محمد ذوقی مدیر روابط عمومی سازمان هنری رسانهای اوج شب گذشته در گفتگو با برنامه پشت صحنه رادیو تهران گفت: مسیر اکران اینترنتی هندسه توزیع سینمای ما را میتواند به نفع مردم و فیلمساز تغییر دهد و سینما دار هم می تواند از این ماجرا سود کند.
به گزارش سینماسینما، شب گذشته محمد ذوقی مدیر روابط عمومی سازمان هنری رسانهای اوج مهمان تلفنی برنامه پشت صحنه رادیو تهران بود و درباره اکران اینترنتی فیلم سینمایی خروج در گفتگو با مصطفی امامی گفت: با شرایطی که پیش آمد اواخر اسفند ماه بود که سینماها با ۲-۳ هفته تعطیلی مواجه شدند. بعد از آن به این فکر افتادیم که باید چه کنیم و وظیفه و رسالت سازمان اوج و هنرمند در ایامی که دنیا دچار کرونا است و ظاهراً چند ماه ادامه پیدا میکند، چیست. با گفتگو، مشورتهای مختلف و برخی مصداقها و نمونهها حتی در کشورهای دیگر، به این نتیجه رسیدیم که نقشه راه اکران اینترنتی قبل از اکران سینماها می تواند روشی باشد که برکات مختلفی دارد. یکی از آن، این است که در ایام کرونا سرگرمی و آسایش را برای مردم فراهم میکند که میتوانند راحتتر این دوران را در منزل سپری کنند.
ذوقی درباره منطق اقتصادی در تصمیم نمایش اینترنتی فیلم اظهار کرد: برای این فیلم حدود ۹ میلیارد تومان هزینه شده است. اگر کرونا اتفاق نیفتاده بود و این فیلم روی پرده سینما اکران میشد، اگر میتوانست ۱۰ تا ۱۲ میلیارد فروش کند فروش خوبی داشت. از مبلغ ۱۲ میلیارد درآمد حاصل از فروش، نصف آن به سینمادار و حدود ۱۰ درصد از آن به پخشکننده میرسد. در نهایت حدود یک سوم به تولیدکننده خواهد رسید. در واقع اگر یک فیلم ۱۲ میلیارد تومان فروش کند، مبلغی حدود ۴ میلیارد تومان به تولیدکننده میرسد.
وی ادامه داد: طبیعتاً وقتی ما دچار شیوع بیماری کرونا شدهایم، این رقم کمتر میشود. وقتی ما ۳-۴ ماه سال را نداریم، فیلمها ایام اکرانشان فشردهتر میشود. یعنی در شرایط بدون کرونا اگر ما ۷ هفته میتوانستیم روی پرده سینما باشیم، در شرایط کرونایی ۵یا۶ هفته روی پرده سینما هستیم. از طرف دیگر در شرایط اکران اینترنتی درصد یک سوم برعکس است و حداقل ۷۰ درصد فروش در VOD ها به فیلمساز میرسد. یعنی اگر ۵۰۰ هزار نفر این فیلم را از این طریق و با هزینه ۱۲ هزار تومانی ببینند، بیش از ۴ میلیارد تومان نصیب ما میشود. به نظر ما این عدد قابل وصول است و فیلم قرار است دو ماه روی پلتفرمهای VOD باشد. ما همه اتفاقات احتمالی را پیشبینی کردیم و به یک منطق اقتصادی رسیدیم.
مدیر روابط عمومی سازمان اوج مطرح کرد: یک مسئولیت اجتماعی در این ایام کرونایی احساس کردیم،خواستیم آن را انجام دهیم و یک اتفاق جدید را در کشور خلق کردیم که در دنیا رایج است. مسیر اکران اینترنتی هندسه توزیع سینمای ما را میتواند به نفع مردم و فیلمساز تغییر دهد و سینما دار هم می تواند از این ماجرا سود کند. فرهنگ احترام و رعایت قانون و اخلاق و خرید بلیط برای تماشای قانونی یک فیلم در کشور ما در حال رشد است. نمیگویم مشکلی نداریم. اگر این فرهنگ در حال رشد نبود VODها در این چند سال اخیر این قدر و توسعه پیدا نمی کردند. شما با یک معضل و مشکل مواجهید اما در طرف دیگر با جمعیتی از مخاطب روبهرو هستید که حاضرند رفتار قانونی و اخلاقی داشته باشند. در حال حاضر روی دو پلتفرم VOD این کار را انجام میدهیم که این آمار و ارقام به تحلیل ما کمک میکند. این اتفاق برای اولین بار میافتد. طبیعی است که وقتی شما کاری را شروع میکنید، تازه بعضی از خلاها خودش را نشان میدهد و ممکن است چالشهایی در کار باشد.
وی افزود: به هر حال در ۲-۳ سال آینده این اتفاق (اکران اینترنتی) در کشور ما میافتاد. به نظر میرسید که میتوانیم به موفقیت اقتصادی برسیم. میدانستیم که مسئله دانلود هم اتفاق میافتد اما به این معنی نیست که در مقابل آن کاری نمیکنیم. طبیعتاً رایزنیهایی کردهایم و این کار غیرقانونی حساب میشود. اگر این اتفاق نتیجه نگیرد مردم ضرر میکنند. به این نکته توجه کنند که این روند، اتفاقی است که از نظر اقتصادی و فرهنگی به نفع ما است. الان با مبلغ ۱۲ هزار تومان این فیلم را میتوان در منزل دید اما در نمایش سینماها مبلغ بیشتری است.
ذوقی در بخش دیگری از این گفتگوی رادیویی درباره پخش انحصاری این فیلم در دو VOD عنوان کرد: پخش انحصاری نبود. ما قبل از تمام اتفاقات کرونا، پخش دیجیتالمان را قرارداد بسته بودیم. بسیاری از فیلمهای سینمایی که در جشنواره فیلم فجر شرکت میکنند یا در همان ایام جشنواره و یا خیلی سریع بعد از آن، قرارداد پخش سینمایی و پخش دیجیتالشان منعقد میشود. این قرارداد برای ما قبل از ایام کرونا منعقد شده بود. ما هر کاری میخواستیم انجام بدهیم به لحاظ قانونی و اخلاقی از طریق فیلیمو باید انجام میشد. این مسئله با این که اتفاق جدیدی است اما در ردیف پخش دیجیتال تعریف میشود.
وی ادامه داد: طبیعی است که وقتی شما میخواهید با VOD ها مذاکره کنید، این گفتگو باید یک منطقی داشته باشد. یعنی هر کدام مخاطب خاص خودش را دارد و پیشنهاد اقتصادی خودش را مطرح میکند. اگر به شما پیشنهاد یک رقم کم با یک مخاطب کم بدهند، میپذیرید؟ مشکل ما درباره این که VOD های دیگر نتوانستند تعامل کنند این بود. ما از فرایندی که یک سال تجربهاش کردیم، صحبت نمیکنیم. این مسیر تازه شروع شده است. نکته اول این است که قراردادمان پیش از این منعقد شده بود و دوم اینکه در مذاکرات و تفاهمات به جمعبندی طرفینی نرسیدیم.
مدیر روابط عمومی سازمان اوج خاطرنشان کرد: این اتفاق شجاعانه و ریسکی است که آقای حاتمیکیا کرده است. ابراهیم حاتمیکیا یکی از سه کارگردان برجسته پس از انقلاب است که بدنه اجتماعی جدی دارد. کارگردانهای به این شکل در دنیا و در ایران مخاطب حداقلی خودشان را دارند. خیلی راحت میتوان محاسبه کرد که مخاطب وفاداری هست که به سینما میآید. اگر فیلم روی پرده سینما میآمد فروش به نسبت خوبی داشت. نمیگویم عالی اما فروش بدی نداشت. توصیه ما این است که مردم حتماً به صورت قانونی این فیلم را از دو پلتفرم VOD ببینند چون ادامه این مسیر به نفع مردم است.
«پشت صحنه» برنامه ای است که یک هفته درمیان به صورت زنده به تهیه کنندگی امیرحسین ثقفی، با اجرای مصطفی امامی و مجید یحیایی روی آنتن رادیو تهران میرود.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- از ۱۶ آبان؛ «خورشید آن ماه» ساخته ستاره اسکندری آنلاین اکران میشود
- آغاز پیش فروش فیلم سروشصحت/ «سال گربه» آنلاین اکران میشود
- «تمساح خونی» و «آبی روشن» آنلاین اکران میشوند
- همزمان در سراسر دنیا؛ مستند «ژیلا» آنلاین اکران میشود
- «بیبدن» به اکران آنلاین رسید
- «جوجه تیغی» آنلاین اکران میشود
- ۴۰ هزار نفر مخاطب اکران آنلاین نوروزی مستندها/ «دبستان پارسی» اول شد
- آغاز اکران آنلاین «رمانتیسم عماد و طوبا» از امشب
- اکران آنلاین «ویلای ساحلی» و ۲ فیلم دیگر
- آغاز اکران آنلاین «کاپیتان من» در نمایش خانگی
- «تکهای از تو» آنلاین اکران میشود
- درخواست حسین مهکام؛ «احمد به تنهایی» را قانونی تماشا کنید
- «حدود ۸ صبح» آنلاین اکران میشود
- اکران آنلاین «قطع فوری» تمدید شد
- اکران آنلاین «مقیمان ناکجا» با بازی شهاب حسینی
نظر شما
پربازدیدترین ها
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- گفتوگو با محمد مقدم درباره سینمای مستند/ فیلم مستند، جهانی است ساختگی؟
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
آخرین ها
- حضورهای بین المللی فیلم کوتاه تامینا
- گلدن گلوب اعلام کرد؛ وایولا دیویس جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ را میگیرد
- درباره «قهوه پدری»؛ قهوه بیمزه پدری
- «کارون – اهواز» در راه مصر
- اختتامیه جشنواره «دیدار» ۱۷ دی برگزار خواهد شد
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «مجمع کاردینالها»؛ موفقیت غیرمنتظره در گیشه و جذب مخاطبان مسنتر
- مدیر شبکه نسیم توضیح داد؛ مهران مدیری، جنابخان، فرزاد حسنی و چند برنامه دیگر
- تاکید بر سمزدایی از سینما و جشنواره فجر/ علیرضا شجاع نوری: ادغام جشنوارهی ملی و جهانی فجر سیاسیکاری بود
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ جادوی «شرور»؛ داستانی از دوستی، تفاوتها و مبارزه با تبعیض
- برای پخش در سال ۲۰۲۵؛ پسر شاهرخ خان برای نتفلیکس سریال میسازد
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «گلادیاتور ۲»؛ بازگشتی باشکوه به کُلُسیوم و سنت حماسههای سینمایی
- اعلام نامزدهای چهلمین دوره جوایز انجمن بینالمللی مستند/ محصول مشترک ایران و انگلیس در شاخه بهترین مستند کوتاه
- اصغر افضلی و انیمیشن «رابینهود» در تازهترین قسمت «صداهای ابریشمی»
- جایزه جشنواره آمریکایی به پگاه آهنگرانی رسید
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ از فرصت ثبت نام فیلمها تا داوری عوامل بخش نگاه نو
- نمایش بچه / گزارش تصویری
- اهمیت «باغ کیانوش» در سینمای کمدی زدهی این روزها
- برای بازی در فیلم «ماریا»؛ نخل صحرای پالم اسپرینگز به آنجلینا جولی اهدا میشود
- اکران فیلم علی زرنگار از اواخر آذر؛ «علت مرگ: نامعلوم» رفع توقیف شد
- مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران؛ تمرینی برای پایداری ارتباطات
- بررسی هزینه و درآمد تولیدات ۳ سال اخیر؛ حساب کتاب فارابی جور است؟
- در اولین روزهای اکران بینالمللی؛ «گلادیاتور۲»، ۸۷ میلیون دلار فروخت
- اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر معرفی شدند
- نامزدی ۲ جایزه آمریکایی برای «دوربین فرانسوی»
- «شهر خاموش» بهترین فیلم جشنواره نوستالژیا شد
- فروغ قجابگلی بهترین بازیگر جشنواره ریچموند شد
- «تگزاس ۳»؛ کمدی از نفس افتاده یا موفقیت تکراری؟
- روایتی از سه نمایشنامه از محمد مساوات روی صحنه میرود
- «کارون – اهواز» در مراکش