سینما سوره اصفهان بعدازظهر روز سه شنبه ۱۴ آذر ماه میزبان فیلم «یک قناری یک کلاغ» به کارگردانی اصغر عبداللهی بود . بعد از نمایش فیلم، جلسه نقد و بررسی آن با حضور علی حضرتی تهیهکننده و هنگامه قاضیانی بازیگر این فیلم برگزار شد.
به گزارش سینماسینما، این جلسه در هوای سرد پاییزی با حضور تماشاگران پر تعداد هنروتجربه راس ساعت ۱۹ به گرمی برگزارشد. در ابتدای جلسه هنگامه قاضیانی به روی صحنه رفت و از حضورش در میان طرفداران و مردم اصفهان اظهار خوشحالی کرد. بعد از آن میثم زمانی مجری برنامه، ضمن تبریک ولادت پیامبر اکرم حضرت محمد (ص) جلسه را با معرفی عوامل این فیلم آغاز کرد.
ابتدا علی حضرتی در سخنی کوتاه گفت:«من تهیه کننده فیلم «یک قناری یک کلاغ» هستم و برای بار دوم است که برای شرکت در جلسه نقد و بررسی یک فیلم به اصفهان میآیم. بار اول برای فیلم «نیم رخها» اثر زنده یاد کریمی اینجا بودم.»
بعد از آن هنگامه قاضیانی دلیل غیبت اصغر عبداللهی کارگردان فیلم در این نشست را چنین توضیح داد:«ایشان واقعا به اصفهان علاقهمند هستند و خیلی به این شهر سفر میکنند اما مادرشان کسالت دارند و ایشان مرتب در حال سفر بین تهران و شیراز هستند.»
در ادامه سوالات حاضرین و مجری نشست پیرامون فیلم مطرح شد. علی حضرتی در پاسخ به سوالی درباره دلیل ساخت این فیلم گفت:«بعد از ساخت فیلم «خداحافظی طولانی» اثر فرزاد موتمن که فیلمنامهاش را اصغر عبداللهی نوشته بود، به ایشان پیشنهاد همکاری دادم. او هم قبول کرد و این فیلمنامه را آورد. بلافاصله بعد از خواندن فیلمنامه، تولید را شروع کردیم. در کار تولید هم مهمتر از همه پیدا کردن عمارت این فیلم بود. در انتخاب بازیگران ما فقط به یک گزینه فکر کردیم و آن هم خانم قاضیانی بود و گفتیم اگر ایشان قبول نکنند، از ساخت فیلم منصرف میشویم.»
هنگامه قاضیانی هم در ادامه صحبتهای حضرتی با اشاره به اینکه نقشش در این فیلم، سختترین نقشی بوده که تا به حال بازی کرده است،عنوان کرد:«وقتی فیلمنامه را به من دادند نگفتند به طور جدی قرار است، این فیلم را بازی کنم و من هم مرتب به گزینههایی که میتوانند این نقش را بازی کنند، فکر میکردم اما از لحظهای که فیلمنامه را خواندم، آرزوی این را داشتم که در این فیلم باشم. میدانستم هربازیگری این نقش را بازی کند، کارش خیلی سخت است. سختترین بخش آن هم این بود که ۷۰ درصد کار صدای سر بود. بسته بودن یک چشم شخصیت هم کار را دشوارتر میکرد،چرا که در این وضعیت بخش زیادی از زبان بازیگر از او گرفته میشد. حالا در چنین شرایطی، بازیگر باید بتواند سرسنگینی افراد این خانه را هم نشان دهد. در تمام نقشهایم تا به امروز و تا آخر عمرم معتقدم این پرسونا است که به من ورود میکند و این من هستم که از او یاد میگیرم.»
هنگامه قاضیانی در ادامه درباره فضای حاکم بر این فیلم و پشت صحنه آن صحبت کرد:«شما در کنار آقای عبداللهی انگار هر لحظه بیدار میشوید و نکتهای دستگیرتان میشود. وقتی قرار بود این نقش را بازی کنم، به خودم گفتم زبان مد نظر نویسنده، مربوط به چه زمانی است ؟ تعبیر این کلمات برای من سخت بود.بنابراین سعی کردم به زبان این فیلم نزدیک شوم. فضای حاکم بر پشت صحنه ما خیلی آرام بود، به طوری که من به راحتی در نقش الهه بودم. در تمام طول کار ما راحت کار میکردیم، نظر میدادیم و با موافقت کارگردان آرام جلو میرفتیم.»
در بخش دیگری از این نشست از هنگامه قاضیانی درباره همکاری با کارگردانهای اول سوال شد. او توضیح داد:«ایشان کارنامه بلندی در فیلمنامه نویسی دارد و دیپلم افتخار و سیمرغ بلورین دارد اما فیلم اولی است. برای من مهمترین نکته برای انتخاب، آرامش است.الان هم بیشتر با کارگردانهای فیلم اولی کار میکنم چرا که معتقدم خیلی از کار چندمیها دچار رکود شدهاند.در واقع بعد از گرفتن دو سیمرغ، به این نتیجه رسیدم که باید با کار اولیها کار کرد. اما در مورد آقای عبداللهی از وقتی فیلمنامه را خواندم، شک نداشتم باید با ایشان کار کنم.چرا که فیلمنامه مانند زندگی بود. من در شغلم خیلی دقیق هستم و معتقدم زمان میبرد تا پرسونا را کشف کرد،با او زندگی کرد و به نقش رسید. پس همزمان دو نقش در دو فیلم متفاوت را بازی نمیکنم و به اصطلاح از این آینه گریم به آن یکی نمیروم.»
در ادامه علی حضرتی در پاسخ به انتقاد یکی از تماشاگران که معتقد بود داستان این فیلم بیشتر مناسب یک فیلم کوتاه است و برای فیلم بلند انگار کش آمده است، توضیح داد:«داستان کوتاه با فیلم کوتاه فرق دارد، این حرف را قبول ندارم.طرح اولیه این کار از دل داستان کوتاه میآید اما این فیلم را نباید با آثار روی پرده مقایسه کرد، بهویژه آثاری که سرضرب هستند و ریتم تندی دارند.»
او همچنین درمورد فضای فیلم و دیالوگهایش گفت:«ابزار یک فیلم دیالوگ، تصویر و اکت است. این فیلم پر از دیالوگهای دو پهلو است و همین دیالوگها و تصویرهاست که به ما اطلاعات میدهند. ما از روی همین دیالوگها عشق این دو نفر را میفهمیم و از سکوت آنهاست که به سردی رابطهشان پی میبریم. این فیلم پر از صدای سر است و چون صدای سر نوعی حدیث نفس و صدای وجدان محسوب میشود، نمیتواند دروغ باشد.»
این تهیهکننده در ادامه با اشاره به اینکه استعاره در دیالوگهای فیلم خیلی زیاد است، عنوان کرد:«آقای عبداللهی از نماد و تمثیل فرار میکند. همانطور که دیدید، در دل این فیلم نمادی نداریم و همه چیز مستقیم گفته میشود.اما در اکثر مواقع یک ارجاع مثال گونه داریم و بذر دیالوگ کاشته میشود تا جای دیگری برداشت شود.»
در پایان علی حضرتی از تهیه فیلم «اردک لی» به کارگردانی بهروز غریب پور خبر داد و اظهار امیدواری کرد این فیلم برای نمایش در جشنواره فیلم فجر امسال آماده شود .
منبع: هنروتجربه، مرسده محمدی
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- اعلام جرم دادستان تهران علیه هفت سینماگر و یک فعال رسانهای
- تازهترین اظهارات ضرغامی درباره شجریان، قاضیانی و آتشی
- هنگامه قاضیانی آزاد شد
- هنگامه قاضیانی و کتایون ریاحی بازداشت شدند
- حسام منظور در «جزیره» مقابل دوربین سیروس مقدم رفت
- هنگامه قاضیانی در سریال «جزیره» بازی میکند
- دیکتهای پرغلط/ نگاهی به فیلم «سازهای ناکوک»
- سازهای ناکوک فیلمنامه/ نگاهی به فیلم «سازهای ناکوک»
- مروری بر کارنامه هنری هنگامه قاضیانی به بهانه زادروزش در گفتگو با ناصر ضمیری/ بازیگر نقشهای ماندگار
- یادداشت هنگامه قاضیانی درباره فیلم «سرکوب»
- تداوم موفقیت بینالمللی بازیگران میرکریمی
- اکران کمدی «به وقت خماری» بعد از «عصبانی نیستم»
- اتمام فیلمبرداری فیلم کمدی محمد حسین لطیفی
- رعنا آزادیور با هنگامه قاضیانی و ابوالفضل پورعرب همبازی شد
- فیلم ۲۷ ساله تام کروز و نیکول کیدمن روی آنتن
نظر شما
پربازدیدترین ها
آخرین ها
- آنونس رسمی عاشقانه «عزیز» رونمایی شد
- با نظرسنجی از ۱۷۷ منتقد فیلم؛ نشریه ایندی وایر برترینهای سال ۲۰۲۴ سینما را معرفی کرد
- احمد رسولزاده و «بنهور» در بیست و هفتمین قسمت «صداهای ابریشمی»
- درباره «بی همه چیز»؛ درامی پیچیده با شخصیتهایی چندلایه
- نگاهی به فیلم «هفتاد سی»/ در بستر واقعیت
- موقعیت فیلمهای ایران و سینماگران فراملی در فرانسه
- قهوه دمنکشیده/چرا سریال مهران مدیری نتوانست انتظارات را برآورده سازد؟
- سرقتهای سریالی ۳زن به سبک «تسویه حساب»
- با اعلام آکادمی داوری؛ نامزدهای اولیه اسکار معرفی شدند/ یک انیمیشن ایرانی در میان آثار
- انیمیشنی درباره لیونل مسی؛ پخش «مسی و غولها» از تلویزیون دیزنی
- کدام شبکههای تلویزیونی ادغام یا منحل میشوند؟
- جشنوارۀ ملی تئاتر اقتباس افتتاح شد/ امید به حضور در خانوادۀ جهانی تئاتر با شناسنامه خاص خود
- فوت بازیگر سرشناس اسپانیایی؛ ماریسا پاردس درگذشت
- معرفی هیأت انتخاب بخش سینمای ایران در جشنواره چهل و سوم فیلم فجر
- معرفی داوران بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران در فجر۴۳
- «کیک محبوب من»، رابطهای رویایی اما تراژیک
- لغو نمایش فیلم “آخرین تانگو در پاریس”
- اسطوره موسیقی هند و یکی از برجستهترین نوازندگان طبلا در جهان درگذشت
- بررسی «ازازیل» و «انجمن اشباح» در شورای صدور مجوز ساترا
- «عزیز» از چهارشنبه اکران میشود/ رونمایی از پوستر فیلم
- مرور آثار سینمایی، تئاتری و مستند «اینگمار برگمان» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
- از ۵ دی ماه؛ «علت مرگ: نامعلوم» روی پرده سینما میرود
- بازگشت ژان کلود ون دام با کمدی اکشن/ «باغبان»، ژانویه، انحصاری در فرانسه اکران میشود
- ترجمه اختصاصی سینماسینما/ نیکول کیدمن: در سال ۲۰۰۸ بازیگری را رها کردم/ فکر میکردم کارم تقریباً تمام شده است
- انتقاد روزنامه جام جم از تمسخر نام مریم و مسیحیت در فیلم صبحانه با زرافه ها
- بر اساس اعلام سامانه نمایش آنلاین نتفلیکس؛ کمک ۵۲ میلیون دلاری «صد سال تنهایی» به کلمبیا
- معرفی برگزیدگان جشنواره سینماحقیقت هجدهم/ وزیر ارشاد: ما مسئولان خودنظامپنداری را کنار بگذاریم
- نگاهی به جذابیت های ماندگار «ریوبراوو» وسترن با طعم شکلات
- به هر داستانی نباید اطمینان کرد
- وزیر ارشاد : بعضی مسئولان خودنظام پنداری را کنار بگذارند