مراسم تقدیر از برگزیدگان مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی بعد از ظهر دوشنبه ۲۳ خردادماه با حضور مدیرعامل، معاون مستند و هنرمندان برگزیده برگزار شد.
به گزارش سینماسینما به نقل از ارتباطات و اطلاع رسانی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، مراسم تقدیر، ساعت ۱۶ دوشنبه ۲۳ خردادماه در سالن سینمای مرکز با حضور محمد حمیدی مقدم مدیر عامل، امیرمحمد دهستانی معاون انیمیشن، هنرمندان برگزیده مرکز در دوازدهمین جشنواره پویانمایی برگزار شد.
امیر محمد دهستانی معاون انیمیشن، نخستین سخنران این مراسم بود. او گفت: «از موفقیت انیماتورهای مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی در دوازدهمین جشنواره پویانمایی تهران بسیار خوشحالم. این دستاورد شما بهعنوان فیلمساز و سیستم مرکز بهعنوان پشتیبانی است، البته اصل کار برعهده فیلمساز بوده و معتقدم شان و جایگاه خالق اثر از تمام شئونات فیلمسازی مثل منتقد، استاد و… که وجود دارد، بالاتر است چراکه در ابتدا باید اثری خلق شود تا بتوان درباره آن صحبت کرد. پس اولویت با خلقکننده آن است. البته نمیتوان نقش پشتیبانی و حمایتی که در تولید فیلم اتفاق میافتد و ساز و کاری را که در آن وجود دارد، نادیده گرفت، مخصوصا وقتی اثر به سمت خلق اثری حرفهای رود.»
وی گفت: « زمانی تصمیم گرفته بودم، یک سال در مرکز فعالیت کنم، اما جذابیت مرکز مرا دامنگیر کرد. وقتی آقای حمیدیمقدم به مرکز آمد، به عنوان معاون انیمیشن مشغول به فعالیت بودم، اگر ایشان در مرکز تغییر و تحول اعمال میکرد، قطعا اتفاقات به سمت و سوی دیگری میرفت، بدون حمایت و همراهی ایشان این دستاوردها به دست نمیآمد.»
معاون انیمیشن ادامه داد: «شورای انیمیشن مرکز گسترش متشکل از استادان ارجمند مریم کشکولینیا، امیر سحرخیز، محمدعلی صفورا، اسماعیل شرعی، سیاوش زرینآبادی، مرتضی رزاق کریمی، مهدی خرمیان، مهدی آقاجانی، شهنام صفاجو، امید خوشنظر و بهرام عظیمی، دوستان بزرگواری که ممکن است نامشان را در این لحظه فراموش کرده باشم، و مسئول همیشه همراه و دلسوز بخش انیمیشن مرکز آقای رسول نبی ابهری، این اساتید افراد موثری هستند که در کنار ما بودهاند تا بتوانیم در حوزه انیمیشن کارهایی تازه انجام دهیم.»
دهستانی ادامه داد: «اتفاقات خوبی در مرکز گسترش رخ داد، در مقاطعی کمبودهایی هم وجود دارد، ممکن است بودجه کافی نداشته باشیم، اما سعی ما بر این بوده که با توجه به سیستمی که در مرکز گسترش وجود دارد در حیطههای مختلف مثل پژوهش، انتشارات، تدوین و … کار کنیم. ما سعیمان را کردهایم اما هنوز راه نرفته بسیاری در انیمیشن ایران وجود دارد که امیدوارم به زودی همه مسائل مرتفع شود.»
پس از آن بخش تقدیر از برگزیدگان آغاز شد و از اهورا شهبازی برنده دو جایزه تندیس طلایی فیلم اول در بخش کوتاه و تندیس طلایی بهترین انیماتور برای فیلم کلاغ، محبوبه کلایی برنده جایزه ویژه هیئت داوران برای فیلم دیوار چهارم، امین کفاشزاده برنده تندیس طلایی بهترین فیلمنامه برای فیلم جسم خاکستری، سمانه شجاعی کارگردان فیلم جسم خاکستری، فائزه دادگر آزاد برنده تندیس طلایی بهترین کارگردانی در بخش دانشجویی برای فیلم ۰۱۶ مجیدرضا عیوضی برنده تندیس طلایی بهترین فیلمنامه در بخش دانشجویی برای فیلم بهشت، الیکا مهران پور برنده تندیس طلایی بهترین فضا سازی برای فیلم بزرگترین ماجرای گلی، آرش قاسمی برنده تندیس طلایی بهترین صداگذاری برای فیلم نهنگ سفید، محمد قاسمی برنده تندیس طلایی بهترین صداگذاری برای فیلم نهنگ سفید، امیر مهران کارگردان فیلم نهنگ سفید، حمید محمدی حجت آبادی برنده تندیس نقره ای بهترین دستاورد فنی برای فیلم گذشته، فاطمه غروی منجیلی دریافت دیپلم افتخار در بخش کودک و نوجوان برای فیلم دست و تخم مرغ تقدیر شد. مدیر عامل مرکز با اهدای لوح از تلاشهای امیر محمد دهستانی معاون انیمیشن تقدیر کرد.
سخنران بعدی این مراسم که فضایی صمیمانه داشت، محمد حمیدی مقدم بود. او در آغاز گفت: «اختتامیه دوازدهمین جشنواره پویانمایی تهران برای من بسیار لذت بخش و باشکوه بود. مرکز گسترش یکی از ارکان اصلی تولید انیمیشن است، ممکن است به نظر برسد توجه و تمرکز ما بر تولید مستند است، اما همه حوزهها برایمان به یک اندازه، مهم و پررنگ است.مرکز باید محل تلاقی اندیشهها، ارتباط و گفتگو باشد، سازندگان آثار را ببینیم و با آنها در فضایی صمیمانه گفتگو کنیم. تا به حال هم آنچه اتفاق افتاده همین بوده. به عنوان مدیر عامل امیدوارم در حوزه پویانمایی این دیدارها و گپ و گفتها بیشتر شود.»
حمیدی مقدم افزود: «جایزههای فیلمسازان مرکز گسترش در جشنواره پویانمایی تهران، تکنیکال و مهم است. این یعنی ما به قابلیتهای برتری دست پیدا کردهایم. ۱۰ اثر که به موفقیت رسیدند، از بین ۳۰ عنوان فیلم مرکز گسترش در جشنواره انتخاب شدند. ما تنها مرکزی هستیم که این تعداد از انیمیشن را در ۲ سال اخیر حمایت و تولید کردیم. این اتفاق خوب با دقت، درایت و مدیریت امیرمحمد دهستانی صورت گرفت. آنچه او انجام داده، در تاریخ ثبت خواهد شد.»
مدیر عامل ادامه داد: « مقطع زمانی ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱، مقطعی درخشان در حوزه انیمیشن هنری و کوتاه ایران است. خوشبختم که با چنین تیمی در مرکز گسترش همراه بودم، امیدوارم ما، دیگران و کسانی که خواهند آمد، خروجی موجود را پاس بدارند خانواده انیمیشن در مرکز همدل، نوآور و خلاق است.»
حمیدی مقدم گفت: «اتفاقی که در حوزه انیمیشن کوتاه افتاده با دوران درخشش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که از آن بهعنوان دوران تولد و درخشش انیمیشن ایران یاد میشود، قابل رقابت است. ما مهمترین مرکز و کمپانی حمایت از این نوع آثار هستیم، جریان سینمای انیمیشن به کمک شما نیاز دارد که وارد حوزهها و عرصههای دیگری شود. باید سینمای انیمیشن را جدی بگیریم و به بخش مخاطبسازی و بازرگانی آن اهمیت دهیم. انیمیشن کوتاه تنها برای مجامع هنری و آرشیو ساخته نمیشود و باید به دست مخاطب برسد، این کار در مرکز گسترش آغاز شده است.»
وی گفت: «جوانانی که با مرکز همکاری میکنند، سرمایههای ما هستند. ما از این سرمایهها نگهداری میکنیم و برایمان مهم است که در وطن، با مضامین بومی و محتواهایی کار کنند که متناسب با فرهنگ و هویت ماست. بهترین تکنیسینهای این حوزه در بهترین کمپانیهای خارجی به کارگزار تبدیل میشوند، ما این را نمیخواهیم. برای ما استعدادهایمان مهم است و از آنها حمایت مادی و معنوی خواهیم کرد.»
مدیر عامل مرکز ادامه داد: «ساخت و حمایت از انیمیشن میانمدت در مرکز آغاز شده است، یکی از وظیفههای مهم مرکز گسترش حمایت از فیلمهای سینمایی انیمیشن است. فعالیت جمعی برای کار درازمدت از بحثهاییست که باید روی آن کار کنیم. امیدوارم استعدادهای کوتاه ما که کشف میشوند، وارد عرصه سینمای حرفهای بلند و تعامل با جهان بیرون از ایران شوند. مرکز گسترش با حمایتی که وزیر محترم ارشاد آقای دکتر اسماعیلی و رییس محترم سازمان سینمایی آقای دکتر خزاعی از آن دارند، میتواند به اهداف خود برسد.»
حمیدی مقدم گفت: «سال ۱۴۰۱ نسبت به سالهای گذشته در حوزه تولید منابع مالی افزایش یافته است. این افزایش بودجه روی تولید فیلم، بخشهای متعدد و حمایت از سینماگران موثر است. به دلیل شیوع ویروس کرونا، دوران گرفتاری مالی که در انتهای سال ۱۳۹۸ داشتیم، کمتر شده است. مرکز گسترش بهعنوان یک شتابدهنده، میخواهد از کشف استعداد تا ورود به حرفهایسازی گام بردارد. روشنترین و زیباترین دریچه سینمای ما انیمیشن است و باید آن را جدی بگیریم، منتظر طرحها و ایدههای بعدی هستیم.»
حمیدی مقدم در انتها از مدیران و همکارانش در مرکز تشکر و با اهدای لوح تقدیر از آنها تقدیر کرد.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- استادان و کارگاههای «سینماحقیقت۱۸» را بشناسید
- سه نمایش برای مستند «۹۹-۱۹» در یک هفته
- ساخت مستند زندگی نویسنده و مترجم سرشناس
- جشنواره فرانسوی به «کشیم عاشق» جایزه داد
- نمایش «آخرین کوسه نهنگ» در جشنواره اسپانیایی
- «فصل فرار اسبها» آماده نمایش شد
- برگزاری دومین جلسه شورای سیاستگذاری؛ دو بزرگداشت و یک نکوداشت در جشنواره «سینماحقیقت»
- «کشیم عاشق» به فرانسه میرود
- جشنواره آلمانی به «پر» جایزه داد
- «مذهب امروز» به «ققنوس» جایزه ویژه داد
- ۲۳۱۴ مستند خارجی به «سینماحقیقت» رسید/ حضور ۱۲۳ کشور
- «پیانو» بهترین انیمیشن استاپموشن جشنواره اسپانیایی شد
- دیپلم افتخار جشنواره اسپانیایی برای «پتتیک»
- «گلهای کاغذی» بهترین انیمیشن کازان شد/ جایزه بهترین بازیگر زن به سپیده ارمان رسید
- تمدید مهلت ارسال اثر به هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت»
نظر شما
پربازدیدترین ها
- وقتی زن تبدیل به «ناموس» میشود/ نگاهی به فیلم «خورشید آن ماه»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- گفتوگو با محمد مقدم درباره سینمای مستند/ فیلم مستند، جهانی است ساختگی؟
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
آخرین ها
- حضورهای بین المللی فیلم کوتاه تامینا
- گلدن گلوب اعلام کرد؛ وایولا دیویس جایزه سیسیل بی دمیل ۲۰۲۵ را میگیرد
- درباره «قهوه پدری»؛ قهوه بیمزه پدری
- «کارون – اهواز» در راه مصر
- اختتامیه جشنواره «دیدار» ۱۷ دی برگزار خواهد شد
- اختصاص سینماسینما/ سه فیلم ایرانی در جشنواره فیلمهای برتر سال ۲۰۲۴ مجله تله راما
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «مجمع کاردینالها»؛ موفقیت غیرمنتظره در گیشه و جذب مخاطبان مسنتر
- مدیر شبکه نسیم توضیح داد؛ مهران مدیری، جنابخان، فرزاد حسنی و چند برنامه دیگر
- تاکید بر سمزدایی از سینما و جشنواره فجر/ علیرضا شجاع نوری: ادغام جشنوارهی ملی و جهانی فجر سیاسیکاری بود
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ جادوی «شرور»؛ داستانی از دوستی، تفاوتها و مبارزه با تبعیض
- برای پخش در سال ۲۰۲۵؛ پسر شاهرخ خان برای نتفلیکس سریال میسازد
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ «گلادیاتور ۲»؛ بازگشتی باشکوه به کُلُسیوم و سنت حماسههای سینمایی
- اعلام نامزدهای چهلمین دوره جوایز انجمن بینالمللی مستند/ محصول مشترک ایران و انگلیس در شاخه بهترین مستند کوتاه
- اصغر افضلی و انیمیشن «رابینهود» در تازهترین قسمت «صداهای ابریشمی»
- جایزه جشنواره آمریکایی به پگاه آهنگرانی رسید
- چهل و سومین جشنواره فیلم فجر؛ از فرصت ثبت نام فیلمها تا داوری عوامل بخش نگاه نو
- نمایش بچه / گزارش تصویری
- اهمیت «باغ کیانوش» در سینمای کمدی زدهی این روزها
- برای بازی در فیلم «ماریا»؛ نخل صحرای پالم اسپرینگز به آنجلینا جولی اهدا میشود
- اکران فیلم علی زرنگار از اواخر آذر؛ «علت مرگ: نامعلوم» رفع توقیف شد
- مانور آمادگی همراه اول برای رویارویی با بحران؛ تمرینی برای پایداری ارتباطات
- بررسی هزینه و درآمد تولیدات ۳ سال اخیر؛ حساب کتاب فارابی جور است؟
- در اولین روزهای اکران بینالمللی؛ «گلادیاتور۲»، ۸۷ میلیون دلار فروخت
- اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر معرفی شدند
- نامزدی ۲ جایزه آمریکایی برای «دوربین فرانسوی»
- «شهر خاموش» بهترین فیلم جشنواره نوستالژیا شد
- فروغ قجابگلی بهترین بازیگر جشنواره ریچموند شد
- «تگزاس ۳»؛ کمدی از نفس افتاده یا موفقیت تکراری؟
- روایتی از سه نمایشنامه از محمد مساوات روی صحنه میرود
- «کارون – اهواز» در مراکش