با پایان تعطیلی چند روزهی سینماها در سوگ حسینی، فیلمهای جدیدی در صف اکران قرار گرفتهاند؛ فیلمهایی که هرچند به مناسبت این ایام از ژانر محبوب سینمای ایران یعنی کمدی در آنها خبری نیست، اما ترکیب آثار متنوع و متفاوتی را شکل دادهاند.
به گزارش سینماسینما، به مناسبت آغاز دور جدید اکران و ورود فیلمهای تازه به سینماها، ایسنا در نگاهی گذرا به معرفی برخی فیلمهای روی پرده، فیلمهای تازه وارد و حتی آنها که در صف اکران قرار دارند، پرداخته است.
«این زن حقش را میخواهد» به کارگردانی محسن توکلی از شنبه ۲۴ مهرماه به روی پردهی سینماها میرود.
این فیلم که در آن لعیا زنگنه، میترا حجار، کامران تفتی و افسانه پاکرو نقش ایفا میکند، روایت چهار سال تلاش شبانهروزی زنی به نام فرزانه حجازی است که در راه احقاق حقش دچار حوادث عجیب و پیچیدهای میشود؛ زندگی در یک پانسیون شبانهروزی باعث میشود سرسختی فرزانه برای گرفتن حق از قانون، مسیر جدیدی پیدا کند.
ناصر شعبانی تهیهکننده و بابک کایدان نویسندهی این فیلمند که فیلمبرداری آن در مناطق مختلف شهر تهران مثل زعفرانیه، کن، اشرفی اصفهانی و… انجام شده است و از همین شنبه با سرگروهی سینما کورش اکران میشود. روشنک عجمیان، مینا جعفرزاده، رسول توکلی و رضا آشتیانی دیگر بازیگران این فیلم هستند.
محسن توکلی که تدوینگر سینما نیز بوده است، پیش از این فیلم، فیلمهای «دوربین»، «قرار بعدی همانجا» و «انسانها» را هم کارگردانی کرده است.
«نیمهشب اتفاق افتاد» دومین فیلم سینمایی تینا پاکروان بعد از فیلم «خانوم» است که از چهارشنبه ۲۸ مهر در اکران میشود.
داستان فیلم ماجرای «عشقهای نامتعارف از عروسی تا عزاست» که طلا معتضدی نویسندگی آن را بر عهده داشته و تینا پاکروان با مشارکت امیرحسین عبدالهی آن را تهیه کرده است.
ابتدا قرار بود این فیلم بعد از «لانتوری» در گروه سینمایی آفریا اکران شود اما فیلم اروند به دلیل مضمونش که با هفتهی دفاع مقدس همخوانی داشت و همچنین ایام محرم، جایگزین شد و این بار قرار است «نیمهشب…» از چهارشنبه ۲۸ مهر در سینماها به نمایش درآید.
بازیگرانی چون حامد بهداد، رؤیا نونهالی، گوهر خیراندیش، آتیلا پسیانی، ستاره اسکندی، شقایق فراهانی و… حضور دارند.
«متولد ۶۵» دیگر فیلم در نوبت اکران است که از پنجم آبانماه در سینماها اکران میشود.
این فیلم اولین تجربهی کارگردانی مجید توکلی در قالب سینماست که محمدمهدی عسگرپور تهیهکنندگی آن را بر عهده داشته و محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است.
فیلمنامهی «متولد ۶۵» به قلم جمیله دارالشفایی نوشته شده و قصهی خاطره و افشار است که روزی تصمیم میگیرند بر خلاف زندگی معمول، مدل آدمهای پولدار شهر باشند!
هنگامه حمیدزاده، پدرام شریفی، مریم سعادت، احسان امانی و آنا نعمتی بازیگران این فیلمند که توانست در جشنوارهی سیوچهارم فیلم فجر نامزد سیمرغ بهترین فیلم و بهترین کارگردانی در بخش نگاه نو باشد. «متولد۶۵» بعد از «فروشنده» در گروه آزاد اکران عمومی میشود و پخش آن را هم موسسه فیلمیران بر عهده دارد.
«یتیمخانهی ایران» به کارگردانی ابوالقاسم طالبی هم یک فیلم سیاسی یا به قول کارگردانش «انقلابی» است که داستان قحطی و خشکسالی عظیم ایران را در سالهای ۱۲۹۵ تا ۱۲۹۷ در کوران جنگ اول جهانی و در زمان اشغال ایران به دست نیروهای روس و انگلیس را روایت میکند.
این فیلم که به گفتهی طالبی بخش سوم از یک سهگانه دربارهی فعالیتهای انگلیس در ایران است، به دلیل طولانی شدن مراحل فنی در جشنواره فیلم فجر در بخش خارج از مسابقه به نمایش در نیامد، ۲۳ فرودین ۹۵ رونمایی شده و همچنان منتظر اکران است.
«یتیمخانهی ایران» هم توسط دفتر پخش فیلمیران بعد از اتمام اکران «هیهات» در با سرگروهی سینما آزادی سینماها پخش خواهد شد. در این فیلم بازیگرانی چون علیرام نورایی، جعفر دهقان، قطبالدین صادقی و تعدادی از بازیگران خارجی به ایفای نقش می پردازند.
«سیانور» دومین ساختهی سینمایی بهروز شعیبی پس از «دهلیز» نیز از اواخر مهرماه در سینماهای تهران و شهرستان ها اکران میشود.
این فیلم فضای متفاوتی نسبت به کار قبلی این کارگردان دارد و ماجرای آن در دهی ۵۰ میگذرد و از خلال زندگی و فعالیتهای شهید مجید شریف واقفی (یکی از رهبران سازمان مجاهدین خلق پیش از انقلاب)، به مقطعی از تاریخ سیاسی ایران میپردازد که در سینمای ایران کمتر به آن توجه شده است.
این اثر در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد و علیرغم اینکه از نظر داوران جشنواره دور ماند، اما با استقبال مخاطبان و منتقدان روبه رو شد.
اکران این فیلم نیز با کمی سردرگمی همراه بود تا اینکه پس از گلههای سیدمحمود رضوی (تهیهکننده) که مدتی پیش در قالب یک یادداشت منتشر شد، بالاخره پس از فیلم «ربوده شده» (تاریخ دقیقی اعلام نشده) در گروه سینمایی استقلال اکران خواهد شد.
در خلاصه داستان «سیانور» که بر عکس خود فیلم کاملاً عاشقانه توصیف شده آمده است: پایان یک سکوت طولانی! امیر و هما پس از مدتی یکدیگر را مییابند در حالی که یک انتخاب بیشتر ندارند، سیانور یا زندگی! و آنها زندگی را انتخاب میکنند.
در «سیانور» مهدی هاشمی، هانیه توسلی، حامد کمیلی، پدرام شریفی، بابک حمیدیان، بهنوش طباطبایی، رضا مولایی، فرزین صابونی، فریدون محرابی، سارا توکلی، وحید حبیبیان، وحید رونقی و آتیلا پسیانی به ایفای نقش میپردازند.
نکتهی جالب آنکه این فیلم که داستانش بطور صریح به فعالیت سیاسی گروههای چپگرای پیش از انقلاب و مناقشات درون گروهیی آنان میپرازد، توسط مؤسسه سینمایی سیمای مهر (آوینی فیلم) تولید شده است.
«سه بیگانه در سرزمین ناشناخته» دیگر فیلمی است که در نوبت اکران قرار دارد و بعد از فیلم «خشکسالی و دروغ» در گروه سینمایی زندگی اکران میشود و تاریخ دقیق آن مشخص نیست و با توجه به مضومن کمدی آن مشخص نیست حتی بعد از «خشکسالی…» هم فرصت اکران پیدا کند.
فیلم سینمایی «سه بیگانه…» به کارگردانی مهدی مظلومی و تهیهکنندگی مسعود ردایی اولین فیلم بلند سینمایی مظلومی است که مضمونی کمدی دارد و بخشهایی از فیلم هم در ارمنستان جلو دوربین رفته است.
این فیلم داستان سه مأمور خارجی است که برای انجام عملیاتی با نقشهای دقیق و از پیش تعیین شده وارد ایران میشوند اما از لحظهی ورود با موقعیتهای ویژهای روبرو میشوند که برنامههای آنان را برهم میریزد.
امین حیایی، محمدرضا شریفینیا، مجید صالحی، لیلا اوتادی، برزو ارجمند، سحر قریشی، حسین محباهری، رابعه اسکویی، شیوا خسرو مهر، علی کاظمی، کیانوش گرامی و حمید لولایی بازیگران اصلی «سه بیگانه در سرزمین ناشناخته» هستند.
«ابوزینب (راز پنهان)» فیلمی محصول مشترک ایران و لبنان است که به جنبش مقاومت لبنان میپردازد و با توجه به اینکه زندگی یک شهید مقاومت را روایت میکند، با توصیهی سیدحسن نصرالله ساخته شده است.
علی غفاری کارگردان «ابوزینب»، بازیگران فیلمش را از میان چهرههای عربزبان انتخاب کرده و فیلمبرداری کار نیز تماماً در لبنان انجام شده اما مراحل فنی آن در ایران انجام شده است و بناست از شنبه ۲۴ مهر در گروه سینمایی آزاد اکران شود.
«ناسور» به کارگردانی کیانوش دالوند هم فیلم دیگری است که در قالب انیمیشن، متناسب با ایام محرم و صفر تولید و اکران شده است.
در معرفی این فیلم آمده است: «ناسور» راوی جراحتی است که از شهادت مظلومانه امام حسین(ع) و یارانش در دل همهی آزادی خواهان جهان ایجاد شده و واقعه کربلا در بخش اعظمی از داستان آن به تصویر کشیده میشود.
برادران دالوند که استودیو انیمیشن آریا صنعت تخیل را در سال ۱۳۸۰ تأسیس کردهاند، پیش از این نیز انیمیشن سینمایی «رستم و سهراب» را با کارگردانی کیانوش و تهیهکنندگی داریوش تولید و اکران کردهاند.
به گفته ی کیانوش دالوند مسئلهی اصلی فیلم این است که «اگر ما بودیم آیا اینقدر جسارت داشتیم که دنیا را کنار بگذاریم و پای حق بایستیم؟ اگر ما بودیم کدام طرف را انتخاب میکردیم؟»
این فیلم انیمیشن هم از شنبه ۲۴ مهر در گروه سینمایی آزاد اکران می شود.
منبع: ایسنا
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
- موزه سینما برگزار میکند؛ برپایی نمایشگاه عکس «سینما و محرم» به همراه اکران ده فیلم
- «شبی دو میلیون» فیلم تازه کارگردان «متولد ۶۵»/ دومین فیلم مجید توکلی جلوی دوربین میرود
- تابناک :مرد پشت صحنه «ماجرای نیمروز» و «شبی که ماه کامل شد» کیست؟
- عذرخواهی محمود رضوی از مردم برای اشکال فنی در پخش تلویزیونی «سیانور»
- حضور امکان مینا، سینما نیمکت، سیانور و سویوق در جشنواره چشم سوم
- «سیانور» و «امکان مینا» در جشنواره فیلمهای تاریخی و نظامی ورشو
- سینما چقدر توانسته تصویر درستی از ترور نشان دهد؟/ تعقیب سایهها در «ماجرای نیمروز»
- پدرام شریفی: سینما برایم جدیتر است
- «سیانور» وارد شبکه نمایش خانگی می شود
- فیلمی با بازی حامد بهداد وارد شبکه نمایش خانگی شد
- عیار بالای یک بازیگر تمام نشدنی
- خداحافظی فیلم پرفروش اکران پاییز
- بهروز شعیبی: قبل از ساخت «سیانور»، «گوزنها» و «کندو» را دوباره دیدم
- میهمان های این هفته «سینما دو» مشخص شدند
- با کیانوش دالوند درباره اقتصاد انیمیشن در سینمای ایران/ با صنعتی شدن فاصله داریم
نظر شما
پربازدیدترین ها
- حتی نام ایران او را به گریه میانداخت/ داور زنده زنده دق کرد
- عشق و پساعشق/ چند نکته درباره فیلم سینمایی «نبات» به کارگردانی پگاه ارضی
- چهره تلخ عشق یک سویه/ نگاهی به فیلم «در دنیای تو ساعت چند است؟»
- تاریخچه سریالهای ماه رمضان از ابتدا تاکنون/ در دهه هشتاد ۴۰ سریال روی آنتن رفت
- به بهانه برنامه «جعبه سیاه»؛ کفن و آگهی فوت لیاقت چه کسانی است؟
آخرین ها
- فوت برنده جوایز اسکار، کن و سزار؛ برتراند بلیه درگذشت
- نشان ویژه «روابطعمومی پیشگام در کاربرد هوش مصنوعی» به همراه اول اعطا شد
- «جن زدگان» ایبسن روی صحنه تئاتر شهرزاد میرود
- با موافقت شورای پروانه فیلمسازی؛ مجوز ساخت سینمایی برای ۶ فیلمنامه صادر شد
- صداپیشه «مهمونی» به «۱۰۰۱» پیوست
- تنها یک فیلم کوتاه، سهم سینمای ایران در برلین؛ فیلمهای جشنواره برلین ۲۰۲۵ اعلام شد
- جوایز سینمایی لومیر اهدا شد؛ ۵ جایزه به «امیلیا پرز» رسید/ «دانه انجیر معابد» بهترین محصول مشترک اروپا شد
- به بهانه تبلیغات «کیولین» و «بنمانو» در سریال «قهوه پدری» مهران مدیری؛ جایی که برندها به قلب داستان میرسند
- هتتریک دیزنی در ۲۰۲۴/ فروش «موآنا ۲» از مرز یک میلیارد دلار گذشت
- نمایندگان جدید وزارت ارشاد در شورای صدور مجوز ساترا معرفی شدند
- «تاری» در راه لهستان
- نکوداشت خسرو سینایی برگزار شد؛ سینماگری که فردگرا و خودنما نبود
- مراسم جوایز «جوی» برگزار شد/ هاپکینز، فریمن و دیگر ستارهها در عربستان
- هوشنگ مرادی کرمانی: هیچ وقت مُهر سیاسی نخوردم و نمیخورم
- آغاز به کار نخستین نمایشگاه «اهواز پترواکس» با حضور همراه اول
- جزئیاتی درباره «۱۰۰۱ قاب»؛ قصه شهرزاد و هزار و یک شب در جشنواره برلین
- ویژگیهای تفکری که سینما را از بنبست و سکون نجات داد
- «خائن کشی» آنلاین میشود
- مستند «در میان امواج» و روایتی زنانه از جنوب ایران
- جوآن پلورایت درگذشت
- معرفی داوران دو بخش چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
- شهرام میراب اقدم درگذشت
- «عزیز»؛ عاشقانهای با طعم آلزایمر/ مجید توکلی: شورای پروانه ساخت منحل شود
- انجمن منتقدان آثار چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را داوری میکند
- یک برنده اسکار، رئیس هیات داورانِ جشنواره فیلم کوتاه عباس کیارستمی شد
- انتشار فراخوان نخستین جشنواره نمای باران
- صیدِ کارگردان بزرگ
- ماجرای برخورد کیمیایی با کاپولا و انتقاد کیمیایی از ساخت ادامه پدرخوانده توسط کاپولا
- اختصاصی سینماسینما/ تازهترین فیلم کارگردان افغانی تبار در مسابقهی جشنواره برلین
- اثر کارگردان ایرانی، نماینده آمریکا در برلین/ آثار چند بخش از هفتاد و پنجمین جشنواره برلین اعلام شد