کارگردان فیلم «شهر خاموش» با بیان اینکه به امید تغییر پای رای خود به دکتر پزشکیان ایستادم گفت: سه پوستر این فیلم به دلیل تصویر باران کوثری حذف و همچنین حضور این اثر در جشنوارههای خارجی نیز به دلیل تلاش برخی فیلمسازان خارج نشین لغو شد.
به گزارش سینماسینما، نقد و بررسی فیلم «شهر خاموش» با حضور احمد بهرامی کارگردان این اثر و به میزبانی روزبه رحیمی نژاد و احسان طهماسبی منتقد و نویسنده سینما در اکران مدیا انجام شد.
احمد بهرامی کارگردان فیلم «شهر خاموش» در این برنامه اظهار کرد: پیش از «شهر خاموش»، «دشت خاموش» را ساختم و سهگانهای را در سینما بنام «خاموش» دارم و آخرین بخش این سه گانه «مرد خاموش» است. قصه «شهر خاموش» در زمان تولید فیلم «دشت خاموش» شکل گرفت و در نهایت اثر در ۲۱ جلسه فیلمبرداری شد.
وی ادامه داد: در ساختار این سه گانه سیاه سفید بودن، قطع کلاسیک کار را رعایت کردم و به این نتیجه رسیدیم که با توجه به پرداخت به حال و هوای کارگردان قاب را عریض نکنیم و این فشار روی کارگران در قاب هم رعایت شود و قاب ۴ به ۳ انتخاب شد.
این کارگردان سینما توضیح داد: «شهر خاموش» در بحبوهه ۱۴۰۱ به جشنوارهها رفت و در جشنواره تالین بهترین کارگردانی این اثر را گرفتیم و همان سال باران کوثری بازیگر فیلم ممنوع الخروج بود. برخی دوستان فیلمساز خارج از ایران دور هم جمع شدند و به خیلی جشنوارهها ایمیل میزدند که از ایران فیلم نگیرید و تعداد زیادی از جشنوارهها را فیلم «شهر خاموش» از دست داد و برخی جشنوارههای هندی از ایران فیلم نگرفتند.
بهرامی یادآور شد: جمع بندی ما این بود با توجه به محتوای فیلم مخاطب خاصتر این اثر را ببیند و فیلم در گروه هنر و تجربه نمایش داده شود. امروز در اکران عمومی فقط سینمای طنز میفروشد و در هنر و تجربه این عدد خیلی پایینتر است اما «شهر خاموش» نسبت به دیگر فیلمهای هنر و تجربه استقبال بهتری داشته است.
وی درباره فروش فیلمهای طنز یادآور شد: من خودم وقتی قرار است با خانواده اوقاتی بگذرانیم یک فیلم کمدی میبینیم البته نه هر طنزی بلکه کارهای خوب. در همه جای دنیا هم اینگونه است و نمیتوان از قاطبه مردم انتظار داشت و حتما ۲ ساعت فیلمی ببینند که آنان را به فکر فرو ببرد.
احسان طهماسبی با بیان اینکه اکران فیلم «شهر خاموش» اتفاق خوبی است، توضیح داد: سه گانههای «خاموش» و احمد بهرامی مسیری را طی میکند که وامدار اندیشهای در سینمای ایران است که پیشتر توسط برخی فیلمسازان دنبال شده و اتفاق خوشایندی است که فیلمسازان بزرگ دنیا فیلمهای ایرانی را ببینند.
وی ادامه داد: فیلم «شهر خاموش» در ادامه «دشت خاموش» از آثاری است که در موقعیتی نمایش داده میشود که بحث زن در سینمای دنیا مورد توجه و مسئله فیلم به زور به فیلم سنجاق نشده است.
بهرامی در ادامه توضیح داد: تلاش تیم تولید بر این بوده این سه گانه شکل گیرد و تصور این فیلمها بدون حضور مسعود امینی تیرانی امکانپذیر نبود.
وی یادآور شد: تلاش کردیم چیزی به فیلم سنجاق نشود و مسئله جهان شمول باشد و فکر میکردم نگاه فیلم باید بزرگتر باشد. وقتی فیلم میسازیم وقتی کاراکتر حرف میزند به یک جغرافیایی وصل میشوند اما تلاش کردیم حرفها جهانی باشد.
طهماسبی تاکید کرد: قصه گویی در سینمای ایران مهم است؛ در این سه گانهها اثری از فیلمسازان مهم سینما از جمله بلاتار در این سینما دیده میشود اما این به معنای ایرانیزه کردن دشت خاموش و شهر خاموش نیست و در دل مسئله کارگر و زن، قصهای دارد که پر از خرده پیرنگ است.
کارگردان «شهر خاموش» درباره سیاه سفید بودن این فیلم گفت: شروع سه گانه خاموش سیاه سفید بود و جواب خوبی گرفتیم و نمیتوانستیم به رنگ فکر کنیم و دوست داشتم «شهر خاموش» نیز همانند «دشت خاموش» به مخاطب القا کند که اثر مربوط به زمان کنون نیست.
طهماسبی نیز اظهار کرد: برای مخاطب شاخصهایی وجود دارد که تا تکرار اتفاق بعدی، او را وادار میکند در فاصله بین دو اتفاق درگیر شود و مخاطب به فکر میرود. باران کوثری در این فیلم یک مرگ آگاهی را در خود دارد و خود را در آغوش مرگ میگیرد و سمت دیگری را از یک زن جست وجوگر نمایش میدهد که با متد قدیم زن در سینمای ایران متفاوت است.
بهرامی یادآور شد: پلانی در فیلم داریم که جرات نمیکردم آن را ضبط کنم و به فکر بدلکار بودیم و دوست نداشتم باران در آن موقعیت قرار گیرد و اما باران در موقعیت خطرناک ایستاد؛ او شجاعانه ایستاد و دوباره این موقعیت را تکرار کردیم. متاسفانه باران کوثری امروز نه تنها ممنوع الکار است بلکه به من اعلام کردند که وی ممنوع الحضور است؛ امیدوار به پزشکیان هستم و به او دوبار رای دادم و پای رای خودم به امید تغییر ایستادم. ما سه پوستر طراحی کردیم که ارشاد حذف کرد و در نهایت به یک پوستر دیگر رسیدیم و بیلبوردها را از دست دادیم. برای اولین بار بود با بازیگری در این سطح کار کردم و او یکساعت قبل از من در صحنه حاضر بود.
طهماسبی با اشاره به بازی خوب باران کوثری در «شهر خاموش» توضیح داد: حضور باران کوثری در این فیلم یکی از بازیهای خوب او محسوب میشود. او برای مخاطب چهره آشناتری است و میتواند مخاطبان را به تماشای چنین آثاری بیشتر ترغیب کند. حتی حضور چنین چهرههایی در آثار اینچنینی از حضورشان در تئاتر هم مهمتر است. بسیاری از مخاطبان سینما فیلم خود را بر اثر بازیگران انتخاب میکنند.
نیما مظاهری کارگردان فیلم کوتاه «مصائب خورده کاراکترهای جامانده» نیز در این برنامه گفت: اسم فیلم در جریان فیلمنامه اتفاق افتاد و وقتی مخاطب فیلم را میبیند و به نام فیلم رجوع میکند بیشتر چرایی این نامگذاری را میفهمد. این اثر یک برداشت کاملا آزاد از یک قصه کوتاه ژاپنی است و تلاش کردم از این داستان وام بگیرم تا قصه خودم را بیان کنم. این فیلم در ۸ جلسه فیلمبرداری شد و همه تلاشمان را کردیم خروجی کار آبرومند باشد. قصه و فرم و محتوا برای من به جوایز ارجحیت دارد و تلاش ما این بود مستقیم حرفی نزنیم و اگر نمادی داشتیم در لایه دیگری بود.
در بخش دیگری از این برنامه سریال «آپلود» به بهانه پخش از اکران مدیا نقد و بررسی شد.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- «شهر خاموش» و «شناور» در شبکه نمایش خانگی
- سویه پنهان ضد قهرمان؛ «خانواده خلج» حاصل ۴ سال فیلمبرداری است
- «شهر خاموش» بهترین فیلم جشنواره نوستالژیا شد
- کارگردان «سه جلد»: اقتصاد سینمای ایران را چند سکانس رقص میگرداند
- کارگردان «مفتبر»: مردم با «سلطان قلبها» خاطره دارند/ مردم مهمترین دستاورد فیلمسازیام هستند
- سوینا (سینمای نابینایان) منتشر میکند؛ ۲ داستان کوتاه با صدای باران کوثری
- بسیاری از فیلمهای امروز باید در گروه ج اکران شود/ سینمای کودک باید سالن مخصوص داشته باشد
- اکران فیلمی با بازی باران کوثری
- واکنش روحالله سهرابی به ادعای جهانگیر کوثری؛ کی و کجا برای اکران فیلمتان مراجعه کردهاید؟
- جهانگیر کوثری: باران کوثری هم ممنوع از تصویر است هم ممنوع از خروج هم ممنوع از پوستر
- جایزه دستاورد هنری جشنواره فیلم شانگهای به «مرد خاموش» رسید
- رقابت «مرد خاموش» احمد بهرامی در جشنواره شانگهای
- چشیدن طعم نابرابری/ نگاهی به فیلم «عامهپسند»
- ترانه تنهایی/ نگاهی به فیلم «عامه پسند»
- صدداستان؛ برنامه تازه سوینا/ انتشار سه داستان کوتاه با صدای باران کوثری
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- خالق و کارگردان سریال: فصل سوم «بازی مرکب» پایان دنیای آن نخواهد بود
- صدور پروانه ساخت غیرسینمایی برای ۴ اثر/ اعضای جدید شورای پروانهی فیلمسازی غیرسینمایی معرفی شدند
- معرفی مکانهای میزبان ۳ بخش از جشنواره تئاتر فجر
- آیین قرعهکشی نمایش فیلمهای جشنواره ۴۳ام / گزارش تصویری
- درباره دو فیلم حاضر در جشنواره فجر/ استعدادهای تازه در سینما
- برنامه نمایش آثار جشنواره فیلم فجر ۴۳ در سینمای رسانه مشخص شد
- فیلم جدید اصغر فرهادی در نیویورک ساخته میشود
- چرا «علت مرگ: نامعلوم» از اکران بازداشته شده بود؟/ پرسشهای بیپاسخ
- اعطای تندیس زرین جایزه ملی مدیریت مالی ایران به همراه اول
- ارائه بستههای ویژه همراه اول بهمناسبت روز پدر
- مرگ ۲ چهره برنده اسکار/ فیلیس دالتون و کلود جرمن درگذشتند
- معرفی آثار مستند راهیافته به چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
- بدرقه فریدون شهبازیان به خانه ابدی؛ علیزاده:هنرمندان ما ارج و قرب ندارند/ کاش از رنجی که کشید، حرف میزد
- معرفی برگزیدگان نخستین دوره جشنواره تئاتر «خوشه پروین»/ منیژه محامدی تجلیل شد
- فهرست تهیهکنندگان هم عقب افتاد/ تعویق در اعلام نامزدهای اسکار ۲۰۲۵ به دلیل آتشسوزی لسآنجلس
- یک جایزه برای نماینده برزیل در اسکار/ سی و ششمین جشنواره پالم اسپرینگز برندگان خود را شناخت
- نمایش و بررسی «چگونه قبل از مرگ مادربزرگ، میلیونر شویم!» در سینما اندیشه
- «عطر لیموهای سیسیل»؛ از یاد بُردنِ عطر لیموهای سیسیل!
- وزیر ارشاد در نشست رسانهای مطرح کرد؛ اگر اثری را متوقف کنید، حقالناس است/ تعداد ممنوع از کارها بسیار کم است
- از «ناییجان» تا «هامون»؛ کاراکترهای ماندگار جشنواره فیلم فجر
- آیا حذف «پیرپسر» و «رکسانا» اشتباه دبیر جشنواره فیلم فجر بود؟
- چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر؛ معرفی آثار نهایی صحنهای بخش ویژه و دو بخش دیگر
- انتشار اولین تصاویر و لوگوموشن «لولی»
- راهیابی «کسری آنلاین» به بخش سینمای جهان در جشنواره داکا
- «میکی۱۷» اکران میشود/ رونمایی فیلم کارگردان برنده نخل طلا در جشنواره برلین
- درباره آخرین ساخته پدرو آلمودوار/ رنگ در سایهسار مرگ
- در پی آتشسوزیهای گسترده در لسآنجلس؛ کدام سلبریتیهای هالیوودی خانهشان خاکستر شد؟
- یونیورسال پیکچرز اعلام کرد؛ «شرک» و «مینیونها» ۲۰۲۶ اکران میشوند
- همزمان با اعلام حضور درجشنواره فیلم فجر؛ نخستین تصویر «اشک هور» منتشر شد
- «۱۰۰۱» با محسن کیایی میآید