تاریخ انتشار:۱۳۹۴/۰۷/۲۴ - ۱۴:۰۰ تعداد نظرات: ۰ نظر کد خبر : 4077
سریال+دایی+جان+ناپلئونخانه میرزا علی اصغرخان اتابک (امین السلطان) که محل فیلمبرداری سریال دایی جان ناپلئون به کار گردانی ناصر تقوایی بود به به تملک سازمان زیباسازی شهر تهران درآمد.

خانه باغ اتحادیه معروف به دائی جان ناپلئون، خانه میرزا علی اصغرخان اتابک (امین السلطان) صدراعظم سه پادشاه قاجار ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه و محمد علی شاه بود که پس از فوت وی در سال ۱۲۹۵ شمسی توسط حاج رحیم اتحادیه از وارثان امین‌السلطان خرید و با تفکیک آن به ۳۰ سهم، آن را میان فرزندان خود تقسیم کرد. این خانه در دهه ۵۰ لوکیشن سریال معروف «دایی جان ناپلئون» ساخته ناصر تقوایی بود و به همین نام نیز معروف شد.

پس از ثبت این بنا کش و قوس‌های فراوانی به وجودآمد و این خانه – باغ رو به زوال رفت و پیچیدگی‌های حقوقی و وراثی باعث شد تا کار این خانه قفل شود و تا سال ۹۲ این قفل ادامه داشت. اما خوشبختانه در ۶ آبان سال ۹۲ قفل این خانه شکسته شد و با برنامه‌ای که کمیته پیگیری حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران و سایت سفرنویس همزمان با هفته تهران ترتیب دادند، جرقه احیا این خانه زده شد و کلید بر قفل هشت ساله بنا زده شد. در این برنامه مرتضی طلایی نایب رئیس شورای شهر تهران، رحمت الله حافظی رئیس کمیسیون سلامت، خدمات و محیط زیست شورای شهر تهران، فرهادی قائم مقام سابق شهرداری منطقه ۱۲، نظری مدیرکل ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی کشور، وراث خاندان اتحادیه، نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد و صاحب نظران و رسانه‌ها با کاشتن درخت در این بنا، نهال احیا خانه اتحادیه را کاشتند و مرتضی طلایی قول داد تا مصوبه تملک خانه اتحادیه توسط شهرداری تهران را در شورای اسلامی شهر تهران به تصویب برساند و قول وی معروف به «قول طلایی» شد.حال پس از حدود دو سال از گذشت قول طلایی برای خانه اتحادیه و مصوبه شورای شهر تهران در ۲ مهر سال ۹۳ مبنی بر تملک این بنا، این عمارت به تملک سازمان زیباسازی شهر تهران در آمد. عیسی علیزاده، رئیس سازمان زیباسازی شهر تهران در این باره می‌گوید: خانه – باغ اتحادیه با توجه به مصوبه مورخ ۲/۷/۱۳۹۳ شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر الزام شهردرای تهران به تملک و بازسازی خانه باغ معروف به اتحادیه واقع در محدوده منطقه ۱۲ شهرداری تهران و بهره برداری از آن به عنوان مرکز فرهنگی، هنری و دستور شهردار تهران مبنی بر الزامی کردن این مصوبه، در دستور کار این سازمان قرار گرفت و در راستای یکی از وظایف سازمان زیباسازی که مرمت و احیا بناهای تاریخی و ارزشمند پایتخت است، خریداری این بنا به عنوان مرکز فرهنگیی و هنری دنبال و اجرایی شد.وی با اشاره به مرمت بناهایی همچون عمارت ارباب هرمز، باغ موزه نگارستان، موزه استاد علی اکبر صنعتی، بهسازی جداره خیابان ارزشمند ناصرخسرو و مرمت سایت دارالفنون در آینده نزدیک توسط سازمان زیباسازی شهر تهران، افزود: سازمان زیباسازی در قدم اول با خاندان اتحادیه وارد مذاکره شد ولی به علت تعدد وراث، عدم حضور برخی از مالکین و همچنین اختلاف فی مابین سهام داران خانه اتحادیه، کار تملک زمان بر شد ولیکن با همکاری مراجع قضایی این موضوع به نحو احسنت انجام و در ابتدای هفته جاری با حضور نماینده دادستانی، دادسرای ناحیه ۷، وراث اتحادیه و شهرداری تهران، ملک به سازمان زیباسازی شهر تهران تحویل داده شد.

علیزاده تصریح کرد: برای جلوگیری از هرگونه تخریب و تعرض و…، نگهبان‌های ویژه‌ای در مبادی ورودی خانه اتحادیه جهت تامین امنیت بنا مستقر شدند. همچنین نور‌پردازی برای کل محوطه و قسمت‌های بی‌دفاع صورت گرفته و در کل بنا دوربین مدار بسته نصب شده است.

رئیس سازمان زیباسازی شهر تهران در خاتمه گفت: طبق اسناد موجود مساحت خانه ۸ هزار و ۷۵۰ مترمربع است که توسط سازمان زیباسازی شهر تهران تملک شد و قسمت‌های تخریب شده در سال ۱۳۹۳ نیز با توجه به بازدید صورت گرفته قابل مرمت، احیاء و بهره برداری است که با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان تهران کار مرمت و احیاء و برداشت‌های می‌دانی این قسمت به زودی آغاز می‌شود.

منبع : ایلنا

لینک کوتاه

نظر شما


آخرین ها