دیگر چیزی به آغاز ۶۹-مین دورۀ جشنوارۀ جهانی فیلم کن باقی نمانده است. با توجه به نامهای بزرگ و سرشناسی که امسال در بخش رقابتی جشنواره حضور دارند، به نظر میرسد رقابت درخشان و هیجانانگیزی در راه باشد.
به گزارش سینماسینما،امسال ۲۱ فیلم برای دریافت نخل طلای بهترین فیلم رقابت میکنند و یکی از نکات جالب این دوره، حضور سه فیلمساز زن در بخش رقابتی است. ریاست هیأت داوران این بخش بر عهدۀ جرج میلر است. کن روز چهارشنبه با نمایش «کافه سوسایتی» اثر تازۀ وودی آلن که در سالن بزرگ لومییر روی پرده میرود، آغاز به کار میکند. آنچه در ادامه در کافهسینما میخوانید و میبینید، خلاصه داستان و اطلاعات و تصاویر فیلمهایی است که امید دریافت نخل طلای امسال را دارند:
آخرین چهره (The Last Face)
محصول آمریکا
کارگردان: شان پن
بازیگران: شارلیز ترون، خاویر باردم، آدل اگزارکپولس، ژان رنو
خلاصه داستان: مدیر یک سازمان بشردوستانه در آفریقا (شارلیز ترون)، عاشق یک پزشک (خاویر باردم) میشود…
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: ششمین فیلم شان پن فیلمساز آمریکایی ۵۶ ساله در مقام کارگردان، فیلمی درام است که فیلمنامهاش را خود شان پن و ارین دیگنام نوشتهاند. پن یک بار دیگر در سال ۲۰۰۱ با فیلم تعهد در بخش مسابقۀ کن حضور داشت.
The Last Face
آکواریوس (Aquarius)
محصول برزیل
کارگردان: کلبر مندونسا فیلو
بازیگران: سونیا براگا، جف روژیک
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: کلبر مندونسا فیلو کارگردان، فیلمنامهنویس و تهیهکنندۀ برزیلی است که امسال برای اولین بار در بخش مسابقۀ کن حضور یافته. او سابقا به عنوان روزنامهنگار و منتقد فیلم فعالیت میکرد. فیلم سروصداهای همسایگی (۲۰۱۲) برای مندونسا فیلو موفقیتها و جوایز زیادی را به همراه داشت. جدیدترین فیلم او در ژانر درام ساخته شده است.
Aquarius
از سرزمین ماه (From the Land of the Moon)
محصول فرانسه
کارگردان: نیکول گارسیا
بازیگران: ماریون کوتیار، الکس برِندمول، لوئی گرل
خلاصه داستان: با پایان جنگ جهانی دوم، یک زن با مردی که لطفاش در طول جنگ شامل حال خانوادهاش شده بود، ازدواج مصلحتی میکند. او که مدام بیمار است، برای بهبودی و شفا به چشمۀ آب گرم میرود و آنجا پس از دیدار با یک کهنهسرباز عاشق میشود.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: فیلم بر اساس رمانی به همین نام نوشتۀ میلنا آگوس ساخته شده است. خانم نیکول گارسیا فیلمساز و بازیگر موفق فرانسوی است که تاکنون دو تا از آثارش نامزد دریافت نخل طلا بودهاند: دشمن (۲۰۰۲) و چارلی میگوید (۲۰۰۶). او این بار با درامی جذاب به کن برگشته تا شانساش را برای کسب اولین نخل طلا امتحان کند.
From the Land of the Moon
او (Elle)
محصول فرانسه و آلمان
کارگردان: پل ورهوفن
بازیگر: ایزابل اوپر
خلاصه داستان: دربارۀ زن تاجری به نام میشل (ایزابل اوپر) است که در منزلاش از سوی ضاربی ناشناس مورد تعدی قرار میگیرد.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: از آن فیلمهایی است که خیلیها انتظار دیدناش را میکشند. او تریلری روانشناسانه است که بر مبنای رمان اوه… نوشتۀ فیلیپ جیان نویسندۀ فرانسوی ساخته شده. این کتاب در سال ۲۰۱۲ منتشر شد و جایزۀ انترالیه را دریافت کرد. پل ورهوفن کارگردان آلمانی-هلندی ۷۸ ساله و سازندۀ فیلم پرسروصدای غریزۀ اصلی (۱۹۹۲)، ده سال پس از ساخت آخرین فیلماش کتاب سیاه (۲۰۰۶) دوباره به دنیای فیلمسازی برگشته است.
Elle
اینجا ته دنیاست (It’s Only the End of the World)
محصول کانادا و فرانسه
کارگردان: زاویه دولان
بازیگران: ماریون کوتیار، ونسان کسل، لئا سدو، ناتالی بای، گاسپار اولیل
خلاصه داستان: لوئی (گاسپار اولیل) نویسندهای که از بیماری علاجناپذیری رنج میبرد، پس از ۱۲ سال دوری از خانواده، برای اعلام خبر مرگ قریبالوقوعاش به خانه برمیگردد. تجدید دیدار او با خانوادهاش تردیدها و تنشها و کشمکشهای زیادی را به دنبال دارد.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: زاویه دولان سال ۲۰۱۴ با فیلم مامی در کن حضور یافت که درخشش خیرهکنندهای داشت. فیلم در اکران عمومیاش، هم در جذب مخاطبان موفق بود و هم تحسین منتقدان را به همراه داشت. این فیلمساز جوان ۲۷ ساله امسال با ششمین فیلماش که یک درام پرتنش است، به کن آمده تا شاید اولین نخل طلای خود را کسب کند.
پترسن (Paterson)
محصول آمریکا
کارگردان: جیم جارموش
بازیگران: آدام درایور، گلشیفته فراهانی
خلاصه داستان: روایتیست از رابطۀ بین پترسن (آدام درایور) رانندۀ اتوبوس اهل نیوجرسی و یک شاعر.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: پترسن دوازدهمین فیلم بلند جیم جارموش کارگردان مستقل آمریکایی است؛ او این بار هم طبق معمول فیلمنامه را خودش نوشته. از ساختههای جارموش، مرد مرده و گوستداگ: سلوک سامورایی از محبوبترین آثار تاریخ سینما نزد خورههای سینما به شمار میروند. اولین حضور جارموش در کن با فیلم عجیبتر از بهشت در سال ۱۹۸۴ بود که دوربین طلای کن را هم برایش به همراه داشت. جارموش برای فیلم گلهای پژمرده (۲۰۰۵) هم برندۀ جایزۀ ویژۀ هیأت داوران کن شد. او سه سال قبل با تنها عشاق زنده ماندند در بخش مسابقۀ کن حضور داشت. یکی از نکتههای جالب فیلم جدید او برای سینمادوستان ایرانی حضور گلشیفته فراهانی در نقش اصلی زن است. ببینیم این کمدی-درام جادهای با حضور بازیگر بااستعداد ایرانی چطور از کار درآمده است.
Paterson
تونی اردمن (Toni Erdmann)
محصول آلمان
کارگردان: مارن آده
بازیگران: پیتر زیمونیشک، زاندرا هولر
خلاصه داستان: مردی مسن، پس از آنکه دختر تازهبالغاش را بیش از حد جدی مییابد، دست به یک بازی شوخی با او میزند!
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: خانم مارن آده کارگردان و فیلمنامهنویس ۴۰ سالۀ آلمانی است که در آکادمی فیلم بادن-وورتمبرگ فیلمنامهنویسی تدریس میکند. او با وجود جوایز بینالمللی زیادی که کسب کرده، از جایزۀ ویژۀ هیأت داوران جشنوارۀ فیلم ساندنس برای جنگل درختان (۲۰۰۵) تا جایزۀ بزرگ هیأت داوران برلیناله برای هرکس دیگر (۲۰۰۹)، امسال اولین حضورش در کن را تجربه میکند.
Toni Erdmann
جولیتا (Julieta)
محصول اسپانیا
کارگردان: پدرو آلمودوار
بازیگران: اما سوآرز، آدریانا اوگارته
خلاصه داستان: جولیتا که در مادرید زندگی میکند، به تازگی همسرش خوآن را از دست داده است. دختر ۱۸ سالۀ او ناگهان تصمیم میگیرد بدون هیچ توضیحی از خانه فرار کند. جولیتا تمام تلاشاش را میکند تا دخترش را بیابد، اما تنها چیزی که از این جستوجو عایدش میشود این است که چه شناخت اندکی از دخترش دارد.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: آلمودوار موفقترین و مشهورترین کارگردان اسپانیاییِ زنده در دنیاست که پس از ساخت همهچیز دربارۀ مادرم در سال ۱۹۹۹ که برایش جوایز اسکار و گلدن گلوب و بفتای بهترین فیلم خارجیزبان را به ارمغان آورد، به فیلمسازی محبوب و جهانی تبدیل شد. او تاکنون در کن هم حضورهای درخشانی داشته. مثلا برای همهچیز دربارۀ مادرم جایزۀ بهترین کارگردان را گرفت و برای بازگشت (۲۰۰۶) جایزۀ بهترین فیلمنامه را. او با دو فیلم آغوشهای گسسته (۲۰۰۹) و پوستی که در آن زندگی میکنم (۲۰۱۱) نیز نامزد دریافت نخل طلا بود. ببینیم آیا او امسال میتواند اولین نخل طلای عمرش را در دست بگیرد یا نه.
Julieta
خریدار شخصی (Personal Shopper)
محصول فرانسه
کارگردان: الیویه آسایاس
بازیگران: کریستن استوارت، لارس ایدینگر
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: آسایاس نزد خورههای فیلم در ایران، با مینیسریال جذاب کارلوس (۲۰۱۰) شناخته شده است. او پیش از این برای ۴ فیلم نامزد دریافت نخل طلای کن شده است: سرنوشتهای احساساتی (۲۰۰۰)، عشق شیطانی (۲۰۰۲)، تمیز (۲۰۰۴)، و ابرهای سیلس ماریا (۲۰۱۴). فیلمبرداری فیلم جدید او که یک درام پر تعلیق است، در پاریس، پراگ، لندن و عمان انجام شده است.
Personal Shopper
خلیج اسلاک (Slack Bay)
محصول فرانسه و آلمان
کارگردان: برونو دومون
بازیگران: ژولیت بینوش، فابریس لوکینی، والریا برونی تدسکی
خلاصه داستان: داستان فیلم در تابستان سال ۱۹۱۰ اتفاق میافتد؛ زمانی که در سواحل شمالی فرانسه و خلیجهای چشمنواز آن منطقه نظیر خلیج اسلاک، چند توریست به طرز مرموزی ناپدید شدند. تحقیقات پلیس به دو خانوادۀ مادرسالار میرسد که متعلق به دو جناح مختلفاند.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: فیلمهایی که تاکنون برونو دومون فیلمساز صاحبسبک فرانسوی ساخته، معمولا درامهای رئالیستی و آوانگاردند. نگاهی به کارنامۀ درخشان دومون گویای این است که او در جلب نظر داوران کن بسیار موفق بوده و دو تا از آثار او به نامهای بشریت (۱۹۹۹) و فلاندر (۲۰۰۶) موفق به دریافت جایزۀ بزرگ کن شدهاند. سال ۲۰۱۴، فیلم/مینیسریال کنکن کوچولو که فیلمی جنایی معمایی بود، در بخش دو هفته کارگردانان کن به نمایش درآمد و تماشاگران و منتقدان را شگفتزده کرد و نقدهای پرسروصدایی روبرو شد. خلیج اسلاک فیلم جدید دومون یک کمدی با طنزی تیره و تلخ است. ژولیت بینوش برای دومین بار پس از کامی کلودل ۱۹۱۵ با دومون همکاری کرده است.
Slack Bay
دختر گمنام (The Unknown Girl)
محصول بلژیک و فرانسه
کارگردان: لوک داردن و ژان پییر داردن
بازیگران: آدل انل، جرمی رنیه
خلاصه داستان: جنی (آدل انل) یک پزشک عمومی جوان است که سعی در کشف هویت زن جوانی دارد که به تازگی در اثر تن ندادن به عمل جراحی جاناش را از دست داده. او احساس گناه میکند از اینکه چندی پیش از مرگ آن زن، درِ مطباش را به روی او نگشوده. جنی توسط پلیس پی میبرد که هویت آن دختر ناشناخته است و عزماش را جزم میکند تا نام او را بیابد.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندگانش بدانید: جای تردید نیست که زوج فیلمساز بلژیکی، بسیار محبوب جشنوارۀ کن هستند. هر فیلمی از داردنها که برای کن فرستاده شده، در بخش رقابتی این جشنواره پذیرفته شده و نظرات منتقدان را هم به خود جلب کرده و یکی از جوایز اصلی را هم ربوده است! داردنها دو بار، برای رزتا (۱۹۹۹) و بچه (۲۰۰۵) برندۀ نخل طلای بهترین فیلم شدهاند. دغدغۀ همیشگی این دو برادر بلژیکی، مشکلات اجتماعی از قبیل فقر، وضعیت اشتغال، بیکاری و تحقیر است.
The Unknown Girl
دوستداشتن (Loving)
محصول انگلستان و آمریکا
کارگردان: جف نیکولز
بازیگران: جوئل ادگرتون، روث نگا
خلاصه داستان: داستان فیلم در سال ۱۹۵۸ در آمریکا رخ میدهد. میلدرد و ریچارد لاوینگ به جرم ازدواج بین نژادی، به حبس در زندانی در ویرجینیا محکوم میشوند.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: جف نیکولز این فیلم را با الهام از ماجرایی واقعی مربوط به سالهایی از تاریخ آمریکا ساخته که قوانین نژادپرستانه بر آن حکمفرمایی میکرد. این فیلمساز ۳۸ ساله، ۴ سال قبل با فیلم دوستداشتنی ماد در بخش مسابقۀ کن حضور داشت و لاوینگ پنجمین فیلم اوست. نیکولز، مارک تواین را تأثیرگذارترین آدم زندگیاش میداند.
Loving
سیرا-نوادا (Sierra-nevada)
محصول رومانی
کارگردان: کریستی پویو
خلاصه داستان: فیلم داستان یک متخصص مغز و اعصاب را روایت میکند که در یک مراسم خانوادگی به مناسبت گرامیداشت پدر مرحوماش حضور مییابد.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: کریستی پوپو کارگردان ۴۹ سالۀ رومانیایی است که بخش بزرگی از موفقیتهایش در جشنوارههای جهانی، در سال ۲۰۰۵ و با فیلم مرگ آقای لازارسکو و جایزۀ نگاه نوی کن رقم خورد. فیلم تازۀ او در ژانر درام ساخته شده.
Sieranevada
شیطان نئون (The Neon Demon)
محصول آمریکا
کارگردان: نیکلاس ویندینگ رفن
بازیگران: ال فانینگ، کیانو ریوز، جنا مالون، کریستینا هندریکس، الساندرو نیوولا
خلاصه داستان: جسی (ال فانینگ) مدل زیبای پرشور و شوقی است که به لسآنجلس نقل مکان میکند و به عنوان الهۀ الهامبخشِ یک غول دنیای مد (الساندرو نیوولا) مشغول به کار میشود. اما پس از ورود به صنعت مدلینگ شهر، به تدریج درمییابد که انرژی و سرزندگی و جوانیاش توسط گروهی از زنان که وسواس زیبایی دارند و از هر وسیلهای استفاده میکنند تا داراییهای او را ازش بگیرند، بلعیده میشود.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: شیطان نئون در سبک ترسناک و مهیج، همان ژانرِ همیشه محبوبِ ویندینگ رفن ساخته شده. فیلم بران ساختۀ این فیلمساز دانمارکی سال ۲۰۱۱ در کن خیلی سروصدا کرد و جایزۀ بهترین کارگردان را هم برایش در پی داشت. اما تنها خدا میبخشد که سال ۲۰۱۳ نامزد دریافت نخل طلا بود، چندان با استقبال مخاطبان و منتقدان مواجه نشد. فیلم جدید ویندینگ رفن داستان جذاب و گیرایی دارد و باید دید میتواند موفقیت بران را تکرار کند یا خیر.
The Neon Demon
عمودی ماندن (Staying Vertical)
محصول فرانسه
کارگردان: آلن گیرودی
بازیگران: دمین بونار، ایندیا هیر، رافائل تیهری
خلاصه داستان: فیلم ماجرای فیلمسازی را روایت میکند که باید خودش بزرگکردن کودکی را به عهده بگیرد تا برای فیلم جدیدش از آن الهام بگیرد.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: فیلم قبلی آلن گیرودی غریبهای کنار دریاچه سال ۲۰۱۳ در بخش نگاه نوی کن حضور یافت و جایزۀ بهترین کارگردان این بخش را برای گیرودی به همراه داشت.
Staying Vertical
عزیز آمریکایی (American Honey)
محصول انگلستان و آمریکا
کارگردان: آندریا آرنولد
بازیگران: شیا لبوف، ساشا لین، آریل هولمز
خلاصه داستان: دختر نوجوانی که چیزی برای از دست دادن ندارد، به خدمۀ فروش مجلۀ سفر میپیوندد و دست به تجربههای تازهای میزند؛ از آشنایی با چم و خم قانون تا تجربۀ عشق نوجوانی.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: آندریا آرنولد بانوی ۵۵ سالۀ بریتانیایی است که فیلمهای موفقی همچون تنگ ماهی (۲۰۰۹) و بلندیهای بادگیر (۲۰۱۱) را در کارنامهاش دارد. عزیز آمریکایی چهارمین فیلم بلند اوست که در انگلستان فیلمبرداری شده. آرنولد سال ۲۰۰۹ جایزۀ هیأت داوران کن را به خاطر تنگ ماهی دریافت کرد.
Americen Honey
فارغالتحصیلی (Graduation)
محصول رومانی و فرانسه
کارگردان: کریستین مونجیو
بازیگران: آدرین تیتینتی، ماریا-ویکتوریا دراگوس
خلاصه داستان: داستان در شهرکی در رومانی اتفاق میافتد و روی زندگی یک پزشک تمرکز دارد.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: کریستین مونجیو کارگردان ۴۸ ساله از نسل سینماگران موج نوی سینمای رومانی است. او پیش از این دو بار در بخش رقابتی کن حضور داشته: سال ۲۰۰۷ به خاطر فیلم تکاندهندۀ ۴ ماه، ۳ هفته و ۲ روز موفق به دریافت نخل طلای بهترین فیلم کن و همچنین جایزۀ ویژۀ هیأت داوران شد و به شهرت جهانی رسید. سال ۲۰۱۲ نیز با فیلم بحثانگیز آنسوی تپهها در بخش مسابقه شرکت داشت و علاوه بر کسب جایزۀ بهترین فیلمنامه، برندۀ دو جایزه برای دو بازیگر نقش اصلی زن شد.
Graduation
فروشنده (The Salesman)
محصول ایران
کارگردان: اصغر فرهادی
بازیگران: شهاب حسینی، ترانه علیدوستی، بابک کریمی
خلاصه داستان: فروشنده روایتگر داستان زوج جوانی است که در حال اجرای نمایشنامۀ مرگ فروشنده نوشتۀ آرتور میلر هستند. رابطۀ آنها پس از نقل مکان به خانهای که پیشتر زنی به نام آهو در آن ساکن بود، به خشونت کشیده میشود.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: اصغر فرهادی قرار بود پس از فیلم گذشته که سال ۲۰۱۳ در کن به نمایش درآمد و جایزۀ بهترین بازیگر زن (برنیس بژو) را برایش به همراه داشت، سراغ ساخت فیلمی در اسپانیا برود. اما به این دلیل که تا شروع پیشتولید آن فیلم یک سال زمان داشت، تصمیم گرفت فروشنده را در ایران کلید بزند. سایت سینمایی ایندیوایر اوایل سال ۲۰۱۶ دست به انتخاب جالبی زد و لیستی شامل صد فیلم کنجکاویبرانگیز سال ۲۰۱۶ را منتشر کرد که فروشنده رتبۀ هفتم این لیست را به دست آورد. همین نکته گویای این است که اصغر فرهادی را به عنوان یکی از مهمترین فیلمسازان معاصر پذیرفتهاند. گفتنیست که نام اولیۀ فروشنده، برسد به دست آهو بود.
Le Client
کنیز (The Handmaiden)
محصول کرۀ جنوبی
کارگردان: پارک چان-ووک
بازیگران: جونگ-وو ها، مین-هی کیم، جین-وونگ جو
خلاصه داستان: داستان فیلم در کره و ژاپن سالهای ۱۹۳۰ اتفاق میافتد و دربارۀ وارث ثروتی عظیم است که در دام عشق یک خردهدزد گرفتار میشود.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: چان-ووک فیلمساز خلاقیست که فیلمهای خاص و متفاوتی در کارنامهاش دارد. این فیلمساز ۵۳ سالۀ کرهای در سالهای قبل دو جایزۀ مهم کن را برده: سال ۲۰۰۴ با فیلم پیرپسر جایزۀ بزرگ کن و سال ۲۰۰۹ با عطش جایزۀ هیأت داوران کن را گرفت. فیلم تازۀ او بر اساس رمان فینگراسمیت نوشتۀ سارا واترز بریتانیایی ساخته شده.
The Handmaiden
ما روزا (Ma’ Rosa)
محصول فیلیپین
کارگردان: بریانته مندوزا
بازیگران: ژاکلین خوزه، اندی ایگنمان
خلاصه داستان: رزا و نستور با سه فرزندشان در محلهای فقیرنشین از شهر مانیل روزگار میگذرانند. آنها برای آنکه بتوانند به راحتی متآمفتامین بفروشند، از لباس ساری استفاده میکنند؛ اما یک شب طی عملیات توسط پلیس دستگیر میشوند.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: مندوزا یک فیلمساز اهل فیلیپین است که پیش از این، چندین بار در بخش رقابتی کن و یک بار در بخش نگاه نوی این جشنواره حضور یافته. او سال ۲۰۰۹ به خاطر فیلم کیناتای، برندۀ جایزۀ بهترین کارگردان کن شد.
Ma Rosa
من، دانیل بلیک (I, Daniel Blake)
محصول انگلستان، فرانسه، بلژیک
کارگردان: کن لوچ
بازیگران: دیو جانز، هیلی اسکوایرز
خلاصه داستان: قصۀ فیلم دربارۀ مردی ۵۹ ساله به نام دانیل بلیک است که در شمال شرق انگلستان زندگی میکند و اکثر عمر خود را به نجاری گذرانده. او پس از آنکه در بستر بیماری میافتد، به کمکهای دولتی نیازمند میشود. در همین گیر و دار مادرش را ملاقات میکند که از خوابگاه افراد بیخانمان پا به فرار گذاشته است.
آنچه باید دربارۀ فیلم و سازندهاش بدانید: کن لوچِ ۸۰ ساله کماکان دارد سرحال و پرانرژی کار میکند و فیلم میسازد. او سال ۲۰۰۶ با فیلم باد در علفزار میپیچد برندۀ نخل طلای بهترین فیلم کن شد. پیش از آن، دو بار هم در سالهای ۱۹۹۰ و ۱۹۹۳ به خاطر فیلمهای دستور کار پنهان و بارش سنگها جایزۀ ویژۀ هیأت داوران کن را برد و در سال ۱۹۹۵ برای فیلم سرزمین و آزادی، جایزۀ فیپرشی و جایزۀ کلیسای جهانی را از این جشنواره دریافت کرد.
I Daniel Blake
منبع: خبرگزاری صبا
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- با حضور منصور بهرامی و بوریس بکر؛ نمایش مستند «ناستی» در جشنواره بینالمللی فیلم کن
- محمد رسولاف با «دانه انجیر مقدس» به کن باز میگردد
- کارگردان کانادایی که عاشق فرهنگ ایران شد/ ماتیو رانکین: از سینمای ایران تاثیر گرفتهام
- احیای ناپلئون در کن/ نخستین نمایش جهانی نسخه ترمیمشده «ناپلئون به روایت ابل گانس» در جشنواره
- «استودیو جیبلی ژاپن» برنده دومین نخل طلای افتخاری جشنواره کن
- فیلمهای ۱۵ روز سینماگران کن معرفی شدند/ جای خالی سینمای ایران در این بخش
- یادداشت محمد حقیقت؛ چه کسی به نخل طلا نزدیک میشود؟/ درباره فیلم اول کارگردان زن فرانسوی
- سینماسینما/ گزارش کوتاه محمد حقیقت از نشست مطبوعاتی دبیر جشنواره کن
- برگزاری نشست رسانهای دبیر جشنواره کن؛ فیلمهای حاضر در کن ۲۰۲۴ معرفی شدند/ فیلم کارگردان ایرانی در بخش مسابقه
- به ریاست فیلمساز اسپانیایی؛ هیات داوران هفته منتقدین بینالمللی کن معرفی شد
- کوین کاستنر با «افق» به جشنواره کن ۲۰۲۴ میرود
- مدیر جشنواره کن به سوالات ورایتی پاسخ داد/ از مرگ سینما تا جشنواره سیاسی
- فیلم افتتاحیه جشنواره کن معرفی شد/ آغاز با کمدی
- به انتخاب تماشاگران و به یاد شانتال آکرمن؛ ۱۵ روز سینماگران جشنواره کن جایزه جدید میدهد
- جورج میلر با «فیوریوسا» به کن میرود
نظر شما
پربازدیدترین ها
- حتی نام ایران او را به گریه میانداخت/ داور زنده زنده دق کرد
- عشق و پساعشق/ چند نکته درباره فیلم سینمایی «نبات» به کارگردانی پگاه ارضی
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
- به بهانه برنامه «جعبه سیاه»؛ کفن و آگهی فوت لیاقت چه کسانی است؟
آخرین ها
- فوت برنده جوایز اسکار، کن و سزار؛ برتراند بلیه درگذشت
- نشان ویژه «روابطعمومی پیشگام در کاربرد هوش مصنوعی» به همراه اول اعطا شد
- «جن زدگان» ایبسن روی صحنه تئاتر شهرزاد میرود
- با موافقت شورای پروانه فیلمسازی؛ مجوز ساخت سینمایی برای ۶ فیلمنامه صادر شد
- صداپیشه «مهمونی» به «۱۰۰۱» پیوست
- تنها یک فیلم کوتاه، سهم سینمای ایران در برلین؛ فیلمهای جشنواره برلین ۲۰۲۵ اعلام شد
- جوایز سینمایی لومیر اهدا شد؛ ۵ جایزه به «امیلیا پرز» رسید/ «دانه انجیر معابد» بهترین محصول مشترک اروپا شد
- به بهانه تبلیغات «کیولین» و «بنمانو» در سریال «قهوه پدری» مهران مدیری؛ جایی که برندها به قلب داستان میرسند
- هتتریک دیزنی در ۲۰۲۴/ فروش «موآنا ۲» از مرز یک میلیارد دلار گذشت
- نمایندگان جدید وزارت ارشاد در شورای صدور مجوز ساترا معرفی شدند
- «تاری» در راه لهستان
- نکوداشت خسرو سینایی برگزار شد؛ سینماگری که فردگرا و خودنما نبود
- مراسم جوایز «جوی» برگزار شد/ هاپکینز، فریمن و دیگر ستارهها در عربستان
- هوشنگ مرادی کرمانی: هیچ وقت مُهر سیاسی نخوردم و نمیخورم
- آغاز به کار نخستین نمایشگاه «اهواز پترواکس» با حضور همراه اول
- جزئیاتی درباره «۱۰۰۱ قاب»؛ قصه شهرزاد و هزار و یک شب در جشنواره برلین
- ویژگیهای تفکری که سینما را از بنبست و سکون نجات داد
- «خائن کشی» آنلاین میشود
- مستند «در میان امواج» و روایتی زنانه از جنوب ایران
- جوآن پلورایت درگذشت
- معرفی داوران دو بخش چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
- شهرام میراب اقدم درگذشت
- «عزیز»؛ عاشقانهای با طعم آلزایمر/ مجید توکلی: شورای پروانه ساخت منحل شود
- انجمن منتقدان آثار چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را داوری میکند
- یک برنده اسکار، رئیس هیات داورانِ جشنواره فیلم کوتاه عباس کیارستمی شد
- انتشار فراخوان نخستین جشنواره نمای باران
- صیدِ کارگردان بزرگ
- ماجرای برخورد کیمیایی با کاپولا و انتقاد کیمیایی از ساخت ادامه پدرخوانده توسط کاپولا
- اختصاصی سینماسینما/ تازهترین فیلم کارگردان افغانی تبار در مسابقهی جشنواره برلین
- اثر کارگردان ایرانی، نماینده آمریکا در برلین/ آثار چند بخش از هفتاد و پنجمین جشنواره برلین اعلام شد