تاریخ انتشار:1396/05/17 - 18:40 تعداد نظرات: ۰ نظر کد خبر : 62241

هوشنگ گلمکانی علی عباسی نظام کیاییپس از ۳۰ سال در ایران، موزه سینما میزبان فیلمی از ساخته‌های امیر نادری در غیبت این فیلم‌سار شد و هنرمندان مختلفی در این گردهمایی که با یادی از فیلم «دونده» برگزار شد،حضور داشتند.
به گزارش سینماسینما، فیلم سینمایی «کوه» آخرین ساخته امیر نادری که پیش از این در جشنواره‌های مختلفی از جمله جشنواره ونیز هم حضور داشت، اثری خاص و در ادامه فیلم‌های قدیمی این کارگردان  سینمای ایران است. «کوه» به‌عنوان اولین فیلم ایتالیایی‌زبان نادری، روایت‌گر ماجرای مردی است که با وجود تاریکی که پیرامونش را فراگرفته، تقلا می‌کند که آفتاب را به روستای خود بازگرداند و در این مسیر به جنگ طبیعت می‌رود.

در حاشیه‌ی این مراسم و در گوشه‌ای از حیاط موزه سینما و کنار پوستر فیلم«کوه»، یک قالب یخ بزرگ روی یک بشکه نفت قرار گرفته بود،همه آن‌هایی که با فیلم «دونده» امیر نادری خاطره داشتند، بادیدن این صحنه بلافاصله صحنه‌های به یادماندنی این فیلم برایشان تداعی شد.
در این مراسم سینماگرانی و منتقدانی چون ابراهیم فروزش،علی عباسی‌، لاله اسکندری، ملک‌جهان خزاعی، هوشنگ گلمکانی، خسرو دهقان، علیرضا زرین‌دست، محمدعلی سجادی،بهزاد خداویسی،علی ژکان،مهرشاد کارخانی،عزیزالله حمیدنژاد،غلامرضا رمضانی،مجتبی میرتهماسب،محسن امیریوسفی،اسحاق خانزادی،نظام الدین کیایی و… در کنار اهالی رسانه و منتقدین حضور داشتند که پس از امضای پوستر فیلم «کوه» برای تماشای فیلم به سالن دعوت شدند.
اما پیش از آغاز نمایش فیلم، تصاویری از فیلم «کوه» و نقدهایی از رسانه‌های مطرح دنیا درخصوص آن به روی پرده رفت و پس از آن روایت مرحوم علی معلم از اکران فیلم در جشنواره ونیز را شاهد بودیم.
در ادامه شاهین امین که اجرای مراسم را برعهده داشت، به روی صحنه رفت او در بخشی از سخنانش اشاره  داشت:« امیر نادری نمونه یک سینماگر تواناست که بدون داشت ژن خوب  تنها با تکیه بر سخت‌کوشی و توانایی خود توانست از کف خیابان‌های آبادان تا حد یک سینماگر صاحب سبک و موثر بالا بیاید و خود را به سینما و جهان اثبات کند.»
او سپس با ادای توضیحی کوتاه درباره فیلم «کوه»، از علی عباسی تهیه‌کننده فیلم‌های «تنگنا» و «تنگسیر» دعوت کرد به روی صحنه آمده و از امیر نادری بگوید.
مهم‌ترین نکته صحبت‌های عباسی از گذشته امیر نادری تا چند دقیقه پیش از اکران فیلم که تلفنی با او صحبت کرده بود، حول محور محبت و لحن گرم نادری بود: «انرژی، جوشش و ارتفاع حرفه‌ای امیر نادری بر کسی پوشیده نبود و نبوغی که در وجود امیر فوران می‌زد برای همه روشن است. او علاوه بر توانایی یک شرف حرفه‌ای داشت و تمام وجودش را برای اینکه فیلم درستی عرضه شود پای کار گذاشت. یادم هست برای فیلم «تنگسیر» او باوجود اینکه امکان حضور در هتل و استفاده از راننده شخصی داشت، اما با تدارکات فیلم در یک جا زندگی می‌کرد. سطح زندگی و سطح خلقی امیر نادری از ۵۰ سال پیش تاکنون، یعنی از زمانی که به عنوان یک عکاس ساده کارش را شروع کرد تا حالا که نامش در دنیا مطرح شد، هیچ تفاوتی نکرده است.»
سپس، علیرضا زرین‌دست که نادری همیشه از او به عنوان معرفش به سینما یاد می‌کند، نیز به روی صحنه رفت و از طرف امیر نادری به حاضرین در سالن که کم کم به تعدادشان نیز افزوده می‌شد، خوشامد گفت.
زرین دست هم‌چنین به مصادف شدن نمایش این فیلم با سالروز تولد امیر نادری اشاره و تاکید کرد:« بعد از نزدیک به سی سال یک تولد دیگر برای او اتفاق افتاده است.»
هوشنگ گلمکانی سومین کسی بود که روی صحنه رفت و درخصوص حضورش در کرمان و اکران این فیلم در سینمای هنروتجربه کرمان صحبت کرد.
این منتقد هم‎چنین از مصاحبه‌ای گفت که سال‌ها پیش و پس از ساخته شدن فیلم «دونده» با امیر نادری برای مجله فیلم داشته است: «این نقل قول امیر نادری در آن مصاحبه است، اگر «دونده» باعث شود ده نفر فیلم‌ساز خوبی شوند من کار خودم را کردم و فکر می‌کنم نادری این تاثیر را در میان علاقه‌مندان به سینما گذاشته باشد. امیر نادری بعد از فیلم «انتظار» به یک تم ثابت در فیلم‌سازی رسید و «کوه» نیز اثری در ادامه همان مسیر است، این فیلم را با همان زاویه نگاه آثار قبلی نادری ببینید.»

اکران دیگر فیلم‌های امیر نادری در هنروتجربه
در ادامه این مراسم مجتبی میرطهماسب مستندساز و تهیه‌کننده آثار مستند از امیر نادری گفت و خودش را یکی از هنرمندانی دانست که با تاثیر از سینمای امیر نادری وارد این حرفه شده‌ است. او از روزهایی یاد کرد که به واسطه حضور امیر نادری در منزل نظام کیایی- شوهر خواهرش- با سینمای او آشنا شده و در کارهای خودش از نادری الهام گرفته‌است:«همان سال‌ها که نادری از ایران رفت، او در نامه‌ای به بهمن مقصودلو نوشت من رفتم ولی یک روز برمی‌گردم. امیر نادری در آن نامه آدرس یک درخت در بوشهر را داده و نوشته بود، یک روز برمی‌گردم، زیر آن درخت دراز می‌کشم، پایم را به سینه آن می‌گذارم و می‌گویم ما خواستیم و شد، مرد بعدی کیست؟ و این امیر نادری است.»

در ادامه مراسم نوبت به چنگیز حسنی پخش‌کننده فیلم «کوه» رسید، او صحبت‌هایش را با یک خبر خوب برای علاقه‎مندان سینمای نادری آغاز و عنوان کرد که بعد از نمایش «کوه»، بقیه فیلم‌های امیر نادری که در خارج از کشور ساخته‌شده‌اند خریداری و در سینماهای گروه هنروتجربه اکران می‌شوند.
آخرین سخنران این مراسم نظام کیایی رئیس انجمن صدابرداران بود، خاطره‌ای از ساخت یکی از فیلم‌های نادری و نبوغ او گفت،فیلمی که در زمان جنگ و در خوزستان و زیر بمباران شدید ساخته شد.
کیایی در پایان عنوان داشت: «کوه خود امیر نادری است.»
بعد از این صحبت‌ها،تصویری از یادداشت امیر نادری به نمایش درآمد، یادداشتی که در آن فیلمش را به کامران شیردل، احمدرضا احمدی و برات پرتویی تقدیم کرده بود و پس از آن اکران فیلم «کوه» در گروه هنروتجربه رسما آغاز شد.

منبع: ایسنا

لینک کوتاه

مطالب مرتبط

نظر شما


آخرین ها