روزنامه شرق در پی جنجالی که در پی پخش برنامه «دورهمی» پنجشنبه شب بیست و ششم آذر ماه در فضای رسانهای رخ داد، گزارشی در مورد مدیری و واکنشها به برنامههای او منتشر کرد.
به گزارش سینماسینما، سخنان مدیری در برنامه پنجشنبه شب درباره سازش و سازشکاری با برداشتهای سیاسی روبرو شد. در پی این روزنامه شرق با تهیه گزارشی واکنشها به این موضوع را مورد توجه قرار داد:
«مهرانخان مدیری» خطابش کردند؛ دورهمیاش را «هجونامه» و خودش را «فاقد تخصص» نامیدند. اینها، بخشی از حملات کاربران فضای مجازی به کارگردان و بازیگر پرحاشیه طنز ایران است. مدیری در برنامه دو شب پیش خود در دورهمی با موضوع شجاعت، در سخنانی گفت: «عدهای جرئت کردند وارد عملیاتی شوند که به آنها گفته شده بود، برگشتی در آن نیست. اگر ما بودیم چهکار میکردیم، امروز که شرایط کاملا عادی است، جواب آن دل و جرئت خارقالعاده را با سازشکاری و منفعتطلبی میدهیم. اگر دل و جرئت بعضی از کارها را ندارین، چرا پستهایی را میگیرید که انجام وظایفش دل و جرئت میخواهد، تو که نمیتونی بتمرگ خانهات». هرچند مدیری در این صحبتها به اسم خاصی اشاره نکرده؛ بااینحال بسیاری میگویند منظور مهران مدیری در این جملات، برخی مسئولان دولتی بوده است.
جنجال، سر خط
هنوز مدتزمان زیادی از صحبتهای مدیری در برنامه «دورهمی» درباره حق طلاق زنان و طعنه و کنایههای او به مردان و «جوگیر»خواندنشان از طرف او نمیگذرد؛ برنامهای که باز هم سیلی از انتقادها به گفتههای اخیر او در برنامه را بههمراه داشت یا قبلتر، ماجرای اعتراض ٢٠ نفر از نمایندگان فراکسیون اهل سنت مجلس که مدتی قبل در تذکر کتبی خواستار برخورد جدی با عوامل تولید و مجری برنامه دورهمی بهدلیل آنچه اهانت به بزرگان اهل سنت میخواندند، شدند. تذکر این نمایندگان به بخشی از برنامه دورهمی بود که با موضوع «تظاهر و ریا» پخش شد. در این برنامه، مدیری، داستان فرد ریاکار و نان بهنرخروزخوری را روایت میکند که برای استخدام مراجعه کرده و براساس جو موجود و تنها از روی ریاکاری و نانبهنرخروزخوری بدون هیچ ارتباطی با موضوع استخدام به دو نفر از بزرگان اهل سنت لعنت میفرستد.
اما برنامه جمعهشب مدیری با موضوع شجاعت روی آنتن رفت. مدیری در بخشی از برنامهاش گفت: «جرئت نقطه مقابل سازشکاری است که ما اسمش را میگذاریم عملکرد جنتلمنانه یا پاسدادن به هم برای بقا. اجرای خیلی چیزها نیاز به جرئت دارد و کسانی که پرونده پاکی دارند جرئت عبور از سازشکاری را دارند.
یکی تصادف میکند هیچکس به او کمک نمیکند چون میگویند شاید پای ما هم وارد ماجرا شود. بعد تصور کنید چگونه یک عده جرئت کردند وارد عملیاتی بشوند که به آنها گفتهاند برگشتی در آن نیست. اگر ما بودیم چهکار میکردیم؟ امروز که شرایط کاملا عادی است جواب آن دل و جرئت خارقالعاده را با منفعتطلبی و سازشکاری میدهیم. اگر جرئت انجام بعضی کارها را ندارید پس چرا پستهایی را میگیرید که انجام وظایفش دل و جرئت میخواهد؟» صحبتهای مدیری در برنامه، واکنشهای بسیاری در صفحات مجازی به دنبال داشت و برخی صحبتهای او را نقدی به سیاست خارجی دولت یازدهم تعبیر کردند. اعتراض مردم در شبکههای اجتماعی تا آنجا ادامه یافته که حتی کمپینهایی علیه مدیری به راه افتاده است. «بالاخره آقا مهران کدوم طرفی؟»؛ بالاخره ما نفهمیدیم ایشون طرفدار دولت قبل بود یا دولت مستقر یا اصلا یک کمدین بینظیر ایران است که میتواند نقدهایی در قالب کمدی مطرح کند. بنده خدا هرچی گفت، یک عده ناراحت شدن؛ از طرفداران دولت قبل بگیرید تا وزارت بهداشت و وکلا و… صحبت هم که بشه، میگن ما مردم خیلی بافرهنگی هستیم، ولی نمیتونن یک برنامه طنز رو دووم بیارن. «همین که صداوسیما به این متن اجازه انتشار داده یعنی باهاش موافق بوده. پس سیاسیه… همین برنامهرو از اول بادقت ببینین چندبار وصلهپینه شده بود»؛ اینها بخشی از واکنشهای کاربران فضای مجازی به اظهارات دو شب پیش مدیری است.
شوخی با تحصن نمایندگان مجلس ششم
ورود مستقیم مدیری به مسائل سیاسی روز و موضعگیریهای نابهنگام او، چیز تازهای نیست. شوخی او با تحصن سیاسی نمایندگان مجلس ششم از اولین حواشی سیاسی زندگی حرفهای این بازیگر محسوب میشود؛ تحصنی که در ادامه به روزه سیاسی کشیده شد و همین روزه سیاسی موجب شد تا مدیری در همان ایام با این سوژه شوخی کند! دی ماه ۸۲ و همزمان با ردصلاحیت برخی از نمایندگان مجلس ششم، چهرههای ردصلاحیتشده در مجلس تحصن کردند و برخی از متحصنان با انتشار بیانیهای اعتراض خود را اعلام کردند. مدیری که آن زمان برنامه نقطهچین را در دست داشت، سر شوخی را با نمایندگان باز کرد. قصه از این قرار بود که کاسبی تصمیم میگیرد جزء هیأتمدیره صنف خودش باشد، اما بعد از ثبتنام، صلاحیتش از طرف اتحادیه رد میشود و این فرد به همراه دوستانش تحصن میکند. آنها جلو چشم خبرنگاران به خودشان سرم وصل میکنند، اما وقتی کسی نیست یواشکی غذا میخورند. این مسئله با انتقاد شدید برخی نمایندگان از جمله داود سلیمانی، ناصر قوامی، محسن آرمین و… مواجه شد. این نمایندگان نمایش این طنز را اهانت به نمایندگان اصلاحطلب عنوان کردند. مرحوم کیومرث صابریفومنی هم در یادداشتی او را از دایره هنرمندان خارج دانست. این انتقاد از آنجا که بهطورکلی با سیاستهای صداوسیما همراستا نبود، چندان از طرف آنها جدی گرفته نشد و تلویزیون اینجا کاملا پشت مدیری ایستاد. حتی در جاهایی هم به این نکته اشاره شد که یک طنز تلویزیونی که مربوط به مشکلات صنفی یک قشر جامعه است، چه ارتباطی با نمایندگان مجلس دارد! البته در نهایت هیچ مشکلی برای ادامه پخش «نقطهچین» پیش نیامد و سریال ادامه پیدا کرد.
مدیری و قالیباف
صحبتهای مدیری درباره شهردار تهران هم از دیگر مواردی است که حواشی بسیاری را به همراه داشته. در برنامهای که پروفسور سمیعی حضور داشت، این برنامه به زعم بسیاری، تبلیغی تمامعیار برای قالیباف از زبان یک جراح مشهور دانسته شد و البته تمجیدهایی که در برخی از برنامههای او از قالیباف صورت گرفته، این برنامه را به حمایت از قالیباف متهم کرده است.
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- «قهوه پدری» مهران مدیری از در شبکه نمایش خانگی
- از ۶ صبح تا ۵ عصر خبری نبود!
- مهران مدیری با «گل یا پوچ» در شبکه نمایش خانگی
- تدارک مهران مدیری برای اکران فیلم جدیدش از چهارشنبه
- فیلمهای سعید سهیلی و مهران مدیری در راه سینماها/ تعویق یک هفتهای اکران «یادگار جنوب»
- بازگشت مهران مدیری با یک سریال و شروعِ پیشتولید «پایتخت»
- بازگشت ایرج طهماسب و فرزاد حسنی/ موضع صداوسیما درباره مهران مدیری
- ادعای عجیب مدیر شبکه۴؛ مدیری، علیخانی، جوان و صحت جرأت نمیکنند به تلویزیون بروند
- فیلم مهران مدیری به تدوین رسید
- بازخوانی یک مصاحبه با کیومرث صابری فومنی در ۲۲ سال پیش به بهانه سالروز درگذشت او
- واکنش مهران مدیری به شایعهها/ از خودم خستهام!
- مهران مدیری، دُبی، علی کریمی و باقی ماجرا
- شبکه نسیم فعلا کنداکتورش را بدون «دورهمی» بست
- تلویزیونی که مهرهسوزی میداند
- بدون منطق روایی/ نگاهی به فیلم «خائنکشی»
نظرات شما
پربازدیدترین ها
- با موافقت شورای پروانه فیلمسازی؛ ۶ فیلمنامه پروانه ساخت سینمایی گرفتند
- درباره یک خبر بی نهایت وحشتناک و غم انگیز
- یادداشتی بر فلسفه دوستی بر پایه «چشمانت را ببند»/ در جستوجوی دوست
- پس از جنجال حرفهای مدیر جشنواره کمرایمیج؛ استیو مک کوئین رفت/ کیت بلانشت ماند
- با احکامی جداگانه از سوی رائد فریدزاده؛ حسینی و شفیعی معاون شدند/ ایلبیگی به موسسه سینماشهر رفت
آخرین ها
- «کارون – اهواز» در مراکش
- رونمایی از پوستر انیمیشن «شنگول و منگول» در آستانه اکران
- درباره «اتاق بغلی» اثر پدرو آلمودووار/ مرز باریک دوستی و مرگ زیر جهانی از زندگی و رنگ
- استادان و کارگاههای «سینماحقیقت۱۸» را بشناسید
- بر مبنای آمار سمفا؛ روند صعودی فروش سینماها در هفته گذشته نزولی شد
- محمد شکیبانیا رئیس سیزدهمین جشن مستقل سینمای مستند شد
- گفتوگو با محمد مقدم درباره سینمای مستند/ فیلم مستند، جهانی است ساختگی؟
- با احکامی جداگانه از سوی رائد فریدزاده؛ حسینی و شفیعی معاون شدند/ ایلبیگی به موسسه سینماشهر رفت
- کارگردان «سه جلد»: اقتصاد سینمای ایران را چند سکانس رقص میگرداند
- نمایش دو مستند از ناصر تقوایی در موزه سینما
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ کونان اوبراین، میزبان اسکار ۹۷ام خواهد بود
- «کارمند جماعت» رونمایی میشود
- یادداشتی بر فلسفه دوستی بر پایه «چشمانت را ببند»/ در جستوجوی دوست
- دنزل واشینگتن از دنیای بازیگری خداحافظی میکند
- تاد هینز رئیس هیئت داوران جشنواره فیلم برلین شد
- پس از جنجال حرفهای مدیر جشنواره کمرایمیج؛ استیو مک کوئین رفت/ کیت بلانشت ماند
- ابوالفضل جلیلی مطرح کرد؛ حضور در کلاس بازیگری عامل موفقیت نیست
- نمایش بلندترین سکانس پلان سینمای مستند ایران در آمریکا
- کدام سینما واقعی تر است ؟
- پیدا شدن جسد یک بازیگر در خانهاش
- دیدار اصغر فرهادی با علاقهمندان فیلمهایش در استانبول
- فیلمی که اطلاعاتش مخفی نگه داشته شده؛ لوپیتا نیونگو به فیلم کریستوفر نولان پیوست
- «کتابخانه نیمهشب» روی صحنه میرود
- سه نمایش برای مستند «۹۹-۱۹» در یک هفته
- با موافقت شورای پروانه فیلمسازی؛ ۶ فیلمنامه پروانه ساخت سینمایی گرفتند
- درباره فیلم جدید رابرت زمکیس/ «اینجا»؛ یک قرن را طی می کند، اما بدون حرکت دوربین
- سوینا منتشر میکند؛ نسخه ویژه نابینایان «مورد عجیب بنجامین باتن» با صدای مهدی پاکدل
- «پینگو» بعد از ۱۸ سال بازمیگردد
- جوایز اصلی فستیوال فیلم هانوی به «بی سر و صدا» رسید
- درباره یک خبر بی نهایت وحشتناک و غم انگیز
خدا رو شکر که پوپک صابری فومنی این دروغ روزنامه شرق رو افشا کرد و گفت اصلا چنین یادداشتی وجود ندارد