تاریخ انتشار:۱۳۹۵/۱۲/۱۰ - ۱۲:۰۲ تعداد نظرات: ۰ نظر کد خبر : 47447

فرهادی

پیام تفصیلی اصغر فرهادی درباره احترام به مردم کشورش، تحریم مراسم اسکار و همینطور نکوهش سیاست‌های ترامپ و در نهایت دعوت از دو تن از دانشمندان ایرانی برای دریافت جایزه‌اش موجب شد تا او را سفیر فرهنگی بنامند؛ سفیری که برخلاف سایر سفرا برای رساندن پیامش از هنر بهره می‌برد.

به گزارش سینماسینما،درباره اسکار روزگذشته فرهادی و تبدیل او به دیپلمات هنری، احمد مازنی، روحانی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی‌به خبرنگار آفتاب یزد گفت: نخست آنکه من موفقیت سینمای ایران را در هشتاد و نهمین آکادمی‌اسکار به ملت ایران تبریک می‌گویم و به آقای اصغرفرهادی و تیم همراه ایشان، بازیگران، تهیه‌کنندگان و تمامی‌عوامل فیلم «فروشنده» نیز تبریک می‌گویم و آرزوی موفقیت‌های بیشتری برای‌شان دارم. اینکه آقای فرهادی و بعضی از همکاران‌شان از جمله خانم ترانه علیدوستی در ارتباط با رفتار غیرمتمدنانه دونالد ترامپ مبنی بر عدم صدور مجوز برای ورود مردم هفت کشور از جمله ایران به آمریکا موضع گرفتند، نشانه سلامت و صداقت اهالی فرهنگ و هنر ایرانی و اهالی سینمای ایران است و این را هم باز تبریک می‌گویم به همه خدمتگزاران سینمای نجیب ایران.
وی افزود: بیانیه آقای اصغر فرهادی در اصل پاسخی بود به پیامی‌که آقای بوش پسر در دوران ریاست جمهوری‌اش داد و آن هم این بود که زمانی که ما و دو کشور دیگر را محور شرارت اعلام کرد، گفته بود که «امروز این «ما» هستیم. حال بقیه یا با «ما» هستند یا دشمن ما هستند.» جمهوریخواهان هم همواره پیرو این رویه بوده‌اند. حال آقای فرهادی پاسخی که داده به آن جریانی است که بوش پسر مطرح کرد اما دونالد ترامپ به شکل عریان‌تری آن را تعقیب و دنبال می‌کند. از این منظر جای قدردانی است که آقای فرهادی به شکلی هوشمندانه بیانیه‌ای را به رشته تحریر درآورده و به آن پاسخ داده است.
**فرهادی نخبگان ایرانی را به رخ کشید
این عضو حزب اعتماد ملی در خصوص دعوت اصغر فرهادی از انوشه انصاری و فیروز نادری برای قرائت بیانیه و دریافت جایزه‌اش، اظهار داشت: این کار آقای فرهادی بسیار ارزشمند و معنادار بود. شاید اگر رایزنی می‌کرد خودش می‌توانست در مراسم اسکار حضور یابد اما عدم حضورش و مخالفتی که با رفتار ترامپ کرده بسیار ارزشمند بوده است. آقای فرهادی حتی می‌توانست از یک فرد غیر ایرانی برای دریافت جایزه‌اش دعوت کند یا آنکه می‌توانست راه قهر و ترک کردن را پیش بگیرد، اما این قهر نکردنش حاکی از آن بود که ما در مجامع بین‌المللی در هر حوزه‌ای می‌توانیم با حفظ هویت ایرانی- اسلامیِ خودمان حضور داشته باشیم. از اینکه از بین افراد،ایرانیان را انتخاب کرد و از میان ایرانیان مقیم، شخصیت‌های علمی‌و فرهیخته را انتخاب کرد، نشان از هوشمندی و تدبیر آقای فرهادی است چرا که ایشان با انتخاب آنها درصدد بود تا شخصیت‌های فرهیخته ایرانی را به رخ آنهایی که مخالف حضور ایرانیان به خاک آمریکا هستند، بکشد.

**بستن مرزها مانع ارتباط نیست
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی‌با بیان اینکه باید از اصغر فرهادی
به عنوان یک «دیپلمات فرهنگی» یاد کرد، گفت: این نشانه فرهنگ و هنر و فرهیختگی سینمای ایران است که می‌تواند در دیپلماسی فرهنگی و هنری و دیپلماسی سینمایی نقش موثری داشته باشد. اگر همه درها، راه‌ها و مرزهای جغرافیایی بر روی یک ملت بسته شوند، مرزهای فکری، علمی‌و هنری را نمی‌توانند ببندند. این حضور پاسخی بود به آنهایی که فکر می‌کنند با بستن مرزهای جغرافیایی و ایجاد محدودیت، می‌توانند در مقابل ارتباط ملت‌ها با یکدیگر بایستند و مانع انتقال فرهنگ‌ها شوند. به نظر من از این جهت این کار معنادار و ارزشمندی بوده است.
**هرکسی نمی‌تواند زبان هنر را قضاوت کند
وی در خصوص برخی واکنش‌ها به اسکار اصغر فرهادی و سیاسی خواندن این جایزه، عنوان کرد: سلیقه‌ها و نگاه‌های متفاوتی در جامعه ایرانی وجود دارد. ممکن است برخی افراد به لحاظ سیاسی، نگاه اصغر فرهادی را نپذیرند. بعضی هم به خاطر مسائل اجتماعی با آن مخالف باشند.
به هر حال این یک واقعیت است که هم در عرصه بین‌المللی وجود دارد و هم در عرصه داخلی. از طرفی هم زبان هنر زبانی نیست که هر کسی بخواهد درباره آن قضاوت کند.
مازنی ادامه داد: به خاطر دارم به هنگام اکران فیلم سینمایی «مارمولک» ساخته کمال تبریزی بسیاری می‌خواستند مانع از اکران آن تحت عنوان دفاع و حمایت از جامعه روحانیت شوند. من فراموش نمی‌کنم آقای کمال تبریزی به دلیل اینکه خودش را به جبهه روحانیت و نیروهای انقلابی نزدیک می‌دید، فکر می‌کرد در حال خدمت به جامعه روحانیت است و از اینکه در حق ساخته‌اش جفا کرده بودند و برخی تعابیر موهن را نسبت به آن به کار برده بودند، گریه کرد. اما خب الان ما دیدیم بزرگان انقلاب و بسیاری از شخصیت‌ها به جز اینکه نقدشان مبتنی بر این بود که آقای تبریزی می‌توانست نام بهتری انتخاب کند، اما محتوای آن را تایید کردند و دیدیم که جهت‌گیری این کارگردان مطرح سینما هم درست بوده است.
**فرهادی اصحاب قدرت را به تفکر وا می‌دارد
نماینده مردم تهران خاطر نشان کرد: در خصوص آقای فرهادی هم این موضوع صادق است. ایشان هم با زبان خاص خودش در حوزه سینما مسائلی را مطرح می‌کند که گاهی ممکن است این مسئله کوچک باشد آن را بزرگ می‌کند تا صاحبنظران و اصحاب قدرت به فکر بیفتند که به این مسائل هم فکر کنند و برای آنها چاره‌ای بیندیشند. نگاه ایشان ممکن است مورد قبول بسیاری نباشد اما وقتی که ایشان در موضعی قرار می‌گیرد که طرف مقابلش دونالد ترامپ است و بیانیه‌ای هوشمندانه به رشته تحریر درمی‌آورد، مقامات رسمی‌کشور هم به ایشان تبریک می‌گویند.
**حمایت بهارستان از فرهادی
مازنی اضافه کرد: روز دوشنبه من شاهد بودم که در مجلس شورای اسلامی‌جمعی از نمایندگان درحال امضای متنی بودند که به آقای فرهادی در آن تبریک گفته بودند و تا آخرین لحظه هم تعداد امضاها به عدد ۶۰ رسیده بود. قطعا سه‌شنبه هم بر تعداد امضاها افزوده خواهد شد. اینها نشانه این است که سینما و هنر در داخل کشور هم می‌تواند پدید آورنده انسجام و همبستگی و وحدت و اصول و ارزش‌های مشترکی ما داریم. وقتی یک ورزشکار در عرصه بین‌المللی به کسب مقام می‌پردازد همه به آن افتخار می‌کنیم امروز هم یک هنرمند مقامی‌کسب کرده است و باید به آن افتخار کنیم.

آفتاب یزد

لینک کوتاه

نظر شما


آخرین ها