ایرنانوشت : لغو حضور کارلوس پویول در برنامه ۲۰۱۸ تلویزیون هر دلیلی داشته باشد سابقه ذهنی ما نسبت به عملکرد صداو سیما را تغییر نمیدهد؛ جایی که برخی تصمیماتش از بیرون سازمان گرفته میشود و برخی دیگر متأثر از جوسازیها و موضع گیریهای سیاسی.
با فرض بر اینکه دلیل جلوگیری از حضور کاپیتان اسبق بارسلونا، موی بلندش نبوده و سازمان صدا و سیما میخواسته جلوی ریخت و پاش را بگیرد، سؤالی که پیش میآید این است که حضور ساموئل اتوئو بازیکن اسبق بارسلونا و تیم ملی کامرون چه توجیهی داشته است؟ با توجه به اخبار شنیده شده رقم درخواستی اتوئو چندان فاصله چشمگیری با مبلغ پویول نداشته است. در این مجال نگاهی داریم به برنامههایی که با وجود ضبط، تاکنون پخش نشدهاند.
*گفتگوی فردوسیپور با ظریف
دیماه ۹۴ بود که انتشار عکس گفتوگوی فردوسیپور با محمدجواد ظریف سروصدای زیادی به پا کرد. با توجه به علاقه ظریف به فوتبال، پیشبینی میشد که گفتوگوی جذابی شود. اما در فاصله انتشار عکس گفتوگو تا زمان پخش برنامه نود، واکنشهایی از طرف گروههای سیاسی بوجود آمد که نتیجهاش شد پخش نشدن آن گفتوگو. فردوسیپور در آن برنامه اعلام کرد: «مصاحبه دکتر ظریف وزیر خارجه کشورمان با برنامه نود، به تشخیص مدیران صداوسیما پخش نشده است و یک عذرخواهی به شما بدهکاریم. از آقای ظریف تشکر و همچنین عذرخواهی میکنیم و انشاءالله در اولین فرصت بستری فراهم بشه تا این گفتوگو پخش بشه. مسئولان شبکه صلاح ندیدند مصاحبه ورزشی ما با وزیر خارجه پخش شود».
البته یکی دو روز بعد روابط عمومی صداوسیما با انتشار اطلاعیهای دلایل پخش نشدن این مصاحبه را اعلام کرد. پاسخی که به نظر میرسد، عدم هماهنگی فردوسیپور و تصمیم شخصی وی در مصاحبه با وزیر امور خارجه علت پخش نشدن آن بوده است.
*ملک مطیعی؛ نشد تا رفت
باز هم دیماه و این بار سال ۹۶٫ قرار بود ناصر ملک مطیعی بعد از حدود ۴۰ سال به تلویزیون میرفت و آن هم در دو برنامه. اتفاق جالب و البته عجیبی که فرجام خوبی نداشت. باز هم دلیل مشخصی عنوان نشد؛ برخی عوامل برنامه دورهمی را مقصر لغو پخش برنامه «من و شما» دانستند و برخی دیگر نبود هماهنگی را. مرتضی میرباقری، معاون سیما اما در نشست خبریاش درباره اینکه چرا پخش برنامه مربوط به حضور ناصر ملک مطیعی متوقف شد، گفت: آن برنامه، کار خودسرانهای بود که تهیهکننده بدون هماهنگی با ما انجام داده بود، از همین رو هم آن شبکه و هم تهیهکننده توبیخ شد. ما اجازه نداریم با شخصیت کسی خلاف ادب برخورد کنیم اما این برنامه جزو برنامههای ما نبود و خودسرانه انجام شده بود. به همین دلیل ما هم مراتب عذرخواهی خودمان را از این حیث که یک کار غیرحرفهای انجام شده بود اعلام میکنیم.
این تصمیم، واکنش اقشار مختلف جامعه را در پی داشت. به عنوان نمونه حجتالاسلام زائری در پست اینستاگرامش نوشت: «آقایان مسئولان محترم سیما، کسی که میزبانی ملک مطیعی را از شما مطالبه نکرده بود و حتی کسانی هم که او را میشناسند و علاقهای به او دارند توقعی از شما نداشتند، لابد خودتان فکر کردهاید و جوانب مختلف کار را سنجیدهاید و به هر دلیل به این نتیجه رسیدهاید که دعوت از او در برنامه تلویزیونی توجیه دارد و قطعا با همین منطق و قاعده برنامه را ضبط و تیزرش را هم پخش کردهاید!
خوب، حالا یا مرد باشید و زیر بار هیچ فشاری نروید و پخشش کنید یا مرد باشید و راستش را به مردم بگویید و بهانه اشکال فنی نیاورید! به خدا به همین دو نفر و نصفی که هنوز دارند تلویزیون را تحمل میکنند احساس توهین دست میدهد که شعورشان را اینقدر پایین فرض کردهاید!»
*پاسخهای سطحی
حضور فیگو کاپیتان تیم ملی پرتغال در برنامه قرعهکشی جام جهانی ۲۰۱۸ حواشی زیادی به همراه داشت.
برخی میگفتند همین بودجه را میشود در کرمانشاه و برای زلزلهزدگان خرج کرد و برخی دیگر از نگاه رسانهای آن را تحلیل میکردند و این اقدام را قابل دفاع میدانستند. حالا اما مرتضی میرباقری، معاون سیما درباره حواشی حضور پویول با اشاره به دعوت از فیگو میگوید: همان موقع رسانه ملی اعلام کرد که هزینه حضور این چهرههای خارجی از سوی اسپانسرها بوده و به هیچوجه از بودجه صداوسیما هزینه نشده است. این مسأله در رسانه ملی ولو اینکه اسپانسر هزینه حضور یک کارشناس خارجی را بدهد مورد بررسی قرار گرفت و رئیس شورای ورزش سیما بعد از بررسی و اینکه جلوی حواشی را بگیرد، رسما ابلاغ کرد دعوت از کارشناسان خارجی در برنامههای ورزشی و پرداخت چند صد میلیونی برای چند دقیقه حضور ولو اینکه از سوی اسپانسر هم صورت بگیرد، ممنوع و مخالف سیاستهای رسانه ملی است.
این بخش از صحبتهای میرباقری که میگوید «ما از ابتدا هم تصمیمی برای حضور کارشناس خارجی در برنامه ۲۰۱۸ نداشتیم» به هیچوجه قابل پذیرش نیست. بازیکنانی نظیر پویول و اتوئو را نمیتوان یک شبه و با یک تلفن به برنامه آورد. قطعا هماهنگی در سطح کلان سازمانی را میطلبد. نکته دیگر اینکه با احترام به کارشناسان داخلی باید بپذیریم دیگر حرف تازهای از پیشکسوتان نمیشنویم. دفاع کردن تهیهکننده از برنامهاش حاشیهسازی نیست و تداخلی با حمایت از تیم ملی فوتبال ندارد.
در انتها باید پرسید که بر فرض که پویول رقم بالایی میخواسته، تکلیف برنامههای دیگر که به دلایل مختلف و غیرشفاف پخش نشدند چه میشود؟ آیا ظریف و مرحوم ملک مطیعی هم ۶۰۰ میلیون میخواستند؟
گزارشی از سیدمهدی موسوی تبار

لینک کوتاه
مطالب مرتبط
نظر شما
پربازدیدترین ها
- معضل پایان باز/ نگاهی به فیلم «شب طلایی»
- «در سرزمین برادران» در فرانسه اکران میشود
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- نگاهی به فیلم «دختر، پدر، دختر» ساخته پناهبرخدا رضایی/ آنچه میبینید، همان است که میبینید!
آخرین ها
- «روزی روزگاری در هالیوود۲» در نتفلیکس با کارگردانی دیوید فینچر
- ۲ میلیون تماشاگر طی ۵ هفته؛ آیا گیشه سینماها در اکران نوروزی ناکام ماند؟
- الهه نوبخت آثار جشنواره سوئیسی را داوری میکند
- موفقیت پویش «۱۰۰۱ امید» در آزادی ۱۲۵۴ زندانی جرایم غیرعمد
- انتشار فراخوان پانزدهمین دوره جوایز ایسفا
- مونا فرجاد با «کتابخانه نیمهشب» روی صحنه میرود
- اکران یک فیلم اقتباسی؛ «هنری جانسونِ» دیوید ممت روی پرده میرود
- نقدی علمی بر عملکرد صدا و سیما
- درنگی بر خارج از متنِ «هامون»/ مهم است این چیزها را بدانیم؟
- تازهترین خبرها از جشنواره/ کدام فیلم جشنواره کن را افتتاح میکند؟
- دیدار و گردهمایی بزرگ پخشکنندگان آثار هنر و تجربه در جشنواره کن
- به کارگردانی گرتا گرویگ؛ مذاکره مریل استریپ برای نقش اصلانِ «نارنیا»
- مرگ بازیگر سرشناس هالیوود؛ وال کیلمر درگذشت
- خبرهایی از «جزیره آزاد» و «ذرات آشوب»
- «موسی کلیمالله»؛ دومین فیلم پرفروش اکران نوروزی
- «در سرزمین برادران» در فرانسه اکران میشود
- رکوردشکنی «پایتخت ۷» در تلوبیون؛ ۳۳۰ میلیون دقیقه تماشا و ۶۶۰ هزار کاربر همزمان
- فوت بازیگر آمریکایی؛ ریچارد چمبرلین درگذشت
- بزرگداشت رخشان بنیاعتماد برگزار شد
- نگاهی به فیلم عزیز؛ فیلمی قابل احترام
- عیدی ویژه همراه اول بهمناسبت عید فطر
- پرفروشهای سینما در هفته اول نوروز/ هیچ کدام از فیلمهای نوروزی، یک میلیون تماشاگر نداشتند
- آکادمی اسکار عذرخواهی کرد
- «میراث» در جشنواره هاتداکس رقابت میکند
- تازهترین ساخته هادی محقق به چین میرود/ اولین حضور جهانی «دِرنو» در جشنواره پکن
- یک جایزه برای آیدا پناهنده؛ جشنواره فرانسوی به «در انتهای شب» جایزه داد
- یک واکنش دیرهنگام؛ بیانیه آکادمی داوری در پی خشونت علیه برنده اسکار
- پس از ۴ دهه برگزاری در یوتا؛ جشنواره ساندنس به کلرادو میرود
- فرشته سقوط کرده/ نگاهی به فیلمنامه «هیات منصفه شماره ۲» با بررسی عناصر مشترک درامهای دادگاهی
- «داستان سلیمان»؛ یک داستان واقعی از هزاران پناهجوی جهان