تاریخ انتشار:1399/07/28 - 15:52 تعداد نظرات: ۰ نظر کد خبر : 144195

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت از برگزاری آیین نکوداشت اکبر عالمی؛ مدرس سینما و مستندساز فقید در مراسم افتتاحیه دومین مرحله برگزاری این رویداد سینمایی خبر داد.

به گزارش سینماسینما به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، سید احد میکائیل‌‎زاده؛ معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت از برپایی مراسم نکوداشت عالمی در شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم خبر داد و گفت: استاد اکبر عالمی یکی از چهره‌های کمتر پیدا و تأثیرگذار در سینمای پس از انقلاب اسلامی بود. 

وی افزود: این استاد شاخص سینما در سال‌های متمادی فعالیت خود، نقش بسزایی در تربیت نیروی‌انسانی متخصص و متعهد داشت و در کنار فعالیت‌های فرهنگی و هنری خود، هرگز از تدریس و انتقال تجربیات و اندوخته‌هایش به نسل‌ جوان غفلت نکرد. 

میکائیل‌زاده ادامه داد: استاد عالمی علی‌رغم تنوع در فعالیت‌های حرفه‌ای خود، همواره به پیشرفت و تعالی سینما توجه داشت و در این مسیر از هیچ کوششی دریغ نکرد، وی از معدود افرادی بود که هم در تئوری و هم در عملُ به معنای واقعی استاد بود. 

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت یادآور شد: تألیف کتاب‌هایی در زمینه‌عکاسی، لابراتوار، جلوه‌های ویژه و‌ مباحث فنی و تخصصی سینما و تولید ده‌ها فیلم مستند و تبلیغاتی، تنها بخشی از کارنامه این استاد فقید است. 

وی تصریح کرد: دکترعالمی سال‌ها رئیس لابراتوار وزارت فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی و از مدیران لابراتوار صداو‌‌سیما بود که در این بخش نیز خدمات بسیاری به فرهنگ و هنر و به ویژه در نگهداری تصاویر کشور و تسریع در ثبت و حفظ مستندات دوران دفاع‌مقدس ارائه کرد، درگذشت استاد عالمی فقدانی جبران نشدنی است که قلب سینمای ایران را اندوهبار کرد. امیدواریم برپایی مراسم نکوداشت در مراسم افتتاحیه دومین مرحله برگزاری شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت گامی کوچک باشد برای گرامی داشت یاد مرحوم استاد اکبر عالمی.

اکبر عالمی؛ کارگردان و منتقد فقید در تیرماه سال ۱۳۲۴ در اهواز به دنیا آمد. وی که سال‌‌ها به عنوان مجری و کارشناس صدا و سیما فعالیت کرد، فارغ‌التحصیل رشته سینما از دانشکده هنرهای دراماتیک و دانش‌آموخته دکتری سینما از انگلستان بود.

 

ساخت نزدیک به ۳۰ فیلم مستند به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، اسپانیولی، آلمانی، ایتالیایی، عربی از جمله فعالیت های استاد عالمی به شمار می رود و کارشناسی و تولید محتوای برنامه‌های سینمایی ارزشمند در تلویزیون مانند «آن روی سکه»، «هنر هفتم»، «سینمای ماوراء»، «سینما اقتباس» و گفتار متن مجموعه پنج قسمتی «جهان، آفریده هنر» و مجموعه «نوابغ عکاسی»، بخش دیگری از فعالیت‌های او است.

او که کتاب «ظهور در عکاسی و سینما» نوشته جاکوبسون را ترجمه کرده، تالیف آثاری چون «آیا دانستن رنج تو را زیاد می کند؟»، «هنر هفتم در آستانه قرن بیست و یکم»، نقد تکوینی عکس (به همراه محمدعلی بیدختی، حبیب الله آیت اللهی و بهمن نامورمطلق) را در کارنامه دارد و عضویت در هیئت‌علمی دانشگاه تربیت مدرس، انجمن مدرسان سینما و فرهنگستان هنر و فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز در کارنامه این استاد شاخص به چشم می‌خورد.


اکبر عالمی بامداد ۲۲ مهر ۱۳۹۹ در ۷۵ سالگی بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت.

لینک کوتاه

مطالب مرتبط

نظر شما


آخرین ها