وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران به پرسشهایی درباره تبیین آییننامه رعایت حجاب در سینما و تلویزیون و همچنین وضعیت مجوزها در شبکه نمایش خانگی و فضای مجازی پاسخ داد. به گفته وی بر اساس جزییات حدود اختیار و تفکیک وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما در موضوعات مرتبط با صوت و تصویر فراگیر که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است، همچنان بیش از ۹۰ درصد از فعالیتهای نمایش خانگی را وزارت فرهنگ باید مجوز بدهد.
به گزارش سینماسینما، محمدمهدی اسماعیلی روز دوشنبه در حاشیه همایش «هوش مصنوعی، رسانه و تولید محتوا» خاطرنشان کرد: سرعت فناوریهای جدید در حوزه فرهنگ و هنر و رسانه خیلی بالاست. همین سه دهه اخیر را شما مرور کنید تقریبا با این سرعت بالا روبرو هستیم و امروز بخش عمدهای از نظام سنتی ما در حوزه فرهنگ و هنر و رسانه کارآمدی خود را به دلیل همین سرعت بالا برای امروز ما از دست داده است. تجربیاتی هم ما داریم. امروز ما نظام فرهنگی داریم که این تجربیات را پشت سر گذاشته ایم. این تجربیات امروز به ما میگوید که در مقابل پدیدههای نو باید با دوراندیشی وارد شویم.
وزیر فرهنگ تاکید کرد: امروز پدیدهای مثل هوش مصنوعی بیشتر خودش و الزاماتش را در حوزههای مختلف به ما تحمیل میکند و ما مدام با این موضوع روبرو هستیم. الان حوزههای فکری، دانشگاهی و حوزههای علمیه و فضلای ما درگیر این موضوع هستند؛ چراکه این حوزه (هوش مصنوعی)، حوزه متنوعی است و بخش مهمی از ساحت فرهنگی و اجتماعی ما را تحت تأثیر قرار داده است؛ بنابراین باید راهحلهایی برایش پیدا کنیم؛ از راهحلهای مدارا و همزیستی در حوزههای فقهی و اخلاقی گرفته تا حوزههای مدیریتی و تنظیمگری. اینکه آیا تنظیمگری سنتی ما با ورود هوش مصنوعی باید تغییر کند یا خیر.
وی افزود: ما به شدت نیاز به تغییر آرایش خود با ورود فناوری نو هستیم. از این حیث، ما در حضور شرکتکنندگان در همایش هوش مصنوعی هم اعلام کردیم که ما فراخوانی را در این زمینه در نظر داریم که دفتر مطالعات و تحقیقات رسانه این فراخوان را ارائه میکند و آمادگی همهجانبه برای حمایت از کارهای پژوهشی، تحقیقاتی، مقالات و ارائه بستههای عملیاتی برای مواجهه با این پدیده نو را داریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما آماده هستیم از همه اندیشمندان، دانشجویان و پژوهشگران در این زمینه حمایت مالی کنیم. کارها و طرحهای اجراییشان را به ما بدهند. در عین حال تاکید کردهایم که این نشستها با یک بازه زمانی روشن تکرار شوند.
محمد مهدی اسماعیلی خاطرنشان کرد: قرار است نشست اول در شش ماهه اول و نشست دوم در نیمه دوم سال برگزار شود و همه بخشهای حاکمیتی هم باید حضور داشته باشند. این تک بعدی نیست که با وزارت فرهنگ پیش رود. از همکارانم در شورای عالی فضای مجازی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت ارتباطات این خواهش را دارم که با ما همکاری کنند. این یک کار مهم در حوزه حکمرانی فرهنگی کشور است و انشاءالله بایستی اجازه ندهیم این فناوری به یک تهدید تبدیل شود. باید آن را به یک فرصت تبدیل کنیم و از این فرصت برای جبران عقبماندگیهای این حوزه استفاده کنیم. هوش مصنوعی امکانات جدیدی را در اختیار ما قرار خواهد داد. اگر درست استفاده کنیم برای ما فرصت است و اگر رقبای ما بتوانند استفاده کنند برای ما تهدید است و ما باید با تدبیر از این مساله به نحو احسن استفاده کنیم.
وزیر فرهنگ همچنین درباره کاربرد هوش مصنوعی در صنعت فیلم و فیلمسازی، در پاسخ به اینکه وزارت ارشاد چه برنامهای را در این زمینه در دستور کار قرار داده است؟ گفت: یکی از خروجیهای همین همایش ارائه راهکاری عملیاتی به این منظور است. امروز ما با ورود این فناوری به حوزه فیلم و سریال مواجه هستیم و اتفاقهای مهمی رقم میخورد و همین هسته مطالعاتی را در سازمان سینمایی تشکیل دادیم و معاونت فناوریهای نوین روی آن کار میکند به هر حال ما بخش عمدهای از نیازهای جدید خود را باید با استفاده از این فناوری نو پاسخ دهیم؛ نه این که این فناوری بیاید اقتضائاتی را بر ما تحمیل کند که این عقبماندگیها و فاصله ما بیشتر شود.
وزیر فرهنگ در پاسخ به اینکه که هوش مصنوعی آیا در برنامه هفتم توسعه لحاظ شده است، گفت: در برنامه هفتم در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه این نقاط را قرار دادیم و یک بند و حکم بسیار خوبی را دولت آورده که با توجه به اقتضائات جدید در حوزه فرهنگ و رسانه، بازسازی ساختارهای فرهنگ را در سال اول بعد از ابلاغ برنامه به مجلس شورای اسلامی ببریم؛ یعنی ما این پیشبینی را کردیم همه ساحات فرهنگی، هنری و رسانهای با توجه به اقتضائات جدید و نیاز به بازآرایی، این را دولت حکمش را در اختیار وزارت فرهنگ قرار داده که با همکاری دستگاههای مرتبط بتواند طرح پیشنهادی خود را ببندد. در این طرح که بخش عمدهای از را همکاران ما شروع کردهاند، بخش مهمی از آن به الزامات فناوریهای نوین اختصاص داده شده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره تبیین آییننامه رعایت حجاب در سینما و تلویزیون تصریح کرد: آییننامه خاص حجاب وجود ندارد، بلکه آییننامه نظارت بر صدور مجوز پروانه و صدور پروانه نمایش وجود دارد که در آن پیشبینی شده است. حجاب یک مساله قانونی در کشور است. ما حتما اجازه نمیدهیم هیچ فیلم و برنامهای با زیر پا گذاشتن قوانین کشور ساخته شود. سازمان سینمایی به همه شرکتهای تولیدکننده و تهیهکنندهها ابلاغ کرده است افرادی که قانون را زیرپا گذاشتند، اینها اجازه برنامههای هنری را ندارند.
وزیر ارشاد درباره واگذاری مجوزهای شبکه خانگی به صداوسیما هم گفت: تقسیم کاری را با صداوسیما در نظارت و تنظیمگری کردیم. بیش از ۹۰ درصد از فعالیتهایی که امروز در فضای نمایش خانگی انجام میشود را بایستی مجوزهایش را وزارت فرهنگ بدهد. بند اول این تقسیم کار تصریح دارد که همه مجوزهایی که وزارت فرهنگ به صورت متداول در حال انجام بوده در حوزه صوت و تصویری فراگیر همچنان به عهده این وزارتخانه است. دو مقوله از آن خارج شده است که بخش سریالها و برنامههای تلویزیونی است. در بخش سریالها نیز دو نماینده از وزارت ارشاد در شورای صدور مجوز و پروانه ساخت حضور دارند که کار را پیش میبرند.
منبع: ایسنا
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- درباره «بازنده» / لبه تاریکی
- تهیهکننده سینما مطرح کرد: کوچ سینماگران حرفهای به پلتفرمها و فیلمهایی که تعطیل میشوند
- تغییراتی که باید، انجام میشود؛ پاسخ وزیر ارشاد درباره تغییر دبیر جشنواره فجر و معاون هنری
- وزیر ارشاد: در خصوص هنرمندان ممنوع الکار تجدید نظر کلی خواهد شد
- پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سومین جشن مهر سینمای ایران
- صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد
- واکنش وزیر ارشاد به انتقادات سینماگران از یک مصوبه
- آقای وزیر دولت چهاردهم تقابل با اهالی فرهنگ را به تعامل تبدیل کنید/خطر گعدههای دولت در سایه
- اطلاعیه شورای ورزش سازمان صداوسیما در پی حواشی اخیر
- در پاسخ به توهین مدیر پلتفرم نماوا تعلل نکنید؛ نامه سرگشاده یک انجمن سینمایی به شورای صیانت خانه سینما
- وزیر ارشاد: نظارت بر شبکه نمایش خانگی باید برعهده ارشاد باشد/ اجازه اکران فیلم قبل از مجوز را نمی دهم
- نظر وزیر ارشاد درباره ساخت فیلم بدون مجوز رسولاف
- با حکم وزیر ارشاد؛ رییس سازمان سینمایی، دبیر جشنواره فیلم فجر چهل و سوم شد
- نظارت سازمان سینمایی به نمایش آثار سینمایی خارجی در پلتفرمها
- پخش سریال «حشاشین» در ایران ممنوع شد
پربازدیدترین ها
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- گفتوگو با محمد مقدم درباره سینمای مستند/ فیلم مستند، جهانی است ساختگی؟
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
آخرین ها
- حضورهای بین المللی فیلم کوتاه تامینا
- گلدن گلوب اعلام کرد؛ وایولا دیویس جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ را میگیرد
- درباره «قهوه پدری»؛ قهوه بیمزه پدری
- «کارون – اهواز» در راه مصر
- اختتامیه جشنواره «دیدار» ۱۷ دی برگزار خواهد شد
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «مجمع کاردینالها»؛ موفقیت غیرمنتظره در گیشه و جذب مخاطبان مسنتر
- مدیر شبکه نسیم توضیح داد؛ مهران مدیری، جنابخان، فرزاد حسنی و چند برنامه دیگر
- تاکید بر سمزدایی از سینما و جشنواره فجر/ علیرضا شجاع نوری: ادغام جشنوارهی ملی و جهانی فجر سیاسیکاری بود
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ جادوی «شرور»؛ داستانی از دوستی، تفاوتها و مبارزه با تبعیض
- برای پخش در سال ۲۰۲۵؛ پسر شاهرخ خان برای نتفلیکس سریال میسازد
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «گلادیاتور ۲»؛ بازگشتی باشکوه به کُلُسیوم و سنت حماسههای سینمایی
- اعلام نامزدهای چهلمین دوره جوایز انجمن بینالمللی مستند/ محصول مشترک ایران و انگلیس در شاخه بهترین مستند کوتاه
- اصغر افضلی و انیمیشن «رابینهود» در تازهترین قسمت «صداهای ابریشمی»
- جایزه جشنواره آمریکایی به پگاه آهنگرانی رسید
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ از فرصت ثبت نام فیلمها تا داوری عوامل بخش نگاه نو
- نمایش بچه / گزارش تصویری
- اهمیت «باغ کیانوش» در سینمای کمدی زدهی این روزها
- برای بازی در فیلم «ماریا»؛ نخل صحرای پالم اسپرینگز به آنجلینا جولی اهدا میشود
- اکران فیلم علی زرنگار از اواخر آذر؛ «علت مرگ: نامعلوم» رفع توقیف شد
- مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران؛ تمرینی برای پایداری ارتباطات
- بررسی هزینه و درآمد تولیدات ۳ سال اخیر؛ حساب کتاب فارابی جور است؟
- در اولین روزهای اکران بینالمللی؛ «گلادیاتور۲»، ۸۷ میلیون دلار فروخت
- اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر معرفی شدند
- نامزدی ۲ جایزه آمریکایی برای «دوربین فرانسوی»
- «شهر خاموش» بهترین فیلم جشنواره نوستالژیا شد
- فروغ قجابگلی بهترین بازیگر جشنواره ریچموند شد
- «تگزاس ۳»؛ کمدی از نفس افتاده یا موفقیت تکراری؟
- روایتی از سه نمایشنامه از محمد مساوات روی صحنه میرود
- «کارون – اهواز» در مراکش