اولین بار که «آخرین روزهای زمستان» که تلاشی برای نمایش زندگی شهیدحسن باقری بود از تلویزیون پخش شد، یک چیز بیشتر از همه توجهها را به خود جلب کرد، اینکه چقدر فضا این مجموعه مستند به واقعیت نزدیک بود. آدمها چقدر شبیه عکسهایی بودند که از روزهای جبهه و جنگ باقی مانده است. نام محمدحسین مهدویان کارگردان جوان این اثر، با همین مجموعه بود که بر سر زبانها افتاد. برای این مجموعه تست بازیگری از خیلی از جوانهای علاقهمند به بازیگری و البته فضای مستند، گرفته شد. بازیگرانی که برای مستند «آخرین روزهای زمستان» بازی کردند در فیلمهای بعدی مهدویان هم حضور یافتند. محمدحسین مهدویان این روزها مشغول پیشتولید «ماجرای نیمروز۲» است و او برای سومین بار سراغ قصهها و آدمهای گروهک تروریستی مجاهدین خلق یا همان منافقین رفته است. قصهها و روایتهای مهمی از تاریخ معاصر ایران که در تمام این سالها، در سینمای ایران نادیده گرفته شده بود. مهدویان در مستند «ترور سرچشمه» و در «ماجرای نیمروز» به این موضوع پرداخت اما گویا به خواست سیدمحمود رضوی که میخواست سهگانه سینماییاش را با موضوع منافقین تکمیل کند، سراغ «ماجرای نیمروز ۲» رفته است.
هفتم خرداد بود که شورای صدور پروانه ساخت اعلام کرد، فیلمنامه «ماجرای نیمروز۲» به تهیهکنندگی سیدمحمود رضوی، کارگردانی محمدحسین مهدویان و نویسندگی مشترک حسین ترابنژاد و ابراهیم امینی در ژانر سیاسی مجوز ساخت گرفته است. برای گرفتن همین مجوز، سیدمحمود رضوی به قول خودش، بسیار سختی کشید و حرف زد و دلیل آورد تا بتواند کار را شروع کند. چند روز بعد از دریافت مجوز ساخت، محمدحسین مهدویان در اینستاگرام خود متنی را منتشر کرد و همه علاقهمندان به بازیگری را خوشحال کرد.
او در این متن نوشت: «جایی نیست که برویم و کسانی از عشقشان به بازیگری نگویند و فرصتی نخواهند برای اینکه استعدادشان را نشان بدهند. در دایرکتها هم که تا بخواهی پر است از پسران و دخترانی که پیغام میدهند و راهی برای بازیگر شدن جستوجو میکنند. مشتاقانی که خیلیهایشان به واقع استعداد، توانایی و دانش کافی را برای این حرفه ندارند. ولی به حتم در بین این همه مشتاق هستند کسانی که به حق شایستهاند و به دلایل مختلفی مثل دوری از پایتخت، دیده نشدن آثار تجربیشان یا گرفتاریهای مالی و شغلی و خانوادگی نتوانستهاند به چشم بیایند. متاسفانه هرچه تلاش کنی همیشه استعدادهایی نادیده خواهند ماند. شاید به نظر خیلیها فکر چندان جالبی نباشد اما دوست دارم به قدر بضاعت این صفحه و در پاسخ به درخواستها و دایرکتهای بیشمار، دستکم برای دنبالکنندگان همین صفحه فرصتی ایجاد کنم که بختشان را برای حضور در فیلم جدیدمان امتحان کنند. منتظر مطالب بعدی باشید تا ببینیم شاهین بخت بر شانههای چه کسانی خواهد نشست. موافق این کار هستید یا به نظرتان ایده جالبی نیست؟»
اینکه برای ساخت یک فیلم فراخوان بازیگری داده شود کار جدیدی نیست. مهدویان برای فیلم «ایستاده در غبار» هم از این فراخوان بازیگری استفاده کرد و توانست هادی حجازیفر را برای این فیلم کشف کند. استفاده از فضای مجازی برای جذب بازیگر، چند سالی است که در سینمای ایران مرسوم شده است. اصغر فرهادی برای فیلم «فروشنده» چنین کاری انجام داد. اگرچه این شکل فراخوان بازیگری برای کسانی که سالها در این حوزه زحمت کشیده بودند مورد انتقاد قرار گرفت ولی فرصت مغتنمی بود برای کسانی هم که به بازیگری علاقه دارند تا در فضای هنری استعداد و توانایی خود را بسنجند.
شکل تعامل عوامل «ماجرای نیمروز ۲» در فضای مجازی فرصت تبلیغاتی برای این فیلم شکل داده است. عوامل تولید این فیلم، بعد از گذاشتن همان متن انتخاب بازیگر و به دنبال آن استقبال علاقهمندان سینما، سراغ چالش اسم برای انتخاب بازیگری رفت و ۴ اسم در یک نظرسنجی گذاشت تا همه رای بدهند. «چالش استعداد و امید»، «چالش منم بازی»، «چالش فرصت» و چالش «کفش سیندرلا» که در نهایت چالش «استعداد و امید» با ۲۳۹۲ رای موافق بهعنوان اسم چالش فیلم جدید مهدویان برای جذب بازیگر انتخاب شد.
کار بعدی بعد از انتخاب نام چالش، شرایط و قوانین این کار بود. قوانینی که خیلی هم ساده نیستند و شرکتکنندهها باید مسائل زیادی را رعایت کنند. محمدحسین مهدویان قوانین این چالش را اینگونه اعلام کرد: «تعداد زیادی در این چالش شرکت خواهند کرد. پس ناچاریم در این مرحله بسیار منظم و قانونمند عمل کنیم. در مرحله اول خیلیها حذف خواهند شد. این به معنی ضعف اون عزیزان نیست بلکه به دلیل تعداد زیاد متقاضیان است. خواهش میکنم این موضوع رو درک کنید و در صورت حذف شدن عصبانی نشید و واکنش منفی نشون ندید. هیچ دایرکت اضافی و پیام تلگرامی یا ایمیلی نفرستید. چون نمیتونیم بخونیم. این یکی از قوانین این مرحله است و اگر کسی رعایت نکنه متاسفانه حذف میشه. پروفایل شرکتکنندهها باید شخصی و واقعی باشه. پروفایلهای جعلی، تجاری، عمومی یا هر نوع پروفایل غیرشخصی شرکت داده نخواهد شد. شرط اصلی موفقیت در این مرحله خلاقیت و توان شماست. برای متمایز کردن خودتون از دیگران، خیلی متمرکز و هوشمندانه عمل کنید.»
او در ادامه نوشت: «اما بریم سر اصل ماجرا. در قدم اول شما باید صفحه @man_ham_bazi را در اینستاگرام پیدا کنید. این صفحه پرایوته. درخواست عضویت در صفحه را بفرستید و منتظر باشید. در صورت موفقیت در مرحله اول چالش، شما اکسپت خواهید شد. در شروع چالش، هر نفر از شرکتکنندگان فقط به اندازه یک استوری فرصت داره. شما میتونید از همه امکاناتی که یک استوری در اختیارتون قرار میده(ویدئو، عکس، بومرنگ، متن و…) استفاده کنید که ما رو در مورد استعداد خودتون متقاعد کنید. ولی فقط یک استوری و نه بیشتر. کسانی که بیشتر از یک استوری بگذارند حذف خواهند شد. میدونم کار سختیه. فرصت خیلی کوتاهیه ولی استفاده از همین فرصت کوتاه، نبوغ، خلاقیت، توانایی و هوش شما را نشون خواهد داد. مهمترین نکته اینکه باید استوریها رو در ساعات مشخصی که اعلام میشه بفرستید. ارسال یا منشن کردن استوری در خارج از این ساعات هم باعث حذف شما خواهد شد. شما در زمان اعلامی، استوریهاتون رو با هشتگ «چالش_استعداد_و_امید» در این صفحه منشن میکنید تا ما بتونیم توی دایرکت ببینیمشون. ما هم بهعنوان امتیاز به هر استوری از یک تا پنج قلب نمره میدهیم. کسانی که امتیاز بیشتری بگیرند بخت بیشتری برای اکسپت شدن و ادامه چالش دارند. لطفا استوریهایتان را بعد از ارسال حتما ذخیره کنید و بعد از دریافت امتیاز یک اسکرینشات بگیرید و پیش خودتون نگه دارید. این قوانین اصلی این چالشه که باید به دقت رعایت کنید. درک قوانین نشاندهنده توجه، دقت و نظمپذیری شماست که لازمه حضور در یک کار گروهیه. حالا فکرتان را متمرکز کنید روی استوریهایی که باید بسازید. عجالتا از شنبه تا چهارشنبه هر روز از ساعت چهار تا پنج عصر منتظر استوریهاتون هستیم.»
تا به الان که حدود دو هفته از این چالش گذشته است و همچنان به قول مهدویان چندین هزار نفر برای پیوستن به صفحه چالش درخواست عضویت فرستادهاند.
او در پست آخری که برای این اتفاق گذاشته، نوشته است: «از میان کسانی که درخواست عضویت فرستادند، تعداد زیادی هم موفق شدند در ساعات معین استوریهاشون رو بفرستن. تمام استوریهایی که رسیده، بررسی و امتیازدهی شده. اکثر قریب به اتفاق استوریها امتیاز یک و دو گرفتند. فقط ۳۵ نفر تونستند امتیاز سه و چهار دریافت کنند و به مرحله بعدی چالش برن. درخواست عضویت تمام این ۳۵ نفر در صفحه پذیرفته شده و حالا اونها تنها کسانی هستند که از بین هزاران نفری که بهطور قطع همهشون ارزشهایی برای دیده شدن داشتند، به صفحه پیوستند. به هر حال همیشه کسانی هستند که ممکنه به خوبی دیده و درک نشن ولی همین که ما به قدر توانمون بتونیم بخشی از این استعدادها رو ببینیم دستکم فدمی برداشتیم.امروز آخرین روز اعلامی برای بررسی استوریهاست ولی هم به دلیل احترام به استقبال و اشتیاق شما و هم به خاطر رعایت حال کنکوریها، تصمیم گرفتیم فقط یک هفته دیگه هم این مرحله را ادامه بدیم. شاید کسان دیگری هم فرصت کنند و به ما ملحق بشن. پس دقت کنید فقط استوریهایی که شنبه تا چهارشنبه از ساعت چهار تا پنج عصر به صفحه @man_ham_bazi برسه بررسی خواهد شد و در صورت گرفتن امتیاز کافی درخواست عضویت شما در صفحه اکسپت خواهد شد. فقط استوری بفرستید و هیچ دایرکت و پیام اضافیای هم نفرستید. بهخصوص بعد از گرفتن امتیاز.»
با اینکه مهدویان هفته گذشته اعلام کرد که آخرین روز پیوستن به این چالش و شرکت در این فراخوان بازیگری است اما باز هم در یک استوری اعلام کرد که فرصت برای شرکت در این چالش وجود دارد. این چالش از اواسط خردادماه آغاز شد و حالا با وجود سه هفته از شروع این چالش، تا به حال در صفحه اینستاگرام این فراخوان فقط یک نفر فالو شده است. حالا باید دید، این چالش که بسیار هم با استقبال مواجه شده است، چطور میتواند بازیگران جدیدی به تیم بازیگران «ماجرای نیمروز۲» اضافه کند.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
نظر شما
پربازدیدترین ها
- حتی نام ایران او را به گریه میانداخت/ داور زنده زنده دق کرد
- عشق و پساعشق/ چند نکته درباره فیلم سینمایی «نبات» به کارگردانی پگاه ارضی
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
- به بهانه برنامه «جعبه سیاه»؛ کفن و آگهی فوت لیاقت چه کسانی است؟
آخرین ها
- غولی که دنیای سرگرمی را میبلعد/ آیا درآمد نتفلیکس در سال جدید بیشتر از ۴۰ میلیارد دلار میشود؟
- نشریه ورایتی پیشبینی کرد؛ انیمیشن ایرانی نامزد جایزه اسکار میشود
- مراسم رونمایی و اکران فیلم مستند «آواز باد» / گزارش تصویری
- به بهانه سریال «زخم کاری»/ فقط خشونت است و حرص و آز
- فوت برنده جوایز اسکار، کن و سزار؛ برتراند بلیه درگذشت
- نشان ویژه «روابطعمومی پیشگام در کاربرد هوش مصنوعی» به همراه اول اعطا شد
- «جن زدگان» ایبسن روی صحنه تئاتر شهرزاد میرود
- با موافقت شورای پروانه فیلمسازی؛ مجوز ساخت سینمایی برای ۶ فیلمنامه صادر شد
- صداپیشه «مهمونی» به «۱۰۰۱» پیوست
- تنها یک فیلم کوتاه، سهم سینمای ایران در برلین؛ فیلمهای جشنواره برلین ۲۰۲۵ اعلام شد
- جوایز سینمایی لومیر اهدا شد؛ ۵ جایزه به «امیلیا پرز» رسید/ «دانه انجیر معابد» بهترین محصول مشترک اروپا شد
- به بهانه تبلیغات «کیولین» و «بنمانو» در سریال «قهوه پدری» مهران مدیری؛ جایی که برندها به قلب داستان میرسند
- هتتریک دیزنی در ۲۰۲۴/ فروش «موآنا ۲» از مرز یک میلیارد دلار گذشت
- نمایندگان جدید وزارت ارشاد در شورای صدور مجوز ساترا معرفی شدند
- «تاری» در راه لهستان
- نکوداشت خسرو سینایی برگزار شد؛ سینماگری که فردگرا و خودنما نبود
- مراسم جوایز «جوی» برگزار شد/ هاپکینز، فریمن و دیگر ستارهها در عربستان
- هوشنگ مرادی کرمانی: هیچ وقت مُهر سیاسی نخوردم و نمیخورم
- آغاز به کار نخستین نمایشگاه «اهواز پترواکس» با حضور همراه اول
- جزئیاتی درباره «۱۰۰۱ قاب»؛ قصه شهرزاد و هزار و یک شب در جشنواره برلین
- ویژگیهای تفکری که سینما را از بنبست و سکون نجات داد
- «خائن کشی» آنلاین میشود
- مستند «در میان امواج» و روایتی زنانه از جنوب ایران
- جوآن پلورایت درگذشت
- معرفی داوران دو بخش چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
- شهرام میراب اقدم درگذشت
- «عزیز»؛ عاشقانهای با طعم آلزایمر/ مجید توکلی: شورای پروانه ساخت منحل شود
- انجمن منتقدان آثار چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را داوری میکند
- یک برنده اسکار، رئیس هیات داورانِ جشنواره فیلم کوتاه عباس کیارستمی شد
- انتشار فراخوان نخستین جشنواره نمای باران