپاسگزاری از تیم قبلی «شبکه کتاب»، طبق راهنماییها و سیاستهای شبکه کتاب، برنامههای جدیدی را برای تلویزیون کتاب طراحی کردهایم. تلاش ما این است که تلویزیون کتاب بتواند از درگاه خانه کتاب ایران، جهان کتاب و ادبیات ایران را به شایستگی پوشش دهد.
در ادامه، حامد زارع اظهار کرد: ما در ایبنا همراهی موثر و معطوف به اثر با تلویزیون کتاب ایران خواهیم داشت. در خبرگزاری کتاب، متکفل امر مکتوب هستیم و آنها را آرشیو میکنیم. این منابع تبدیل به دفینهای شده که شبکه کتاب میتواند با بهرهبرداری از آنها، دفینهها را به گنجینه تبدیل کند.
سپس از نشان تازه شبکه کتاب رونمایی شد و تیزر برنامههای جدید این رسانه پخش شد.
در بخش دیگری از مراسم، مجید شمسالدین به معرفی همکاران مشغول به کار در تلویزیون کتاب پرداخت. طبق اعلام شمسالدین نشان جدید شبکه کتاب را علیرضا عسکریفر از گرافیستهای مطرح کشور طراحی کرده است و هم لوگو و هم رنگ و فونت شبکه کتاب دستخوش تغییرات اساسی شده است.
در ادامه محیا ساعدی مدیر محتوای این رسانه برنامههای تولیدی این شبکه را معرفی کرد. ساعدی گفت: «چای با نویسنده» برنامه گفتوگومحوری با نویسندگان درباره دنیای کتاب و ادبیات است. برنامه «از چشم سینما» با سینماگران درباره دنیای کتاب و ادبیات به بحث مینشیند. برنامه «خاطرات یک کتابفروش» مستند گزارشی ۲۵ دقیقهای درباره دنیای کتابفروشها است. «برای بچهها بخوانید» با روایت زهرا منصف، به خانوادهها درباره انتخاب کتاب برای کودکان مشاوره میدهد. برنامه «برداشت ۳۵» به موضوع اقتباس از کتابها در سینما میپردازد و «امجدیه» نیز رابطه میان دنیای کتاب و فوتبال را بررسی میکند. در برنامه «با من بخوان» داستانهای کوتاه، نامهها و سفرنامهها خوانش میشود.
او ادامه داد: برنامههای دیگری چون «سینما اقتباس»، «عاشقانههای فارسی»، «صد رمان برتر تاریخ» و «تماماً مخصوص» که مجلهای خبری در حوزه کتاب و کتابخوانی است، در کنداکتور قرار دارد. همچنین برنامههای «تولد نشر»، «سیاست در حاشیه»، «درخت زنده» که آموزش ادبیات فارسی به ایرانیان نوآموز را شامل میشود، «چغوک» که به ادبیات اقوام میپردازد، «روایت تهران»، «قصههای قرآن» و… برنامههای دیگری در دست تولید هستند که امیدواریم تأثیرگذار باشند.
مهدی صالحپور مجری طرح شبکه کتاب گفت: در دوره جدید، شبکه کتاب پلتفرم ویدیویی خواهد بود و از کمیت به کیفیت عبور کرده است. در تلاش هستیم تا خانواده بزرگ نشر را با شبکه کتاب آشتی دهیم.
شمسالدین درباره لوگوی «شبکه کتاب» گفت: ما ناگزیر به تغییر لوگو بودیم، چراکه مالکیت نشان و عنوان شبکه در اختیار صدا و سیما بود. همزمان با تغییر لوگو، محتوای ما نیز تغییر کرد. به لحاظ کمی، آرشیو زیادی داریم، اما آمار بازدید ویدئوهای تیم سابق واقعی نبود. در این دوره، مدیریت بودجه را نیز در نظر گرفتهایم و روزانه ۲ اپیزود برنامه تولیدی خواهیم داشت، در حالی که تعهد ما برای برنامههای تأمینی ماهانه ۱۰۰ ساعت خواهد بود.
در ادامه صالحپور درباره همکاری با ایبنا افزود: ما به دنبال ارتباط موثر با خبرگزاری کتاب ایران هستیم تا همافزایی میان دو بازوی خانه کتاب شکل بگیرد.
او در پاسخ به سوالی درباره تغیرات این رسانه هم گفت: استریم ۲۴ ساعته نیز به دلیل چالشهای تولید برنامه زنده، کیفیت را تحت تأثیر قرار میدهد. به نظر من، شبکه کتاب نیازی به برنامه زنده ندارد ولی رویدادهای معتبر حوزه کتاب را به صورت زنده پوشش میدهیم. ضمن اینکه تلاش میکنیم در تولید آثار، تنوع لوکیشن داشته باشیم.
محیا ساعدی تأکید کرد: تلاش ما این است که شبکه کتاب محفلی برای تمامی ناشران باشد و از همکاری مشترک با آنها استقبال میکنیم.
شمسالدین در پایان اظهار کرد: ما پذیرای ایدههای جدید هستیم و از هر گونه طرح و برنامه مرتبط با شبکه کتاب استقبال میکنیم. ضمن اینکه در دوره جدید هدفگذاری کردهایم که طی سه سال آینده، شبکه کتاب از نظر مالی خودگردان شود. به طور کلی تا پیش از این شبکه با هزینه بالا و تامین بودجه از خانه کتاب اداره میشد اما برنامهریزی برای کاهش هزینه و حرکت به سمت خودگردان شدن و بینیازی به بودجه خانه کتاب انجام شده و با یک شیب، در طول ۳۶ ماه این اتفاق خواهد افتاد.

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
پربازدیدترین ها
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
- «در سرزمین برادران» در فرانسه اکران میشود
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- یک جایزه برای آیدا پناهنده؛ جشنواره فرانسوی به «در انتهای شب» جایزه داد
- نگاهی به سریال «جانسخت»؛ منتظر غافلگیری بمانیم یا نه؟
آخرین ها
- مرگ بازیگر سرشناس هالیوود؛ وال کیلمر درگذشت
- خبرهایی از «جزیره آزاد» و «ذرات آشوب»
- «موسی کلیمالله»؛ دومین فیلم پرفروش اکران نوروزی
- «در سرزمین برادران» در فرانسه اکران میشود
- رکوردشکنی «پایتخت ۷» در تلوبیون؛ ۳۳۰ میلیون دقیقه تماشا و ۶۶۰ هزار کاربر همزمان
- فوت بازیگر آمریکایی؛ ریچارد چمبرلین درگذشت
- بزرگداشت رخشان بنیاعتماد برگزار شد
- نگاهی به فیلم عزیز؛ فیلمی قابل احترام
- عیدی ویژه همراه اول بهمناسبت عید فطر
- پرفروشهای سینما در هفته اول نوروز/ هیچ کدام از فیلمهای نوروزی، یک میلیون تماشاگر نداشتند
- آکادمی اسکار عذرخواهی کرد
- «میراث» در جشنواره هاتداکس رقابت میکند
- تازهترین ساخته هادی محقق به چین میرود/ اولین حضور جهانی «دِرنو» در جشنواره پکن
- یک جایزه برای آیدا پناهنده؛ جشنواره فرانسوی به «در انتهای شب» جایزه داد
- یک واکنش دیرهنگام؛ بیانیه آکادمی داوری در پی خشونت علیه برنده اسکار
- پس از ۴ دهه برگزاری در یوتا؛ جشنواره ساندنس به کلرادو میرود
- فرشته سقوط کرده/ نگاهی به فیلمنامه «هیات منصفه شماره ۲» با بررسی عناصر مشترک درامهای دادگاهی
- «داستان سلیمان»؛ یک داستان واقعی از هزاران پناهجوی جهان
- «یک نبرد پس از دیگریِ» دیکاپریو کوتاهتر شد!
- یک عشق بی رحم،مجازات اعدام را در بریتانیا لغو کرد
- اکران آنلاین «زودپز» در شبکه نمایش خانگی
- نتفلیکس با «صد سال تنهایی» به یک رمان کلاسیک «غیرقابلاقتباس» جان میبخشد
- «ذهن زیبا»؛ اتفاقی زیبا در تلویزیون
- اسرائیل، کارگردان برنده اسکار را بازداشت کرد
- یک جایزه برای مجری اسکار؛ کونان اوبراین، جایزه مارک تواین را گرفت
- برای دستاوردهای یک دهه فعالیت حرفهای؛ بالاترین تجلیل سینمایی بریتانیا از تام کروز
- داوری فیلمساز ایرانی در جشنواره مورد تایید اسکار
- نگاهی به «اکنون»/ هنرِ شنیدن
- «بیگانه» کامو مقابل دوربین کارگردان فرانسوی میرود
- «روایت ناتمام سیما» قاچاق شد/ علیرضا صمدی: خواهش میکنم نسخه غیرقانونی را نبینید