در فهرست پنج نامزد نهایی شاخه بهترین غیرانگلیسی جوایز اسکار رقابت سختی میان آثار برگزیده جشنوارهی «کن» و «ونیز» ایجاد شده است.
به گزارش سینماسینما، فهرست نامزدهای نهایی نود و یکمین دوره جوایز سینمایی اسکار در شاخههای مختلف روز گذشته اعلام شد و در شاخه مهم بهترین فیلم خارجی سرانجام «جنگ سرد» (پاول پاولیکوفسکی) از لهستان، «روما» (آلفونسو کوآرون) از مکزیک، «هرگز رو برنگردان» (فلورنس فون دونراسمارک) از آلمان، «دزدان فروشگاه»(هیروکازو کورئیدا) از ژاپن و «کفرناحوم» (نادی لبکی) از لبنان به جمع نامزدهای نهایی راه یافتند و نکته قابل توجه، انتخاب هر پنج فیلم از جشنواره کن و ونیز از جمله برندگان نخل طلا و شیر طلا است که رقابت این شاخه را بیش از بیش جذاب کرده است.
فیلم «دزدان فروشگاه» به کارگردانی «هیروکازو کورئیدا» که در جشنواره کن ۲۰۱۸ موفق به کسب جایزه نخل طلای بهترین فیلم جشنواره کن شد، درباره خانوادهای است که به اعمال بزهکارانه خُرد میپردازند و به موضوع فقر در ژاپن اشاره دارد.
سینمای ژاپن در سالهای ۱۹۵۱، ۱۹۵۴ و ۱۹۵۵ و پیش از ایجاد رسمی شاخه بهترین فیلم غیرانگلیسی به ترتیب با فیلمهای «راشامون» از «آکیرا کوروساوا»، «دروازه جهنم» به کارگردانی « تینوسوکه کینوگاسا» و «سامورایی ۱: موساشی میاموتو» ساخته «هیروشی ایناگاکی» موفق به کسب جایزه افتخاری بهترین فیلم خارجی جوایز اسکار شده و در سال ۲۰۰۸ نیز با فیلم «عزیمتها» از «یوجیرو تاکیتا» جایزه اسکار خارجی را به خود اختصاص داد. این دوازدهمین باری است که ژاپنیها به جمع نامزدهای نهایی شاخه بهترین فیلم غیرانگلیسی جوایز اسکار راه یافتهاند.
دزدان فروشگاه
اما فیلم «روما» که با نامزدی در ۱۰ شاخه پیشتاز نامزدهای جوایز اسکار ۲۰۱۹ است رقیب سرسخت شاخه بهترین فیلم غیرانگلیسی است. این فیلم ابتدا قرار بود در جشنواره کن ۲۰۱۸ رونمایی شود اما به سبب اختلافات میان جشنواره کن و کمپانی نتفلیکس در نهایت در جشنواره ونیز برای نخستین بار به روی پرده رفت و توانست جایزه شیر طلای بهترین فیلم را به خود اختصاص داد.
«کوارون» که ساخت فیلم معروف «هری پاتر و زندانی آزکابان» و همچنین درام فضایی برنده اسکار «جاذبه» را در کارنامه سینمایی دارد، عنوان کرده که فیلم جدیدش «روما» تا حد زیادی بر اساس زندگینامه خودش نوشته شده است و درباره بزرگشدن او در منطقه «روما» در حومه شهر مکزیکوسیتی است.
سینمای مکزیک پیش از این نیز ۸ بار نامزد نهایی اسکار خارجی شده است اما تاکنون این جایزه را کسب نکرده است، «روما» در شاخه بهترین فیلم و کارگردانی اسکار ۲۰۱۹ نیز نامزد کسب جایزه است.
روما
سومین فیلم فهرست نامزدهای نهایی نیز از کن میآید، «جنگ سرد» ساخته «پاول پالیکوفسکی» از سینمای لهستان نیز معادلات این شاخه از جوایز اسکار را پیچیدهتر کرده است. این فیلم که در جشنواره کن جایزه بهترین کارگردانی را به خود اختصاص داد، درام سیاه و سفید «جنگ سرد»، داستان عشقی آتشین میان دو نفر با سابقه و خلق و خوی کاملا متفاوت است که در بحبوحه جنگ سرد در لهستان، برلین، یوگسلاوی و پاریس روایت میشود.
این فیلم با بازی «یوانا کولیگ» و «ژان بالیبار» دومین ساخته «پاول پالیکوفسکی» کارگردن مطرح لهستانی است که در سال ۲۰۱۳ با فیلم «آیدا» موفق به کسب جایزه بهترین فیلم خارجیزبان جوایز سینمایی اسکار شد.
جنگ سرد
فیلم «هرگز روی برنگردان» به کارگردانی (فلورنس فون دونراسمارک) از آلمان نیز در جشنواره ونیز یکی از نامزدهای شیر طلای بهترین فیلم بود و نماینده سینمای آلمان در میان نامزدهای اسکار خارجی است.
در این فیلم «تام شیلینگ» و «سباستیان کخ» بازیگران اصلی هستند و داستان این فیلم در واقع بر اساس زندگی «گرهارد ریختر» هنرمند تجسمی آلمانی است.
هرگز روی برنگردان
درام لبنانی «کفرناحوم» به کارگردانی «نادین لبکی» برنده جایزه هیات داوران کن ۲۰۱۸، دومین حضور پیاپی سینمای این کشور عربی را در میان نامزدهای نهایی شاخه بهترین فیلم غیرانگلیسی رقم زده است. لبنان سال گذشته نیز با فیلم «توهین» به کارگردانی «زیاد دوئیری» به فهرست نهایی این شاخه راه یافته بود.
اصفر فرهادی همچنان پرافتخارترین کارگردان منطقه خاورمیانه در جوایز اسکار است که دو جایزه اسکار خارجی برای سینمای ایران به ارمغان آورده است.
کفرناحوم
سال گذشته فیلم «زن شگفتانگیز» به کارگردانی «سباستین للیو» از شیلی برنده اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی شد که در بخش رقابتی جشنواره برلین نامزد دریافت خرس طلایی بود.
منبع: ایسنا

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
نظر شما
پربازدیدترین ها
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
- نگاهی به «عروج» به بهانه زادروز لاریسا شپیتکو/ لحظه روبرو شدن با «خود»
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- یک جایزه برای آیدا پناهنده؛ جشنواره فرانسوی به «در انتهای شب» جایزه داد
- نگاهی به سریال «جانسخت»؛ منتظر غافلگیری بمانیم یا نه؟
آخرین ها
- رکوردشکنی «پایتخت ۷» در تلوبیون؛ ۳۳۰ میلیون دقیقه تماشا و ۶۶۰ هزار کاربر همزمان
- فوت بازیگر آمریکایی؛ ریچارد چمبرلین درگذشت
- بزرگداشت رخشان بنیاعتماد برگزار شد
- نگاهی به فیلم عزیز؛ فیلمی قابل احترام
- عیدی ویژه همراه اول بهمناسبت عید فطر
- پرفروشهای سینما در هفته اول نوروز/ هیچ کدام از فیلمهای نوروزی، یک میلیون تماشاگر نداشتند
- آکادمی اسکار عذرخواهی کرد
- «میراث» در جشنواره هاتداکس رقابت میکند
- تازهترین ساخته هادی محقق به چین میرود/ اولین حضور جهانی «دِرنو» در جشنواره پکن
- یک جایزه برای آیدا پناهنده؛ جشنواره فرانسوی به «در انتهای شب» جایزه داد
- یک واکنش دیرهنگام؛ بیانیه آکادمی داوری در پی خشونت علیه برنده اسکار
- پس از ۴ دهه برگزاری در یوتا؛ جشنواره ساندنس به کلرادو میرود
- فرشته سقوط کرده/ نگاهی به فیلمنامه «هیات منصفه شماره ۲» با بررسی عناصر مشترک درامهای دادگاهی
- «داستان سلیمان»؛ یک داستان واقعی از هزاران پناهجوی جهان
- «یک نبرد پس از دیگریِ» دیکاپریو کوتاهتر شد!
- یک عشق بی رحم،مجازات اعدام را در بریتانیا لغو کرد
- اکران آنلاین «زودپز» در شبکه نمایش خانگی
- نتفلیکس با «صد سال تنهایی» به یک رمان کلاسیک «غیرقابلاقتباس» جان میبخشد
- «ذهن زیبا»؛ اتفاقی زیبا در تلویزیون
- اسرائیل، کارگردان برنده اسکار را بازداشت کرد
- یک جایزه برای مجری اسکار؛ کونان اوبراین، جایزه مارک تواین را گرفت
- برای دستاوردهای یک دهه فعالیت حرفهای؛ بالاترین تجلیل سینمایی بریتانیا از تام کروز
- داوری فیلمساز ایرانی در جشنواره مورد تایید اسکار
- نگاهی به «اکنون»/ هنرِ شنیدن
- «بیگانه» کامو مقابل دوربین کارگردان فرانسوی میرود
- «روایت ناتمام سیما» قاچاق شد/ علیرضا صمدی: خواهش میکنم نسخه غیرقانونی را نبینید
- نقدچیست؟ منتقدکیست؟
- نوروز موسیقایی با فیدیبو؛ برنامه فستیوال موسیقی «گوشه» اعلام شد
- دارن آرونوفسکی میسازد؛ اقتباس سینمایی از رمان «کوجو»
- «بیصدا حلزون»؛ تلخی میان تصمیم و تسلیم